Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Powrot upadku sceny i jej podzialow
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Stron: 1, 2, 3
tsc
świeża krew jest bardzo ważna. //kkthxspammodeoff

EDIT: Ok, czepiam się. W sumie trzeba też zauważyć, że małokto osiągał jakieś większe sukcesy w pierwszej grze, w którą grał, a et z racji swojej darmowości dla wielu może być początkiem przygody z onlineowymi fpp.
Prosper
Z calym szacunkiem dla wszystkich graczy.
Stiloman:
Twoja wypowiedz kompletnie nic nie wnosi i trudno nie odniesc wrazenia, ze po prostu nie czytales dokladnie poprzednich postow.
I to kolejny przyklad na to ze sa 2 grupy na scenie ET. I wlasnie najbardziej meczaca jest grupa ktora zawsze bedzie kwestionowac ze 2+2 to nie jest 4.
Bynajmniej nie chce odbierac nikomu glosu i uwazam ze kazdy ma prawo sie wypowiedziec.
Ale faktem jest ze niektore osoby NIE maja pojecia o pewnych problemach. Faktem jest ze ET/RTCW ma autorytety i osoby ktore po prostu sie znaja. I na scenie ET jak na zadnej dalo sie zauwazych gowniartwo, kosmicznie niski poziom intelektualny wiekszosi ludzi odwiedzajacych ET.PL
Wlasnie przez tych ludzi wiekszosc osob ktora sie zna na rtcw/et , przestala sie wypowiadac czy probowac oswiecic noobow (czyli kogos kto jest zielony). Bo na dzien dobry dostawali z!@#ke od "plebsu"
Bo z calym szacunkiem dla redaktorow et.pl. Pisza w wielu postach wykazujac komplenty brak pojecia (mowie o czolowce pl i eu klanow). I niestety jest to problemem ze osoby znajace sie nie chca pisac.
Czemu?
Wynika to po prostu ze sa nowi na scenie ET, ze nie mieli nigdy kontaktu z "czolowka", ba nawet nie wiedza o co chodzi. I ja sie wcale nei czepiam tych osob. Chwala za to ze cokolwiek chca pisac smile.gif
Wlasnie przez to portal et.pl jest portalem dla noobow i klanow z dolnej polki.

Kilka osob pisalo o tym ze nie ma osob ktore sa motorem sceny (jak np DX w rtcw, Krogoth Q3) I to jest swieta prawda. Prawda jest tez ze nie ma takich osob bo nikomu z graczy top klanow nie chce sie robic turnieju dla masy slabiutkich klanow. Po co robic cokolwiek jak licza sie 3 klany.
Brak jakiegokolwiek kontaktu pomiedzy poszczegolnymi ligami tez jest problemem.
Malo osob z slabych klanow sie interesuje EC czu OC premier div. Top klany wogole sie nie interesuja sie np OC 4 div. Ba, nie znaja wogole nazw klanow wiec o czym tu mowic.

100% racji mial inco mowiac ze poziom sceny drastycznie spada (przytoczyl poziom storksow) Zgodze sie w 100% ze ten klan zrobil niesamowite postepy, faktem niepodwazalnym jest tez ze jeszcze rok temu by zbierali rowne baty z najlepszymi klanami w eu. Dzis spokojnie bym ich umiescil w top20.
Kolejnym dowodem na spadajacy poziom ET jest chocby gra mojego klanu (poison) ktory od cgc praktycznie nie gra juz w Et w stalym skladzie i z takim zapalem jak przed. Miedzy poziomem naszej gry teraz a np czerwiec jest przepasc. A nie przeszkodzilo to by dostac sie do finalu OC.
Kolejnym przykladem moze byc rowniez 141 o ktorym juz pisalem na www.teampoison.net. Klan ktory rok temu byl smieszny- doszedl do polfinaly w EC. Poziom et drastycznie spada i to ze niektore klany sie rozwijaja (przez co zaczynaja rzadzic) nie ma nic do rzeczy.
Bo naprawde odejscie czolowych klanow powoduje ze CI co byli za nimi tez traca checi na gre. Scena et bez Dsky, Dignitas nie jest ta sama scena mimo ze te klany praktycznie byly nie do osiagniecia. Ale np poison wolalo na 6 oficjalnych rund przegrac 5 i zremisowac jedna z dsky. I to dawalo duzo wiecej satysfakcji niz np teraz gra w finale OC.

