Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ip i port, jak sprawdzić ip swojego serwera
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Pingi i lagi, Internet, przeglądarki serwerów
<[BE]>Gibcio(PL)
Witam !!!

Mam oto taki problem jak zakładam swój serwer to nie wiem jaki mam ip i port w okienku konsolowym pisze mój ip który jest używany tylko w lanie a ip zewnetrzne wiem jakie mam ale nie wiem jaki mam port jak moge zobaczyc swoj port szukałem swojego serwerka przez program the all coś tam i nie może go znaleść prosze o pomoc czy jest jakas www do sprawdzania portów czy cuś plz o pomoc pozdro for all

Sorki za błędy ortograficzne i źle zbudowane zdania ale się śpieszyłem pozdro cool.gif
conish
Wiec tak...

Porty to ty masz. i to wiele. Kilkadziesiat tysiecy.

Sprawdzic nie masz jak... bo zawsze je masz.

Z tego co napisales rozumiem, ze masz ip wewnetrzne. Twoj serwer nie bedzie widoczny na internecie.

Chyba ze sforwardujesz sobie port... ale najpierw moze doczytaj o nich...
shela
port serwera ustawiasz w configu serwera. jesli serwer stoi w lanie musza byc forwardowane porty, ktorych uzywa ET .. najlepiej jest forwardowac port domyslny (27960 - heartbeat do masterserwera oraz domyslny port gry) oraz ewentualnie inny port, ktory bedzie uzyty jako port kliencki. portow masz jakies

65535 * 2 (TCP/IP oraz UDP, po 65535 kazdy protokol).

a jesli chodzi o skanowanie portow to poszukaj na googlach .. jest tam tego sporo.
kiedys osobiscie uzywalem 7thSphere .. taki maly poreczny skanerek, ale jakos ostatnio zaniknal, albo ja juz nie potrafie z google korzystac.
<[BE]>Gibcio(PL)
http://www.computec.ch/download.php?view.445 tutaj masz ten program w rubryce download nacisnij na link

a tak apropos mam serwer widoczny w necie tylko że 2 osoby weszły i odrazu wyszły nie iwem dlaczego może że tak mało ludu dlatego nie wiem jak sprawdzic port do serwerka ip znam tylko portu kurna nie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.