Witam!
1.Czy da się jakoś zrobić tak, że włącza się oaze, wybiera meda i mówi "idę leczyć pod działo", a w goldrushu "Pilnujcie czolgu" bez wstukiwania np. "oasis-med", "goldrush-soldier" itp?
2.Czy da się ustawić, by przy np. 30-1 hp zaczac krzyczec "heal me", a przy 0HP "revive Me" bez wciskania klawiszy?
3.Czy jeżeli zrobię "Soldier.cfg", to trzeba wrucać wszystkie ustawienia czy wystarczy tylko potrzebne skrypty?
4.Podam swoje przykłady skryptów
//rozwalanie satchelkiem przez cova
bind 6 "vstr niszczenie"
set niszczenie "weaponbank 6; wait 100; +attack; -attack; wait 50; +back; wait 200; +attack; wait 60; -attack; weaponbank 3; echo Demolition Completed ;-)"W ten sposób rzucamy satchelka, oddalamy się i detonujemy satcelka, i wyjmujemy bron
//Wsparcie artyleryjskie fielda
bind e "vstr Okular"
set Puszka "+zoom; wait 60; +attack; wait 20; -attack; -zoom; echo Artylria w drodze"Obieramy kursorem miejsce nalotu, wciskamy e, i juz reszta robi swoje

//Leczenie medem
bind 5 "vstr medic_revive"
set medic_revive "+movedown; weaponbank 5; wait 60; +attack; wait 50; -attack; wait 40; weaponbank 6; wait 60; +attack; wait 40; +attack; wait 40; -atatck; weaponbank 3; -movedown; echo Auto_revive"W ten sposób kucamy, strzelamy z syringe, wyjmujemy apteczke, rzucamy2 razy i bierzemy SMG.
..::Pozdro::..
| QUOTE |
| 1.Czy da się jakoś zrobić tak, że włącza się oaze, wybiera meda i mówi "idę leczyć pod działo", a w goldrushu "Pilnujcie czolgu" bez wstukiwania np. "oasis-med", "goldrush-soldier" itp? |
tak, ale tylko jeżeli używasz skryptu do zmiany klas. w tym przypadku zamiast odpalać jeden ogólny skrypt modyfikujesz go w miarę potrzeb definiując za pomocą 'set' szeregi bindów dla danych klas i wrzucasz do autoexec_oasis.cfg, autoexec_goldrush.cfg
| QUOTE |
| 2.Czy da się ustawić, by przy np. 30-1 hp zaczac krzyczec "heal me", a przy 0HP "revive Me" bez wciskania klawiszy? |
z tego co wiem - nie.
| QUOTE |
| 3.Czy jeżeli zrobię "Soldier.cfg", to trzeba wrucać wszystkie ustawienia czy wystarczy tylko potrzebne skrypty? |
nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi ale... wystarczy, że wrzucisz tam bindy, skrypty opowiednie dla danej klasy, no chyba, że chcesz robić różne tweaki grafy dla różnych klas (po co? nie wiem
) to wrzucisz tam odpowiednie komendy.
Tigerius
17:35, 25 03 2004
Hello
Moje bindy to:
e- pistol
t- SMG
y- szczykawka
3- nusz