Moglbym jeszcze wiele przykladow dawac ale mi sie nie chce. I tak malo kto to przeczyta, a jeszcze mniej osob zrozumie co mysle :]
tranx-san
Poniekad zgodze sie z Wami panoie, poziom sceny spada, nie tylkko tej naszej pl ale rowniez tej eu. Kiedys na pl scenie wiecej byo tak zwanych top klanow, a teraz ? ic, poison, storks i gie gie
Ale scena nie pada, zmienia sie niestety raczej na gorsze.
A dlaczego nikt nic nie robi dla sceny? Niektorzy sie staraja cos zrobic, chwala im za to, ale reszta, skoro nic z tego nie bedzie miec z tego, a gra jedynie dla funu, woli sie nie angazowac. Zreszta pojedyncza jednostka probujaca cos zorganizowac raczej naraza sie na niepowodzenie, a na co komu etykietka "ten co cos zaczal, nie skonczyl i teraz wszyscy maja go w dupie"
Ladder pl w cb - porazka - jak pisal prosper, znalezc kogos do gry chociaz raz na tydzien graniczy z cudem i nie chodzi o to ze lepsze klany nie moga znalezc partnera do gry tam, rasa bunkrownikow pl mnie przeraza.. nie zagramy z wami bo ryzykujemy utrate cennych punktow.. a gdzie sie podziala idea grania dla samego grania ?
I to marne 3o3, ktore powoli niszcze pojedynki 6o6. Ciezko teraz znalezc jest partnera do 6o6, co szukam to same mixy mi sie trafiaja, po c@#! mam grac z mixem jak moge grac z klanem, ale nie.. teraz ludzie napierda.laja 3na3 non stop, robia klany 3na3 i graja w ladderze 3na3. Zagrac jakis tren z pl klanem 6o6 graniczy z cudem (fakt sa wyjatki jak: cichociemni, nucleus).
W dodatku wc@#! jest klanow "gramy o 18", o 18 to ja siedze na uczelni i raczej trudno mi grac. Ostatnio wyroslo duzo klanow sr wieku 14 lat, klanow ktore daja wyzwania o 14 w cb pl w niedziele ohmy.gif
Nawiazaujac do grania 3na3, czasami tez zagram, nie ma min, rifli w sumie fajnie.. ale co z tego.. musze grac w kolko 2 mapy: gold/supply, bo na innych sie nie gra..
jeszcze jeden oc sie nie skonczyl a zaczyna sie drugi, to dobrze, bedzie mozna pograc chociaz.
Dankan ciekawie stwierdzil: "brakuje nam barbarzyncow". Brakuje zdupy flejmow o nic, wyzywania na ircu, w commentsach na et.pl, na boardzie, to troche nakrecilo by scene.. malo jest klanow "kontrowersyjnych". kiedys pamietam poison troche bylo takim klanem, mieli swoich zagorzalych fanatykow i wiecznych wrogow, emczepomiedzy poison a C4 cieszyly sie ogromna popularnoscia.. ostatnio probowano zrobic otoczke podczas meczow miedzy ic i storks, ale gowno z tego wyszlo :/
Dlaczego scena pl jest taka skostniala ? Bo co bardziej kumaci ludzie/klany nie widza wiekszego sensu w angazowaniu sie tutaj. Graja sobie z zachodnimi klanami, trenuja, graja dla samej gry, graja dla siebie, dla swoich kolegow z teamu... a reszta warzywnych klanow twki w nostalgi i szambie ktore sobie sami na codzien sprawiaja.
RobertG
blink.gif

Hym... czytam Cie Prosper i nie rozumiem.
Z jednej strony piszesz ze w Polsce sa 3 klany na poziomie wiec nie ma z kim grac a z drugiej zalujesz ze Dsky, Dignitas dokladnie tak samo potraktowalo scene europejska. Skoro jakimis Poisonami frajda bylo wygranie jednej mapki na 6 to z kim na powaznie mieli grac? Nie widzisz zadnych analogii do pogardzanej przez ciebie sceny polskiej?

Cale to (słowo na p)enie o upadku sceny i o tym jak kiedys bylo pieknie a teraz jest be to belkot zramolalych bab. Naturalne jest ze ludzie nudza sie gra zwalszcza ze nikomu ona nie pozwoli sie utrzymac. Naturalne jest ze dla wielu real life jest wazniejszy. Nie za bardzo wyobrazam sobie np. tegorocznego maturzyste siedzacego co wieczor po 5h przy ET. W sumie zawsze mozna zostac glabem ale imho gra komputerowa to najgorszy powod by nim byc. Nie za bardzo wyobrazam sobie rowniez doroslych ludzi ktorzy zamiast poczytac bajki wlasnym dzieciom na-(słowo na p)ja z kumplami co wieczor na kompie (moze sobie nie wyobrazam ale znam wink.gif ).

