Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiany w Enemy Territory....
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Stron: 1, 2
Swiety
Padła propozycja zmian w xp.
Pomysł ujemnych xp za fragi jest idiotyczny bo jesli tak ma wyglądać ET że zamiast zabijać przeciwników będziemy tylko budować, rzucać ammo (zresztą po co skoro nie opłaca się zabijać) itp itd to już lepiej zagrać w jakąś strategie.

Natomiast pomysł zabierania xp za idotyczne akcje i brak myślenia wydaje się już lepszy chociaż trudny technicznie do zrealizowania.
- Np medyk przebiegający po własnym teammate i nie podnoszący go - dać ujemne xp
- Koleś naciskający spacje kiedy metr od niego jest biegnący medyk z wyciągniętą strzykawaką - ujemne xp.
- Koleś stojący cały czas w respie i tylko rzucający ammo - dawać mu ujemne xp.
- Koleś wybierający covert opsa kiedy już w teamie jest ich 10 - ujemne xp.
- Rozbrajanie min kolegi i kładzenie swoich czy o zgrozo rozbrajanie dynamitu kolegi i kładzenie swojego - ujemne xp.
- Kładzenie min w miejscach gdzie nigdy nie pojawia się przeciwnik - ujemne xp.
- Przebieganie koło flagi bez jej wzięcia - ujemne xp.
- Stanie w miejscu kiedy reszta drużyny atakuje - ujemne xp.
itp itd
Takich rzeczy można wymieniać dziesiątki jesli nie setki.
Dajmos
Szlagier masz racje ale niewiadomo kiedy znowu ukaże sie PATCh :] który to wprowadzi :]
ronin
wiesz szlagier wiekszosc z twoich pomyslow o odejmowanie XP jest niemozliwa do wykonania np.

- Przebieganie koło flagi bez jej wzięcia - ujemne xp- na oazie czesto nie przejmuje sie spawna tylko naprawia pompe i plynie do dzial kiedy axis cofna sie do "bazy" mozna spokojnie zlapac flage

-Kładzenie min w miejscach gdzie nigdy nie pojawia się przeciwnik - przeciwnik moze pojawic sie wszedzie / ale z drugiej strony jest nalozony limit min wiec faktycznie trzeba stawiac je "z glowa"

-Koleś wybierający covert opsa kiedy już w teamie jest ich 10 - wiesz tu trudno sie z toba nie zgodzic, ale co powiesz o FFA?
przeciez tam mozna robic PRAWIE wszystko co nam sie podoba

nalezy pamietac o tym ja traktujemy ta gre czy odpalimy "tom fajnom gierke i se wezmieny bazooke(i zbluzgamy paru gosci ktorzy nas zabija" i pogramy na FFA a moze ustalimy taktyke i popykamy z klanem, wiesz watpie zeby ktos na FFA np. polozyl sie na granacie zeby uratowac team...
Swiety
Jakby się programiści postarali to można by to zrobić (chociaż jest to trudne)

Przykład z idiotycznym kładzeniem min:
- 10 min jedna obok drugiej na powierzchni kilku metrów
- Ktoś przedziera się na tyły allies na oasis (kiedy już wysadzili mur) i kładzie miny w pierwszym respie przeciwnika.
Ale ogólnie co do min zgadza się że trudno przewidzieć gdzie będą najbardziej potrzebne. Chociaż niektórzy kładą miny w takich miejscach gdzie prawie nikt nie chodzi a brakuje min tam gdzie są najbardziej potrzebne.

Z tym reperowaniem pompy zamiast wzięcia flagi - to życze powodzenia. Udaje się tylko jeśli w axis grają idioci. Wtedy wszyscy engowie axis jesli nie wysadzą jej w przeciągu jakiegoś czasu powinni dostać - 100 xp smile.gif. A reszta po -50 za to że dopuściła do takiej śmiesznej sytuacji smile.gif
A tak wogóle to już lepiej przeszkoczyć przez mur na oasis niż bawić się w naprawianie pompy bez wzięcia flagi smile.gif

Przydałoby się xp jeszcze dla covera rzucającego zasłone. Ale nie byle gdzie tylko w takim miejscu w którym skutecznie przesłania preciwnikowi pole widzenia co umożliwa teamowi atak. Imo to by było też trudne do zrealizowania bo bardzo trudno określic co to znaczy skuteczna zasłona dymna.
Dajmos
hmm ja jzu to przydało nby sie powiedzmy takie kułeczko zasięg miny ( oczywiscie nie było by widoczne dla Covera z przeciwnego Teamu. był by to zasieg na kórym mina zaczyna reagować i BUMMMM
blacktyger
hmm co do xp to jescze takie coś..zresztą zaczne od początku biggrin.gif

Gram sobie na jakimś serku (zagranicznym) i sobie gram tongue.gif nagle słysze strzały i widze czerwony monitor we własnym respie ... myśle se pewnie jakiś jeden z tych tak zwanych :spwnkillerów" obracam się a tu mój własny medyk który zostawił mi łaskawie 2hp i zaczyna mi zucać apteczki pod nogi ph34r.gif później jak grałem okazało się, że robił to wszystkim ... wiadomo chodzi o xp ... więc powinno coś być, ujemnego za postrzlenie swojego...tylko jak to rozwiązać bo np. jak medyk zabija jak ktoś jest na skraju życia blink.gif albo jak niechcący w niego strzeli unsure.gif no niestety było by to trudne smile.gif
kira
Zeby med nie mógł leczyć się własnymi apteczkami.
Wtedy wyrównały by się klasy na ffa
chinczyk2
QUOTE (WOLFszLAGIER @ 22:27, 28 11 2003)
Padła propozycja zmian w xp.
Pomysł ujemnych xp za fragi jest idiotyczny bo jesli tak ma wyglądać ET że zamiast zabijać przeciwników będziemy tylko budować, rzucać ammo (zresztą po co skoro nie opłaca się zabijać) itp itd to już lepiej zagrać w jakąś strategie.

nie wiem dokladnie, gdzie przeczytales o ujemnych xp za zabijanie (ostatnio sie opuscilem w czytaniu forum, wiec ewentualnie sorki), ale bede sie upieral z tym, co wczesniej troche napisalem:
jesli nadal bedzie tyle xp za samo zabijanie, to dalej beda biegac killery i w d.upie miec swoj team
powtorze: chodzi o tych baranow, dla ktorych najwazniejsze to zrobic sobie majora czy tam generala, jesli juz musi - to niech sie chociaz przyda zespolowi, leczac innych czy dajac ammo bedzie mial wiecej xp, niz leczac siebie, czy rzucajac d.upne arty
ci, ktorzy wiedza co maja robic, zeby wygrac - nie graja po to zeby miec dobre statystyki
wtedy tez moze wyrownalyby sie klasy (mowie glownie o medykach terminatorach)
co do engow byloby chyba najtrudniej, bo zmiana samej punktacji xp nic tu nie da - prosze czytac moje wczesniejsze posty

jesli chodzi o "nieoplacalnosc" zabijania - NIKT CI I TAK NIE ODPUSCI, chyba nie masz watpliwosci ;/ ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.