Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lanparty w Warszawie
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Scena klanowa
Stron: 1, 2
NJ^gv
Czesc!

Jestem jednym ze współorganizatorów Lan4Fun - jednej z największych imprez typu BYOC (Bring Your Own Computer) w Polsce. Na przelomie lutego i marca planujemy zorganizować kolejne lanparty. Będzie ono trwało 2-3 dni, koszt ok. 60 zł.

Ostatnia impreza była przeznaczona głównie dla graczy Counter-Strike'a (czekajcie!, jeszcze nie klikajcie Wstecz tongue.gif ), sam grałem w te gre, ale jakoś się przejadła teraz gram głównie w ET. Następne lanparty planujemy rozszerzyć także o inne gry, bardzo chętnie widziałbym graczy ET na imprezie.

Zabawa jest przednia i myśle, że chętnie pogralibyście wreszcie na pingach 20-30 wink.gif, albo i nizszych. Pytanie brzmi - Czy są osoby chętne do przybycia na taką impreze do Warszawy? Czy znalazłoby się około 20-30 osób, żeby pograć sobie wspólnie kilka dni na lanie ( poniżej 20, myślę, że nie ma co serwera odpalać) ? Czy chcielibyście ruszyć z miejsca scenę ET w Polsce?

Impreza jest pewna, mamy doświadczenie w organizowaniu takich imprez, na ostatnim lanparty była świetna atmosfera i co najważniejsze - nic nie zginęło, źaden sprzęt nie został ukradziony ani zgubiony przez żadnego gracza. Kładziemy nacisk na bezpieczeństwo podczas imprezy smile.gif.

Piszcie co myślicie...

www.lanparty.pl
Fistach
czytalem o waszej relacji z Lan party o Cs- byl osuper:) do warszawy bym opojechal gdybym mial kompalepszego. BTW przez neta na kilku polskich serwerkach mam ping 5 - 25:D
Mad
ale by musiala byc ochrona bo kilka osob by mnie za...alo tongue.gif
blacktyger
niestety strasi raczej samego mnie nie puszczą (minusy 14-15 roku zycia mad.gif )a poza tym w jakiej to dzienicy warszawy ?? biggrin.gif biggrin.gif (wbrew pozorom to ma znaczenie laugh.gif )
rover
mysle, ze cale C4 bedzie - 8-9 osob smile.gif
Thoro
Calego kompa razem z monitorem mam ciachac do warszawy?? W pociagu?? Chyba ze wreszcie rodzice sie dorzuca sie do autka, to wtedy nie ma problemu smile.gif, ale do lutego nei ma co marzyc :/
Mad
mysle, ze cale C4 bedzie - 8-9 osob 

ja bym nei przyjechal bo przed tyloma sie nie obronie tongue.gif
Daniel
Z IC z Warszawy jest 7-8 osob wiec pewnie kilka w tym i ja by sie tez pisalo:)
Saari
Hmm... w sumie warszawa to mi pasuje... cos trzeba pomyslec smile.gif
MaRIB^
co z piciem ?
tsc
QUOTE (MaRIB^ @ 14:26, 9 12 2003)
co z piciem ?

ponawiam pytanie =DD
Pio
QUOTE (tsc @ 13:29, 9 12 2003)
ponawiam pytanie =DD

a co szykujesz kolejna kampe na respa wink.gif
NIEDZIOWIEDZ'
no myśle, że C4 by się zebrało i pewnie wiele innych osób też.

mam jednak pare pytań:

1. gdzie to będzie
2. co z alkoholem ( czy mozna pic na miejscu itp- wiem ze to lan party i dbacie o bezpieczenstwo itp. ale nie wyobrazam sobie C4 i IC spotykajacych sie razem i nie pijących wink.gif )
3. czy będą jakieś komputery dla ludzi którzy nie mogą zabrać swojego kompa (ja osobiście moge ale na pewno beda i tacy co nie będą mogli :/)

[mad- z jednym byś sobie nie dał rady]
whatever
Mhm, Niedziu, na Mada naslemy niejakiego Grzesia. Grzesio jest milym, spokojnym czlowiekiem, a mimo to jak sobie pomysle ze kiedys moglby sie na mnie wkurzyc, to mi ciarki po plecach chodza. I nie z powodu jego rozmiarow, to chyba jakis atawizm sie we mnie odzywa. Poor Mad.