Scena ET rozni sie od innych tym ze gdy powstawala to wszystkie stare klany wolfowe startowaly z duzo wiekszym doswiadczeniem. To od samego poczatku spowodowalo duza rozbieznosc w umiejetnosciach i "znajomosciach". Niestety doszla do tego pogarda dla zwarzywnialych warzyw i warzywne warzywa. A to poskutkowalo tym ze nigdy ta scena nie byla zcementowana i juz nie bedzie.
Kazdy nowy klan zostanie odrazu "zjedzony" a to nie zacheca do dalszej gry, wiec naturalne ze scena sie wypala poprzez stopniowe odchodzenie starszych i brak/zniechecenie nowych.
IMHO ludzie w wiekszosci zatracili gdzies radosc z samego grania. Za duzo zbierania punktow i o-(słowo na p)nia innych ze sa gorsi/lepsi. No i ile lat mozna zapierdzielac o tych samych 6-ciu mapkach ;-)

Ludzie troche radosci bo poto tylko te gry powstaja! A ET pociagnie bardziej pro lub mniej pro do kolejnej edycji Wolfa II smile.gif
Majin
tak tak wiem brakuje wam .dot biggrin.gif! mi [i zreszta nie tylko mi] tez brakowalo !:D dlatego gramy dalej ohmy.gif i moge zapewnic ze osoby ktore robily najwieksze fjelmy nadal z nami sa biggrin.gif! BENDOM FLEJMY !! tak wiec wszystkich naszych fanow zapraszam na #.dot @ qnet.org ohmy.gif! idolowac i dodawac do autodzojna ohmy.gif
Swiety
Nie kozacz autodzojnem na .dot bo znowu będziesz miał -ao na #wolfpl biggrin.gif
Termit
Majin warzywo z dupska niestety na maxa ohmy.gif , sie wygrywac bedzie to plebs sam sie zejdzie na kanala.
bind q vsay bye ^0zegnam plebs zyczonc jednoczesnie milego dnia ohmy.gif!
blacktyger
a dla mnie ten topic to jeden wielki z dupy half flejm

jeden mówi "scena upada" drugi "rozwija się" a trzeci "lol"

do czego to prowadzi ?? bo na wymianę argumentów mi to nie wygląda, powtarza się cały czas to samo, wałkuje sie że cb pl ssie, cb ue zaczyna ssać, że w ogóle wszystko ssie, tylko dalej w tym siedzimy. Imo krytykowanie i narzekanie to domena tej sceny - polskiej sceny wolfa (i zapewne nie tylko). Takimi słowami i działaniami nic się nie zrobi, a takimi tematami tylko przytłaczacie tych, którzy jeszcze w coś wierzyli, że może nie jest tak źle ... bo nie jest (imo) tak jak mówicie. Nie będe mówił dlaczego dla mnie ta scena mimo iz sie kurczy to umacnia swoją pozycje - bo i tak wysuniecie z dupy kontrargumenty, że się nie znam (bo się nie znam) albo w ogóle tego nie przczytacie, szkoda nowej klawy z logitecha

jednym słowem kk.thx.bye.eot.imomohomozomo.iddle.#tychy.et
Termit
cb pl ssie na maxa biggrin.gif!
falubaz
cb eu zaczyna ssac bani`m :<

wazne ze pga za pasem :|
ymma
taaaa i Ymma ssie!!! - ale trzeba sobie zasłużyć laugh.gif
/17/Aluu
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

GS Ymma
falubaz
rotfl
Ymma owned biggrin.gif post roku
yamaro
heh yamma laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif ..... smile.gif Niezly tekst . A co do upadku sceny kiedys i tak upadnie. Wyjdzie tytuł o niebo lepszy od ET i wiekszosc graczy sie przeniesie na nowe cudo. A to ze niema jakis cupow czy innych pierdoł wynika jedynie - jak to powiedziano wczesniej - z zacofaniem sceny. Dla ilu klanow ma powstac cup jesli wiadma sprawa ze bedzie sie liczylo moze 6 klanow na 30 zgloszonych ? Reszta na temat upadku sceny raczej juz zostala napisana w poprzednich postach. ... A granie 3o3 jedynie powstalo z mysla - tak sadze - o tych graczach co mieli dosc wiecznego grania 6o6. Moim zdaniem 3o3 jest dobrym rozwiazaniem aby czesc osob ze soba sie zgrala i dobrze komunikowala. W pozniejszym czasie to pomaga w grze 6o6. Ale to juz off-topic.