4-grenates
5-ammo
mwheelup- altfire
mwheeldown-reload
RMB- sprint
jak dziala komenda wait x, chodzi mi o to , ze przy 80 fps wait 80= 1 sec??
pozdrawiam
Tigerius
Rafal_Pila
17:56, 28 03 2004
| QUOTE (buli2 @ 5:06, 21 02 2004) |
Ja mam problem z zbindowaniem reszty klawiszy na mojej Logitech MX 700 (MOUSE1 i MOUSE2 oczywiscie daja sie bindowac ). A wiec mam 6 wolnych przyciskow na mojej myszcze ktore chcial bym wykorzystac w wolfie. Probowalem juz instalacji najnowszych terownikow ale i to nie pomoglo. Moze kto zna rozwiazanie mego problemu?? |
Zainstaluj najnowsze drivery --> wejdz w mouse properties --> potem zakładka Buttons --> wybierz przycisk i kliknij modify --> przypisz mu funkcję keystroke a w polu poniżej wpisz wybrany klawisz (np. DEL) --> od teraz nasiśnięcie tego przycisku na myszce będzie równoznaczne z naciśnięciem klaiwsza DEL --> to oznacza, ze w cfg możesz teraz zbindowac np. funkcję +prone z klawiszem DEL a następnie nasiskasz przycisk myszki, żeby paść na glebę 
Najlepiej jako keystroke wybrać jakieś dziwne klawisze, zwykle nie używane, jak np. : \
Mam nadzieję, że zrozumiałeś coś z tego
, ale to działa. Ja mam zbindowane wszystkie przyciski na mojej mx700 - sporo to ułatwia.
według mnie bind typu strzykawka, czy strzykawka w dupsko są niepotrzebne co innego reload wtedy lojci wiedzą ile ammo komuś zostało
granat jest przydatny bo wiadamo kiedy się odsunąć ale puszka????? wystarczy krzyknąć fire in the hole. Według mnie bardzo przydatny jest bind call air strike lub art. zapewne zostanę za to zjechany ale to moja opinia
blacktyger
8:57, 24 04 2004
oprócz tego ze reoladed jest potrzebny (dla mnie zbędny i wk#!@iający, jak ktoś ammo nie ma to woła i już)
to zgadzam się z Tobą
Slash-PL
11:09, 24 04 2004
Widziałem, że da się zrobić coś takiego: -HealMe- i równo z tym krzyczy HealMe! ale nie ma napisu w chacie.
Jak to zrobić? Jeśli coś takiego już było tutaj opisane to przepraszam

ale jakoś znaleźć nie mogę.
blacktyger
13:25, 24 04 2004
było

ale nie chce mi sie szukać i dawać Ci linka
/bind x "vsay_team FTHealme Ulecz mnie lolqu =]"rezultat
krzyczy
HealMe!Pisze
Ulecz mnie lolqu =]bind x vsay oops OOOPPPSIIKKK
"rezultat
krzyczy
Oops!pisze
OOOPPPSIIKKK 
Pzdr
Do ciezkiej cholery czy wy myslicie za takie spamy typu "ZABIJAM SIE" "UWAGA GRANAT" "UWAGA MAM W REKU APTECZKI I CHCE JE WYRZUCIC" pomaga w czyms ? Mysle ze o wieeeele latwiej samemu sie domyslec tego co sie dzieje niz czytac chata, no chyba ze ktos jest milosnikiem gier tekstowych :X Takie bindy sa jedynie irytujace, bo nawet niesmieszne. Bindy na HealMe i say ulecz mnie sa jeszcze zjadliwe bo tak czy siak jak sie lezy spami sie need a medic a to tylko sposob na zroznicowanie tego zjawiska, bindy takie jak "OOOOOOPS" itd sa na tyle dobre na ile dobre jest czyjes poczucie humoru, ale do FFS pomyslcie po co komus napisane co chwila na chacie UWAGA GRANAT, DALEM KILLA, BIEGNE DO PRZODU, SKACZE, ja wiem fajnei sobie podopieszczac giere ale to tak jak z tuningowaniem poldka, im wiecej bajerow tym wiekszy respekt... na wsi...
KleSzczU
20:24, 13 05 2004
| QUOTE (blacktyger @ 12:25, 24 04 2004) |
/bind x "vsay_team FTHealme Ulecz mnie lolqu =]"
rezultat
krzyczy HealMe! Pisze Ulecz mnie lolqu =]
|
Hello
Jestem nowy na forum, ale tez od niedawna gram w ET i dopiero tego wszystkiego sie ucze... Chcialbym o cos sie zapytac
Skopiowalem to co napisales do autoexec'a, ale efekt jest taki, ze owszem "krzyczy", ale nic nie "pisze"
Zmienilem to troche w ten sposob, np.:
bind x "vsay_team CommandAcknowledged;say_team Juz lece... nie umieraj =]"
bind x "vsay oops;say Nie wyszlo :/"
bind x "vsay_team FTDeployLandmines;say_team biegiem, biegiem =]"
Efekt jest taki, ze "krzyczy" i "pisze" tylko problem w tym, ze oba komunikaty sie wyswietlaja. Chcialbym sie zapytac czy mozna zrobic tak, aby bylo slychac komende, np. : Command Acknowledged a widac Juz lece... nie umieraj =]?? Moze ktos mnie zrozumie i bedzie w stanie mi odpowiedziec
ja robie to w ten sposob i dziala: /bind x vsay "commandacknowledged" text
KleSzczU
22:07, 13 05 2004
Tez nie dziala