Ja osobiscie na BYOC sie nie pisze, nie lubie LAN-ow. Pojawic sie oczywiscie pojawie, dlatego priorytetowe dla mnie pytanie to "co z alkoholem"?
NJ^gv
Odpowiem teraz szybko,a rozpisze się w nocy, bo teraz nie pora na dywagacje wink.gif

Ciesze się, że jest spory odzew

Fistach: już nie z takimi kompami przyjeżdżali i działało wink.gif

blactyger: Bemowo

Thoro: możesz się zgadać z kumplami i w kilku w jendym samochodzie pojechać (do Pragi się tak jechało wink.gif ). Poza tym, jest coś takiego jak lanostop na stronie www.lanparty.pl i może się z kimś zgrasz. Skąd jesteś?

MaRIB^: Picie jest dozwolone, ale w granicach rozsądku, także jak ktoś się ostro na...ie, to może się obudzić w Izbie Wytrzeźwień - a to dość drogi hotel tongue.gif. Nie ma przeciwwskazań. BTW. niedaleko imprezy jest Tesco wink.gif.

Niedziowiedz:
1. Klub Studencki Karuzela, Bemowo, Warszawa -
2. jak wyżej
3. pracujemy nad tym, prowadzimy rozmowy z kafejkami w Warszawie o wypożyczenie sprzętu

Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie, postaram się odpowiedzieć.
Berti
Osobiscie nie widze sensu targania sprzetu w celach wylącznego zlanowania się.
Ale maly turniej przy okazji - to już zmienia postać rzeczy.

Dla uproszczenia, proponuje bez zadnych kwalifikacji etc., po prostu te klany ktore sie pojawia beda grac, wiec podejrzewam ze juz na pewno mozna liczyc na IC i C4 z racji lokalizacji, kto dojedzie ten dojedzie, jezeli nie dojedzie opcją byłoby rejestrowanie grup z tzw. freelancerow obecnych na turnieju. W ten sposob mysle ze minimum 5 grup sie zbierze, a to juz wystarcza na mini turniej jedno-dwudniowy.

Dla mnie roznica miedzy LanParty a LanParty-Turniej-Included, to tak jak miedzy zaj.e.b.istą klanówka a wiejskim FFA.
BTW w takiej sytuacji , w pewnym zakresie mogę pomóc w organizacji turnieju.

ph34r.gif
Mad
co mam zrobic byscie mi przebaczyli tongue.gif

postawic wam piwo??
pozyczyc serva?? tongue.gif
dac :*
?????
Vegeta
Z raciąza przyjedzie tez pare osub okolo 4-5 tylko własnie kfestia tego czy bedzie sprzed bo nam pociagem lub autobusem niema jak tego wiesc do warszawy sad.gif
logres
buhehhe ja sobie moge pomażyć wystarczy że ostatnio miałem z qumplami z klasy iśc na cuś podobnego i co.....................

(słowo na k)a rodzice mnie nie puścili myslałem że mnie szlak trafi mad.gif
NIEDZIOWIEDZ'
Berti turniej raczej nie wypali, brak klanow, itp, wpadnie duzo osob z kompami z roznych klanow lub bezklanowcow to sobie pogramy wink.gif

Oczywiscie jak zabierzesz kompa Berti to mozesz liczyc na meczyk C4 vs IC for fun happy.gif i to nie jeden wink.gif
Ant
Grzesio bedzie ofcors.Zostalo duzo czasu, moze by jednak zorganizowac jakis turniej.Zreszta niewazne czy turniej czy jakies luzne gierki wazne zeby bylo co PIC, powspominac etc.Nie wiem jak z ludzmi z ET, ale podejrzewam ze tych co przeszli z RTCW bedzie cala masa
Cezar
co z monitorami? bo kompa z bielan na bemowo to jeszcze zaniase ale monitora to tachać nie będę unsure.gif (chyba że mnie ktos w bryke wsadzi)
jaka jest możliwość uzestnictwa biernego? też 60 zł bo to jednak sporo + browce + browce + plus zupa chmielowa to wychodzi uuuuu dużo.
w *gp* jest ze 3 z wawy więc pewnie się stawimy.
dobra impra bedzie biggrin.gif

pzdr
Khain
Heh beda mecze w miare wypitego alko ohmy.gif LoL demak trzeba nazwac nick_mapa_godzina_il.promili.dm_83 tongue.gif
Berti
Ja bym do tego podszedl pozytwyniej, luty to luzna pora, jakby ludzi troche zmotywowac to moze z jeden klan ejszcze sie wawie pojawi. Poisonom sie kupi fure kebabów i cos tam jeszcze?tongue.gif Z mama doktora porozmawia nasz klanowy casanova, czyli Mengel , to pusci go moze nawet na tydzien...Mysle ze jeszcze 1-2 klany na 100% sie pojawi , reszta teamow mozna sklecic na miejscu.
Moze 17tki wyjda w koncu z ukrycia? tongue.gif

