Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IceMat
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Myszki i podkładki
kot
Witam,
jestem szczesliwym posiadaczem myszki Logitech MX-500 oraz IceMata wink.gif Moj problem polega na tym, ze po pewnym czasie grania moj IceMat strasznie sie brudzi i praktycznie nie da sie na nim grac :/ Powodem jest to, ze PadSurfery na tej powierzchni strasznie "skacza" i myszka przesuwa sie straszliwie nieplynnie. Do tej pory stosowalem mycie zwyklym plynem do naczyn, ktore bardzo skutecznie usuwa wszelkie brudy, ale po tym, nie dosc, ze szybko sie ponownie brudzi, to poczatkowo PadSurfery tez nie najlepiej sie slizgaja i sie niszcza bardziej, niz powinny :C Jak powienienm czyscic ta podkladke?
Jędras
omg...ale topic smile.gif . Ale powiem ci, że w natłoku innych tematów ten jest szczery i łączy przyjemne z pożytecznym.
O ile mi wiadomo icemat jest zrobiony ze szkła więc oczywiste jest to, że do czyszczenia powinieneś używać odpowiednich środków do mycia szklanych powierzchni (czuje się jak gospodyni domowa - dawać kobiece porady ph34r.gif ). Polecałbym wszelkiego rodzaju płyny do mycia szyb. Ja od lat używam AJAXA do szklanych powierzchni (imo Ajax rulez). Ale możesz korzystać z konkurencyjnych specyfików np. Mr Muscle, Clin (z alkoholem biggrin.gif ).
Aaaaa i jeszcze coś - nigdy tego nie robiłem, ale wydaje się być dobrym sposobem - spróbuj po umyciu icemata przejechać go jeszcze szmatką zwilżoną nabłyszczaczem ( taki płyn do zmywarek co daje połysk naczyniom i powoduje, że woda nie osiada na gładkich powierzchniach i szybciej spływa) - powinno pomóc.

Uuuufffff. W następnym wydaniu poradnika domowego Jędras opowie nam jak umyć kaski axisom co by sie błyszczały smile.gif

EDIT: Tak sobie myślę, że trzeba było dać ten topic do działu dla kobiet wink.gif
qBa3oo3
Hmmm czytalem gdzies ze mycie IceMata roznorakimi plynami do naczyn mu szkodzi wink.gif
W kazdym razie najlepiej jest skorzystac z dobrodziejstwa szmatki porzadnie nasaczonej woda, to powinno wystarczyc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.