Juz nie wiem o co chodzi.

Od czego to zalezy? Moze jednej osobie dzialac a drugiej nie?

I jeszcze chcialbym wiedziec czy przed bind ma byc "/" czy nie, bo widze ze jedni pisza a drudzy nie bardzo. Jak u siebie dodam "/" przed bind to wogle nie dziala. Jaka jest roznica? o_O
jezeli dodajesz linijke w configu to piszesz: bind x vsay "voicechat" text
jezeli piszesz w czasie gry to otwierasz konsole i piszesz: /bind x vsay "voicechat" text
co do bindow to na jakim serverze grales? tzn z jakim modem. bo o ile wiem to dziala to tylko w etpro 3.0.1
Esterad
11:55, 16 05 2004
Witam, przypomni ktoś tak szybko komende na zegarek co by przez cały czas był ?
Istnieją dwa klocki informujące o czasie:
1.Czas pozostały do respa teamu- cg_drawReinforcementTime
2.Czas pozostały do końca rundy- cg_drawRoundTimer
Jeżeli chcesz je włączyć, dopisz po komendzie 1.
Pozdro
astr0ex
12:34, 16 05 2004
Ja mam jedno pytanie .... otoz chcem zrobic [moj pierwszy] frag movie ... filmik chcem zgrac z cg_draw2d 0 jednak chcem aby sie wyswietlal na dole kernau napis typu "You Killed Dsky.Redcross" [

] ... jak komenda jest odpowiedzialna za ten napisa .. jezeli jest taka wogole ... z gory thnx !!
blacktyger
13:11, 16 05 2004
No cóż, możę i taka komenda jest ale ja bym radził Ci poprostu w tym momencie w którym zabijasz Redcrosa [

] walnąć napis You Killd ... (taka opcja np. w Vide Match)
Pzdr
Esterad
13:15, 16 05 2004

