blinkkin
12:19, 8 05 2004
R.I.P
Amnesia
Team Royality
C4
17 (zywy trup)
Gun Slingers (hibernacja)
wArning (nowy sklad)
Kreaturen
6s
infernal Gamers
i wiecej.... who next? niech teraz najwieksi optymisci powiedza, ze scenie et wiedzie sie w najlepsze. ten statek szybko nabiera wody.
I o problemach Dsky.
Po pierwsze - cieszy mnie że powstał jakiś inteligentny topic, thx Blinkk.
Klany się rozpadają i będą się rozpadać, a na ich gruzach będą powstawały nowe, lepsze lub gorsze. Oczywiście, zawsze będziemy z łezką w oku wspominać te pierwotne squady, najważniejsze mecze itp. Ale taka jest kolej rzeczy. Wg. mnie największym problemem jest wiek graczy - są to w większości gracze którzy grali w RTCW, a wiadomo - wraz z wiekiem przychodzi więcej obowiązków, nie ma czasu na gry. Potem są tylko sentymenty - bo klan to nie tylko gra ale spotkania, nowi qmple/qmpelki. Niestety.
hmm... IMO scena jest teraz w bardzo waznym punkcie swojego rozwoju, mysle ze rozpadnie sie jeszcze wiele klanow a te ktore zostana beda naprawde mocne, mysle ze jesli scena wytrzyma ten trudny okres to wytrzymamy juz wszystko
Locked Down po hibernacji powrocil.....
Powstal klan Saevus oparty na graczach m.in. z graczy Plan-B., Broken.....
Czesc siedemnastek przeszla do IC.....
Czesc (mala) C4 wzmocnila poison......
Czesc dobrych graczy rezygnuje z gry i przez to padaja te klany, ale czesc po prostu zmienia barwy klanowe (nie uciekaja ze sceny). Po prostu ruch na scenie. Imo nie przesadzajmy z tym umieraniem sceny, bo to juz naprawde staje sie nudne...... nie mowie, ze jest super hiper mega extra, ale postawy niektorych sa moim zdaniem dziwne :/ .....
outsider!
20:03, 8 05 2004
Hmm....wlasnie Thoro rację masz w swojej wypowiedzi, ludzie za bardzo wszystko opłakują. Przyzwyczajcię się do cholery do tego, że niektóre klany poprostu się wypalają, a na nich powstają nowe. Nikt na to nic nie poradzi. W najbliższym czasie będą, jak myślę, powstawać nowe europejskie klany mające w skladzie rownież polaków, wiążące się z wejściem Polski do Unii. Nie wiem czy moje proroctwo stanie się prawdą, ale życzę polskiej scenie gl.
Po prostu okres transferowy
| QUOTE (outsider! @ 18:03, 8 05 2004) |
W najbliższym czasie będą, jak myślę, powstawać nowe europejskie klany mające w skladzie rownież polaków, wiążące się z wejściem Polski do Unii. |
No LOL ? Bo Polska weszła do Unii to zaczną powstawać nowe klany ? Przed 1 Maja były jakieś granice w internecie ? Może Unia będzie dotować polskie klany ???
Jak Polska wchodziła do NATO to nie powstawały klany polsko-amerykańskie albo polsko-tureckie (Turcja też jest w NATO). Pomyśl zanim coś napiszesz.
Z polskich klanów FF już dawno jest międzynarodowym klanem (akurat nie dywizja ET) i gracze z innych krajów grali tam na długo przed wejściem Polski do Unii.
| QUOTE (outsider! @ 18:03, 8 05 2004) |
| Hmm....wlasnie Thoro rację masz w swojej wypowiedzi, ludzie za bardzo wszystko opłakują. Przyzwyczajcię się do cholery do tego, że niektóre klany poprostu się wypalają, a na nich powstają nowe. Nikt na to nic nie poradzi. |
Tu nie chodzi o to że JAKIEŚ tam klany się wypalają czy hibernują. Jak rozpada się jakiś warzywny klan to kogo to obchodzi ? Codziennie jakiś noob-klan tworzy się lub rozpada. Tu chodzi o to że ubywa tych najlepszych klanów decydujących o obliczu sceny i poziomie gry. A na ich miejsce nie widać następców lub ci następcy muszą potrenować jeszcze wiele miesięcy aby dorównać do tego poziomu, jeśli wogóle kiedykolwiek dorównają.