A co do CB pl, wogole czy to jeszcze zyje ohmy.gif ?

MAJIN ZDAL PRAWKO !!! UWAGA W POZNANIU :U
ymma
Sorki za zupełny off-topic, ale widzę, że muszę cosik wyjaśnić a propos mojego nicku. Ciągle go przekręcają ludziska! Ymma czyta się jak imma a nie jamma czy jama - jame to mają coponiektórzy w tyłkach! smile.gif

"Y" przed spółgłoskami czyta się jak "i" a przed samogłoskami jak "j" A "m" jeśli ktoś nie jarzy to jest spółgłoska!

Tak więc ymma (imma) was pozdrawia!
ZIS
CYTAT (MoS*StiloMAN @ 6:52, 23 12 2004)
wogóle jeszcze raz zobacz człowieku na CB... zobacz ile jest klanów w naszej drabince, a ile w innych krajach. niektóre już przestniały istnieć!

Człowieku Drabinka CBPl to jest jedna z najgorszych rzeczy na tej scenie niby 30 klanow zapisanych a 8-10 ma jakis poziom reszta sie rozpada po 2-3 dniach
yamaro
oooo Sorka Ymma smile.gif smile.gif .. Zle przeczytalem twoj nick Wybacz smile.gif pzodrawiam.

A co do tego :

CYTAT
Człowieku Drabinka CBPl to jest jedna z najgorszych rzeczy na tej scenie niby 30 klanow zapisanych a 8-10 ma jakis poziom reszta sie rozpada po 2-3 dniach

To raczej niemamy o cyzm dyskutowac biggrin.gif. Polska scena jest za bardzo podzielona i ze nowe klany nie dostaja wsparcia od tych (nie mowie odrazu o tych z czołowki) klanow co juz istnieja jakis czas na scenie to sie rozpadaja. A ze pozniej zalegaja na CBPL to juz wina ludzi smile.gif. Moze jest z 10 klanow aktywnych Reszta to duchy badz nie pousuwane klany z CBPL przez CL danego klanu smile.gif
Xaoo
"wogóle jeszcze raz zobacz człowieku na CB... zobacz ile jest klanów w naszej drabince, a ile w innych krajach. niektóre już przestniały istnieć!"

w momencie gdy autor to pisal to w CB PL za trzy pierwsze miejsca polskie klany mialy drabinki, wiec troche nie trafiles. poprostu w ostatnim czasie klany przestaly tam grac i ogolnie zainteresowanie tym ladderem bardzo sie zmniejszylo.

odnosnie robienia Cup'ow i tego, ze bedzie liczyc sie ok 6 klanow, to tak jest w kazdej grze. w CS'a robisz jakas lige i juz na 99% wiesz ze wygra ja Cnn, w innych grach tez czesto gesto liczy sie kilka klanow w walce o pierwsze miejsce i one graja o nagrody, a reszta gra tylko po to, zeby sobie pograc, bo w koncu po to graja w dana gre.
AciD
RobertG to jest moj ulubiony forumowy i komentowy wojownik... stary jest moze jakas edycja znaczkow pocztowych z twoimi postami ?:/
Spojrzmy prawdzie w oczy, wiekszosc dobrych graczy i klanow planuje rzucic et w kat po PGA, scena jest swietna a my marudzimy jak stare baby ? To sie k#!@a zobaczy po powrocie z Poznania.
Enyłejs ja na dzien dzisiejszy mysle ze bede jeszcze w ET gral po okazji do zarobienia jakiejs sumki na PGA z jednej czystej przyczyny - nie widze narazie ciekawszego fpp do pogrania, a scena mnie nie obchodzi bo wiem ze zawsze bedzie z kim zagrac 6v6 czy pofejczyc na ffa...
TgcRap4
Mam pomysla, nalezy wprowadzic oplaty w cb od kazdego czlonka klanu 10 zl za miesiac grania (albo i wiecej) biggrin.gif! Za zarobione pieniadze mogly by byc kupowane servery do gier (ktore mozna by wypozyczac) oraz nagrody w roznych cupach, ogolnie cb by sie stalo !#!@ing 1337 pr0 i ludzie by w to grali dla peniedzy. Oczywiscie wiadomo ze ten "genialny" pomysl moglby zostac zrealizowany tylko przy namowie calej obsady cb, no ale coz, mamy wlasnego superpisiora et (czy jak to sie pisze), wiec niech zadziala. Jak znam zycie polowe tej kasy i tak przepija admini cb wiec imo by sie to im spodobalo xD.
Xaoo
TgcRap4 Ty zartowales prawda ? ohmy.gif
yamaro
\o/ oplaty w Cb xDDDDD. Nice Joke wink.gif. Ciekawe po co CB ma tych sponsorow blink.gif .
HawK_
Wiel "lepszych" klanow zrezygnowalo z gry na naszej rodzimej scenie szukajac szczescia zagranica. Jednak wiele klanow ktore szuraja po rewirach naszego rodzinego podworka nie proznuje. Rosnaca popularnosc eSports`u przegklada sie na coraz co lepszy sponsoring.
Przykladem moga byc klanu ktore maja po 2, 3 servery i najczesniej 2 ostanie sa sponsorowane przez roznorakich sponsorow (wliczajac multiklany)
TgcRap4
a niech sobie ma sponsorow, glownie chodzi o to zeby odizolowac 14 latkow ktorym mama nie pozwoli placic za jakas glupia gre od calej reszty. Pozatym co to za sponsorzy jak ze wygranie jakiegos cupa ma sie tylko wpis w awards ;D!
yamaro
no niewiem czy by to pomoglo odizolowac 14 latkow od reszty. Taki dzieciak ma rozne pomysly ph34r.gif . Powie mamo ide do kina dac 10 zl i ch^^, ma na CB biggrin.gif.
Prosper
Ej sry, ale placenie za ET to totalnie poroniony pomysl biggrin.gif
Ta gra jest zbyt kiczowata zeby placic za gre w nia biggrin.gif
Xaoo
w ogole placic za granie w CB to jakis chory pomysl biggrin.gif momentalnie 80% ludzi zapomnialo by co to jest CB oO

