Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ET CZY CS???
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Śmietnik - czyli Wolfowy Hyde-Park
Stron: 1, 2
blinkkin
CYTAT ([mageta] @ 21:03, 2 09 2004)
Rany boskie ale pytanie ohmy.gif biggrin.gif Oczywiscie że wole ET niż jakiegoś tam "Kanter Strajka". Wolf jest 100 razy lepszy i są na to dowody. Jeżeli macie wątpliwosci to obejrzyjcie sobie filmik który porównuje "Kanter Strajka" do naszego ukochanego ET!! biggrin.gif

ogladalem ten filmik. jest to porownanie archaicznego no-skill ffa z cs'a do klanowej gry w et. wystarczy zrobic adekwatne porownanie i mozna wyciagnac wnioski przeciwne do twoich.

dajcie konkretne argumenty, a nie na-(słowo na p)cie tekstami w stylu "et r0x, cs suX".
falubaz
po wczorajszym dniu dochodze do wniosku, ze cs jest tak popularny bo terroryzm jest teraz "modny" i kazdy chce zabic terroryste, wiec wnioski same sie nasuwaja :C
blinkkin
CYTAT (falubaz @ 21:31, 4 09 2004)
po wczorajszym dniu dochodze do wniosku, ze cs jest tak popularny bo terroryzm jest teraz "modny" i kazdy chce zabic terroryste, wiec wnioski same sie nasuwaja :C

a jesli ktos gra w teamie terrorist?
[mageta]
Imo to CS był kiedys extra grą Online. Poprostu rządził w grach Online. Teraz od wprawie półtora roku Wolfenstein: Enemy Territory czyli nasze ukochane ET pomału zaczęło zajmować miejsce niegdyś ulubionego CS'a. Takie jest moje zdanie.
tranx-san
oO

Ja tez jestem ex-csowcem XDD ex-quakowcem... tylko w ut nie gram bo nie lubie tongue.gif

CS vs ET - kazdy ma swoj gust... na tym forum en temat imo porazka.. bo 99% ludzi napisze nam et>cs, ale skoro juz tak dyskutujemy...

Wolf 3D jak pisal swiety - kamien milowy - ID Software - firma wynalazca cudow.. pozniej Doom, nie wiem bo nie pamietam.. ale wolf 3d chyba nie mial mozliwosci gry przez siec (lan, net) moze pozniej ktos przerobil kod zrodlowy i dodal, z tego co pamietam, to tak naprawde w kanon gier tworzacych strukture fpsow (gier ktore mialy szczegolne miejsce w rozwoju fps) nie tylko wolf 3d bral udzial...
Ja bym to sklasyfikowal tak:
wolf3d
doom
duke3d
quake
i moze unreal (dla fanow tejze gry)

Reszta gier ktore wyszly pozniej w tym cs, byly albo na silnikach quaka albo unreala + jakies zdupy inne shitowate enginy, ktore nie weszly w kanon...
Ogolnie glownie dzieki ID Software mamy takie gry i mozemy grac w cs'a
Nie zapominajmy tez ze CS i et maja wiele wspolnego.. Ktos sie zapyta jakto ? CS ewoluowal tak:
Quake -> half life (przerobiony silnik q1) + mod cs bo cs jest modem jak by ktos nie pamietal (moze nie 1.6, kroy jest sprzedawany jako CS:CZ - oddzielna gra) ale zawsze mody tak ewoluuja...
Quake -> Quake2 niby nowy silnik, nowa gra, inna dynamika, niby silnik tworzony od nowa, ale oparty na doswiadczeniach z robienia swego protoplasty (q1) -> Quake 3 -> tez niby nowy silnik.. ale trojce blizej do jedynki niz dwojki... -> RTCW - poprawiony silnik Q3 z bardzo dobrym kodem sieciowym, najlepszym jaki chyba powstal do dzisiaj -> ET - wiadomo o co chodzi, kosmetyczne wg mnie zmiany

Jak widac ET jest w jakims stopniu pokrewnione z CS'em chociaz te dwie gry sa inne... to takjakby ID Software zaplodnilo Valve i urodzilo sie dziecko Half Life, ktore pozniej mialo brata CS'a. ET znowu jest dzieckiem ID Software i Splash Damage... ET i CS przyrodni bracia XDDDD

