Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: enabling cheats on et pro server!!
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Serwer
stasznik
Witam jestem zapalonym fanem trickjumpów i ćwiczę je regularnie na własnym servie et pro.. Także nie czuję się laikiem w sprawach stawiania serwera. Mam jednak jeden jedyny problem, którego rozwiązać nie potrafię. Mianowicie kiedy próbuję odpalić mapę komendą /devmap wyskakuje mi błąd "etpro wants et 2.60 win-x86 Mar 10 2005, not, ".
Oczywiście hostuję grę na lanie, wcześniej używając pomocnych komend sv_pure 0 i g_gametype 2. Czy ktoś z Was miał podobny problem i zna jego solucję? Byłbym bardzo wdzięczny za konkretną pomoc. I jeśli nie masz pojęcia z czego to wynika to proszę oszczędź sobie i nie wypisuj błędnych teorii:P Z góry dziękujęsmile.gif! Gl & Hf!
Swiety
"etpro wants et 2.60 win-x86 Mar 10 2005, not, "
Znasz angielski trochę ? Rozumiesz to zdanie ?

Zainstaluj patcha 2.60
stasznik
Only wat i can tell in english its " i cant speak English":P Btw. et pro 2.60 to u mnie podstawa i oczywiście jest zainstalowany. Akurat tego katalogu Wolfenstein używam również do grania na innych serwach, a et pro 2.60 na większości jest wymagany:P W takim układzie dziwnym jest skoro mam to zainstalowane, a serwer o to krzyczy(??) Dla pewności zainstalowałem et pro 2.60 ponownie.. Niestety problem się powtarza.. Help!!!!
Z nerwów zainstalowałem et na innej partycji.. Po kolei wszystko: et pro 3.20 i patch 2.60. Stawiam serwer et pro na lanie i po komendzie /devmap wyskakuje mi awaiting gamestate 0 (?) i uwielbiany przeze mnie komunikat związany z brakiem et pro 2.60... sad.gif A tak z ciekawości.. Jeśli stawiam serwer niededykowany na powiedzmy etmain i komenda /devmap działa bez zarzutów, to jest to zrozumiałe ponieważ nie wymaga on osobnej ET konsoli prawda?? Serwer et pro niestety niededykowany być nie może, zatem jedyne wyjście to albo lan albo interent.. Do czego dąże.. Ano do tego, że skoro wchodzę na serwer jako rcon i wpisuję komendę /devmap to nie ma ona prawa zmienić nic fizycznie w ET konsoli wcześniej postawionego serwera (tak na chłopski rozum). Więc drogą dedukcji.. Co mam wpisać w ustawieniach serwera bądź w samej jego konsoli by czity typu nofatigue były na nim wykonalne??
stasznik
Ok. Poradziłem sobie:))) Uprzejmie proszę Admina o usunięcie tego topiku:))
Swiety
CYTAT (stasznik @ 23:34, 26 10 2005)
Do czego dąże.. Ano do tego, że skoro wchodzę na serwer jako rcon i wpisuję komendę /devmap to nie ma ona prawa zmienić nic fizycznie w ET konsoli wcześniej postawionego serwera (tak na chłopski rozum).

Przepraszam ale teraz ja mam problemy ze zrozumieniem (tym razem po polsku).
Wchodząc na serwer (dedykowany) czyli ty masz odpalonego normalnego Wolfa a serwer chodzi gdzieś tam (w tym gdzieś tam to może być odpalony u ciebie drugi wolf z dedykowanym serwerem)
i wpisując komendy rcona
rconpassword xxxx
rcon komenda
powodują one oczywiście zmiany w tym serwerze dedykowanym.
Można jeszcze
rconadress ip
rcon komenda
bez wchodzenia na serwer.

RCON to skrót od remote console czyli konsola zdalna. Fizycznie ta konsola jest u ciebie ale odbywa sie to tak jakbyś wydawał komendy bezpośrednio z konsoli dedykowanego serwera (który jak to dedykowany serwer działa w trybie tekstowym)

Na serwerze "na lokalu" też można używać rcon ale to bez sensu bo te komedny które wpisywane są w konsoli jednoczęsnie są komendami serwera "na lokalu"

Są problemy z odpaleniem serwera na localu w najnowszym etpro z najnowszym patchem.
Pewnym rozwiązaniem jest odpalenie serwera dedykowanego a następnie odpalenie drugiego Wolfa i podłączenie się z niego do serwera dedykowanego (localhost - adres ip 127.0.0.1). W przypadku odp@!@nia kilku Wolfów na jednym komputerze pierwszy domyślnie ma port 29760 kolejne 29761 29762 itd no chyba że w configu określimy inacej (net_port xxx).
Oczywiście mogą być problemy z wolną pamięcią przy odpaleniu większej ilości Wolfów ale można temu zaradzić ustawiając mniejsze com_hunkmegs.

Najlepiej odpalać serwer z linią poleceń zawierającą potrzebne nam komendy
et.exe +set komenda1 +set komenda2

A tak wogóle do ćwiczenia trickjumpów etpro nie jest wymagane. Jak masz problem odpal zwykłego etmain, dalej /devmap i dalej co chcesz /nofatigue /fly /noclip /g_gravity xxx /g_speed xxx
stasznik
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedźsmile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.