Poza tym jakby dalo sie jakis sprzet zamiejscowym na miejscu zagwarantowac to moze nawet bez kebabow sie obejdzie tongue.gif
FarSight
QUOTE (Berti @ 22:20, 9 12 2003)
Z mama doktora porozmawia nasz klanowy casanova, czyli Mengel , to pusci go moze nawet na tydzien...

0wned omg !!!!!!!!!!!!!!!111111111111ONEONE

PS. bede biggrin.gif
whatever
Mad - wystarczy ze zaczniesz sie zachowywac normalnie, i po jakims czasie powinno nam przejsc. Co do Doktora, to mozemy poslac tam niedzia w stylu "jak on jedzie, to i doktor tez przeciez moze", ewentualnie rovera, ktory na przyklad zadeklaruje sie, ze ugosci Doktora w swym domu...
Spayk
Moze 17tki wyjda w koncu z ukrycia?
hehe a czy my sie ukrywamy?? biggrin.gif Ja tam jestem za .... jest pare osób z wawy to moze sie pojawimy smile.gif Trzeba porozmawiac z reszta. tongue.gif
TesT.CFG
No raczej postaramy sie byc na takiej imprezie . Czy mozliwe jest zorganizowanie oprócz ET czegos w RTCW podczas tej 2-3 dniowej imprezy w Warszawie za 60 zl? Przyznam sie ze ja i koledzy z mojego klanu nie przepadamy za ET ale napewno sie stawimy na imprezie:)

RTCW klan [TCG.PL] zrobi wszytsko by byc na lan party ale osoby jadace pociągiem moga mie cproblemy z przywiezeniem kompa:( . Szkoda ze nie ma molziwosci skorzystania i wypozyczenia komputerków na miejscu
Runos
Hmm... Ja to moglbym sie wybrac na takie party... wsiadam w autobus i jush tam jestem tongue.gif Tylko mi sie tam nie bardzo chce nosic kompa:/ A pozatym to pewnie mnie starzy nie pushcza a jesli jush to na kilka godzin.....
nemroth
Runos ty lepiej nie jedz tam bo ludzie z forum tesh Cie chyba nie za bardzio lubia tongue.gif i moge Ci tak jak MaDowi dokopac biggrin.gif

a ja bym sie chcetnie przejechal tylko nie ma kto ze mna jechac sad.gif a samemu mi sie nie chce :/

a jak ja tam bede to Ci sam osobiscie dokopie tongue.gif hehe
Runos
Tak tak...nemroth przyjade z kumplami mi kurde nic nie zrobish:P A jak ladnie poprosish to moze poproshe zeby ze mna pojechaly moje kolezanki tongue.gif
Thoro
Nemroth jak ty niby poznasz Runosa?? Przeciez on ma opanowana sztuke kamuflazu do perfekcji. Nie bedzie Runosa tylko Niewidzialny gracz lub jeszcze ktos inny pod jego postacia tongue.gif
hxs
QUOTE (Runos @ 17:10, 10 12 2003)
Tak tak...nemroth przyjade z kumplami mi kurde nic nie zrobish:P A jak ladnie poprosish to moze poproshe zeby ze mna pojechaly moje kolezanki tongue.gif