Wybaczcie, nie wyraziłem się jasno...
Chodziło mi o czas, taki zwykły ... Zegarkowy, Np. teraz jest 13:20
Wiem, że taka opcja jest bo kiedyś sobie wpisalem podczas gry, ale nie zapisałem do .cfg i mi zjadlo
Pozdrawiam
Spewnościa chodzi ci o b_drawclock.
Jak się nazywają klawisze myszy po lewej stronie i po prawej (skrajne, w pięcioprzyciskowej)?
blacktyger
6:49, 29 06 2004
to jest poprostu MOUSE4 i MOUSE5 przykro mi, ale nie pamiętam po której stronie który numerek :/
Tak czy siak - nie działa. (4 po lewej)
blacktyger
12:45, 29 06 2004
hehe
poniewaz ET nie odczytuje tych guzików tak defaultowo jak mouse 1 czy 2 musisz miec sterowniki do swojej myszki (najnowsze) zresztą może powiesz jaką masz myszke ?? ^^ pochwal się
| QUOTE (KleSzczU @ 21:07, 13 05 2004) |
Tez nie dziala Juz nie wiem o co chodzi. Od czego to zalezy? Moze jednej osobie dzialac a drugiej nie? I jeszcze chcialbym wiedziec czy przed bind ma byc "/" czy nie, bo widze ze jedni pisza a drudzy nie bardzo. Jak u siebie dodam "/" przed bind to wogle nie dziala. Jaka jest roznica? o_O |
TO działa tylko na EtPro :] tez sie głowilem ale poszperalem n a forum i znalazłem.
Ja mam tak to moj cfg do fo
| CODE |
bind 4 "weaponbank 4;vsay_team ftfallback ^7!^8!^7!^gw^3y^gc^3o^gf^3a^gc-^3sie-^ggranat^7!^8!^7!" bind ALT "vsay_team fthealme" bind CTRL "vsay_team ftresupplyme" bind z "vsay_team ftreviveme" bind DEL "kill;vsay_team ^2k^gill^0?!" bind q "weaponbank 5; +attack; wait 90; -attack; vsay_team FireInTheHole ^1!!!CHOWAC SIE^7 PUSZKA LECI" bind e "+zoom; +attack; -attack; -zoom; vsay_team FireInTheHole ^1!!!UWAGA^7 BOMBY LECA"; |
To wklejamy do kazdego profilu etconfig.cfg
| CODE |
bind KP_HOME "team r 1 8 37; exec config_m.cfg; say_team ^7Ulecze was ^1Jestem medem" bind KP_UPARROW "team r 2 8 37; exec config_e.cfg; say_team ^1Jestem ^7 engineer" bind KP_PGUP "team r 3 8 37; exec config_fd.cfg; say_team ^1Zajme ^7 sie ^1altyleria" bind KP_LEFTARROW "team b 3 8 37; exec config_fd.cfg; say_team ^1Zajme ^7 sie ^1altyleria" bind KP_5 "team b 4 25 37; exec config_cv.cfg; say_team ^1Poszpieguje ^7ich ^1troche" bind KP_RIGHTARROW "team r 0 5 3; exec config_s.cfg; say_team ^7Wnerwilem ^1sie ^7biore &1pf" bind KP_END "team b 0 5 8; exec config_s.cfg; say_team ^7Wnerwilem ^1sie ^7biore &1pf" bind KP_DOWNARROW "team b 1 8 37; exec config_m.cfg; say_team ^7Ulecze was. ^1Jestem medem" bind KP_PGDN "team b 2 8 37; exec config_e.cfg; say_team ^1Jestem ^7 engineer" bind KP_ENTER "team r 4 32 38; exec config_cv.cfg; say_team ^1Poszpieguje ^7ich ^1troche" |
Potem do kazdej z klas inny cfg robimy nowe pliki w etmain
config_s.cfg
| CODE |
bind MOUSE2 "weapalt" unbind "q"; unbind "e"; bind 4 "weaponbank 4;vsay_team ftfallback ^7!^8!^7!^gw^3y^gc^3o^gf^3a^gc-^3sie-^ggranat^7!^8!^7!" bind ALT "vsay_team fthealme" bind CTRL "vsay_team ftresupplyme" bind z "vsay_team ftreviveme" bind DEL "kill;vsay_team ^2k^gill^0?!" |
config_m.cfg
| CODE |
bind MOUSE2 "weapalt" unbind "q"; unbind "e"; bind 4 "weaponbank 4;vsay_team ftfallback ^7!^8!^7!^gw^3y^gc^3o^gf^3a^gc-^3sie-^ggranat^7!^8!^7!" bind ALT "vsay_team fthealme" bind CTRL "vsay_team ftresupplyme" bind z "vsay_team ftreviveme" bind DEL "kill;vsay_team ^2k^gill^0?!" bind mouse2 "weaponbank 5; say_team ^7>>^1Trzymam strzykawe. Zaraz ozyjesz!^7<<" bind q "weaponbank 6; say_team ^7>>^1Rzucam apteczki^7<<" |
config_e.cfg
| CODE |
bind MOUSE2 "weapalt" unbind "q"; unbind "e"; bind 4 "weaponbank 4;vsay_team ftfallback ^7!^8!^7!^gw^3y^gc^3o^gf^3a^gc-^3sie-^ggranat^7!^8!^7!" bind ALT "vsay_team fthealme" bind CTRL "vsay_team ftresupplyme" bind z "vsay_team ftreviveme" bind DEL "kill;vsay_team ^2k^gill^0?!" bind mouse2 "weaponbank 5; say_team ^7>>^1Uzbrajam lub rozbrajam mine/dynamit. Oslaniaj mnie!^7<<" bind q "weaponbank 6; say_team ^7>>^1Bedzie boom. Podloze TNT.^7<<" bind e "weaponbank 7; say_team ^7>>^1Klade mine^7<<" |
config_fd.cfg
| CODE |
bind MOUSE2 "weapalt" unbind "q"; unbind "e"; bind 4 "weaponbank 4;vsay_team ftfallback ^7!^8!^7!^gw^3y^gc^3o^gf^3a^gc-^3sie-^ggranat^7!^8!^7!" bind ALT "vsay_team fthealme" bind CTRL "vsay_team ftresupplyme" bind z "vsay_team ftreviveme" bind DEL "kill;vsay_team ^2k^gill^0?!" bind q "vstr Puszka" set Puszka "weaponbank 5; +attack; wait 20; -attack; say_team ^1!!!CHOWAC SIE^7 PUSZKA LECI" bind e "vstr Okular" set Okular "+zoom; wait 60; +attack; wait 20; -attack; -zoom; say_team ^1!!!^7UWAGA^1 BOMBY ^7LECA^1!!!" bind mouse2 "weaponbank 6; say_team ^1>>^7Rzucam amunicje^1<<" |