TgcRap4 a te 55tys euro przeznaczone na zblizajacy sie EC ?
TgcRap4
CYTAT (Xaoo @ 2:49, 19 01 2005)
w ogole placic za granie w CB to jakis chory pomysl biggrin.gif momentalnie 80% ludzi zapomnialo by co to jest CB oO

TgcRap4 a te 55tys euro przeznaczone na zblizajacy sie EC ?

55k € ? Wydawaje mi sie ze 1k€ rozlozone na 3 pierwsze miejsce ohmy.gif?

ps. Wiem ze to chory pomysl tongue.gif Ale jezeli gra jest darmowa to jakos trzeba zrobic by granie w nia nie bylo mozliwe bez bulenia a co z tego wynika, eliminowalo by to wiekszosc graczy uchodzacym za warzywa ffa z et.pl czy jak wy ich nazywacie, a wtedy i nagrody za takie ec byly by o wiele wieksze a co za tym idzie media takie jak tv i radio zaczely by sie tym interesowac i ogolnie by sie zatrzelo wielkie boom naglowki w gazetach: "Nawet gruby, kulawy i z przewleklym zapaleniem odbytu moze byc wielkim sportowcem zarabiajacym miliony euro " xD

ps2. Tak to prawda ze pisze glupoty na boardzie by ludzie czytali moj podpis i idlowali #kmh.pl
maciesz
ja jestem katergorycznie przeciw 10 zl miesiecznie to sa 3 piwa miesieznie ktore moga stac u mnie w lodowce... a takie piwo w lodowce nie raz uratowalo mi zycie.
spanzik
eheh a wy znowu placzecie? grajcie i olecie wszelkie problemy egzystencji ET czy tez jego byc albo nie byc. Do czasu az wam sie chce grac (w szoku bo ile mozna) scena bedzie istniec. Kto wie moze sie doczeka nawet powrotu C4 w co watpie ale kto wie smile.gif
Xaoo
CYTAT (TgcRap4 @ 14:46, 19 01 2005)
55k € ? Wydawaje mi sie ze 1k€ rozlozone na 3 pierwsze miejsce ohmy.gif?

przetlumacz to prosze
TgcRap4
CYTAT (Xaoo @ 18:41, 20 01 2005)
przetlumacz to prosze

prosze cie bardzo:
55|< € ? \/\/y|>4j3 |\/|1 5I3 ZE 1K€ R0ZlOZ0|\|3 n4 3 P1er\/\/$z3 mi3j$(4 ?

xDDD!
Sir_Ace[PL]
Scena upada sad.gif . Widać to najlepiej po powrocie z małego "urlopu" od ET. Nawet na tym forum zauważyć łatwo stagnację. Po połowie roku witają mnie te same tematy, a w niektórych ja podawałem ostatnią odpowiedź (powtażam - pół roku). Skoro moderzy na najlepszym forum o ET (w Polsce) olewają swoją robotę (bez obrazy, ale nieusuwanie martwych tematóe takich jak ten o gazetce tak wygląda) to odczuwają znużenie ET. Jeśli oni, to co czują inni mniej zaawansowani w życie ET (wiem, że tacy nienależą do sceny ale jednak...)?

