[mageta]
16:40, 6 09 2004
Temat jest prosty, bo dotyczy finału SummerCup 2004 w którym miały się zmierzyć dwa potężne clany, którymi jak każdy wie, są: D-skyline z Redcross'em na czele i e-stars z potężnym Potter'em. Oba clany miały rozegrać match finałowy 5 września w niedziele b.r. W wieczór o 21:00 tłumy ludzi zjawiły się już na kanałach mirca, na którym miał być scorebot i słuchali iTG Radio. Wszyscy czekali z zaciekawieniem, e-stars już było na kanale. Byli wszyscy oprócz Dsky. Każdy zaczął się niecierpliwić i zastaniawiać czemu ich nie ma. Niektórzy mówili, że Dsky się bali przyjść na finał, ale moim zdaniem to nie prawda. Podobno nie mogli zebrać Team'u, ale nie jestem pewien. E-stars próbowało się z nimi skontaktować, ale gdy wchodzili na ich kanał mIRC'a, Dsky kickało ich. Do teraz podobno się z nimi nie skontaktowali. Gratuluje e-stars wygranej i życze powodzenia w następnym sezonie. WIĘC PYTAM SIĘ CO MYŚLICIE O TEJ SYTUACJI I POSTĘPOWANIU Dsky?? CZY Dsky ZAKOŃCZY DZIAŁALNOŚĆ?? Po więcej szczegółów zajżyjcie na ten
LINK. Jest to "raport" z tego niby matchu. GG Dsky!!
blacktyger
6:56, 7 09 2004
taa szkoda tylko że paru faktów nie napisałeś. podobno jeden z graczy dsky mial problme im0 z kompep (hmm w to nie wiem czy wierzyc), po 2 kikneli tylko jednego e*stara (darkiego) i c@#!, niech kikaja pedala (widzieliscie jego zdjecie ;x) a po trzecie e*star mialo mozliwosc przelozenia meczu - wybrali wygrana 1:0 - im0 omg widać żę sponsor powiedział iz mają wygrać ten mecz i nie chcąc się narażać wygrali go .... szkoda że bez walki no ale cóż skoro mieli prawo to prosze bardzo
No nie sadze ze kickanie z kanalu IRCA gracza z estar ktory stara sie wyjasnic sytuacje jest dobrym posunieciem . Moze i sponsor naciskal ale jakos DSK-y nie staralo sie wyjasnic sprawy :/ Wiec ich strata.
Szkoda tylko ze tak wyszlo bo zapowiadalo sie ciekawe widowisko :/
PS: BlackTyger nie ocenial Ludzi po wygladzie zewnetrznym !!
Witam po dlugiej przerwie

Wedlug mnie estar zachowali sie jak BIG LAMY.Ja nie cieszylbym sie tak bardzo z wygranej walkowerem jak z wygranej normalnym sposobem.Watpie zeby to byl sponsor.Raczej dostrzegli mozliwosc wygrania jakis fajnych nagrod bez ryzyka, a ze przy okazji zostali "najlepszymi" to juz druga sprawa.Jezeli chodzi o klan Dsky to ta sprawa cos smierdzi

Na pewno nie uwierze w taka bajke ze nie mogli skompletowac sqladu.Takie rzeczy stoja na pierwszyhm planie i caly dzien uklada sie pod to jedno wydarzenie.Predzej komp nawalil albo duze g. zawodnikom Dsky wypadlo z posladkow w spodnie ze strachu