Wiec zamiast sie klocic ktora gra lepsza, docencie obie.. i podziekujcie panom z ID Software za to ze dzieki nim macie teraz w co grac.
(Zapomnialem dodac o wkladzie Wolfa3D i Dooma w rozwoj csa i et ale wtedy wyklad bylby za dlugi tongue.gif)

Popularnosc CS'a glownie bierze sie z tego ze:
CS tak naprawde byl pierwsza gra ktora nadawala sie na prawdziwe rozgrywki teamowe (moze nie ma az tak rozbudowanego teamplaye jak et/wolf, ale jest o wiele starszy od swoich pobratyncow). Ludzie jak widzieli cs'a pierwszy raz.. mowili ale super! niezly kod sieciowy sprawil ze powstawaly setki nowych klanow w przeciagu dni. Pozniej wyszlo RTCW i ine gry.. ludzie zaczeli powoli odchodzic od CS'a (teraz scena CS'a nie jest juz tak silna jak kiedys) ale wiekszosc zostala... bo jak juz grasz w jedna gre tyle czasu i jestes dobry to ciezko sie zmienic.. Tymbardziej ze jak ktos gral sobie w domu tylko w singla i odpalal csa poraz pierwszy to byl to dla niego szok! Jak to fajnie sie gra w zespole.. ja razem z innymi...
CS moze nie zyskuje nowych graczy teraz, tak jak kiedys... ale jest najbardziej znany, kazdy porzadny gracz wie co to jest CS, prawie kazdy w niego gral.
Przez CS'a rozpadlo sie wiele scen: QW, Q2, sceny unrelow.
Zapotrzebowanie na takie gry jak CS jest ogromna... a mowiac szczerze 70% ludzi lubiacych fpsy nie interesuje gra w ktorej sie strzela do niemcow.. oni wola prawdziwe bronie.. lubia bic terrorystow itp itd.
Dodatkowo CS ma support od swoich tworcow, jest platny, Firma ktora ja wydawala (nie pamietam nazwy) - stworzyla jako moda, poczatkowo do sciagniecia za free, stala sie jedna z bardziej cenionych firm.. zarobili na nas krocie.. wychodzi duzo nowych dodatkow, map, patchy wszystkiego jest w hcuj... wiec nie ma sie co dziwic ze scena CS'a nie umiera...
Napewno teraz sie podzieli.. wydzie CS Source, czesc zostanie na starych smieciach, czesc pojdzie na nowego CS'a a czesc graczy ktorym nie spodoba sie Source, a nie beda chcieli wracac do starego CS'a przejdzie do nas czy innych gier typu unreal.

Nie mozna pisac CS>ET, chyba ze sie wyraza swoje zdanie... bo w zadnym wypadku CS ani nie jest lepszy od ET ani ET od CS'a
Sa to dwie swietne i chyba najlepsze teamowe fpp (RTCW nie wliczam bo u nas np nie ma duzej sceny RTCW )
sparrow88
Dodam że scena CSa wziąż bije wolfa na głowę - niedawno publikowano w necie najpopularniejsze gry sieciowe - CS - 50 tys graczy a et niespełna 9 tys.

I tak jak tranx pisał - na tym forum nieomal wszyscy powiedzą że CS sux. Ja osobiście preferuje et ale csa od 2 lat nie usuwam z dysku. Czuje sentyment bo to jedna z pierwszysch gierek jakie odpaliłem na normalnym kompie - na początku z kiczowatymi botami walącymi teamkille
Mtk
W CS'a nie grałem więc wybór padł na ET.
K@F@R3K
no to z powodu takiej wielkiej dyskusji co lepsze( to jest serwis o et a nie o cs mad.gif ) powiem cicho ET 4EVER! ten gostek co pyta sie co jest lepsze(cs czy et) powinien trafic do dzialu w CD-Action tzw. Action Redaction a szcegolnie powinien sie znalesc w dziale LUDZIE&LUDZISKA bo wiecie widac ze chce byc totalnie zjechany jak tak chce to prosze bardzo no problemo
tranx-san
CYTAT (K@F@R3K @ 14:51, 4 11 2004)
no to z powodu takiej wielkiej dyskusji co lepsze( to jest serwis o et a nie o cs mad.gif ) powiem cicho ET 4EVER! ten gostek co pyta sie co jest lepsze(cs czy et) powinien trafic do dzialu w CD-Action tzw. Action Redaction a szcegolnie powinien sie znalesc w dziale LUDZIE&LUDZISKA bo wiecie widac ze chce byc totalnie zjechany jak tak chce to prosze bardzo no problemo

no to co ? ohmy.gif

czy serwis o et i jego forum nie moze poruszac starej dyskusji co lepsze ? et czy cs ?ohmy.gif
Wiadomo ze taki topic skazany jest z gory na porazke, ale... to nie powod zeby nie dyskutowac na taki temat...
Widac czlowieku ze nie masz zielonego pojecia o csie, o et tez zapewne masz marne...

