Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Selfkile
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Kosz
Konik
Ostatnio gram duzo na publicznych serwach i czesto jest tak, ze podczas pojedynku 1 na 1 moj przeciwnik, gdy juz mam go zabic naciska selfkila! w ten sposob unika kila ode mnie i ja nie dostaje xp za zabicie go. i tak w kolko, za kazdym razem gdy trafie na niego w jakims miejscu mapy i mam go zabic! mad.gif dla mnie to jest poprostu cziterstwo i oznaka tchorzostwa! Co Wy myslisie na ten temat? unsure.gif
Schmidt
troche to smieszne wedlug mnie. no nic niektorzy tak podbudowuja swoj skill i boskie staty na koniec rundy tongue.gif
Valkir
Taki topic juz był dry.gif
Sprawa wygląda tak: jeśli masz mało hp i mało czasu do respa, to dajesz killa i nikt nie powinien mieć do Ciebie problemów, aczkolwiek to wqrza, fakt. Natomiast ja znam (tzn. widziałem na serwach) lolków którzy mając np. 15 sekund do respa dają killa blink.gif
Konik
no coz jestem nowy na tym forum, wiec nie mialem pojecia o tym, ze to juz bylo poruszone blink.gif ph34r.gif sad.gif
Valkir
Jak ja się zarejestrowałem na tym forum, to najpierw wszystko przeczytałem, potem brałem się za swoje posty i topici.
astr0ex
QUOTE (Konik @ 15:33, 19 05 2004)
Ostatnio gram duzo na publicznych serwach i czesto jest tak, ze podczas pojedynku 1 na 1 moj przeciwnik, gdy juz mam go zabic naciska selfkila! w ten sposob unika kila ode mnie i ja nie dostaje xp za zabicie go. i tak w kolko, za kazdym razem gdy trafie na niego w jakims miejscu mapy i mam go zabic! mad.gif dla mnie to jest poprostu cziterstwo i oznaka tchorzostwa! Co Wy myslisie na ten temat? unsure.gif

z tego co mi wiadomo to na etpro juz wymyslili cos na to biggrin.gif tzn. za strzelanie w typa i zadawanie mu damange dostaje sie XP [za HS chyba 1XP] a jezeli typ robi safekilla to juz jego sprawa ,mu sie dodaje jeden deatch a koles ktory z nim walczyl dostaje jakies XP ..... chyba tongue.gif
AdI-O
tzn. za strzelanie w typa i zadawanie mu damange dostaje sie XP [za HS chyba 1XP]

Może to i ciekawa opcja ale chyba nie do zrealizowania. XP za trafienie w głowe?? Czyli będziesz mógł zarobić więcej XP trafiając w gościa niż za killsa.
Dla mnie safekill jest oznaką słabości i tchórzostwa. Albo walczysz do końca albo nie graj wogóle.
Gra bez dethsów nie jest prawdziwą rozgrywką. To zwykła ucieczka....
Przez jakiś czas miałem taką myśl żeby wstawić binda na safe killa ale sprawiedliwość pozostała po mojej stronie ohmy.gif
Pozdro
Thoro
QUOTE (Master Flamaster @ 13:12, 20 05 2004)
Przez jakiś czas miałem taką myśl żeby wstawić binda na safe killa ale sprawiedliwość pozostała po mojej stronie ohmy.gif

LoL ...... sprawiedliwosc wtf?? Gra bez selfkilla szczegolnie na CW jest dla mnie po prostu smieszna (zreszta na ffa tez). 2s do respa - 10 hp i ktos zaczyna do mnie strzelac, ale ja bede "sprawiedliwy i nie dam /killa.... 2s do respa mam 100hp wybiega na mnie 3, moi medycy nie zyja, ale ja nie dam killa, bo jestem sprawiedliwy. ROTFL.

Co do selfkilli na ffa nie ma nic zabawniejszego niz wkurzanie ludzi dawaniem /killa smile.gif (jeszcze zabawne jest wkurzanie ludzi spawnkillingiem), natomiast na CW dajac /kill nie dajesz xpa przeciwnikowi. Oczywiscie wszystko zalezy od sytuacji i na CW rzadko daje killa w duelu chyba ze zaraz resp, ale na ffa nie zastanawiam sie nad tym. Jak przeladowywuje bron i ktos na mnie wyskoczy to nie ma sensu, zebym dal sie zabic, bo i tak meda nie ma w poblizu ..... Co do chwalenia sie statami....... w nowym etpro /kill liczy sie do smierci. Jest to idiotyczne wedlug mnie, ale przynajmniej marudy na ffa juz nie beda sie "pluc".
Konik
QUOTE (Thoro @ 13:54, 20 05 2004)
Co do selfkilli na ffa nie ma nic zabawniejszego niz wkurzanie ludzi dawaniem /killa smile.gif (jeszcze zabawne jest wkurzanie ludzi spawnkillingiem)

