Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prywatne FFA ?????????
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
trzosik
Klan =DeaD= często gra na publicznych serwerach BOOMTOWN i często jest tak, że robią sobie tam treningi, a inni niemogoą normlanie pograć poniewaz DeaD kickują wszystkich po kolei - nie dziwie się jak by grali tam spara, ale graja tam sami i wywalają każdego - LAMERSTWO i SKANDAL !!!
eFeCT
To trzeba na ten temat zakladac posta na forum i zasmiecac je ? blink.gif
VISTORANTE
QUOTE (eFeCT @ 11:38, 8 04 2004)
To trzeba na ten temat zakladac posta na forum i zasmiecac je ? blink.gif

Tak, bo lamerstwo trzeba tępić.
Switch
własnie u jednego gracza z despair widze opis na gg ze dead sie tam rządzi
wchodze tutaj zaciekawiony tym tematem a tu o to samo chodzi.
przeciez jest tyle serverow mozna grac gdzie indziej, mi to nie przeszkadza
i nie wiem po co ten wątek
evil_lord
Imo jak nasza scena ma się rozwijać bez nowych klanów? Przecież każdy klan (no prawie) jak zaczynał to nie miał serva. Ale treningi muszą chyba być !! Więc wchodzą na server lockują i kickają.......moim zdaniem nie ma w tym nic złego, byle nie był to server zbyt często uczęszczany. Wiem, można pożyczyć serv od klanu, który go ma, ale nie wydaje mi się, aby było to możliwe np. 2 razy w tygodniu. I jeszcze jedno: jak nasz klan nie miał serva, to jak ktoś wszedł, mówiliśmy " czy możesz wyjśc, mamy tren".......80 % mówiło GL i wychodziło........ wink.gif
Slash-PL
Hmm... ja się zgadzam, że to lamerstwo! Nie wiem czy śmiać się czy płakać, że takie lole na polskiej scenie są blink.gif. Według mnie już prościej by było poprosić jakiegoś admina i wypożyczyć serwer niż robić takie lamerskie rzeczy blink.gif. Według mnie DeaD powinni się przez to stać tacy jak ich nazwa ph34r.gif. Nie, że źle im życze wink.gif.
SoH|Apollo13
laugh.gif ... w sumie jesli maja tam refa, to moga robic co chca. Jestem pewnien, ze kickowanie nie odbywa sie na zasadzie, wyrzucania bez uprzedniej prosby o wyjscie. Jesli ktos nie slucha i nie chce wyjsc, kick jest ostatecznoscia. Z drugiej strony powinienes ich zrozumiec, tez chca trenowac. Pozdrawiam
xanax
Ja wam powiem że mój klan tez jak zaczynał nie miał serwerka ale nie kickowaliśmy ludzi na chama tylko prosilismy o wyjście. Niektórzy byli nawet tak inteligentni ze pytali sie czy to tren mecz i wychodzili sami zycząc powodzenia DeaD mogłoby być bardziej wyrozumiałe dla graczy. Wchodze na serwer nie zdążam wejść do Limbo a juz widze vote o kicka, no cóż szkoda
SoH|Apollo13
QUOTE (xanax @ 14:22, 8 04 2004)
Ja wam powiem że mój klan tez jak zaczynał nie miał serwerka ale nie kickowaliśmy ludzi na chama tylko prosilismy o wyjście. Niektórzy byli nawet tak inteligentni ze pytali sie czy to tren mecz i wychodzili sami zycząc powodzenia DeaD mogłoby być bardziej wyrozumiałe dla graczy. Wchodze na serwer nie zdążam wejść do Limbo a juz widze vote o kicka, no cóż szkoda

Ehhh... skad wiesz na jakiej zasadzie odbywalo sie kickowanie ludzi.. Moze poprostu autor tego postu nadinterpretuje biggrin.gif
VISTORANTE
QUOTE (SoH|Apollo13 @ 13:47, 8 04 2004)
Ehhh... skad wiesz na jakiej zasadzie odbywalo sie kickowanie ludzi.. Moze poprostu autor tego postu nadinterpretuje biggrin.gif

Na to wskazuje logika:

Jak sie ma refa to sie daje hasło na ser.