Jeśli nawet cześc graczy ze starcyh klanów zasila nowe - to jest to tylko część graczy i przede wszystkim jest mniej klanów. Mniej klanów prowadzi do kurczenia się sceny (Kurczenie sceny to jeszcze nie upadek)
Z jendej strony Blinkkin - człowiek po ciężkich przejściach na scenie ET (nieudane inicjatywy Blinkkina), doszukujący się za każdym rogiem upadku sceny ET. Z drugiej strony chór ludzi z klapkami na oczach nie dostrzegający pewnych rzeczy, którym wydaje się że scena ET będzie trwała 100 lat w dobrej kondycji.
Prawda jest taka że prawie każda scena gry po jakimś czasie się wypala - jedna po roku inna po kilku latach.
A po 20 latach ludzie sobie przypominają o tym że była jakaś gra vide ostatnia moda na gry na 8-bitowce 
ET ma prawie rok (nie licząć testów). Niektórym ludziom się nudzi, inni się wypalają, jeszcze inni nie mogą poświęcać tyle czasu co dawniej i odchodzą, w momencie kiedy ukazuje się nowy konkurencyjny tytuł częśc ludzi przerzuca się na nową grę w pogoni za nowościami.
Na ich miejsce przychodzą nowi, którzy z czasem stają się coraz lepsi. Jeśli tych noobów będzie więcej niż odchodzących i/lub po jakimś czasie będą reprezentować poziom wyższy niż starzy to scena się rozwija, jeśli nie scena się kurczy. Żeby scena przetrwała przez wiele lat gra naprawdę musi być dobra i/lub musi grać w nią bardzo dużo ludzi gdzie odejście kilku klanów jest niezauważalne (np CS) nie ma zbyt dużej konkurencji wśród innych gier lub musi być spełnionych wiele mniejszych czynników.
Tak samo jest w przypadku turniejów, serwerów, serwisów www - jedne powstają, inne są zamykane.
Scena RTCW właśnie upadała w ten sposób, że odchodziły z niej czołowe klany. Do Cod-a albo do ET.
Szczególnie było to widoczne w Polsce gdzie prawie jednocześnie prawie wszystkie klany przeszły na ET.
Pomijając to że część była znudzona, nie miałą osiągnięć, pragnęła nowości to ludzie mieli na co przechodzić.
Jeśli chodzi o klany ET one na nic nie przechodzą tylko rozpadają się albo hibernują się.
Topici o upadku sceny pojawiają się na każdej scenie. Wystarczy poczytać fora np Kwaków. Jakoś ludzie nadal grają w Quakei -chociaż mniej niż kiedyś ale nadal grają.
Ja w sumie wole poczytać kolejny topik o upadku sceny niż inne idiotyczne topiki jakich wiele na tym forum (ostatnio nie ma nawet ani mądrych ani idiotycznych topików - Blinkkin może powiedziałby że to też świadczy o upadku sceny
)
Jak wychodziło ET to dawałem mu max 2 lata życia. Nadal nie zmieniam zdania i daje ET jeszcze rok czasu.
Jeśli pożyje dłużej to tylko dlatego że jest darmowe (popularne)
W większości to kwestia ukazania się nowej konkurencyjnej gry, kiedy ludzie przerzucają sie na nową.
No wlasnie (ostatnie zdanie Swietego) to jest powodem rozpadania sieklanow. Nie ma na co przejsc. Pojawilo sie naprawde niewiele gier z dobrym i podobnym MP. Sa owszem dobre gry MP (np. UT2k4) ale ich zalozenia sa inne niz RTCW i ET. Klany sie rozpadaja bo nie ma czegos na tyle podobnego zeby wszystkich (a przynajmniej wiekszosc) bawilo.