.Najpredzej przestarzyli sie przeciwnika i tyle.Takie imo moje zdanie
Walkower to nie jest wygrana... Brak jakiejkolwiek satysfakcji i zadowolenia z siebie:) Powód dlaczego DSky nie przyszli jest ich sprawą... Mam tylko cichą nadzieje że powrócą i będą znowu najlepsi!:D
blinkkin
16:05, 7 09 2004
| CYTAT (Zduneq @ 15:11, 7 09 2004) |
Witam po dlugiej przerwie Wedlug mnie estar zachowali sie jak BIG LAMY.Ja nie cieszylbym sie tak bardzo z wygranej walkowerem jak z wygranej normalnym sposobem.Watpie zeby to byl sponsor.Raczej dostrzegli mozliwosc wygrania jakis fajnych nagrod bez ryzyka, a ze przy okazji zostali "najlepszymi" to juz druga sprawa.Jezeli chodzi o klan Dsky to ta sprawa cos smierdzi Na pewno nie uwierze w taka bajke ze nie mogli skompletowac sqladu.Takie rzeczy stoja na pierwszyhm planie i caly dzien uklada sie pod to jedno wydarzenie.Predzej komp nawalil albo duze g. zawodnikom Dsky wypadlo z posladkow w spodnie ze strachu .Najpredzej przestarzyli sie przeciwnika i tyle.Takie imo moje zdanie |
wzieles to wszystko z dupy czy jak? po pierwsze e-stars wygralo poprzedni mecz z dsky, wiec po co mieliby kombinowac etc. zreszta wejdz najlepiej na ich kanal i powiedz im to w oczy: "BIG LAMY". sekundo watpie, zeby dsky obawialo sie jakiegokolwiek przeciwnika, poniewaz kazdy team et jest w ich zasiegu. raczej wynika to z problemow personalnych, znudzenia gra. zreszta nie bede sie na ten temat w pelni wypowiadac, poniewaz nie znam ludzi z tych druzyn osobiscie.
blacktyger
16:20, 7 09 2004
uff blink troszke sie balem Twojego posta że bedzie w stylu
"dsky ma jakies problemy, rozpadnie sie i bedzie kolejny klan na straty"
nie ma takiego posta - dzieki Bogu ...
| CYTAT (blinkkin @ 15:05, 7 09 2004) |
| wzieles to wszystko z dupy czy jak? po pierwsze e-stars wygralo poprzedni mecz z dsky, wiec po co mieliby kombinowac etc. zreszta wejdz najlepiej na ich kanal i powiedz im to w oczy: "BIG LAMY". sekundo watpie, zeby dsky obawialo sie jakiegokolwiek przeciwnika, poniewaz kazdy team et jest w ich zasiegu. raczej wynika to z problemow personalnych, znudzenia gra. zreszta nie bede sie na ten temat w pelni wypowiadac, poniewaz nie znam ludzi z tych druzyn osobiscie. |
Stwierdzeniem "BIG LAMY" nie mialem zamiaru okreslac ich skila!!!!!!Uwazam tylko ze poszli na LATWIZNE.Po co kombinowac?Hmmmmm.Wygrac final jakiegos turnieju bez wysilku to nie jest przypadkiem pujscie na latwizne?Byc moze w finale nie wygrali by z Dsky.Z tego co sie orientuje to Dsky nie bardo kwapilo sie do rozwiazania problemu.Fakt, przesadzilem z tymi posladkami,spodniami i wyrazem na g.
Zeyby nie bylo:
"BIG LAMY" w poprzednim poscie nie mialy okreslac skila tylko zachowanie e-stars
| CYTAT (blacktyger @ 5:56, 7 09 2004) |
| kikneli tylko jednego e*stara (darkiego) |
[QUOTE]
takie zachowanie jest noralne na finale ?