Jak sie refa nie ma i sie po prostu bezczelnie przejmuje server to sie votuje na kicki dla wszystkich graczy.
Thoro
To ze masz refa nie oznacza, ze mozesz ustawic pass na serwer. Zeby ustawic pass na serwer musi miec haslo na rcona.

Nie sadze, zeby mieli refa na Boomtown. Po prostu maja przewage liczebna i kazdy vote przejdzie.

A co do tematu. Ile masz serwow w Polsce ... w Europie ..... na swiecie ....... ??? Jest ich mnostwo. To dlaczego pchasz sie akurat tam, skoro widzisz, ze tam jest duzo ludkow z jednego klanu?? Mozesz polaczyc sie na kazdy inny, ale ty akurat chcesz wbic do nich, zeby im na zlosc zrobic or sth blink.gif . Poza tym Boomtown to tak shitowe serwy, ze nie ma nad czym plakac imo tongue.gif
SoH|Apollo13
Thoro... jestem dokladnie tego samego zdania co ty... Jest milion servow, a ty wybierasz akurat ten i do tego zakladasz post po jednym kicku biggrin.gif
LoLeQ
LOL.Koles sobie siedzi na servie i gra zalozmy z 5 innymi.Wpierdziela mu sie 10 klanowiczow i ich kickuje.Poza tym w Polsce jest malo servow na ktorych (przynajmniej dla mnie) sa dobre pingi,a z obcokrajowcami grac za bardzo sie nie chce.Moze akurat oni mieli na boomie gut ping ?
Mordor
Brak serwera to faktycznie problem..tez tam czasem na boomie gramy treny ... i tez kickamy ludzi ktorzy proszeni w delikatny sposob nie chca wyjsc... Chociaz ostatnio wieksza uwage zwraca sie kogo sie kicka ... bo kiedys na beszczela wywaliliśmy gościa który się okazał adminem serwera biggrin.gif .... Na szczęście był wyrozumiały i pozwolił nam zostać pod warunkiem że zagramy z jego klanem... Więc reasumując jeśli jakiś klan nie mający serwera chce trenować i zajmuje sobie jakiś publiczny serwer to chwała im za inteligencję ...
falubaz
lol. Jak macie problemy z tym klanem bo was kickuje to idzcie do admina a nie na takiego boarda :C
Zapewne jest podany e-mail lub www to podbijacie i mowicie o co cho. Admin(lub -ka) ma zapewne logi to pobanuje, pokicka i problem z glowy IMO.
A z drugiej strony nie bede powtarzal co powiedzial Thoro na temat ilosci serkow...
Pozdro
esto
QUOTE (VISTORANTE @ 12:57, 8 04 2004)
Tak, bo lamerstwo trzeba tępić.

buauhahaha, wezcie sie sami wytepcie, po co w ogole ten temat ?? pffffffff... to forum z dnia na dzien jest coraz bardziej beznadziejne :C kolo ma problem z dupy bo widzial 10gosci z dead na serwie, widzi ze nie ma nikogo innego to po ch.uj sie wbija na ten serw ?? ale vis oczywiscie pojazd, no bo jak, potem teksty z dupy ze to lolki, potem sobie ktos wtraci "ale warzywa", nastepny "co za nooby" a ostatni "debile, wpisac ich do aca" wezcie sobie przeczytajcie to co napisaliscie, stancie z boku i pomyslcie sami kto tu jest frajerem.
Outs!d3r
Ja zgodze sie z kilkoma ludzmi tutaj i mysle, ze w zadnym stopniu nie jest to lamerstwo. Przeciez to normalne, ze nowe klany zawsze trenuja na zagranicznych lub krajowych publicach. Nie ma w tym nic dziwnego. Btw SlashPL, kilka razy widzialem jak klan Pirotechniks trenował na publicu, ale ciebie chyba jeszcze tam nie było \o/ 90% klanów miało takie początki...
Harry_potter
Lamerstwo to nie jest tak mi sie przynajmniej zdaje. Ja nie gram w klanie ale ich rozumiem.Nie mają serva no i kickują. Ja też bym tak robil jesli bym zalozyl klan. No bo jak bym miał treny ph34r.gif

H4RRy_pOtt3R
Outs!d3r
Hmmm proponuje moderatorom zamknac ten z dupy wziety topic.