config_cv.cfg
| CODE |
bind MOUSE2 "weapalt" unbind "q"; unbind "e"; bind 4 "weaponbank 4;vsay_team ftfallback ^7!^8!^7!^gw^3y^gc^3o^gf^3a^gc-^3sie-^ggranat^7!^8!^7!" bind ALT "vsay_team fthealme" bind CTRL "vsay_team ftresupplyme" bind z "vsay_team ftreviveme" bind DEL "kill;vsay_team ^2k^gill^0?!" bind q "weaponbank 6; say_team ^7>>^1Bedzie boom. Wybuchowa paczuszka.^7<<; weaponbank 3" bind e "weaponbank 5; say_team ^7>>^1Zadymimy troche. Chowac sie w dymie^7<<; weaponbank 3" |
Jak coś jest nie zrozumiale prosze pytac troche to pogmatfałem ale działa :] Poprawcie jesli coś jest nie tak.
Barbapapa
1:19, 18 07 2004
W normalnym szanujacym sie klanie z takimi bindami bys nie pogral: i zgadzam sie (chodz ciezko mi to przyszlo) z Acid-em:P
A gdybys chcial dosadniej uslyszec opinie o takich bindach - proponuje Ci zagrac w teamie np z FarSightem:D
Schmidt
17:58, 18 07 2004
| QUOTE |
bind KP_HOME "team r 1 8 37; exec config_m.cfg; say_team ^7Ulecze was ^1Jestem medem" bind KP_UPARROW "team r 2 8 37; exec config_e.cfg; say_team ^1Jestem ^7 engineer" bind KP_PGUP "team r 3 8 37; exec config_fd.cfg; say_team ^1Zajme ^7 sie ^1altyleria" bind KP_LEFTARROW "team b 3 8 37; exec config_fd.cfg; say_team ^1Zajme ^7 sie ^1altyleria" bind KP_5 "team b 4 25 37; exec config_cv.cfg; say_team ^1Poszpieguje ^7ich ^1troche" bind KP_RIGHTARROW "team r 0 5 3; exec config_s.cfg; say_team ^7Wnerwilem ^1sie ^7biore &1pf" bind KP_END "team b 0 5 8; exec config_s.cfg; say_team ^7Wnerwilem ^1sie ^7biore &1pf" bind KP_DOWNARROW "team b 1 8 37; exec config_m.cfg; say_team ^7Ulecze was. ^1Jestem medem" bind KP_PGDN "team b 2 8 37; exec config_e.cfg; say_team ^1Jestem ^7 engineer" bind KP_ENTER "team r 4 32 38; exec config_cv.cfg; say_team ^1Poszpieguje ^7ich ^1troche"
bind mouse2 "weaponbank 5; say_team ^7>>^1Trzymam strzykawe. Zaraz ozyjesz!^7<<" bind q "weaponbank 6; say_team ^7>>^1Rzucam apteczki^7<<"
bind mouse2 "weaponbank 5; say_team ^7>>^1Uzbrajam lub rozbrajam mine/dynamit. Oslaniaj mnie!^7<<" bind q "weaponbank 6; say_team ^7>>^1Bedzie boom. Podloze TNT.^7<<" bind e "weaponbank 7; say_team ^7>>^1Klade mine^7<<" set Puszka "weaponbank 5; +attack; wait 20; -attack; say_team ^1!!!CHOWAC SIE^7 PUSZKA LECI" bind e "vstr Okular" set Okular "+zoom; wait 60; +attack; wait 20; -attack; -zoom; say_team ^1!!!^7UWAGA^1 BOMBY ^7LECA^1!!!" bind mouse2 "weaponbank 6; say_team ^1>>^7Rzucam amunicje^1<<"
bind q "weaponbank 6; say_team ^7>>^1Bedzie boom. Wybuchowa paczuszka.^7<<; weaponbank 3" bind e "weaponbank 5; say_team ^7>>^1Zadymimy troche. Chowac sie w dymie^7<<; weaponbank 3"
|
o lol. jeszcze sobie zbinduj: ide do kibla dawac papier. wiocha na calego.
Witam , mam niewielki problem mianowicie chodz mii o odstęp pomiedzy Tagiem klanowym a nikiem przykładowo (|BOS| JAREK) w poniższym bindzie. Robie spacje w configu zapisuje wchodze do gry naciskam zbindowany klawisz, zmieniaja sie niki. Problem pojwia się gdy nik ma składać się z dwóch członów. Wtedy gra widzi tylko pierwszy a reszty nie ma. Spacja nic nie daje , ktos kiedys strzelił textem ze wystarczy wstawić podkreślnik ( _ ) a w wolfie bedzie to widoczne jako odstęp. Jak do tej pory nie wiem jak z tym sobie poradzić
PS. Ogolnie w grze jest prosto zrobic odstęp , no ale zeby w tym bindzie był odstęp pomiedzy tagiem a nikiem to juz ponad moja siłyę. Hellp Me.
_|przykład|_
bind "X" "vstr nicktoggle"
set nick1 "name |BOS| JAREK; set nicktoggle vstr nick2"
set nick2 "name RAMBO; set nicktoggle vstr nick3"
set nick3 "name Lolek; set nicktoggle vstr nick1"
set nicktoggle "vstr nick1"
Wystarczy użyć cudzdysłowia w nicku np: "|BOS| Jarek".
I powinno być good i cool.
Pzdr
Dziekuje za błyskawiczną odpowiedz, niestety zrobiłem co zaleciłeś i nic nadal mam tylko Taga a nie ma nika hmm moze coś źle zrobiłem? Według twoich zaleceń wpisałe set nick1 "name "|BOS| JAREK"; set nicktoggle vstr nick2" nie zadziałało , wpisałem więc set nick1 "name |BOS| JAREK"; set nicktoggle vstr nick2" tez nie działa ,ehhh juz sam nie wiem co i jak. Najwyraźniej będę musiał przyzwyczaić się do złonczonego taga z moim nikiem (A ffffeeee)
Czesc!
Widziałem ostatnio na jakimś zagranicznym servie, jak koleś przeciągnął ciało wroga, żeby się przebrac.