Dsky sie wogole nie dali znaku zycia i moze e*star mialo byc mile ?tez bym wybral wygrana za takie zachowanie
Tak czytając któryś z powyższych postów zgodzę się z tym że DSky mogą być znudzeni ciągłym wygrywaniem. Przyzwyczaili się że wszystkich rozwalają bez większego wysiłku i nagle(pomijając dignitas) szok... drużyna której nie mogą pokonać...
| CYTAT |
| po 2 kikneli tylko jednego e*stara (darkiego) i c@#!, niech kikaja pedala (widzieliscie jego zdjecie ;x) |
Blacktyger ....... czy ty masz jakies kompleksy ?
| CYTAT |
| omg widać żę sponsor powiedział iz mają wygrać ten mecz i nie chcąc się narażać wygrali go |
Taaaa ......... kontrakty, wielkie pieniadze, ciesnienie sponsorow .......... imo B.Tyger nie ta bajka.
| CYTAT |
| Raczej dostrzegli mozliwosc wygrania jakis fajnych nagrod bez ryzyka |
Jasne. Wygrali bardzo fajny, przyslowiowy "uscisk dloni prezesa" (wirtualny). Zduneq to tez nie ta bajka........
| CYTAT |
| a ze przy okazji zostali "najlepszymi" to juz druga sprawa |
W ostatnich paru tygodniach pokazali swoja klase, wygrywajac dwukrotnie w finalach rtcw.no z DSky (oczywiscie nie twierdze, ze wynik meczu byl przesadzony).
| CYTAT |
| Wedlug mnie estar zachowali sie jak BIG LAMY |
Zanim kogos zaczniesz obazac, zorientuj sie dobrze w sytuacji i poprzyj swoja wypowiedz jakimis sensownymi argumentami.
| CYTAT |
| e*star mialo mozliwosc przelozenia meczu - wybrali wygrana 1:0 |
Nikt jednak nie zwraca uwagi na to, ze to DSky "nalegalo" na termin niedzielny i mimo iz zazwyczaj e*star nie gra w niedziele przystali na ten termin. Rozumiem, ze awaria komputera to rzecz niezalezna od czlowieka, ale DSky moglo to zalatwic w zupelnie inny sposob i wtedy wszystko moglo sie inaczej potoczyc.
| CYTAT |
| CZY Dsky ZAKOŃCZY DZIAŁALNOŚĆ?? |
Oczywiscie, ze sie rozpadnie. Przeciez to jest poczatkujacy klan, ktory po jednej wpadce od razu sie rozwiazuje.
Reasumujac:
Uwazam, ze DSky moglo to inaczej rozegrac, uprzedzajac wczesniej, nie kickajac Darky'ego ze swojego kanalu itd...... Dla mnie e*star postapilo slusznie i prawdopodonie na ich miejscu zachowalbym sie podobnie.
| CYTAT (blacktyger @ 4:56, 7 09 2004) |
| po 2 kikneli tylko jednego e*stara (darkiego) i c@#!, niech kikaja pedala (widzieliscie jego zdjecie ;x) |
Tak piszesz bo poprostu jestes brzydszy od Darkiego i nie możesz tego przeboleć

Koleś wygląda normalnie - o co chodzi ?
Wracając do tematu - my możemy sobie tutaj popier.dolić jakie to e-star jest złe bo nie przełożyło meczu albo jakie to d-sky jest złe bo kopneli Darkiego z kanału (też mi kurcze wielki powód).
Pomijam fakt że to miał być jeden z najważniejszych meczy ostatnio, a D-sky nie może skompletować squadu zasłaniając się rzekomą awarią kompa. Sory jakbym miał grać taki mecz (setki ludzi na kanale i słuchających shotcasta) to zroganizowałbym sobie duża rezerwęi wcześniej wszystko dokładnei sprawdził.
Co oczywiście nie zmienia faktu że rules is a rules D-sky nie mogło wystawić squadu (albo nie chciało) i e-star wygrało słusznie walkowerem.
Być moze D-sky bało się przegranej i chcąć pomniejszyć klasę e-star poprostu wybrało takie rozwiązanie żeby ludzie mówili, że e-star wygrało przy zielonym stoliku. A e-star wykorzystało okazje i odniosło łatwe zwycięstwo.
