Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: NEO 1MB POMOCY !!!!
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Pingi i lagi, Internet, przeglądarki serwerów
siupek
chłopaki pomózcie!! mam neo 1mb na ADSL-u, i wlaczam ET lista servów jest, wwybieram serwer, podłaczam sie, dość długo sie ładuje gra i server disconected.....bla bla bla.
czasem jak wejdzie to na moment sie podłączy, i za chwile mnie wywala!! i co lepsze, mam to takim wywaleniu brak neta!! modem jest podłączony, neo podłączona a neta nie mam!! musze podłączyć jeszcze raz modem i dopiero bedzie net!!
i nie jest to sprawa punkbastera ani firewall bo wielokrotnie wchodzilem na stronke i sciagnalem aktualizator PB i tez nie pomogło!!

ratunkuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!
Macgyver
kolejny spamer, już taki post napisałeś confused.gif Napisz dokładnie jaki komunikat wyskakuje, bez jakiegoś "bla bla bla".
siupek
no server disconected for unknown reason!
jeszcze do tego moge dolozyc ze w trakcie sciagania plikow nagle downlad sie zatrzymuje wciskam escape, wracam do menu glównego i neta nie mam!! w ten sam sposob sie rozłacza. a neostrada i modem wyświetla ze jest podłączona!!

grałem a warcrafta i inne gierki internetowe i nie mialem problemów na neo. wcześniej mialem radiówke i na niej wszysstko chodziło! więc myśle ze problem nie leży kompie tylko w neostradzie!! czytałem juz faq, wyłaczałem oszczędność energii e zasilaniu. nic nie pomaga!! rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif
Macgyver
a może masz zablokowane porty?
siupek
tego nie sprawdzałem, ale jak mi sie zalacza ściągania plików to mi sie załaczy ściąganie, łądnie leci 130kb i nagle przestaje ściągać, czas sie zwiększa i magiczne rozłaczenie!! sleep.gif
Macgyver
nie wiem, ale wydaje mi sie że to coś z portami. Sprawdź czy masz jakieś zablokowane, odblokuj i zobacz jak będzie. Sprawdź jeszcze czy nie masz ustawionej zbyt wysokiej ochrony w firewallu która może blokować dostęp. Napisz też jakiego masz antywirusa.
siupek
antywirusa to kaspersky internet security. ale to nie wina antyvira bo na starym necie chodziło et. próbowałem juz wyłączać firewall i to samo.
jarpen
ppm na ikonę kacperskiego w pasku systemowym, wstrzymaj ochronę i wybierasz nigdy, mi pomogło, po grze wznawiam ochronę
Swiety
Jeśli chodzi o problem z portami. Gdyby były poblokowane porty wykorzystywane przez same ET to wogóle nie możnaby zagrać nawet sekundy.
Natomiast w tym przypadku gramy jakiś czas po czym rozłączenie - jesli już mówimy o poblokowanych portach to może oznaczać PB. PB nie wykorzystuje sieci cały czas tylko łączy się co jakiś określony czas i w tym przypadku mamy disconnect co jakiś czas.

Najlepiej poprostu całkowicie wyłączyć wszelkie firewalle i sprawdzić czy wszystko chodzi OK.

Jednak podejrzewam że to nie wina portów, nie wina PB.
Kolega napisał bardzo ważną wskazówkę - również przy transferze plików dzieje się to samo - full transfer i po jakimś czasie stoi. O ile to nie jest problem firewalla/antyvirusa (wyłączyć w cholere i sprawdzić czy all OK) to oznacza jedno:

PROBLEM Z TPSA. Trzeba interweniować u TPSA i reklamować jakość internetu. Pewnie znając życie odeślą z kwitkiem - no bo przecież strony otwierają się ale trzeba twardo domagać się swoich praw do dobrego neta.
siupek
dzwoniłem do tpsa i nawet szkoda było telefonu. bo stwierdzili ze wszystko jest w porządku. i to samo dzieje sie np. na Q3. natomiast grałem w warcrafta i wszystko było w porzadku!! już nie mam nerwów.... wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif
a firewalla już wyłączałem i nic nie daje.
SPIDIvonMARDER
Do Telekomuny nie ma co dzwonić, bo zawsze twierdzą, że wszystko jest w porządku, a nawet jeśli nie, to wina twojego komputera.
falubaz
Moze jak slysza glos dzieciaka to twierdza ze jest ok, ale ja mam inne doswiadczenia... A neo mam od ok5-6 lat.

Tyle w miare offtopu.

A podobny problem mialem z innym dostawca internetu, ale okazalo sie ze sa poblokowane porty na routerze/switchu czy jak to gowno nazwac.
Wpisz w okienku adres 192.168.1.1 haslo i login to admin i tam poszmeraj czy nikt niczego nie poblokowal, albo zrestartuj ustawienia.
siupek
w ogóle z tym adresem sie nie moge połączyć. ale z tego co wyczytałem to na zxdslu to nie mozna sie podłączyć z nim....????
SPIDIvonMARDER
To już wiemy, czemu nie chcieli z tobą gadać.

