Poniekad zgodze sie z Wami panoie, poziom sceny spada, nie tylkko tej naszej pl ale rowniez tej eu. Kiedys na pl scenie wiecej byo tak zwanych top klanow, a teraz ? ic, poison, storks i gie gie
Ale scena nie pada, zmienia sie niestety raczej na gorsze.
A dlaczego nikt nic nie robi dla sceny? Niektorzy sie staraja cos zrobic, chwala im za to, ale reszta, skoro nic z tego nie bedzie miec z tego, a gra jedynie dla funu, woli sie nie angazowac. Zreszta pojedyncza jednostka probujaca cos zorganizowac raczej naraza sie na niepowodzenie, a na co komu etykietka "ten co cos zaczal, nie skonczyl i teraz wszyscy maja go w dupie"
Ladder pl w cb - porazka - jak pisal prosper, znalezc kogos do gry chociaz raz na tydzien graniczy z cudem i nie chodzi o to ze lepsze klany nie moga znalezc partnera do gry tam, rasa bunkrownikow pl mnie przeraza.. nie zagramy z wami bo ryzykujemy utrate cennych punktow.. a gdzie sie podziala idea grania dla samego grania ?
I to marne 3o3, ktore powoli niszcze pojedynki 6o6. Ciezko teraz znalezc jest partnera do 6o6, co szukam to same mixy mi sie trafiaja, po c@#! mam grac z mixem jak moge grac z klanem, ale nie.. teraz ludzie napierda.laja 3na3 non stop, robia klany 3na3 i graja w ladderze 3na3. Zagrac jakis tren z pl klanem 6o6 graniczy z cudem (fakt sa wyjatki jak: cichociemni, nucleus).
W dodatku wc@#! jest klanow "gramy o 18", o 18 to ja siedze na uczelni i raczej trudno mi grac. Ostatnio wyroslo duzo klanow sr wieku 14 lat, klanow ktore daja wyzwania o 14 w cb pl w niedziele

Nawiazaujac do grania 3na3, czasami tez zagram, nie ma min, rifli w sumie fajnie.. ale co z tego.. musze grac w kolko 2 mapy: gold/supply, bo na innych sie nie gra..
jeszcze jeden oc sie nie skonczyl a zaczyna sie drugi, to dobrze, bedzie mozna pograc chociaz.
Dankan ciekawie stwierdzil: "brakuje nam barbarzyncow". Brakuje zdupy flejmow o nic, wyzywania na ircu, w commentsach na et.pl, na boardzie, to troche nakrecilo by scene.. malo jest klanow "kontrowersyjnych". kiedys pamietam poison troche bylo takim klanem, mieli swoich zagorzalych fanatykow i wiecznych wrogow, emczepomiedzy poison a C4 cieszyly sie ogromna popularnoscia.. ostatnio probowano zrobic otoczke podczas meczow miedzy ic i storks, ale gowno z tego wyszlo :/
Dlaczego scena pl jest taka skostniala ? Bo co bardziej kumaci ludzie/klany nie widza wiekszego sensu w angazowaniu sie tutaj. Graja sobie z zachodnimi klanami, trenuja, graja dla samej gry, graja dla siebie, dla swoich kolegow z teamu... a reszta warzywnych klanow twki w nostalgi i szambie ktore sobie sami na codzien sprawiaja.