Poza tym obydwa zespoły napewno jeszcze się spotkają, chociażby pewnie w nadchodzącym euro-cup.
blacktyger
6:53, 8 09 2004
| CYTAT |
CYTAT CZY Dsky ZAKOŃCZY DZIAŁALNOŚĆ??
Oczywiscie, ze sie rozpadnie. Przeciez to jest poczatkujacy klan, ktory po jednej wpadce od razu sie rozwiazuje.
|
patrz, im0 to jest dowpip prawda ;o? jeśli się nie mylę ofcors, a teraz :
| CYTAT |
patrz, żart !!! a to Ci dopiero, no popatrz popatrz ...
prawda jak zawsze lezy po środku DSky mogło grać choć nie musiało, e*star mogło przełożyć mecz - lecz również nie musiało. powodu i tak prawdopodobnie nie poznamy jescze długo, więc zastanawianie się dlaczego nie grali można w ogole odsunąc i nie ruszać. poza tym jakoś przyzwyczaiłem się do DSky lybie ich i ewidentnie faworyzuje, a nie po to jestem człowiekiem z własnymi poglądami żeby być "obiektywnym". mam swoje zdanie to je wyrażam. im0 eot
Barbapapa
7:56, 8 09 2004
Czytając nic nie wnoszące posty , w których ktoś sam sobie zadaje pytania i odpowiada na nie twierdząco ze znakiem zapytania - mające za zadanie tylko wg mnie podbicie licznika i poprawienia swojej samooceny umacniają mnie w przekonaniu, że jednak będę nadal gorącym zwolennikiem aborcji.
oczywiscie kompletnie offtopic ale nie moglem sie powstrzymac.
cyt. "... patrz, im0 to jest dowpip prawda ;o? jeśli się nie mylę ofcors, a teraz :"
translate - popatrz w mojej opini to jest dowpip, czy się mylę.....itd
wnioski: skoro jest to twoja opinia to po kiego ch... sie pytasz Świętego o to?.
Tyle lat nauki poszło na marne bo nic q.. z tego nie rozumiem.
I nie staraj mi sie odpowiadać
blacktyger
8:22, 8 09 2004
a jednak Ci odpowiem bo Twoje czytanie ze zrozumieniem (czyli również nauka) poszła w las skoro myślisz że było to kierowane do świętego
| CYTAT |
mające za zadanie tylko wg mnie podbicie licznika i poprawienia swojej samooceny umacniają mnie w przekonaniu, że jednak będę nadal gorącym zwolennikiem aborcji. |
hmm dziwne, ja też jestem zwolennikiem i co z tego ;o?
szkoda że Ty róznież jesteś z tej skamieniałej epoki ludzi, myślących że posty są tylko do nabijania, ale pragnę Ci przypomnieć że Ty również to robisz ..
zresztą Twój post również wnosi do tematu tak wiele, jak i mój więc nie rozumiem czego się czepiasz, krytykować a następnie postępować tak samo to imo żadna sztuka więc popatrz na siebie (a raczej swoje postępnowani) później się wypowiadaj ...
btw. poczucie chociaż lekkie humoru również by się przydało ... ale to tak notabene
| CYTAT (Thoro @ 19:29, 7 09 2004) |
Jasne. Wygrali bardzo fajny, przyslowiowy "uscisk dloni prezesa" (wirtualny). Zduneq to tez nie ta bajka........
Zanim kogos zaczniesz obazac, zorientuj sie dobrze w sytuacji i poprzyj swoja wypowiedz jakimis sensownymi argumentami.
|
Qutfa!!Przestancie z tego robic off topic(Blacktyger&Barbapapa) bo dostaniecie bana na czas nie okreslony tak jak ja kiedys i bedziecie mogli zwiedzac kosz,hydepark ipt
A teraz do rzeczy.Mysle ze wygrali cos wiecej niz tylko uscisk dloni prezesa.Na kazdym troche wiekszym lanparty sa nagrody.Karty graficzne,procki,dyski,jakies wypasione myszki klawiatury itd.Watpie aby taka iprezka organizowana chyba przez CB(jesli sie myle to poprawcie mnie