1. Z jakimi kumplami?
2. Lepiej aby te twoje "laski" nie przyjezdzaly...
3. Ja imo moge byc bo mam blisko biggrin.gif Ale gorzej kompa przewiesc ;o
nemroth
powiem Ci tyle ze jak bede to tesh bede z kolegami i was skopieny grupowo......
nio chyba ze wezmiesz te kolezanki ze zdjec tongue.gif
a cio do rozpozania go to widzialem go na jakims zdj wiec bede wiedzial kogo bedziemy kopac biggrin.gif
qBa3oo3
Może ja bym na kilka godzinek wpadł, żeby Runosa obronić laugh.gif Tyle ze kompa w zyciu nie wezme, stara nie pozwoli sad.gif
igor
imo to po 4, 5, 6... 10 ( omg wink.gif ) butelce wszelkie spory znikną i sie wszyscy ze szczęścia popłaczą biggrin.gif tongue.gif i jeszcze sobie :* na pożegnanie będziecie dawać laugh.gif hyhyhyh
NJ^gv
Kwestia turnieju - nie wiem czy jest sens organizować turniej, dla 3-4 klanów, owszem można zorganizować turniej każdy z każdym i pare jakichś zabaw 4Fun, nie ma problemu. W tym momencie będzie trzeba postawić dwa serwery, ale to nie będzie za duży problem. Nie widzę problemu w organizowaniu jakichś cw.

Kwestia sprzętu - dogadujemy z kawiarenkami, negocjujemy cenowo itp. Jeżeli będzie możliwość wypożyczenia komputera, to prawdopodobnie będzie można wypożyczyć także sam monitor.

Dojazd w Wawie - nie chcę niczego obiecywać, ale chyba będzie można podwieźć komuś kompa w granicach Warszawy smile.gif

Vegeta - autobusem można w porządku i w miarę bezpiecznie przewieźć kompa, na pierwszym lanparty tak chłopaki jechali wink.gif, a jak was jedzie z 5 osób to i w pociągu nie ma za dużego niebezpieczeństwa. W Warszawie już ktoś wam może podwieźć kompy.

Cezar - na czym polega możliwość uczestnictwa biernego biggrin.gif ? Nie można wchodzić na salę komputerów, jeżeli nie jesteś na lanparty. NIE MA OBSERWATORÓW. Jakby ludzie bez kompów kręcili się po hali, to prawdopodobnie pokusa zwinięcia jakiejś fajnej myszki czy kostki ramu byłaby nie mała. Jedyną możliwością jest wejście do kawiarenki przed halą i pooglądanie HLTV, lub pogadanie z graczami, tudzież zjedzenie, wypicie rolleyes.gif czegoś.

TesT.CFG - możliwość odpalenia RTCW - nie widzę problemu, ale ktoś z was na lanie będzie musiał być serwerem smile.gif. Możecie tam grać nawet w różne gry w multiplayer, a nawet oglądać Jackass ( widziałem i takich typów na ostatnim lanparty biggrin.gif ), ale nie możemy zapewnić serwera na RTCW. Chyba, że scena RTCW okaże chęc wbicia się na lanparty w co najmniej kilkanaście osób, wtedy można rozważać postawienie serwa.

Dzięki za przyklejenie topiku
Cienki Bolek
Hi
1. Poprosze o dokladna date mozliwe szybko:) ja mam prace zorganizowana na caly rok .. to najwyzej urlop wezme.
2. Zostawienie kompa tam na noc ? czy wozenie sie co dziennie? czy .. raczej 48h non stop grania balangowania na red bólach i innych wspomagaczach ...
3. Moze zGr3d team namowie zebysmy sie pojawili smile.gif w sumie z 15 luda mam nadzieje, ze czesc z wawy, po za tym nie mamy raczej problemow ze mama nie pozwoli ... z wiekiem zamienia sie to w problem .. zona nie pozwoli <rotfl>
pozdro Cienki Bolek

Runos
A ja mam takie pytanie..... Czy mozna tam wpasc na kilka godzin a potem sobie wrocic??

Thoro mash racje.... Zrobie taka kampe ze mnie nikt nie pozna laugh.gif
NJ^gv
Cienki Bolek:

1. Prawdopodobnie 13-15 luty ... oficjalnie zacznie się w sobotę rano, ale w piątek po południu już można wpadać i instalować kompu
2. 48 h bez przerwy, w końcu o to chodzi w lanparty smile.gif
3. zabierz żonę ze sobą ...

Runos - jest taka możliwość, ale raczej nie ma za to zniżek w opłatach ... więc nie wiem czy jest sens
Vegeta
NJ^gv Jak dokonaci wplaty i gdzie sie nato ipreskie zapisac smile.gif I mam jeszce iedne pytanie daimy nato ze wezme ze sobo iednostkie gluwno ale czy mam tachac terz zesobo monitor ??? Bo jak tak to chyba wymiekne . Ale i tak postaram sie byc iak nieda rady z monitorem to jako opserwator i tak sie zaopatzre w pozodno dawkie " Red Bula:D "
SpajdaPL
Witammm!!!

