Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Celownik - różne rodzaje i kolory
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Dla początkujących
Stron: 1, 2
hokus1991
A jak wyłączyć otoczkę??
WormsME
A ja mam białą kropkę z "obręczą". wszystko mam białe. poprzednio miałem standardowoFPS-owy krzyżak z kropką smile.gif Jak na razie mam włączone pulsowanie :/
shinigami
Czerwona kropa .Rozmiar 40 a czułośc mychy 7. (wszystko to wpływa na cełność)
Aaron
Czerwona kropka + czerwone kółeczko, size tiny biggrin.gif ... dlaczego? Tak mi wygodnie, próbowałem na innych ustawieniach ale tak jest dla mnie najlepiej...
btw: czułość myszy 2.5 ph34r.gif
blacktyger
czerwona kropka, small bez kółka bez pulsacji sens 2.1
maclin
to co wyzej sens 3.0 a kropka tiny (red)
AdI-O
Czas zmienić kolorek na ... zależny od zdrowia ohmy.gif Wtedy czerwony kolorek: one shot+ one die smile.gif
Jak ktoś cie przykosi to spirdalasz za murek i wołasz aptekarza
maclin
ja podswiadomie wiem ile mam zdrowia (pomaga w tym paseczek:P), a celownik czerwony najlepiej sie sprawdza na kazdej mapie wiec...
N4th
ja mam czerwona kropke z zielona [ta wypelniana] otoczka ;] a czulosc mychy mam 4,5. nie mniejsza bo wtedy dla mnei za wlona, nie wieksza bo wtedy zamieszanie sie robi =o <- imo ;] a rozmiar.. kij ja wie, w opcjach mam tiny :-P
evil_lord
biała kropeczka, bez pulsacji, rozmiar 30 smile.gif
[mageta]
Smieszny troche temat tongue.gif Ja miałem kiedyś czerwoną kropeczkę z zielonym kółkiem rozmiar medium. Teraz mam zielona jaskrawa kropeczkę rozmiar small i moim zdaniem jest to najlepszy celownik jaki miałem bo juz wiele razy kombinowałem z celowinikiem i wybrałem ten smile.gif (oczywiscie bez Pulsowania, bo to jest strasznie wkurzające moim zdaniem mad.gif )
Usagi
na fov 110 mala nie pulsujaca magenta (cos jak wyblakly czerwony), na fov 90 mala szara z koleczkiem, ew niebieska
czemu? w duelach nic nie zasmieca mi ekranu, a w shotach dalekich przynajmniej moge kontrolowac ew rozrzut
GenQcide
Aktualnie gram na bliskie odleglosci celownik: kropka (5) rozmiar: 30 kolor: cyan
na dalekie celownik: kropka (5) rozmiar: 26 kolor: cyan, obydwa bez pulsingu. Pulsing jest dobry na dalekie odleglosci na bliskie czasami nie da sie hs trafic ... (ale to zalezy od gracza i jego upodoban).
LaM
Ja mam czerwona kropke o niestandardowych rozmiarach (22)

Imo musialem wylaczyc simplesky bo ciezko bylo sledzic celownik ca ciemnym niebie.
Sprzeta se ulepszylem wiec i tak mi to roznicy nie robi.
Juby
Normalnie gram z krzyzykiem pokazujacym stan zycia.. a na klankach wlaczam se q3inv_crshr
no1se
Czerwona kropka na tle fioletowego koła :C pozwala dokładnie wycelować, nie zasłania nic, a jak sie trzęsie celownik to dzięki fioletowemu kółku można nacelować ;C
Flicker
Ja tam gram z celownikiem kropką, pulsującym, a jego kolorek odpowiada mojemu zdrowiu biggrin.gif (czyt. jak mam czerwony paek health to i kropka czerwona) to mi pomaga zorientować się kiedy przestać atakować i uleczyć się.
Swiety
Używam różnych celowników i kolorów (prosty skrypt do zmiany celowników i kolorów).