Harry Potter - Czy ty przypadkiem nie jesteś z Grajewa ?:>)
PivooLama
lacze masz ok. no 1000 serwow bez hasla, idz na jeden z nich 0_o na co ci koniecznie boomtown? tam sa czesto kiepskie pingi :x

a teraz offtopic
kiedys gralem na tenbicie, wywarla sie jakas klotnia pomiedzy jakims fakenickiem i kimstam tongue.gif ten fake nick powiedzial "jak ci nie pasi idz zaloz topic na forum i tam wylej swoje smutki" nie wiedzialem ze to jest takie prawdziwe... kazdą byle glupote, trzeba pisac na forum? przeciez ten topic nie wnosi nic nowego... owszem ten klan moglby ladnie poprosic o opuszczenie serwa, ale przeciez masz 1000 innych serwow! az tak cie oburzylo ze oni chca se zrobic samotnie trena na jednym sposrod tysiąca serwów???? czy to jest taki gigantyczny wielki oburzajacy powod na zakladnie topica?? wiem ze was nie zmienie ale moze zrozumienie o co mi chodzi...
czy na pewno ten temat jest odpowiedni zeby byc na forum?
Swiety
Nikt normalny nie będzie leciał zaraz na forum i żalił się jak ktoś raz czy dwa kopnie czy nabluzga na niego.
Ale jeśli sytuacja powtarza się notorycznie i to w stosunku do wielu osób to imo po to jest to forum żeby napisać i osrzec innych:
Słuchajcie pan X czy klan Y to kompletny zj.eb, cham, lama itp. uważajcie na nich a jeśli możecie coś zrobić z tym to zróbcie. Lamerstwa na dłuższą metę nie można tolerować.

Skoro serwer jest bez hasła to znaczy że jest FFA - dwie ostatnie litery oznaczają FOR ALL czyli dla wszystkich. O ile nie ma jakiś zasad panujących na tym serwerze (np admin ustali że nie mogą grać nooby, osoby których nicki zaczynają się na ch czy osoby o wzroście poniżej 150 cm) to na taki serwer może wejść nawet największy cieć i grać.

Kopanie innych graczy przez grupe cwaniaków do których nie należy ten serwer, nie dali nawet grosza na niego, nigdy nie rozmawiali z adminem/właścicielem tego serwera to jest zwykłe chamstow buractwo itp.

Ktoś chce serwer na klanówkę czy trening ? - kontaktuje się z adminem, który ustala hasło i jest wszystko w porządku. Tylko trzeba MYŚLEĆ i trzeba CHCIEĆ się skontaktować z takim adminem.
Klan CC (o ile sam nie gra w tym czasie) bez problemu pożycza serwer, podobnie jak większość innych klanów i również większość adminów to rozsądni ludzie, którzy potrafią zrozumieć potrzeby klanów bez serwera.