| QUOTE |
| Nie ma na co przejsc. Pojawilo sie naprawde niewiele gier z dobrym i podobnym MP. |
Gier MP dobrych to sie pojawilo (w tym roku) i jeszcze sie pojawiaja tylko ze po 1. w moim przypadku to szkoda mi wybulic 120zl na jakas gre co do ktorej nie jestem pewien czy mi sie znudzi po tygodniu czy moze po 3 latach
A po 2. to w np. UT2k4 sa tryby gry takie jak w ET tylko ze maja zupelnie inny system damage wiec sie w nie gra zupelnie inaczej (tak mi sie wydaje
). No a po 3. to niech scena ET zyje do konca swiata (i jeszcze dzien dluzej)
| QUOTE (blinkkin @ 10:19, 8 05 2004) |
R.I.P
Amnesia Team Royality C4 17 (zywy trup) |
Eeeee??? O co chodzi z tym żywym trupem niby?
VISTORANTE
9:53, 9 05 2004
Nie wiem czym sie martwicie. ET dużo brakuje do ideału, nie ma ET to jest inna gra. A co do damage to imo to jest (słowo na p)enie - do każdego systemu damage można sie przyzwyczaić a to że ktoś umie walić hs w ET to nie oznacza że w UT bedzie lama bo tam nie ma hsów. Tak wiec easy - zobaczymy co nam przyszłość przyniesie :}
blinkkin
10:30, 9 05 2004
| QUOTE (Patrol @ 9:12, 9 05 2004) |
| Eeeee??? O co chodzi z tym żywym trupem niby? |
podstawowy sklad siedemnastek zrezygnowal z dalszej gry, wiec klan nigdy nie bedzie taki sam. wszystko zalezy od cl'a, ktory moze odbudowac klan.
DeVastator
10:34, 9 05 2004
Jest źle ale nie wpadajcie w panike. Faktycznie jest do kitu zauważyłem duży procent tempoty na FFA (hmm tylko w polskiej scenie). Sądze że taki okres za miesąc będzie stabilnie. Scena nie upadnie bo niema NASTĘPCY proste jakby jakaś gierka była na horyzońcie to rozumiem takie poruszenie ale nie, to poprostu psychoza

. A propo gry miał wyjść mod do ET Urban Territory (czy coś) to by przedłużyło żywotność, ale nie słychać nic o pracach...
Trzymajcie się razem to przeżyjecie. Starczy tego pisanie nauka czeka

Pozdro @ll
blinkkin
10:41, 9 05 2004
| QUOTE (DeVastator @ 10:34, 9 05 2004) |
Jest źle ale nie wpadajcie w panike. Faktycznie jest do kitu zauważyłem duży procent tempoty na FFA (hmm tylko w polskiej scenie). Sądze że taki okres za miesąc będzie stabilnie. Scena nie upadnie bo niema NASTĘPCY proste jakby jakaś gierka była na horyzońcie to rozumiem takie poruszenie ale nie, to poprostu psychoza . A propo gry miał wyjść mod do ET Urban Territory (czy coś) to by przedłużyło żywotność, ale nie słychać nic o pracach...
Trzymajcie się razem to przeżyjecie. Starczy tego pisanie nauka czeka Pozdro @ll |
gratuluje za refleks wziazku z zauwazeniem debilizmu na ffa. co do samej sceny to bedzie ona jeszcze dlugo istniala, ale mecze na szczycie beda rozgrywane przez klany 'marchewki' i 'ziemniaki' (warzywne klany, choc unia europejska uwaza, ze marchewka to owoc). natomiast urban terror (a nie k#!@a territory) wyjdzie jako pelna niezalezna gra. natomiast nastepcy jako gry fpp raczej nie bedzie, jednak spora czesc osob (m.in. byli gracze c4) uciekli w rpg. co do twojego zdania to dawno sie tak nie usmialem, scena et i jednosc (zoyk).
blacktyger
11:15, 9 05 2004
no tak ale mam pytania, czy te klany jak Plan B itd. w ogóle porzucily gre w MP czy tyllko w ET ?