A teraz na temat:
Neo jest tak skonstruowane, że niektórym chodzi perfect, a innym zamula. Jest to zależne od wielu czynników.
Możesz spróbować ją przeinstalować.
PS: masz neo liveboxa, czy modem?
siupek
modem zxdsl..najnowszy jakiś wynalazek tpsy.....a propo to juz próbowałem przeinstalowywać winde, noeostrade, zdejmowałem firewalla i już qr.....de ręce opadają!!!! =\\\\ nie sprawa cfg gry bo już próbowałem kilku. i już usunąłem problem ładowania map.
pozostaje jedynie problem 'zrywania' sie neta w trakcie gry i w trakcie downloadu też sie zrywa.
pozatym wszystko chodzi - download na emulu chodzi wyśmienicie, torrenty też chodzą, i żadnych problemów.
nóż i sie pochlastać!! =||
siupek
Dzisiaj dzwonilem do tpsy i jakoś sie zbytnio nie głowili nad odpowiedzią. odeslali z kwitkiem bo "u nich jest wszystko w porządku!! "
wq...wiłem sie.... verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif
hover
CYTAT(siupek @ 19:25, 27 08 2007) *
Dzisiaj dzwonilem do tpsy i jakoś sie zbytnio nie głowili nad odpowiedzią. odeslali z kwitkiem bo "u nich jest wszystko w porządku!! "
wq...wiłem sie.... verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif verymad.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif wallbash.gif

Idź do Tepsy w swoim mieście i zgłoś reklamacje i kluć sie, w najgorszym wypadku rozwiąż umowe z winy braku pomocy ze strony Tepsy. Zmień usługodawce np.Netie ponoc dobra jest chociaz ja jestem w Tepsie i wqur... mnie zrywanie polaczen co jakis czas przez Liveboxa, ale to mam z 4 razy w tygodniu.

Powodzenia
Swiety
CYTAT(siupek @ 8:51, 27 08 2007) *
modem zxdsl..najnowszy jakiś wynalazek tpsy

Modemy tpsa zawsze można było potłuc o kant dupy ale ten najnowszy wynalazek to już przechodzi wszystko.
NoToYo/nty
CYTAT(siupek @ 9:41, 16 08 2007) *
antywirusa to kaspersky internet security. ale to nie wina antyvira bo na starym necie chodziło et. próbowałem juz wyłączać firewall i to samo.

POWIEM SZCZERZE usun kasperskiego i zainstaluj se avasta albo cos wtym stylu, mialem go kiedys i przeczytyalem tu albo gdzies indziej temat o kaperskim dobra nie blokowal mi portow ale gdy weszlem na serwer jakis to odrazu mialem :cenzura: duzy ping !! gdy usunolem kapierskiego, to polecili mi zrobic formata kompa i pomoglo mam neo 256 kb/s i pingi mam ladniejsze nisz moj kolega ktory ma 1mb/s :) czyli ja mam pingi 16-39 i niekiedy 40 max to dlamnie kolega ma pingi 56 yes.gif -150

powiem jeszcze mam neo 256 speedtouch 330 a kolega ma 1024kb/s sagem cos tam

powiem jeszcze siupek, moze masz limit transferu ?
Macgyver
CYTAT(NoToYo/nty @ 8:05, 13 09 2007) *
POWIEM SZCZERZE usun kasperskiego i zainstaluj se avasta albo cos wtym stylu, mialem go kiedys i przeczytyalem tu albo gdzies indziej temat o kaperskim dobra nie blokowal mi portow ale gdy weszlem na serwer jakis to odrazu mialem :cenzura: duzy ping !! gdy usunolem kapierskiego, to polecili mi zrobic formata kompa i pomoglo mam neo 256 kb/s i pingi mam ladniejsze nisz moj kolega ktory ma 1mb/s :) czyli ja mam pingi 16-39 i niekiedy 40 max to dlamnie kolega ma pingi 56 yes.gif -150

powiem jeszcze mam neo 256 speedtouch 330 a kolega ma 1024kb/s sagem cos tam
powiem jeszcze siupek, moze masz limit transferu ?

nie instaluj avasta bo będziesz miał same lagi. Polecam ci AVG.
NoToYo/nty
ja mam avasta i nie laguje mnie :)
siupek
czytajcie wszytko po koleji. próbowałem juz gry bez kasperskyego. a pozatym ostatnio pożyczyłem, liveboxa od qmpla i wszystko latało jak marzenie. jutro spróbuje jeszcze na sagemie czy wszystko chodzi. jak tak to kupie sagema za flaszke wódy i kij z tym h**** modemem :! :!!!!!!!!!!!!!!
Macgyver
CYTAT(siupek @ 19:17, 16 09 2007) *
czytajcie wszytko po koleji. próbowałem juz gry bez kasperskyego. a pozatym ostatnio pożyczyłem, liveboxa od qmpla i wszystko latało jak marzenie. jutro spróbuje jeszcze na sagemie czy wszystko chodzi. jak tak to kupie sagema za flaszke wódy i kij z tym h**** modemem :! :!!!!!!!!!!!!!!

czytamy wszystko po koleji PKP.
siupek
dzisiaj odpaliłem, a raczej próbowałem odpalić gre na sagemie i zachowuje sie tak samo jak na tym hińskim shitcie =\\\ więc jedyne wyjśc to livebox za 1zł:) którego już mam:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.