Jeśli chodzi o ilość serwerów. Mówienie że jak się nie podoba to jest tysiące innych serwerów to przypomina mi sytuację kiedy komuś ukradli portfel z 1000 zł a ktoś inny mówi - przecież w banku masz jeszcze na koncie 10000 zł to weź se wypłać.
eInHeRjER_pL
Rozumiem ze jesli ktos by mi zajal uluboiny serv to moglbym sie wkurzyc jak nie bylo jeden dzien DoD to sie wkurzylem(chociaz zastanawiam sie jak ktos moze lubic boomtowny - zbieranina warzywek i fakt czesto wysokie pingi) ale jak ci jeden boomtown zajeli to idz do drugiego bo jest ich chyba z 10. A poza tym nie rozumiem co autor watka chcial przekazac przez ten topic. Chcial wyladowac agresje?? Bo ja czesto jak gram to jakis debil mi 30 razy z rzedu zablockuje drzwi to trzeba go opieprzyc ale widzialem kiedys moj topic zebym sie wyrzywal po ludziach i ich od lam wyzywał.
shela
wiele klanow zaczyna w ten sposob, bo musza w koncu kiedys zroic zrzute na serwa i sobie wykupic...nie rozumiem po co ten caly szum....oczywiscie mozna pozyczyc serwer i wiele klanow chetnie sie zgadza na taki uklad, czesto pod warunkiem przeprowadzenia wspolnego treningu, spara, ale to wychodzi tylko na plus, wiec czasem warto poswiecic jest te kilka minut na rozmowe. zawsze mozna zrobic /lock (o ile jest mozliwosc na serwerze). mnie to po prostu zwisa czy jakis klan sobie gdzies trenuje...przypomnijcie sobie wlasne poczatki...ganianie po ffa itp. wiec ...
Phantom
IMHO topic z dupy blink.gif gdy moj klan nie mial serwa to tez wbijal sie na jakies puste serki i dawal locka a gdy ktos wchodzil prosilismy o wyjscie gdy nie chcial to albo kick albo sie go wostawialo (znudzi mi sie szybko patrzenia sam pojdzie gdzies grac biggrin.gif) kaln DEAD moze robi to w troche chamski sposob ale czlowieku w samej polsce masz okolo 60 serwerow huh.gif a na calym swiecie okolo 2400 (teraz tyle widze w eye) i ty marudzisz ze dali ci kicka ohmy.gif IMO glupota z twojej strony ze piszesz o tym na 4um.

BTW: Lepiej ten topic zamknac.
zarith
ffa - free for all

zgadzam się że samo wykorzystywanie publicznych serwów do treningów nie jest złe - ale ważny jest sposób w jaki się to robi... kickowanie na chama jest chamskie - szczególnie że nie każdy używa oka i jest w stanie określić tylko liczbe graczy na serwerze a nie od razu ich przynależność klanowąsmile.gif
Rollo Tomasi
Kolejny raz calkowicie zgadzam sie z tym co napisal swiety wink.gif

Glupio sie przyznac, ze takie same rzeczy robilo sie w rtcw gdy chcialo sie zrobic wewnetrzny trening. Poniewaz sam blokowalem kiedys FFA (tu wielkie przeprosiny dla IC wink.gif ), a jednak zdaje sobie sprawe, ze jest to karygodne, chcialbym wiec napisac kilka slow do osob, ktore sie tak bawia smile.gif

1) W wiekszosci admini (nawet tych z najlepszych klanow biggrin.gif) nie sa dzikimi bestiami, ktore z pewnoscia nie pozycza servera nowemu cienkiemu klanowi ktorego nie znaja. Wiekszosc klanow bez slowa pozycza server do trenowania innym, ktore nie maja nawet skladu wink.gif
Mozna powiedziec, ze wiem jak to wyglada z obu stron, bo wiem jak odbywalo sie uzyczanie servera w 7teens (uklon w strone Jacqa) i jego pozyczanie od kogos przez np ip (bylem tam krotko wa).

2) Kazdego administratora denerwuje to, ze ktos bez pytania rzadzi sie na jego serwerze. Zazwyczaj konczy sie to kickiem i czasowym (jesli admin jest mily - kolejny uklon w strone Jacqa wink.gif ) lub temporary banem.

3) Wystarczy spojrzec w ASE, zeby zobaczyc jak duzo stoi pustych serverow, ktore bez problemu mozna pozyczyc (zazwyczaj w info o serwerze, widocznym w ASE, jest napisany nick admina i kanal na qnecie "klanuwlasciciela"). Dodatkowo stosunek ilosci serverow do ilosci klanow jest nieporownywalnie wiekszy niz kiedys (conajmniej kilka razy w przypadku porownania z rtcw), wiec w czym problem ?

Inna sprawa, ze

1) Moim zdaniem bardzo irytujace jest wbicie sie na jakis dogodny server tylko po to, zeby uslyszec, ze klan gra trena na serwerze bez hasla. Dlatego tez zgadzam sie z oburzeniem trzosik'a.