oczywiście jestem zdania Blinkkina, scena się nie uchronie rozpada, ale będzie trwała doputy, dopuki nie wyjdzie zastępca, w wypadku RTCW bylo proste, wychodzi niemal, ze taka sama gra, od tych samych producentow, w tych samych czasch osadzona i NOWSZA (nie mówiąc ze za free), więć każdy klan aby nie zostac w tyle przerzucil sie na ET. Poza tym jak by nie patrzeć w RTCW wciąż się gra (mało bo mało, ale lepszy rydz niz nic) tylko że ta scena się nie rozwinie, ponieważ nikt nie kupi gry z przed paru lat, a tamci co na razie grają, wciąż się wykruszają. Polska scena ET jest o tyle dziwna, że jest pare klanów (takich jak Hounter, Poison, do nie dawna C4), po których odejściu wszyscy płaczą, dróga grupa to klany których rozssypanie nic dla Sceny (czyli dla nas) nie znaczy. mało jest pośrednich kalnów (.dot, AOD). albo klan jest na Europejskim poziomie, albo lekko pół śmiesznym. teraz po odejśćiu C4 tych klanów jest jescze mniej, co na prawde źle świadczy o naszej scenie, gdyż ona wciąż żyje Only FFA
kk thx bye
| QUOTE (VISTORANTE @ 7:53, 9 05 2004) |
| (...) nie oznacza że w UT bedzie lama bo tam nie ma hsów. (..) |
HEADSHOOT !!!
- duzy szacuken dla tego pana
czlowiek
15:05, 9 05 2004
jedne klany sie rozpadaja inne powstaja. nie ma co plakac. teraz co tydzien albo 2 razy w tygodniu bedzie powstawal topic jak to scena et sie sypie. brakuje tylko pozegnan a'la hive.pl. a ja pytam gdzie jest poeta? no gdzie?
czlowiek
20:14, 9 05 2004
powinniscie zakladac oddzielny topic dla kazdego klanu i osoby ktora konczy gre, bedzie to wygladalo bardziej przytlaczajaco
edit: albo specjalny dzial
no tak czarny scenariusz ciąg dalszy -> nic nie jest wieczne więc po co tyle tematów o upadlku sceny ET o debiliżmie na ffa ? -> pozatym nie można przekreślić też dobrych inicjatych które sie rozwijają tego już niezauważacie -> łatwo jest się poddać a walczyć trudno więc rozumiem skąd takie rzesze niezadowolonych
Pewnie wiekszosc sie ze mna nie zgodzi (przyzwyczailem sie) ale to wszystko (czarne mysli min. o scenie) wynika z nadmiernego myslenia. Jak czlowiek za bardzo sie zastanawia to zawsze dochodzi do pesymistycznych wnioskow. Dlatego trzeba dzialac, a nie gadac!!!!!!!!!
blinkkin
23:51, 9 05 2004
| QUOTE (czlowiek @ 20:14, 9 05 2004) |
powinniscie zakladac oddzielny topic dla kazdego klanu i osoby ktora konczy gre, bedzie to wygladalo bardziej przytlaczajaco
edit: albo specjalny dzial |
grt idea. ja popieram oddzielne forum - z pamietnika kapitana zbika.
| QUOTE (z0rika) |
| no tak czarny scenariusz ciąg dalszy |
ktory kolejne strony same sie dopisuja.
| QUOTE (z0rika) |
| nic nie jest wieczne więc po co tyle tematów o upadlku sceny ET o debiliżmie na ffa ? |
sry, ale moze lepiej pisac o wyzszosci mp40 nad thomsem?
| QUOTE (z0rika) |
| pozatym nie można przekreślić też dobrych inicjatych które sie rozwijają tego już niezauważacie |
offtopic. w topicu mowa jest o klanach, a nie turniejach etecera etecera.
| QUOTE (z0rika) |
| łatwo jest się poddać a walczyć trudno więc rozumiem skąd takie rzesze niezadowolonych |
jeszcze latwiej nie widziec negatywnych aspektow sceny i siedziec z zalozonymi rekami.
imo ktos mial racje mowiac o wieku graczy. imo dodac do tego trzeba jeszcze staz. od powstania rtcw minelo juz naprawde sporo czasu - na tyle dlugo aby zmeczyc sie cyklem/stracic zajawke/przerzucic sie na inna-nowsza gre. a co do wieku -> jezeli ma sie 20 i wyzej lat i chce sie grac klanowo to trzeba wyrzec sie wielu rzeczy. wiekszosc zdaje sobie z tego sprawe i, albo sie na to godzi, albo zmeczona hibernuje albo odchodzi.