i wlasnie to mnie wkurza, po co grasz na ffa skoro chcesz sie droczyc z innymi?? mi to zwisa przewaznie, ale mysle ze mimo wszysto to jest debilizm i idiotyzm! Albo grasz na powaznie albo nie graj w ogole! skoro chcesz sie wyzywac na innych ludziach i ich wkurzac to znaczy, ze chyba cos z toba jest nie tak! unsure.gif albo w zyciu jestes jakis niewyzyty, albo cos masz z glowa!!!!!!! dry.gif to jest tchorzostwo i lamerstwo! ciekawe czy w zyciu prywatnym tez taki jestes, ze jak juz przegrywasz to sie wycofujesz?! LOL LOL i jeszcze raz LOL!!!!
Thoro
i wlasnie to mnie wkurza, po co grasz na ffa skoro chcesz sie droczyc z innymi?? Albo grasz na powaznie albo nie graj w ogole!

Na powaznie to ja gram na clanwars, gdzie staram sie dac z siebie wszystko, a na ffa wchodze sobie z kolegami z klanu, zeby sie posmiac dobrze bawic itp.

to jest tchorzostwo i lamerstwo!

Kto najbardziej marudzi i "krzyczy", ze xxxx to lama, bo daje killa??? Ci ktorym zalezy na statach i na xpie, bo nie dostaja ani tego ani tego. Mowiac, ze dawanie killa jest lamerstwem obrazasz wielu ludzi, ktorzy sa zdecydowanie lepsi od ciebie, wiec imo jest to troche nie na miejscu.

ciekawe czy w zyciu prywatnym tez taki jestes, ze jak juz przegrywasz to sie wycofujesz?! LOL LOL i jeszcze raz LOL!!!![

Nie porownuj gry na ffa do zycia prywatnego, bo to jest smieszne.

I jeszcze jedno na koniec. Jedni wchodza na ffa zeby sie posmiac i pobawic, inni zeby pocwiczyc skilla, a jeszcze inni traktuja ffa jak sprawe zycia i smierci (chwala sie, ze wysadzili oba dziala mimo ze i tak nikt ich nie bronil, bo latal za fragami itp.) i to wlasnie oni najczesciej placza (no offence), ze ktos selfkille. Btw. ciekawe czy rownie czesto marudzisz i wyzywasz od lam, ludzi ktorzy zamykaja was w respie (tzw. spawnkilling).
Konik
zgodze sie, ze w turniejach i w CB trzeba dawac z siebie wszystko, ale dla niektorych ludzi grajacych na ffa, niezzeszonych w klanach to gra na ffa to naprawde wiele znaczy!
co do selfkilli to ja nie mowie o taktycznych zagraniach, gdy pare sekund zostalo do spawna, tylko o pojedynkach 1 na 1 i notorycznym powtarzaniu sie tego!
ostatnia sprawa: gdziekolwiek sie gra, chodzi przede wszystkim o dobra zabawe. a ja mysle ze i spawnkilling i selfkilling psuje ja, mimo wszystko nie da sie tego wyplenic z gry!
zreszta fajnie, ze ktos wszedl ze mna w dialog na ten temat, o to mi chodzilo, zeby ludzie wyrazili zdanie na ten topic. nie chce podwazac niczyich opini ani sie klocic. dzieki Thoro za malutka konfrontacje i zachecam innych do wyrazenia zdania na ten temat! biggrin.gif
Thoro
Milo jest podyskutowac na poziomie bez zadnych wyzwisk i bluzg jedynie wymieniajac argumenty. Btw. zeby nie bylo, ze ja notorycznie daje killa. Taka gra nawet na ffa bylaby bez sensu smile.gif. Oczywiscie zabijam ludkow, ale jak widze, ze nie mam szans (np. dostaje 2 heady od tylu, czy wyskakuje 1na1 gdy mam 20hp to daje killa, bo nie widze sensu ginac....
Konik
taaa nie ma to jak dyskusja na poziomie biggrin.gif ja juz prawie zapomnialem jak to jest sprzeciwic sie komus na forum i w trakcie gry bez uslyszenia wyzwisk i bluznierstw w moim kierunku! unsure.gif takze ludzie bierzcie przyklad z tej rozmowy i pamietajcie kultura ponad wszystko cool.gif
buzka
rotfl
1.grac bez killa bo to smierdzie biggrin.gif szczegolnie w CW :C lepiej 4sec granat potrzymac :X
Może to i ciekawa opcja ale chyba nie do zrealizowania. XP za trafienie w głowe?? Czyli będziesz mógł zarobić więcej XP trafiając w gościa niż za killsa.

