Ale brednie piszecie
Wszystko da sie podkrecic na kazdym sprzecie.Przyklad moj atlonik 1,77ghz na 1,793 mhz

bo wyzej juz stabilnie dzialac nie chcial(na Asusie).Teraz mam durona(athlon spalil sie nie przez przegiecie z napieciem i overlocking) i z 1,6ghz wyciagnalem 2,0ghz(doszedlem do 2,1 ale w 3dmarqu ilosc punktow spadla

) sama szyna z
ZABLOKOWANYM mnoznikiem(12x166) a mam plyte(ponoc z dupy) Asrock,chociaz tak nie uwazam bo sa naprawde genialne te plyty jak za ta cene.Pamieci mam 266mhz(chyba no name) i jakos mi nic nie wyskakuje(braciak ma kiongstony i jak podkrecil je z 266 na 333 to blue screen mu wyskakiwal).Ja swoich nie krecilem bo sie nie znam(braciak w biosie) ale jakos widocznie sie "dostosowaly" do nowej szynki i konfiguracja chodzi stabilnie.
Co do chlodzenia.Mam wiatrak na cpu jakiegos coolermastera

czy jak to zwal i w ostatnie upaly(32C) mialem 48C na cpu.Wiatrak choc 1 do budy jest potrzebny.Polecam zapoznac sie z temp. w jakich pracuje celeron stabilnie i jakie sa jego krancowe temperatury, oraz zainstalowanie programiku Motherboard monitor(moge przeslac na maila)Napewno przyda sie gdy zobaczysz 70C w pasku a nie na monitorze

To samo z zasilaczem.Mam jakiegos no name czy megabajta,nawet nie wiem ile wat bo napis ten gosci od "2-giej" strony obudowy ktorej sie nie odkreca.Napiecia mam raczej slabe,wrecz niebiezpieczne.
Wartości napięćNapięcie rdzenia procesora 1.52 V
+3.3 V 2.88 V
+5 V 4.62 V
+12 V 11.49 V
-12 V 0.72 V
-5 V 1.79 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 4.58 V
VBAT baterii CMOS 2.08 V
Z tego co mi wiadomo to nie sa zbyt dobre notowania.
Moze mi ktos powiedziec ktore jest od czego?
Co do celerownow....Jedne serie kreca sie lepiej drugie gorzej.Amd ma jakis "standard" krecenia.One kreca sie bardzo ladnie bez duzego wysilku.Intele no coz...Za duzo sie wypowiadac nie moge bo nigdy nie bylem "szczesliwym" posiadaczem takiego proca ale z tego co slyszalem wychodzi im to slabo.