cos w tym stylu.
| QUOTE (KaeL @ 21:49, 9 05 2004) |
| Pewnie wiekszosc sie ze mna nie zgodzi (przyzwyczailem sie) ale to wszystko (czarne mysli min. o scenie) wynika z nadmiernego myslenia. Jak czlowiek za bardzo sie zastanawia to zawsze dochodzi do pesymistycznych wnioskow. Dlatego trzeba dzialac, a nie gadac!!!!!!!!! |
Przypomina mi się kultowy Rejs i słynny cytat
"A więc przejdźmy od słów do czynów"
Rafal_Pila
8:04, 10 05 2004
| QUOTE (outsider! @ 19:03, 8 05 2004) |
| W najbliższym czasie będą, jak myślę, powstawać nowe europejskie klany mające w skladzie rownież polaków, wiążące się z wejściem Polski do Unii. |
hmm...
Znam kilka takich klanów, a szczególnie ten
--> the Banished
Ale UE nie ma nic wspólnego z powstaniem tego klanu
w takim razie wyprowadź mnie blinkkin z ciemności i powiedz mi co twoim zdaniem powinno się robić żeby nie siedzieć twoim zdaniem z założonymi rękami -> jaka jest twoja recepta na trwałość klanów i sceny ? co by cię usatysfakcjonowało ? moim zdaniem ta dyskusja jest czysto akademicka i nic nie zmieni

Nie wiem, co Ci da blinkkin zakładanie 100 tematów jaka ta gra jest zrypana:| Co chcesz przez to osiągnąć ? Ciągle tylko widzę, że ktoś (czyt. Ty) zakłada temat o tym, jak to ludzie grający w tą gre są zrypani, gra strasznie zbugowana i ogólnie z dupy (to chyba akurat nie Ty) i w ogóle czy scena upadnie. Qrwa banalne pytanie- czy wy nie macie nic innego do roboty, niż prorokowanie kiedy to straszne ET zginie ? Ten temat jest kontynuacją (w innej formie), który pokazuje tylko smutki lub żale, albo tłumaczy nam RtCW > ET (może tak, ale nie mi to oceniać) Jezu przestancie płakać, bo nic wam to nie da. A gra z tego, co mi wiadomo jest po to, żeby w nią grać, a nie się zamartwiać, denerowować i kwękać. Więc skończ/skończice w końcu stękać, bo mam wrażenie, że za dużo siedzicie na forum zamiast sobie pograć :\
Jak Et będzie Rip to się przejdzie na inną. A jest wiele innych, które są lepsze
blinkkin
21:39, 10 05 2004
| QUOTE (Bobin @ 18:36, 10 05 2004) |
| tłumaczy nam RtCW > ET |
tribes 2 > rtcw > et
| QUOTE |
| w takim razie wyprowadź mnie blinkkin z ciemności i powiedz mi co twoim zdaniem powinno się robić żeby nie siedzieć twoim zdaniem z założonymi rękami -> jaka jest twoja recepta na trwałość klanów i sceny ? co by cię usatysfakcjonowało ? moim zdaniem ta dyskusja jest czysto akademicka i nic nie zmieni |
ku woli scislosci wystarczy odrobina checi. czy tak ciezko wybrac sklad teampoland (dziekuje swiety)? czy tak ciezko pomoc przy organizacji cupa (znowu wyroznie ufo, prospera i cwirka)? czy problem stanowi postawienie stalego shoutcasta (chociaz ostatnio jest coraz lepiej, pozdrowiena dla ludzi odpowiedzialnych za to)? coraz wiecej zdolnych osob S-(słowo na p) od et, poniewaz nie widzi w nim przyszlosci. raczej sie to nie zmieni, poniewaz wiekszosc osob wyznaje zasade zostawmy to co jest, poniewaz jest dobre. czy nie moze byc lepsze? nie musialo buc w przypadku sceny rtcw, a ludzie dalej graja w q2 (u mnie w ta gierke na sieci napierdziela wiecej osob niz w pozostale razem wziete, okolo trzy stale zapchane servery na lanie). raczej nie rzucam slow na wiatr. mozecie mi zarzucic nadinterpretacje zdarzen, ale nie klamstwo (chodzi o objawy rozpadku sceny).