Z celowników to najczęściej tak jak u wszystkich - kropka, czasami mały krzyżyk lub kropka z kółkiem. Oczywiście wszystko w najmniejszych rozmiarach (takich żeby celownik nie był przeźroczysty). Różne celowniki mają swoje minimalne rozmiary.
Przy czym krzyżyk najczęściej używam przy rifflu albo pf-ie (ta pozioma kreska ułatwia mi znalezienie punktu odniesienia przy strzelaniu na dalekie dystanse z granatnika lub pfa).
Do walenia hs-ów imo najlepiej nadaje się kropka, chcoiaż czasami z smg też używam krzyżyka tzn jak mam jakiś low-skill-aim danego dnia to często przełączam se celownik i często pomaga biggrin.gif

Co do kolorów to najczęściej red, czasami green, cyan lub magenta - wszystko w zależności od mapy. Wiadomo że na radar bez sensu jest używanie celownika zielonego a na oasis pomarańczowego biggrin.gif
Sn!per
Ja mam celownik pomarańczowy(tak jest!I na WSZYSTKICH mapach dobrze go widzę i dobrze mi się celuje),kropkę samą,z włączonym pulsingiem.Rozmiar medium chyba.Mi się tak dobrze celuje i pulsing mi się przydaje,np jak axisami na fuel dump próbuję z bunkra wykończyć operatora MG42 biggrin.gif (kilka razy mi się to udało!Dzięki pulsingowi głownie dry.gif ).Zawsze w FPS-ach grałem z krzyżykiem z kropką w środku ale w ET spróbowałem kropką i teraz wszędzie takim gram jak się da. ph34r.gif
yamaro
Moim skromnym zdaniem dla ppoczatkujacych to kropka z otoczka plus wlaczonym zyciem jako kolor , ale to moze wkurzac bo niezawsze ja widac huh.gif . A co do mojego celwonika to jest kropka rozmiar 36 kolory heh jaki wpadnie tkaim gram tongue.gif . Celuje sie fajnie i wogole takie tam rolleyes.gif
kaurz
ja gram na czerwonej kropie rozmiaru 48, probowalem roznych rozmiarow i kolorow, dlugo jechalem na takiej samej kropce cyan, ale lepiej mi sie celuje czerwona tongue.gif i dobrze mi sie gra nia na kazdej mapie
Cyr4x
Pomarańczowa kropka, dla 800x600 size 40px, dla 1024x768 chyba 50px. Chodzi o to, żeby celownik nie był rozmyty.
R!ven
Mój celownik wyglada tak : mała czerwona kropka, size 38. Uzywam tego celownika w kazdej mapce, bo akurat malo jest czerwieni na standardowych mapkach...
OnliQ
Czy wielkości celowników są jakoś uwarunkowane sprzętem??Ja np gram na celowniku 15-17size i się nie rozmazywał nawet na gf4mx. Tak samo z sens'em gram na 3 i spokojnie ruchem nadgarstka robie 360*, gdy u innych widziałem mniejsze przyśpieszenie myszki na sens 20-25 dry.gif. I czy da się ustawić jakiś customowy, swój kolor dla celownika...

Zielona kropka size 17 no pulse imo...
Ugly_Jedi
Ja długo eksperymentowałem z celownikiem aktualnie gram na małej czerwonej kropeczce [small] z lekko szarawym prawie przezroczystym okręgiem dookoła... I takie rozwiązanie sprawia, że zyskuje o kilka hs'ów więcej tongue.gif
Marycha
Ja polecam zrobic sobie zmane fova, celownika i sensitivity w jednym wink.gif
A aktualnie gram na dwóch fovach jednym na 110 z czerwoną dużą kropką z otoczką, a drugim z malutką niebieską kropeczką i fov 90 z obniżonym sensitivity tongue.gif
monitorexx
ja używam tej takiej samej kropki. Ma kolor biały i bardzo dobrze mi się z tym celownikiem gra wink.gif
Sir_Ace[PL]
CYTAT (monitorexx @ 20:10, 14 06 2005)
Ma kolor biały i bardzo dobrze mi się z tym celownikiem gra wink.gif

Szczegulnie na Railgunie i Fuel Dumpie smile.gif
Nudziarz
Czerwona kropka rozmiar 52, pulsowanie, przeźroczystość(nie wiem po co biggrin.gif ).
Źle mi się gra nią na goldrush(jestem daltonistą biggrin.gif ).
st4rf!sh
ja tam mam biala kropke, rozmiar 27 (i tak jest mi za duza, ale rozmiary od 26 w dol sa juz lekko z dupy ;])
kleszcz_pl
EJ ja tam gram na zwykłym orginalnym celowniku wydaje mi się że jest on najlepszy a u snajperki dobry i ten --------------- ---------------------
| blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.