2.omg 3hs gosc nie zyje za zabicie kogos dostajesz 3xp wiec imo to jest to samo czy zaladujesz komus 3hs i tak nie zyje czy zabijesz go 5strzalami w noge :X
Konik
tu nie chodzi o xp, tylko o sama satysfakcje, ze kolejny kill na koncie. o to chodzi w strzelankach, zeby fragowac. a jak ludzie robia czesto selfkille tylko po to zeby sie pobawic, posmiac, wkurzyc innych, lub uniknac smierci, to sens gry sie troche zatraca. na szczescie takie sceny sa rzadkie i gracze nie zapomnieli o co chodzi w grze
shela
@buzka...jednak na moje oko troche to inaczej by wygladalo..zalozmy..1xp za hs...spoko...3hs koles is death...ale co dalej? 3xp za kill ... wiec daje nam to cale 6xp za 1 kill....wiec jest to zasadnicza roznica w podziale xp co jest imo deko przegrane....

a co do selfkilla..przyznam sie ze uzywam go tylko w sytuacjach wyjatkowych...czyli 2s do spawna i malo hp or sth. like this....nie uzywam o czesciej bo po prostu jakos mi sie nie chce smile.gif czasem zapominam. niezaleznie czy jest to ffa czy cw..po prostu gram jak lubie i niech sie martwia o staty ci ktorzy zamiast bronic dzial ida fragowac tongue.gif
Thoro
za zabicie kogos masz 3 xp a nie 6.
egzystor
Thoro:

CYTAT
widze, ze nie mam szans (np. dostaje 2 heady od tylu, czy wyskakuje 1na1 gdy mam 20hp to daje killa, bo nie widze sensu ginac....

Tak czy tak giniesz. Tyle tylko, że robiąc w pojedynku selfkilla po prostu uciekasz, tchórzysz. Tak naprawdę zależy Ci na tym, żeby przeciwnik nie zaliczył killa na Tobie.
Czy to taka ujma dla Ciebie zginąć w duelu, kiedy widzisz, że przeciwnik jest silniejszy? Czasem trzeba umiec przegrywać.
Sam w duelach raczej nie błyszczę, na razie częściej ginę niż wygrywam, ale ani mi w głowie, aby wtedy robić selfkilla. Czasem go stosuję, ale z reguły jedynie wtedy, kiedy jestem w beznadziejnej sytuacji. Bez amunicji, z bardzo niskim hp, gdy nie ma nikogo z teamu w pobliżu i gdy jest kilka sekund do respa.

egzystor
tranx-san
/kill to podstawa na klanowkach a na ffa kara dla statsiarzy

to normalne ze na ffa bedac w dueli z kims lepiej jest dac killa na sekunde przed respem nawet gdy wiemy ze wygramy duela (bo wtedy sie wychodzi z respa na full hp i sie dobija kolesia, no chyba ze to atak), niz nawet kogos zabic a pozniej trafic na kogos innego i miec 30 sek w plecy

ja czesto daje killa, na ffa gram zadko albo wogole wiec sie nie wypowiadam... natomiast gdy jeszcze gralem czesto dawalem killa gdy slyszalem dzwiek ladujacego sie pfa, zazwyczaj byl to pf noob ktory wychodzil jak w q3 na duel pf vs smg

smieszy mnie wasze narzekanie na kille, na spawnkilling... to normalny element gry ohmy.gif tak samo jak uwielbiany przez coraz wieksza rzesze ludzi prone

tchorzostwo ? jak w kazdym sporcie, nawet w e-sporcie trzeba sobie pomagac jak tylko mozna (oczywiscie jezeli zasady tego nie zabraniaja)... kill dla wielu graczy to tak jak aerodynamiczne wdzianka dla plywakow, czy lepsze narty dla skoczkow ohmy.gif

tyle wam powiem
blacktyger

x_X

tyle wam powiem ohmy.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.