)najwiekszy "portal klanowy" na swiecie watpie zeby nie bylo nagrod.
Dalej.Pisalem w poprzednim poscie.A wlasciewie w 2 tylko ciezko to "wywnioskowac" z jego tresci.MIanowicie okresleniem "BIL LAMY"
NIE CHCIALEM OKRESLIC ICH SKILLA.Uwazam jednak ze wybrania zwyciestwa przez walkowera jest lamerstwem, i tyle.
Faktycznie DSky nie zrobilo za duzo zeby przelozycz mecz.Dwa razy skontaktowali sie z adminami.1h oraz 30min. przed rozpoczeciem meczu.I to jeszcze w dodatku nie w tej kolejnosci co trzeba

Uwazam ze DSky specjalnie nie chcialo rozegrac tego meczu.
Barbapapa
10:09, 8 09 2004
Prosiłem Cie o nie polemizowanie ze mna na temat mojej wypowiedzi ale widze , że bezskutecznie. Gdybyś był łaskaw zapoznać się choć odrobinę z problematyką np. kształcenia zintegrownego, procesem dydaktycznym i edukacja polonistyczna , której to nieodłącznym elementem jest tzw. czytanie ze zrozumieniem , to nie pisałbys takich bzurnych , niezrozumiałych postów. Osobe Świetego wkęciłem tu tylko wyłącznie dla przykładu. Akurat nie Tobie ocenianie czy moja edukacja poszła w las ponieważ ze stylu Twoich postów jasno wynika , że czeka Ciebie jeszcze "daleka droga". Sprawy aborcji nie będę rozwijał skoro nie rozumiesz co miałem na myśli. Przytoczony fakt nabijania postów spowodowany był "wszechobecnością" Twoich głęboko przemyslanych postów na całym FORUM bez względu na dziedzinę. Ja piszę tylko wtedy jeżeli wydaj mi się, że mam cos sensownego do przekazania (porównanie ilości nie jest tu na miejscu ale widac to).
Napisalem ,że poprzedni post moj jest raczej offtopic i nie miał za zadanie wnoszenie czegokolwiek do tematu meczy DSky i e-stars.
Ps. na kolejną odpowiedż raczej nie licz
| CYTAT |
A teraz do rzeczy.Mysle ze wygrali cos wiecej niz tylko uscisk dloni prezesa.Na kazdym troche wiekszym lanparty sa nagrody.
|
Tylko zauwaz, ze to nie bylo lanparty.
| CYTAT |
| Karty graficzne,procki,dyski,jakies wypasione myszki klawiatury itd. |
Super-hiper-mega szybkie komputery, samochody........... juz ci mowilem, to nie ta bajka. Oprocz uscisku dloni prezesa, maja jeszcze ladny pucharek przy swoim koncie na CB i wpis w "awards".
| CYTAT |
| Watpie aby taka iprezka organizowana chyba przez CB(jesli sie myle to poprawcie mnie )najwiekszy "portal klanowy" na swiecie watpie zeby nie bylo nagrod. |
j/w. Przyjdzie nam jeszcze troche poczekac na jakiekolwiek nagrody materialne w CB, a i to nie wiadomo czy kiedys nastapi.
| CYTAT |
| CZY Dsky ZAKOŃCZY DZIAŁALNOŚĆ?? |
No i wykrakales, albo miales jakis przeciek

.
| CYTAT |
Taką wiadomość mogliśmy wczoraj przeczytać na oficjalnym kanale tego multiklanu. Jedna z najlepszych drużyn gry Enemy Territory - Destination Skyline postanowiła zakończyć swoją karierę na tej platformie. Osiągnęli sporo, zawsze znajdowali się w czołówkach najważniejszych turnieji i ladderów. Ostatnimi czasy zdobyli cztery tytuły wicemistrza: RTCW.no ET Cup 6on6, RTCW.no ET Cup 3on3, CB ET SummerCup 2004 6on6, CB ET SummerCup 3on3. Jest to z pewnością ogromna strata dla całej sceny.
Decyzji nie podjęli pochopnie, jednak rozmyślali o niej od jakiegoś czasu. Przyczyną był brak motywacji do dalszej gry. Nie zamierzają przenosić się na inną platformę, chcą grać dalej razem, ale tylko dla zabawy. Powracają również do swojej starej nazwy - SS-Roistot. Miejmy nadzieję, że po pewnym czasie ponownie ich zobaczymy w grze! |
I Deskaj zakończyło swoją działalność

I wcale mnie to nie martwi

Nikomu się nie chce w to grać... Kiedy k#!@a będzie RTCW 2:C?
[mageta]
18:34, 9 09 2004
No i tak jak przypuszczałem. Dsky niestety się rozpadło

Byli potężnym clanem. A tu nagle odzrzucili finał Summer Cup oraz udział we wszystkich Cup'ach (nie mylić z kupami