p.s. dzieki za zdjecie pbm (nie wiem do kogo skierowac bezposrednio ten zwrot).
tak sobie myślę że człowiek który się już wypalił, nie ma żadnej przyjemności z gry, nie potrafi nic zmienić na scenie ET musi być bardzo sfrustrowany i jedyne co mu ulży to tworzenie obrazu skrajnie negatywnego trącacego nutką nostalgi za czymś co minęło -> póki co jeszcze jest kilka klanów w Polsce które się dzielnie trzymają -> to jak szybko scena ET upadnie pokaże czas i nasze zaangażowanie -> myślę że dobrze jest pisać żeby zwrócić uwagę ludziom na coś ważnego i nikt tu nie udaje że nie widzi co się dzieje ale to w dalszym ciągu tylko wylewanie żalów ponieważ nie ruszyliśmy sie nawet o krok dzięki takim topikom -> nikt o przeczytaniu czegoś takiego nie napisze posta "okej to ja postawię wam shoutcasta dożywotnio" -> każdy może gadać i nic więcej ponieważ 99 % z nas ma słomiany zapał a jeśli nikt nie doceni jego wysiłków lub go skrytykuje to już tylko pozostaje mu bezczynność oraz takie topiki które odliczają dni do upadku sceny -> na koniec czy poczujecie w końcu jakąś satysfakcję jak to się wszystko skończy i komu o tym powiecie gdy już nie będzie nic nawet tego boarda ? -> tak więc jakoś tak się stało że scena ET zanim się zaczęła rozwijać już na wstępie umarła i to dzięki nam wszystkim bez wyjątku nikt nie może powiedzieć że zrobił wszystko aby to zmienić
Fakt fakten upadek jednych klanow wiarze sie z powstaniem innych lub tez i polaczeniem dwoch klanow....
Ostatnio widzialem klan rT i jka sie pozniej okazalo jest to polaczeni klanu rC z klanem Tower GL !!!!!!!!!!
| QUOTE |
| Ostatnio widzialem klan rT i jka sie pozniej okazalo jest to polaczeni klanu rC z klanem Tower GL !!!!!!!!!! |
rotfl
a co to za klany
? imo na et.pl narzekaja ze niema nowosci na scenie... a tutaj prosze
bardzo wazna wiadomosc o scaleniu dowch klanow !>:O
co do padania sceny to sie przejmujecie jak by wam matki umieraly... imo olac... padnie to padnie pojdziemy gdzies indziej...
Blinkin z Podstawowego skladu 17 odeszly 3 osoby a 3 zostaly (Staraj sie nie wypowiadac na temat faktow o ktorych na prawde masz niewielkie pojecie ) .Fakt faktem ze czasu malo odeszli ci dla ktorych gra jest wazniejsza niz koledzy ..grac .. grac .. grac ..(Tracilismy przez 3 lata wielu graczy --bedzie kolo 30 [wiekszosc jest nieaktywna ale pojawia sie na zlocie]-- i jakos nigdy nie bylo to dla nas wiekszym problemem ) .. Moze nie bedziemy znowu tak szybko grac ale na pewno nie mamy zamiaru rozwiazac klanu (Juz w Lipcu znowu zlot ) .. i w dalszej perspektywie bez problemu uzupelnimy braki .. w zasadzie cofnelismy sie do momentu przejscia do laddera ET i skoro raz sie udalo zebrac ludzi nie widze problemu zeby to powtorzyc .. Trzeba tylko chciec
blinkkin
20:54, 11 05 2004
mamy demokracje i mam prawio do narzekania (tak samo narzeka narod na rzad i nic nie robi). jesli jednak jest to w jakis sposb uzasadnione wyglada to inaczej. zawsze byla opozycje i koalicja (sry, sle w tym momencie siedze lewdo przy kompie). lia lia lia.
temat z dupy, wypowiedzi z dupy, podejście z dupy, masa (słowo na p)enia...