Czy ktoś mógłby mi udzielić info, jak to zrobić? i czy trzeba mieć do tego jakiś bind?

Jestem nowicjuszem, dlatego dopiero się uczę i jeszcze nie wszystko znam. Prosze o pomoc
w etpro nie da sie tego zrobic - to byla opcja wlaczona przez admina servera 'drag'. polski server z ta opcja i mnostwem innych dupereli - save xp sama radocha - . jezeli juz bedziuesz na takim servie - wystarczy pochylic sie nad ;zmarlym; i wcisnac ;use;(domyslnie f) xD n4&pozdro
| CYTAT (blacktyger @ 18:58, 6 02 2004) |
bind x "weaponbank 4;vsay_team FTFallBack;wait15;say_team ^,-==^qG^yR^qA^yN^qA^yT^,==-;echo ^qGrAnAt"
|
MAM PYTANIE DLACZEGO JAK UŻYWAM TEGO BINDA I ZAJRZE DO KONSOLI TO MIĘDZY GLOSEM A NAPISEM PISZE UNOWN COŚTAM WAIT15 PO CO TO JEST I JAK ZROIBIĆ RZEBY DZIALALO??
keNOOBie|PL
1:50, 6 10 2004
Hi
Unknown command pewnie.... a to dlatego, ze nie ma takiej komendy
wait15 za to jest
wait 15Parametr zawsze podajemy po odstepie