) i turniejach. Szkoda.
blinkkin
22:17, 9 09 2004
| CYTAT (blacktyger @ 16:20, 7 09 2004) |
uff blink troszke sie balem Twojego posta że bedzie w stylu
"dsky ma jakies problemy, rozpadnie sie i bedzie kolejny klan na straty"
nie ma takiego posta - dzieki Bogu ... |
co tutaj duzo mowic: no more dsky.et. wymyslam niesamowite historie o upadkach najlepszych klanow?
ET IS ALREADY DEAD FOLKS!!!!
btw. far czekam na post w ktorym z!@#iesz moje wrozbiarskie wizje z dupy.
blacktyger
6:50, 10 09 2004
wiesz blink, mejbi spam ale krfa musze zwrócić Ci honor (omg), widocznie ponad rok dla ET to już za długo i zaraz bedzie rozssyp coraz to większej ilości klanów ...
może to tylko wróży dobrze dla rtcw ;o? (reaktywacja 4k)
Jezuuuuu! No ile można o tym samym gadać. Ja pitole, czy naprawdę trzeba w kółko i w kółko tłumaczyć, że takie rozpadanie się klanów jest absolutnie naturalną sprawą? I nie oznacza absolutnie nic innego, niż to, iż ten, czy ów klan zmęczył się grą, jest zniechęcony brakiem postępów, albo ma problemy wewnętrzne. Znikają jedne, pojawiają się inne. A to że znany, nie oznacza, że na jego miejsce nie pojawi się inny, młodszy, być może lepszy, albo przynajmniej porównywalny. Możecie mnie z.!@#.ać, ale moim zdaniem poziom ogólny graczy się podnosi, gra coraz więcej ludzi, a co za tym idzie, jest też większa szansa na pojawienie się naprawdę dużych talentów. W grach, czy sportach drużynowych (amatorskich oczywiście) trudniej jest utrzymywać stały poziom, i jest wiele czynników wpływających na niego. I wbrew bardzo trendi opini, że ET upadnie już już, moim zdaniem jeszcze troszkę pożyje a nawet twierdzę, że apogeum tak popularności jak i pozimu ET jeszcze przed nami.
a dupa tam - imo stracili abonament na wh
idle #pyto
a blinkkin - imo typ z dupy dazacy do dupy i tafil tu z dupy
jednym slowem hax z!@# i gej ffa :C
ze tez kolo nie ma bana na ten serwis :C
blinkkin
5:10, 11 09 2004
| CYTAT (ymma @ 18:33, 10 09 2004) |
| Jezuuuuu! No ile można o tym samym gadać. Ja pitole, czy naprawdę trzeba w kółko i w kółko tłumaczyć, że takie rozpadanie się klanów jest absolutnie naturalną sprawą? I nie oznacza absolutnie nic innego, niż to, iż ten, czy ów klan zmęczył się grą, jest zniechęcony brakiem postępów, albo ma problemy wewnętrzne. Znikają jedne, pojawiają się inne. A to że znany, nie oznacza, że na jego miejsce nie pojawi się inny, młodszy, być może lepszy, albo przynajmniej porównywalny. Możecie mnie z.!@#.ać, ale moim zdaniem poziom ogólny graczy się podnosi, gra coraz więcej ludzi, a co za tym idzie, jest też większa szansa na pojawienie się naprawdę dużych talentów. W grach, czy sportach drużynowych (amatorskich oczywiście) trudniej jest utrzymywać stały poziom, i jest wiele czynników wpływających na niego. I wbrew bardzo trendi opini, że ET upadnie już już, moim zdaniem jeszcze troszkę pożyje a nawet twierdzę, że apogeum tak popularności jak i pozimu ET jeszcze przed nami. |
wystarczy popatrzec na klany grajace w euro cupie. poziom czolowki coraz bardziej sie zaniza, moze u reszty rosnie. niedlugo zostana sami sredniacy.
co do (słowo na p)enia to jeszcze pol roku temu bylem jedna z nielicznych osob gloszacych niedozwolona herezje. za publiczny lincz rzucilem klatwe na et. nie nalezy tego traktowac powaznie.
| CYTAT (night) |
a dupa tam - imo stracili abonament na wh
idle #pyto
a blinkkin - imo typ z dupy dazacy do dupy i tafil tu z dupy
jednym slowem hax z!@# i gej ffa :C
ze tez kolo nie ma bana na ten serwis :C |
kolejna niezadowolona osoba, ktora nie dostala sie do pr0 l33+ klanu
QL i wyzywa sie piszac spam posty na forum.
moze i jestem hax z!@#, ale nie gai. natomiast z dupy jest takze swiety - wpisal taka nazwe miejscowosci w informacjach o uzytkowniku, wiec nie jestem jedyny. co do #pyt0 to za pure chan idle mam opka. jestem skromny, wiec sie nie chwale.
kwitujac jeszcze twoje koncowe zdanie: zbanuj all w telewizji podobnych sobie z!@#ow z reklamy i sejmu.
btw. wystarczyl jeden post, aby nakrecic flame (czytaj wioske) na forum. praktyka czy czarodziejskie zdolnosci?
tranx-san
5:22, 11 09 2004
black fan dsky chyba