wszystko non toper się zmienia, jedni przychodzą bo szukają tu czegoś, drudzy odchodzą bo mają swoje powody , jeszcze inni chwilowo zostają bo jest im dobrze, itd. itd. nie ma w tym nic, a nic dziwnego i nie próbujcie mi wkręcać, że jest inaczej. jeżeli swój byt/niebyt na jakiejkolwiek scenie chcecie uczynić sposobem na życie na lata to powodzenia - klasyfikujecie się jako cyborgi. za rok (jak nie prędzej) na tej scenie pozostanie was tylu, że nawet z udziałem peruwiańskiego bóstwa 3 stabilnych i progresywnych klanów z tego nie zrobicie. co z kolei sprowadza nas do sedna - wasze marudzenie jest z dupy
haha dankan XDDDDDDDD. Zgadzam sie z Usagim wiek graczy sprawia ze coraz trudniej im o znalezienie czasu do gry . Sam mam dopiero 15,4 a nie poswiecam tyle czasu grze jak 1 - 2 lata temu . Jezeli chodzi o powody to jesli kogos meczy gra w klanie (np. przez lacze [skad ja to znam :C]) ,czuje ze gry juz tak nie kreca , bawia go itp wiec odchodzi .
Die like the rest Logr3s is the best
Ja nie gram juz w ET z dwóch powodów: słaby komp(mało fps, w duelkach mialem 9-12 fps) i mało czasu. Przez mało fps odeszła radość z grania, bo jakby z nowymi umiejętnościami i, powiedzmy, lepszym skillem nie przychodził lepszy komp, stałem w miejscu, bo doszedłem do granicy. Mysle nad przejsciem do RTCW albo innego multiplaya ktory moj komp moze przezyje (q3?).
Imo popatrzcie na ilosc klanow w CB. Zmniejszyla sie o jakies 5-6. I wcale tak duzo nowych nie powstaje

Zastanawiam się nad przyczyną takiego zachowania sceny... ET ma prawie roczek i zamiast kwitnąć, gnije? A moze to podejscie graczy? Myślę, ze trzeba poczekać na odpowiednią ilość nowych, młodych graczy którzy wypelnia dziure po "weteranach". Powodem moze tez byc nieumierajace RTCW - Splash Damage stworzyło samodzielną grę, ale zamiast zawierać wszystko to co ma RTCW i jeszcze więcej, stanowi tylko konkurencję, w dodatku marniejącą. Są to jednocześnie zbyt podobne i zbyt rózne gry. Jakkolwiek to brzmi
| QUOTE |
| Faktycznie jest do kitu zauważyłem duży procent tempoty na FFA (hmm tylko w polskiej scenie) |
Zawsze mnie to dziwilo - najgorsze FFA,najgorsza scena itd. w Polsce a wszedzie indziej jest super,co nie ?Coz,nie bylo mnie dlugo i jak sie dowiedzialem o odejsciu kilku osob z /17/ ,rozpadnieciu C4 itd. to sie nieco zdziwilem.Zdaje mi sie ze ET zostalo nawet mniej niz rok - ile mozna grac w to samo ?Gra sie nudzi,jest co innego do roboty ,zaczyna sie lato.Bezposredni nastepca ET raczej nie nadejdzie - po prostu powstana gry podobne ,ale nie wyobrazam sobie zeby cala scena jak jeden maz sie przerzucila na inna gre.Powoli ludzie przechodza na co innego ,niektorzy grupkami niektorzy sami ,ale milo by bylo gdyby klany sie nie rozpadaly tylko sie rozszerzaly jako multiclany i gracze by grali pod tym samym tagiem co w ET.