2)
To trzeba na ten temat zakladac posta na forum i zasmiecac je ? 
Od tego jest forum, zeby prowadzic dyskusje. Od tego tez moim zdaniem jest dzial "ET Ogólne" zeby porozmawiac o tematach zwiazanych bardziej ze spolecznoscia ET niz z gra jako taka :>

3)
To dlaczego pchasz sie akurat tam, skoro widzisz, ze tam jest duzo ludkow z jednego klanu?? Mozesz polaczyc sie na kazdy inny, ale ty akurat chcesz wbic do nich, zeby im na zlosc zrobic or sth
Osobiscie wole sie wbic na server gdzie gra duzo ludzi z 1 klanu, bo zazwyczaj prezentuja nieco wyzszy od sredniego poziom. Najlepiej gdy wszyscy graja w przeciwnym teamie, bo wygranie z ludzmi siedzacymi na 1 TSie majac jako wsparcie tylko team FFA stanowi pewne wyzwanie i swego rodzaju atrakcje wink.gif Inna sprawa, ze nawet jesli taki blokujacy FFA klan gra trening i brakuje mu skladu, to czesto wystarczy ladnie zapytac, zeby zagrac w ktoryms teamie smile.gif (klany ktore nie potrafia pozyczyc servera dosc czesto nie maja skladu biggrin.gif ).
tranx-san
fajny topic

Wiele klanow tak robilo, jak nie mialo wlasnego serwera... moze to akurat lamerstwo nie jest, ale w jakims stopniu chamstwo napewno.
Tak jak napisal swiety zapewne nie dali ani grosza na ten serwer i/lub nawet nie skontaktowali sie z adminem...
Jest wiele serwow gdzie mozna sobie dac votem refa, tez serwery ffa... to sa serwy zdupy... wg mnie najlepie grac ffa na serwach gdzie wiekszosc vote'ow jest poblokowanych, wtedy krzywda nam sie nie stanie

Zapewne autor tego topica wchodzac na serwer nie pomyslal za bardzo... bo:
1. widzisz w aju ze na serwie siedzi powiedzmy 8miu gosci z 1nego klanu - olewasz serwer bo pomimo tego ze nie ma pasa, ale moze beda grac cw, po co sie tam pchac ?
2. wszedles na serwer i widzisz ze leca vote'y na kicki dla ciebie - tez olewasz serwer bo i tak cie kickna biggrin.gif
3. jestes nachalny i ciagle wchodzisz na serwer (przy okazji tracac czas ktory moglbys przeznaczyc na gre) i nadal cie kickaja - robisz skrina wysylasz do admina serwa mailem czy ircem i kk thx bye dla klanu

Z drugiej strony nie rozumiem po co wbijac sie na serwer nawet ffa gdzie siedzi 6 czy nawet 8miu graczy z jednego klanu... co to za ffa 4 na 4. Ja szukam serwerow czesto gdy jest min 12 graczy, rowniez patrze czy czasem ktos nie gra tam CW.

A teraz maly apel do klanow ktore graja treny i cw na ffa
Odkad klan WoW ma dwa serwery, za ktore przy okazji nie placimy ani grosza, uzyczymy go zawsze i kazdemu. Oczwiscie jestesmy w stanie pozyczac serwer do godz 23.00 (wtedy my gramy), ale znajac polska scene ejst niewiele klanow ktore po 23 graja.
My nie gryziemy, tak samo jak inni admini/klany ktorzy maja 1+ serwerow... jedyne co wystarczy zrobic to wejsc na irca, na kanal #wow-et i spytac sie kogos z opow o serwer... to chyba nie boli.

sorry za offtopic tak btw
ballack13
jeny to co ten klan ma se potrenowac na gg albo na podwórku ???????
przeciez jest full servów wchodze po 20.00 (kiedy najczesciej graja ludzie)
kilka wolnych stoi (kilka napewno ponad 10) wchodze 2 h pozniej to samo
a gosciu sie ciepie o jeden serv
zobacz ze nie tylko wymieniony klan tak robi
ChoX
Klan, w którym ja jestem często grywa na Boomtownach. Najczęsciej na StopWatch'u #3 bo on jest prawie zawsze pusty. Jak ktoś wejdzie to nie tak chamsko, że "Kicka mu!" tylko go ładnie prosimy żeby wyszedł i większość graczy wychodzi i przeprasza, że przeszkodziło w treningu/sparingu.
smoke
CYTAT (esto @ 10:12, 9 04 2004)
"debile, wpisac ich do aca"

A to co ma niby znaczyc ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.