Sry ale dorosnij wreszcie ohmy.gif to takie trudne ? :<

Piszesz o CDA i o kaciku Ludzie i Ludziska, powiem ci ze z twoim stylem wypowiedzi szybko bys trafil do kacika "Zj.eb Genetyczny" w tygodniku parafialnym "Niedziela"
W dodatku sadzisz sie do ludzi ktorzy maja duzo wieksze pojecie od ciebie o samej grze jak i w pisaniu postow na tym forum, co moze zaowocowac jakims flame'em albo pbmem dla kogos :>

Sry za off topic ale temat jest poswiecony roznicom pomiedzy tymi grami, oraz wysmiewaniem autora tego topiku, nie moglem przejsc obok tego bezs dymu, tymbardziej ze boli mnie to ze jakis nab pisze ze cs ssie wory a et jest zajefajne bo obie gry maja cos w sobie i dlatego warto w nie grac smile.gif

pzdr
K@F@R3K
a ty jako wybryk natury jestes po!@# i tyle
blacktyger
tranx masz kompleks anty warzyw ohmy.gif?

zostaw ich w spokoju, niech podyskutują se, pokłócą czy litera "c" w nazwie gry przewyższa litere "t" i już, nie rozumiem czego się czepiasz :X
tranx-san
black moze i mam...

.. nie bedzie niemiec plul nam w twarz ohmy.gif
... ni dzieci nam germanil...

Dyskutowac na dany temat sie powinno jezeli ma sie jakiekolwiek o nim pojecie.. to tak jakbysmy usiedli we 2ch przy wodce i gadali o zyciu seksualnym pszczol i mrowek :<

kafarek milo mi, urzekla mnie twoja historia :X
blinkkin
jak tak pojdzie dalej to ten topic trafi do dzialu flame-wars. nie bede ocenial, kto tutaj zaczal, ale idac w taka dyskusje rownacie sie w poziomie kultury osobiste, a moze i w intelekcie?
BoB3R
rtcw rules i nie zmienia sie nic w moim życiu =]
CS moim zdaniem ejst za wolny i za bardzo kamperski nielubie takich gier no ale to tylko moje skromne zdanie za mało akcji qrwa! =C
signal
bodzio ty lolu! jestes na forum servisu et a nie forum gier tego typu. laugh.gif czy myslisz ze duzo osob powie CS ? tongue.gif oh lol a poztym jak mozesz stawiac CS przy Et a CS przu nim biggrin.gif bez szans biggrin.gif no moze troszke przesadzam
Kiler
IMO Et zdecydowanie wygrywa z CS bo CS to takie zwykłe bieganie po mapkach i zabijanie wrogów. A co do Et to to samo co CS ale jakieś zadania dla każdego teamu a nie odbijanie zakładników.
Viper
Grzechem byłoby odpowiedzieć że CS....więc ET biggrin.gif
A tak na serio to Enemy Territory rządzi nad CS'em. Zaraz pewnie zostanę zrównany z ziemią przez fanów counter'a ale ja imo wolę ET.
Genialna gra w założeniach i wykonaniu. Gdyby tylko na publikach zawsze zorientowani gracze byli.... wink.gif
wegi13
cyttując pink floyd. We don't need no counter strike!"
tranx-san
cytujac:

swietego "STFU NOOBS"

&

termita: "PLEBSOWI SIE NIE POMAGA - PLEBS SIE KARA"

uwazam topic za.. zamkniety ? :[
ZielonyPingwin
zdecydownie Et, jestem imigrantem z Cs'a wink.gif
Termit
Nic nie daje tyle satysfakcji co n.a.p.i.e.r.d.a.l.a.n.s.k.o w sapera z lolhakiem na poziomie zaawansowania "EXPERT" reszta gier jest do dupy eot ;o
ps : nuda jak hcuj
CyRyL
[QUOTE]Imo to CS był kiedys extra grą Online. Poprostu rządził w grach Online. Teraz od wprawie półtora roku Wolfenstein: Enemy Territory czyli nasze ukochane ET pomału zaczęło zajmować miejsce niegdyś ulubionego CS'a. Takie jest moje zdanie.

