Topic na temat ulubionych map już był, ale był dawno. Tym razem odgrzejemy kotleta i nie będę kasował topica.
Radar
Uważałbym ja za bardzo dobrą mapę - tylko ten cholerny spadek fps :/ (trawa)
Większość warzyw po prostu nie wie o co chodzi na tej mapie. Tzn wie że trzeba bronić jakieś tam radary,
Ale wystarczy popatrzeć ile ludzi na serwerach próbuje zbudować jako allies command post i zmienić spawn i ile ludzi jako axis próbuje bronić east radar - widać że większość nie wie o co chodzi na tej mapie.
Kumaty team !@#ie obydwa radary w 2 minuty i później ludzie wypisują że mapa się nie nadaje do gry

Raligun
Mapa nie nadaje się na FFA i z!@#ane serwery z 30 slotami i 10 mapowymi kampaniami bo poprostu w takich warunkach zakampienie spawna axis jest dziecinnie proste.
Znowu allies z reguły kompletnie mają w dupie flagę która jest podstawą do wygrania na tej mapie (zwłaszcza jak dojechała do niej ciuchcia)
Fueldump
Najbardziej niezbalanoswana mapa do ET. Przy równych teamach wygranie rundy przez allies graniczy z cudem.
Goldrush
To jedna z lepszych map ale można jej wytknąć pewne wady.
Od momenty ukradzenia czołgu może wkurzać że czym dalej posuwają się allies tym jest coraz trudniej dla nich zwłaszcza przy tank barrier 2.
Znowu od momentu załadowania ciężarówki i wyjechania jej wygrana jest już praktycznie przesądzona - czyli imo niepotrzebne przedłużanie i już tak wygranej rundy.
Imo lepsza byłaby mapa oparta na pomyśle goldrush ale w której łatwiej jest dojechać czołgiem i ukraść złoto ale trudniej jechać ciężarówką - Nie wiem może jakiś dodatkowy spawn point dla axis w okolicach trasy
jazdy ciężarówki ? nie wiem.
Oasis
Imo najlepsza, najbardziej zbalansowana mapa do ET.
Battery
Tu też pojawiają się głosy że to najbardziej niezbalansowana mapa do ET. Tylko że dobry mortat allies na tej mapie czyni cuda. Po przejęciu bunkra allies z reguły mają już z górki.
tc_base
Imo konwersje map z RTCW do ET to bardzo poroniony pomysł. Co nie zmienia faktu że base w ET jest raczej dobra
Może jeszcze coś na temat customów
Nachteinbruch (tak to się pisze ?)
Bardzo dynamiczna mapka. Dobra grywalność.
Fun_beach
Jeszcze gorzej z balansem niż na fueldump. Tworzył ją Marko co mówi samo za siebie.
Ogólnie mapa z dupy.
2_Hide
Tu też można wytknąć jej brak balansu ale mapa jest bardzo ciekawa, ładnie zaprojektowana.
Generalnie dobry custom.
trainyard
Nie wiem czemu ktoś wrzucił te gówno na tenczit. Ktoś chciał coś zrobić ala depot w RTCW ale mu nie wyszło.
mml_church
Taki sobie przeciętny custom
sily_ctf
Jeszcze tak z!@#anej mapy do ctfa to dawno nie widziałem. Jest popularna chyba tylko dlatego że brak innych map do ctf.