Upadek jak cholera sad.gif
snow131
Proszę was kochani moderatorzy nie kasujcie tego posta!

Do wszystkich co mają podobne zdanie jak przedmówca:
Jak ci nie pasuje to wy-(słowo na p)j. Nikt ci nie karze grac! Bez ciebie i 10000 innych debili bedzie tylko piękniej... Idź zagraj sobie FFA kampanie 30 map i sie dowartościuj... OMG scena sra a nie upada...

ale debilny post xDDDDDDDDD
AciD
Scena nie upada, to ludzie upadaja.
Niektorzy nigdy nie wstali.
Niektorzy nie sa ludzmi.
Thoro
CYTAT (Sir_Ace[PL)
,18:13, 22 01 2005] Scena upada  sad.gif . Widać to najlepiej po powrocie z małego "urlopu" od ET. Nawet na tym forum zauważyć łatwo stagnację.

Omg zastanow sie o czym ty w ogole mowisz. Co ma brak tematow na forum, do upadku sceny? Zawsze tak jest, ze gdy gra jest nowa, scena sie ksztaltuje, odkrywa sie rozne (słowo na p)y jest o czym dyskutowac. Tematy sie wyczerpaly i teraz od jakiegos czasu powstaja jakas dyskusja ala ta, w ktorej teraz pisze. Swoja droga w porownaniu do poprzednich miesiecy, teraz naprawde sie duzo dzieje. Miesiacy czy 2 temu nie bylo w ogole nowych tematow, a odpowiedzi byly tylko w temacie jakiego celownika uzywasz.

CYTAT
Skoro moderzy na najlepszym forum o ET (w Polsce) olewają swoją robotę (bez obrazy, ale nieusuwanie martwych tematóe takich jak ten o gazetce tak wygląda) to odczuwają znużenie ET.

A to zdanie to juz totalna bzdura. Co ma usuwanie starych tematow, do upadku sceny ? Czlowieku zastanow sie co ty w ogole piszesz. Co do moderowania forum ... jezeli nie mamy o czyms pojecia to sie nie odzywamy prawda ? Nawet sobie nie wyobrazasz jak wygladalo by to forum, gdyby nie bylo moderatorow. Nie odnalazlbys normalnego topicu, bo co drugi temat to byloby pytanie, czemu nie moge wejsc na serwer, czemu mnie wykickali z serwera, skad sciagnac ET itd. Co drugi dzien sie usuwa takie topici, wiec jesli nie masz o czyms pojecia, to sie nie odzywaj. Co do zostawiania starych topicow ... nie wiem gdzie widzisz problem. Moze ktos bedzie chcial sobie powspominac or sth. Moze jakis nowy user, bedzie chcial sobie poczytac co sie dzialo na scenie, jakie byly pomysly itd. A czy to przeszkadza w nowych dyskusjach ? Chyba nie, wiec o co cho ?

CYTAT
Po połowie roku witają mnie te same tematy, a w niektórych ja podawałem ostatnią odpowiedź (powtażam - pół roku).

Przeczytalem tego twojego za!@#istego posta, z przed pol roku, ktory powinien zachecic do dyskusji. Odkopales stary topic i napisales, ze nalezy go zamknac. GG. Ciekawe czemu nikt nie odpisal na twoja propozycje, przez pol roku. Jestem zaskoczony ohmy.gif.

Btw. "powtarzam" sie pisze przez "rz".
falubaz
swoja droga, cos mi sie zdaje ze ci ktorzy dawali max 2 lata dla et mieli racje.
imo nastaje czas oczekiwania na bete rtcw2 i niech to trwa jak najkrocej.
blacktyger
swoja droga, cos mi sie zdaje ze ci ktorzy dawali max 2 lata dla et mieli racje.
imo nastaje czas oczekiwania na bete rtcw2 i niech to trwa jak najkrocej
CYTAT

nieprafta

Artlight
CYTAT

wypowiem sie, choc mam wrazenie ze takie prorokowanie jest dosyc ryzykowne
osobiscie uwazam ze Ci co tak prorokowali pomylili sie.... grubo. uwazam ze et bedzie dlugo grane, byc moze ze znaczna fluktuacja poziomu gry i liczebnoscia graczy.