zgadzam sie z tym zupełnie pamietam jak to sie na serwery nie mogło się dostać tip. ale dla mnie obiegry są praktycznie równe ale jesdnak ET jast lesprze biggrin.gif taw wię c dlamnie CSjjest na drugim miejscu[FONT=Courier][SIZE=7][COLOR=red]
jarpen
osobiście wole pograć w sapera lae wyjawie ci mój najskrytszy sekret- bardziej lubie pasjansa
Macho
e tam FreeCell i Kulki wymiatają wink.gif a tak naprawdę ET rulez a CS odchodzi powoli do lamusa
jerek-PL
Sam nie wiem Która gra jest lepsza... Do ET Ciągle nowe mapy i turnieje Do CSa hmmm....
[size=7]ET RULEZ!!!!! biggrin.gif wink.gif
hawkeye
sry nie moglem sie powstrzymac rofl
Nie mowcie mi ze et jest realistyczne bo bieganie z panzerem 13km/h to cos jak ja na rowerze jadac wolno rofl
med rozpedzony z adrenalina po CSJ moze dojsc do 90km/h ROFL, skacze tak jak jezdzi woz rofl
Macgyver
CYTAT(hawkeye @ 20:30, 19 08 2007) *
Nie mowcie mi ze et jest realistyczne bo bieganie z panzerem 13km/h to cos jak ja na rowerze jadac wolno rofl
med rozpedzony z adrenalina po CSJ moze dojsc do 90km/h ROFL, skacze tak jak jezdzi woz rofl

możesz nie odświeżać tematów sprzed półtora roku i przestać wypisywać jakieś głupoty?
SPIDIvonMARDER
CYTAT(hawkeye @ 20:30, 19 08 2007) *

PS: skąd wziąłeś takie dane? Może grasz na jakimś turbo modzie, ale u mnie postacie poruszają się z bardzo realistyczną prędkością.
hawkeye
licznik km/h
i rozpedzenie sie przy csj na gamma
Macgyver
skąd masz taki licznik?
jarpen
z dupy
Macgyver
twojej
hawkeye
ustawienia etpro t.t
Macgyver
CYTAT(hawkeye @ 16:40, 20 08 2007) *
ustawienia etpro t.t

dobra, nie ściemniaj.
Macgyver
wcale nie masz takiego licznika i nas tu wszystkich okłamujesz confused.gif
hawkeye
LOL?! prosze masz tu screeny z licznikiem i nie (słowo na p) ze takiego czegos nie ma, poogladaj ustawienia etpro najpierw ok?
http://rapidshare.com/files/50320680/screenshots.rar
jarpen
twojej starej
Macgyver
CYTAT(jarpen @ 23:32, 21 08 2007) *
twojej starej

nie odzywaj sie c@#!u (słowo na p)ony !@#any w dupe jak nie masz nic mądrego do powiedzenia. I kto tu komu jeździ po matce? confused.gif Do tego jeszcze spamujesz. A twoja stara ma taką szeroką dupe że jej sie 1000 takich liczników zmieści.
SPIDIvonMARDER
Ludzie! Teksty jak z przedszkola.... jak już się obrażacie, to trochę subtelniej może? confused.gif
PS: od jechania po starych służy PW, a nie forum.
hawkeye
jarpen zawsze cie pamietalem jako kolesia od jechania starych. Nightwith sie klania frajerko xD
Ser Robin
To ja może napiszę coś na temat.
Kiedyś jak byłem u kumpla to mi pokazał CS'a ale jakoś tak mi się nie spodobał i dalej zostałem przy ET które jest od CS'a miliardy razy lepsze! Szczególnie grywalność dzięki której ET prztrwa baaardzo długo.
banana.gif
hawkeye
wiekszej glupoty nie slyszalem -.-
Ser Robin
Ja przynajmniej nie bluzgam się z każdym w każdym temacie...
Nie mówię, że ty się bluzgasz ale oni z całą pewnością tak.
kaurz
kto, k#!@a?
Ser Robin
Nie miałem nikogo konkretnego na myśli. Po prostu jak wchodze na jakiś temat to od razu widze jak ktoś się z kimś kłóci. Według mnie to trochę psuje armosferę tego forum.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.