Warszawa daleko od Jaworzna....
Chciałbym się dowiedzieć, czy będzie można przyjechać z własnym HDD, Myszką, i ew. Klawą, jakie jest zaopatrzenie w komutery (może zrobić zapisy na kompy dla "przyjezdnych") i monitory, czy jest zaplecze gastronomiczne, opcje:
1. Kuchnia ze zlewem i piecykiem el., żeby ząrcie przygotować
2. Bar szybkiej obsługi z żarciem stołówkowym (np. bigos)
3. Organizator zapewnia pełne wyżywienie (lol) w tym 60 zł, a my przywozimy tylko browar tongue.gif
Za co w ogóle to 60 zł.
Jakaś mapka by się zdała, albo przewodnik....

Ewetualnie można zrobić zaopatrzenie w komputery 100% z kafejek...Kto będzie miał własny - podpina tylko monitor. A jak ktoś bedzie miał komplet, to dla żony BOLKA znajdzie się komp, i ją przekonamy do ET biggrin.gif

Pozdrawiam, i czekam na szczegóły....
eFeCT
No to tak.. na poczatek pomysl godny uwagi nie powiem biggrin.gif . Szkoda ze jest maly proplem z sprzetem dry.gif . Ja mogl bym wpasc czemu nie ale niewiem dokladnie jak to bedzie sie odbywalo.. Czy bedziemy siedziec w tym budynku przez 48 h bez spania itp... czy po prostu jest jakas mozliwosc zalatwienia miejsca do spania tongue.gif . (alkochole stan zaburzonej grawitacji i czas odpoczac) tongue.gif.

Nastpena rzecz jak bedzie wygladalo (jeśli dojdzie do skutku) zaklepywanie komputerow ?? Ja swojego moglbym wziasc ale hmm... gorzej juz z moim monitorem ktory sporawo wazy dry.gif . I jak by to wygladalo z tymi kompami.. Za ile ?? Czy na czas jak w CafE tongue.gif czy odrazu na 2/3 dni?? I jaki osprzet beda mialy te komputerki wink.gif .

A co do goracych dań.. czy organizator cos zapewnia czy to juz w glowie uczestnika lanparty ??

chyba to wszystko... Moze czesc klanu SoN wpadnie zobaczymy smile.gif . wiadmo dojazd zmora dry.gif

p.S: jest jakis limit co do napojow rolleyes.gif ?? biggrin.gif
rover
eFeCT - limit = nie kampic na respa jak Tesciu na ddayu smile.gif
tsc
QUOTE (rover @ 10:22, 15 12 2003)
eFeCT - limit = nie kampic na respa jak Tesciu na ddayu smile.gif

mysle, ze to byla unikatowa tsckampa?. copyrightow tez nie oddam =D
kober
QUOTE (tsc @ 14:26, 15 12 2003)
mysle, ze to byla unikatowa tsckampa.

a moze jakies dema ci sie ostaly ????
Amfisia
Ja mysle ze i pare osob z NF uda mi sie sprowadzic bo wiekszosc jest obecnie z Wawy smile.gif
Tylko mam nadzieje ze jakas plec piekna tez dotrze bo sama bedzie sie czula raczej nieswojo w towarzystwie samych "samcow" biggrin.gif
NJ^gv
Dokładna data lanparty 6-7 marca roku pańskiego 2004

Rejestracja na stronie lanparty.pl ruszy już niedługo

Kuchnią ze zlewem raczej nie dysponujemy, ale jest sporo knajpek, na miejscu można coś ciepłego zjeść, można zamówić telepizze, iść do Tesco na zakupy, lub pojechać do Mc Bułki.

Organizatorzy nie zapewniają wyżywienia

Śpimy na miejscu, będzie miejsce przeznaczone do spania

Kafejka wypożyczy kompy od razu na 2-3 dni

FalleN Damian
Ja bardzo chetnie przyjade, chociaż tylko po to by poznać osobiście pare osób, co do kompa to nie ma szans bym go zabrał, ale za to moge wziąść fure alkoholu no i co ze spaniem, macie durzy dworzec w Warszawie ????
NJ^gv
Rejestracja już ruszyła, można się zapisywać na stronie www.lanparty.pl . Zapraszam smile.gif Jak macie jeszcze jakieś pytania i nie ma ich na stronie to wrzucajcie tutaj, postaram się odpowiedzieć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.