Bobin
Ej nie zaczynajcie znowu... Popatrzcie w archiwum jakie niektorzy (wiekszosc?) wypisywala glupty ROK temu - scena miala przeciez upasc w wakacje, niektorzy mowili ze wczesniej biggrin.gif Teraz znowu sie zaczyna. Gwarantuje, ze scenia nie upadnie przez najblizszy rok, co najwyzej sie nieco zwezi, JAK KAZDA. Poza tym nawet jakby !@#la, to co z tego? Zawsze znajdzie sie duze grono ludzi ktorzy chcieliby pograc (tj. na dlugo zostana klany - zeby mi nie zarzucano ze o FFa mowie - ktore beda chcialy grac).
falubaz
wyrazilem tylko swoje odczucie smile.gif
a moze po prostu mniej obchodzi mnie to co sie dzieje :/
to przez ta monotonnosc w et :]
ostatnio "zamrozily" sie /-/, & i wydaje sie ze na dosc dlugo, albo do rtcw2 jak pisalem, albo do wyjscia jakiejs innego fps-a(nie fps wow juz pozarl niektorych biggrin.gif), a takim moze byc np. BF2 w ktorego strone spoglada coraz wiecej osob ;]
oczywiscie zawsze ffa zostanie, zostana klany, mniej lub bardziej skillowe, ale nie bedzie juz ludzi ktorzy to jeszcze ciagna :/
blah, glupoty pisze-to wszystko przez ta nadciagajaca mature :X
Usagi
et chyli sie ku upadkowi, tru. i tak dlugo wytrzymalo^^
snow131
Moim zdaniem to scena ET ogólnie na świecie jest teraz w najpiękniejszej fazie od początku tej gry... Prawie cowieczór stoi jakieś ETTV, wysyp masy "pr0 klanów", masy cupów i all:> Mimo że drabinki cb 6on6 są troche zamulone to wydaje mi się że 3on3 ma się całkiem nieźle;]
Jeszcze jedna sprawa to to że gra jest coraz doskonalsza. Ostatnio ukazał się patch poprawiający w c@#! bugów i nowe etpro. Pb też wzieło się do roboty i zaczeło rozdawać globalbany. Poziom na serwerach ffa nie jest coraz wyższy i wogóle>all
iilka
blink.gif ludziki czy do Was nie dociera fakt ze ludzion sie odechciewa grac ze wzgledu na chamstwo i cheaterstwo jakie panuje na serverach ? Ile wytrzymacie na serverze na ktorym za udana sniperke jestes wyzwany/wyzwana od ch... i tym podobne... Przyznam sie ze jak jestem na serverze i mam refa za kazdego bluzga na inna osoba badz na mnei daje mute! przeciez taka atmosfera zniecheca do wszytkeigo... i co tu duzo mwoic grac sie odechciewa! mad.gif !!! Halo tu planeta Ziemia! WTIAMY !! huh.gif
Ps. Tak tak panowie nie utrzymywanie zasad fair play owocuje wlasnie w takie skutki jak upadek tak fajnej gierki! sad.gif niestety dry.gif
bury
CYTAT (iilka @ 14:22, 5 05 2005)
blink.gif ludziki czy do Was nie dociera fakt ze ludzion sie odechciewa grac ze wzgledu na chamstwo i cheaterstwo jakie panuje na serverach ? Ile wytrzymacie na serverze na ktorym za udana sniperke jestes wyzwany/wyzwana od ch... i tym podobne... Przyznam sie ze jak jestem na serverze i mam refa za kazdego bluzga na inna osoba badz na mnei daje mute! przeciez taka atmosfera zniecheca do wszytkeigo... i co tu duzo mwoic grac sie odechciewa! mad.gif !!! Halo tu planeta Ziemia! WTIAMY !! huh.gif
Ps. Tak tak panowie nie utrzymywanie zasad fair play owocuje wlasnie w takie skutki jak upadek tak fajnej gierki! sad.gif niestety dry.gif

w zupelnosci sie z toba zgadzam...niestety chamstwo i roznorakie zachowania zniechecily rowniez mnie do grania na polskich servach...dlatego rzadko na nich grywam
...znalazlem jednak fajne amerykanskie serwery z adminami ktorzy nie traktuja cie jak smiecia!...zachowuje sie jak ludzie i wreszcie maja cos ciekawego i madrego do powiedzenia( w przeciwienstwie do wiekszosci "rambo" z super skillem) i od ktorych mozna sie wiele nauczyc i dowiedziec...to na tyle...pozdro
snow131
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Post burego mnie rozwalił;D Wydaje mi się granie na amerykańskich serwach jest niemożliwe chyba że ktoś lubi pykać na pingu 300 xDD
Co do postu iilki. Takie coś jak napisałaś to jest jedynie chyba na kampaniach, i jakiś z dupska servach:C Ja wręcz przeciwnie nie spodkałem się ostatnio z "chamstwem" i jak dla mnie wszystko idzie w dobrym kierunku...
moje zdanie oczywiście..
Gh*5T
CYTAT
..znalazlem jednak fajne amerykanskie serwery z adminami ktorzy nie traktuja cie jak smiecia!...zachowuje sie jak ludzie i wreszcie maja cos ciekawego i madrego do powiedzenia( w przeciwienstwie do wiekszosci "rambo" z super skillem) i od ktorych mozna sie wiele nauczyc i dowiedziec...