zaloz fan club albo coos... najlepiej przeprowadz sie do finlandii zeby byc blizej ze swoimi idolami... a my zbanujemy na forum all fin i bedzie mniej spamu (no offence black ;U)
mialo byc widowisko ale nie bylo... teraz bedzie eurocup i jeszcze bedziemy mogli poogladac ciekawe demka + posluchac radia ITG, a moze nawet ETTV poogladac :>
tak tak, to koniec calej sceny ET... idzmy grac w simsow.. btw co my wogole tu robimy (pzdr blink i doceniam Twoje zdanie :>)
szkoda klanu ale przyjda nastepcy.. sam za e*star nie przepadam (taki pol produkt dla mas) ale nic im nie zarzucam, fajnie graja chlopaki, zeby chociaz wszyscy grali w polowie tak jak oni (nie obrazajac tych z gornej polki pl sceny)
k
kto wie.. moze //00R nam wyrosnie na nowe polskie DSKY i zownuja nawet e*star
gl chlopaki w EC
blame me... and idle #ipoc@#!dajeszwhois
blinkkin
5:28, 11 09 2004
| CYTAT (tranx-san @ 5:22, 11 09 2004) |
| Szkoda ze ktos (blink) nie napisal a moze napisal a ja czytac nie umiem, ze to koniec sceny ET PL(tak tak PL) |
pl etmain ffa raczej nic nie ruszy. co do reszty to zachod powoli sie wykrusza (czolowka), a my jako kraj opozniony zostaniemy jeszcze przez pewien czas przy et.
blacktyger
7:57, 11 09 2004
| CYTAT |
black fan dsky chyba zaloz fan club albo coos... najlepiej przeprowadz sie do finlandii zeby byc blizej ze swoimi idolami... a my zbanujemy na forum all fin i bedzie mniej spamu (no offence black ;U)
|
ewidentnie masz na mnie alergie, im0 tak jestem fanem (byłem ;o?) DSky podobala mi sie ich gra i nicki, ich configi i nazwy demek z ICH występem, onanizowałem się kiedy któryś z nich krzyczał need medic , to chciałeś usłyszeć (przeczytać) ? jesli tak to cieszę się że Cię usatysfakcjonowałem
tranx-san
16:30, 11 09 2004
| CYTAT (blacktyger @ 5:57, 11 09 2004) |
ewidentnie masz na mnie alergie, im0 tak jestem fanem (byłem ;o?) DSky podobala mi sie ich gra i nicki, ich configi i nazwy demek z ICH występem, onanizowałem się kiedy któryś z nich krzyczał need medic , to chciałeś usłyszeć (przeczytać) ? jesli tak to cieszę się że Cię usatysfakcjonowałem |
alergia to za duzo powiedziane :> jestes mi raczej obojetny jak zaszloroczny snieg... czasami mnie draznia twoje teksty, ale w wiekszosci przypadkow nie chce mi sie strzepic klawiatury na Ciebie

(btw. robimy maly flejmik ? :F)
Skoro tak lubisz DSKY to postaw sobie w domu oltarzyk z wydrukowanymi screenami z demek