To tylko literówka Tygrysa

Pozdrawiam
hameros
15:44, 27 11 2004
ma ktoś moze skrypta na auto sprint podczas strzelania albo podczas strafe'owania
Postrach
10:39, 20 08 2005
| CYTAT (blacktyger @ 21:39, 11 02 2004) |
DUŻE LITERY W BINDACH
seta aa"vstr aab" seta aab "say Duze Litery; set aa vstr aac" seta aac "say I Znow Duze Litery; set aa aab" bind x "vstr aa"
[/COLOR] Wyjasnienie :
aa- to jest nazwa ktora wymyslasz sam mozesz tam napisac "gowno" tylko bez spacji i poslkich zankow aab,aac - to rowniez twoje nazwy musza byc rozne od tej pierwszej ale lepiej zeby byly podone zeby sie nie pomieszaly seta - to jets polecenie musi byc na pozcatku kazdej linijki "say Duze Litery" - to co znajduje sie w nawiasieto polecenie i tresc polecenia .. czyli w tym wypadku poleceniem jest say (czyli mówić do wszystkich a serwerze) a treścią polecenia "Duze Litery" bind - tego juz chyba nie trzeba tlumaczyc w tym wypadku bedziecie mieli duze litery .. moze to rowniez sluzyc jakos polecenie na zmiane nicka np.
[color=yellow] |
To mi nie dziala :/ klikajac "x" nic sie nie dzieje!!
@up
Tez myslalem, o tym. Ale sie nie udaje, bo jak przypisuje dodatkowo sprint na atack lub a i d to po kliknieciu tego sprint jest CALY CZAS aktywny, do konca mapy

A moze jest komenda na unsprinta? ;] Np juz zabiles i klikasz q.
@tylo
To powinno wygladac tak, jak ktos juz wczesniej pisal:
bind 4 weaponbank4;vsay_team "ftfallback" GRANAT!!!!
A jesli chcesz, zeby pisalo dwa razy to daj spacje miedzy wait a 15

@edit
Sory, nie zauwazylem ze o temat sprzed roku...
CYTAT(Phantom @ 23:59, 9 02 2004)

Chronos nie da sie w ET uzyskac efektu glosowego dla wlasnych napisow :( Wkoncu ET to tylko gra a nie syntezator mowy i nie umie czytac tekstow napisanych przez graczy :D za duzo wymagasz od gry ;)
istnieje natomiast pare bindow ktore nawet niezle brzmia;)
moze nie doslownie ale wiekszosc osob zrozumie oto one:
bind 1 vsay Oops Noobs!
bind 2 vsay FTGoUndercover Gon Antek krowe!
bind 3 vsay FTMortar Zamknij m@!de!!!!!
bind 4 vsay NeedEngineer We need a Ninja here!
bind 5 vsay IamEngineer I'm a Ninja here!
szczepan601
15:46, 22 04 2008
Witam!!! Mam pytanko dotyczące voice bindów. To znaczy nie do końca voice :) Chodzi mi o to żeby po naciśnięciu jakiegoś guzika np "-" pojawił się napis (bez dźwięku - możliwe to w ogóle jest?):
Chcesz wstąpić do tego klanu? Zbierz 1000 XP, wstaw R przed twoje tagi i zapytaj mnie. Więcej info --> PM
Oczywiście kolory tutaj są tylko przykładowe i mniej więcej znam która litera odpowiada za jaki.
szopen#
20:56, 23 04 2008
a zwykle
KOD
bind X "say blablabla"
nie dziala?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.