incognito
13:31, 21 05 2004
| QUOTE |
| Zdaje mi sie ze ET zostalo nawet mniej niz rok - ile mozna grac w to samo ? |
Jak cos jest dobre mozna to robic caly czas ( w tym wypadku chodzi mi o to, ze jak gra jest dobra to mozna w nia grac latami mimo, ze jest to to samo
). Przyklady? CS, QW, q3 ....czy nawet rtcw =)
Widzisz incognito mozna grac ,ale nie mozna grac tak czesto jak na poczatku (jedynym znanym mi wyjatkiem jest SC).Po jakims czasie juz nie ma takiego zaangazowania w granie,a ludzie grajacy aby wygrywac zwykle przechodza na gry ,ktore cec@#!a sie raczej duzo wieksza zywotnoscia.Wlasciwie nie wiem czemu CS sie tak dlugo trzyma - jak dla mnie ta gra jest strasznie denna,a RTCW?Scena jest baaardzo mala(i nie jest to zaleta,tak jak to bylo na poczatku) i raczej za duzo sobie pograc nie mozna.Poza tym wiekszosc ludzi ze sceny ET nie angazuje sie zbytnio w jakies turnieje i inne duperele by ozywic ta scene,i jak jest tak jak powiedzial blink - nie ma odzewu i ludzie ,ktorzy chca cos robic powoli odchodza...
Phantom
13:10, 22 05 2004
| QUOTE (LoLeQ @ 12:52, 21 05 2004) |
| Poza tym wiekszosc ludzi ze sceny ET nie angazuje sie zbytnio w jakies turnieje i inne duperele by ozywic ta scene,i jak jest tak jak powiedzial blink - nie ma odzewu i ludzie ,ktorzy chca cos robic powoli odchodza... |
Wiekszosc graczy ET doludzi mlodzi okolo 15 roku zycia. Dla nich ET to kolejna gierka w ktora sobie pograja (dopoki nie wyjdzie jakas nowa "lepsza") nadal tworza sie nowe klany ale juz nie w takim tempie jak na poczatku. Ich turnieje nie interesuja bo graja 4 XP :/ ale trzeba poczekac jeszcze pare miechow i zostana tylko ci do beda dlugo grac w ET
Wiec ja bym wie nie martwil, trzeba spokojnie poczekac a wszystko sie ulozy
grasnal
22:34, 26 05 2004
W ET gram jakis roczek i powiem szczerze, ze na poczatku bardzo chcialem grac w jakims klanie. Bo to fajnie tak sobie poskladana i przemyslana mlucke pouprawiac. Przeczolgalem sie przez pare klanow i klanikow, i doszedlem do wniosku, ze to nie ma sensu. W Polsce jest kilkadziesiat zamknietych dobrych klanow, ktore sie licza na scenie. Resztat to dwu-trzy miesieczne eksperymety konczace sie ogolna wojna wewnatrz klanowa, albo smiercia naturalna klanu - ludzie traca zapal. Teraz ganiam sobie po ffa i kroroje warzywka

. Jesli sie myle, to prosze, wyprowadzcie mnie z bledu, bo nic nie zastapi poskladanego ataku na North Gun

.
| QUOTE |
| W Polsce jest kilkadziesiat zamknietych dobrych klanow, ktore sie licza na scenie |
Pomyliles sie - zamiast kilkadziesiat powinienes napisac raczej kilka, ew. kilkanascie
blinkkin
23:35, 5 06 2004
mam za!@#ista fantazje i wymyslam historie na poczekaniu. poczatkowa lista martwych klanow wydluza sie tylko w nienormalnie chorej wyobrazni...
ta moze klany umieraja(lul) ale w zamian z 2óch-3ech powstaja jeszcze mocniejsze(w teorii).
Tyle wynika z Twojego umierania sceny, mozne klany staja sie jeszcze lepsze. Mam na mysli min. pojzon po zasileniu graczy z c4 czy IC itd. Przyklady mozna mnozyc.
Pozdro
No wlaśnie Falubaz - to co przedstawileś to czysta teoria, bo w praktyce lista "umierających" klanów się wydluża. Co z tego że poison jest mocniejsze, jeśli scena równocześnie się kurczy?
ahah! scena umrze a wy i tak bedziecie grac w co innego, wiec nie (słowo na p)cie! ahah!
blinkkin
14:30, 8 06 2004
| QUOTE (rover @ 13:37, 8 06 2004) |
| ahah! scena umrze a wy i tak bedziecie grac w co innego, wiec nie (słowo na p)cie! ahah! |
wolnosc slowa - podstawowa zasada demokracji. rozwiazaniem jest zrobienie forum na wzor slynnej ksiazki orwela.
Trzeba mieć nadzieję że powstanie RTCW 2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.