Admini... Z tego co sie orientuje to admini sa tylko od pilnowania sprzetu oraz soft'u na tejze maszynie, anie tak jak sadzisz traktowania kogos jak smiecia. Wiec nie mam pojecia na jakich "ciekawaych" serwerach grales ze spotkales takich niedowartosciowanych adminow... Najlepiej sie tam wiecej nie pokazuj...
A co do rambo skillowcow... Chyba masz dziwne podejscie do gry ffa... Imo gra na takowym servie jest rownoznaczne z rambo medykami szalejacymi za fragami, poniewaz idea takiej gry jest cwiczenie nomen omen skilla. Chesz grac cos zorganizowanego znajdz klan...
BtW Ja ci wspolczuje pingu na amerykanskich serwerach...

CYTAT
Tak tak panowie nie utrzymywanie zasad fair play owocuje wlasnie w takie skutki jak upadek tak fajnej gierki!

JA bym tylko dodal ze to jest jeden z kilku powodow upadkow scen...
iilka
CYTAT (Gh*5T @ 17:30, 5 05 2005)

Admini... Z tego co sie orientuje to admini sa tylko od pilnowania sprzetu oraz soft'u na tejze maszynie, anie tak jak sadzisz traktowania kogos jak smiecia. Wiec nie mam pojecia na jakich "ciekawaych" serwerach grales ze spotkales takich niedowartosciowanych adminow... Najlepiej sie tam wiecej nie pokazuj...
serwerach...

Misiu kolorowy nie czepiaj sie! unsure.gif Nie wazne gdzie gral ale co tam spotkal! cisze spokoj i harmonie czego u nas nie znajdziesz! Skill nie jest najwazniejszy liczy sie sedno czyli fun z gry! ph34r.gif
DaBi
CYTAT
Jeszcze jedna sprawa to to że gra jest coraz doskonalsza. Ostatnio ukazał się patch poprawiający w c@#! bugów i nowe etpro. Pb też wzieło się do roboty i zaczeło rozdawać globalbany. Poziom na serwerach ffa nie jest coraz wyższy i wogóle>all

Czyli wychodzi na to że jednak warto zainstalować tego update ^^

Tak ogólnie to widzę że dalej stare tematy wiszą wink.gif

Hmm...
Abstynencja od gry abstynencją , chamstwo na serwerach chaamstwem tu się zgadzam z iilką ...

Warzywniak, cheaterstwo, buractwo i lagi huh.gif

ALe co dziwne jakoś mnie ciągnie znowu aby sobie pograć w tą grę i zaczynam nieco pogrywać...

Ma to jednak coś w sobie smile.gif

Pozdrawiam Dąbi
bury
snow131 -moj ping na tychze amer servach oscyluje miedzy 90 a 140 i nie jest najgorzej ...
Gh*5T- wydaje sie ze ET to gra zespolowa , bez wspolpracy i organizacji z wygranej " nici " niewazne czy grasz w jakims klanie czy tez nie , a" szalejacy rambo medyk goniacy za fragami" dajmy na to z ratio 60:6 jest dla mnie mniej wartosciowy od kolesia inzyniera , ktory goni za obj na zlamanie karku, choc jego ratio wyniese 6:60...tylko nie wiem co jest dla ciebie wazniejsze te 60:6 rambo medyka czy 6:60 kolesia inz?...
nie napisalem w moim poscie o adminach ze sa niedowartosciowani chcialem tylko zwrocic uwage na to , ze traktowanie kogos z gory, nazywanie kogos w taki czy inny sposob( dlatego, ze ktos jest nowy , uczy sie grac i jest niedoswiadczony a bycie adminem "bogiem") mija sie z celem i doprowadza do sytuacji ze wielu ludzi rozpoczynajacych przygode z ET szybko sie zniecheca ...bo bez nowego narybku nic dlugo nie pociagnie...pozdrawiam serdecznie...

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.