Ale przyznam Ci jedno, DSKY byl teamem ktory byl klasa sama w sobie i napewno scena ET straci duzo bez nich... bo jak juz wczesniej pisalem e*star jest pol produktem dla mas
blink, moze i czolowka sie wykrusza.. ale kto wie.. moze za jakis czas panowie z finlandii (tak jak teraz 4K) zrobia reaktywacje i znowu beda ownowac wszystkich...
Szczerze mowiac PL scena jest bardzo ospala i malo sie na niej dzieje... moze cos sie ruszy teraz, bo koniec wakacji, klany powracaja do starych harmonogramow cwiczen... jeszcze troche wody uplynie zanim ET w Polsce jak i na swiecie bedzie sie chylic ku upadkowi... jedynego czego ja sie obawiam to wyjscia Halfa 2ki i masowych przerzutow ludzi z czolowki scene na nowego source'a, ale narazie odlozmy czarne wizje przyszlosci na bok i skupmy sie na rozwoju naszej rodzimej sceny..
btw. dobrze ze IC jednak gra w OC, szkoda tylko ze nie w EC
blacktyger
18:41, 11 09 2004
| CYTAT |
alergia to za duzo powiedziane :> jestes mi raczej obojetny jak zaszloroczny snieg... czasami mnie draznia twoje teksty, ale w wiekszosci przypadkow nie chce mi sie strzepic klawiatury na Ciebie (btw. robimy maly flejmik ? :F)
Skoro tak lubisz DSKY to postaw sobie w domu oltarzyk z wydrukowanymi screenami z demek
Ale przyznam Ci jedno, DSKY byl teamem ktory byl klasa sama w sobie i napewno scena ET straci duzo bez nich... bo jak juz wczesniej pisalem e*star jest pol produktem dla mas
|
hmm skoro jestem Ci obojętny, to daruj se te teksty bo imo nic nie wnoszą ani do Twojego (chyba że się mylę) ani do mojego ani tym bardziej boardowego życia. ołtarzyka stawiac nie musze, wystarczą mi ich demka (których mam sporo) a screeny byly by brzydkie więc nie robie ich jako np. tapety na pulpit ;[
tak samo bylo z Dignitas, choć moje zainteresowanie nimi bylo mniejsze, lecz nikt nie zalożył topicu na temat ich upadku więc nie mogłem się wypłkać, poza tym oni odeszli z klasą (pozostawiając min. fragmovie ^^) a DSky zrobiło to iście po angielsku z lekką nutką kontrowersji (dla ciężko jażących - choć post kierowany raczej do tranxa - darky z e* )
tak więc podsumowując flame na bok, w miare na poziomie dyskusja why nienawidzimy everybody tygera, i dlaczego DSky > all > e*
blinkkin
3:54, 12 09 2004
| CYTAT (tranx-san @ 16:30, 11 09 2004) |
| moze za jakis czas panowie z finlandii (tak jak teraz 4K) zrobia reaktywacje i znowu beda ownowac wszystkich... |
wiekszosc klanow z tzw. gory powraca do rtcw, co dobrze widac w eurp cupie.
| CYTAT (tranx-san) |
| jedynego czego ja sie obawiam to wyjscia Halfa 2ki i masowych przerzutow ludzi z czolowki scene na nowego source'a. |
valve nie spieszy sie z wydaniem hl2. jeszcze sporo czasu minie zanim gre bedzie mozna dostac w sklepie.
Kufa D-Sky które nie raz odwalało różne fochy, pewnie uważali się za tak niezwyciężonych, że po przegranych z e-star stwierdzili że gra jest z dupy, że to nie możliwe i wogóle cały świat przeciwko nim, że przestali grać w ET.
Chyba mało osób płacze po tym klanie (może ktoś jeszcze pamięta że wcześniej kilku graczy klanu będącego protoplastą D-sky wpadło na wallhackach ?) Scena się sypie bo odeszło lamerskie D-sky ? (lamerskie nie pod względem skilla, chociaż zastrzeżenia można było mieć

no ale ja przy ocenie demek mam baardzo wygórowane kryteria)
Wracając do off-topiku na temat sypania się sceny

- Klany odchodzą i przychodzą, starzy i dobrzy się wykruszają na ich miejsce przychodzą młode wilki - tak było jest i będzie.
W histroii gier fps online rzadko się zdarza żeby jakiś klan był na topie czy wogóle istniał przez kilka lat.
- Coraz więcej graczy z czasem polepsza swojego skilla, sporo graczy wcześniej była warzywami teraz prezentuje conajmniej przyzwoity poziom - to normalne że z czasem poziom każdej sceny idzie w górę - tak było jest i będzie.
- To że coraz więcej dobrych klanów wraca do RTCW nie ma zbyt wielkiego wpływu na ET - wracają klany które albo nie grały w ET albo skończyły z ET już jakiś czas temu a nie dopiero teraz, albo grają w to i w to.
- Popularność kazdej gry (w tym i wielkość sceny) zawsze po jakimś czasie sie kończy - tak było jest i będzie.
Jak wychodziło ET to ja jako wielki prorok dawałem ET 2 lata życia. Jednak po niecałym roku obserwacji sceny stwierdziłem że chyba ET pożyje trochę dłużej.
Ta gra jest niesamowicie popularna - 2 najpopularnijesza gra typu FPS na świecie -szczególnie w naszym pięknym kraju. Jej popularność to samonakręcająca się maszyna (podobnie jak w Cs-ie) - zawsze jest z kim zagrać.
Na przedłużenie żywota ET wpłynie jego popularność i w naszym kraju dochodzi do tego jeszcze darmowość ET (co jedno ma związek z drugim). Poprostu masa warzyw i nie tylko będzie grać w ET bo nie musi za nie płacić.
To co może skrócić żywot ET to brak jakiegokolwiek zainteresoawnia ze strony producentów, brak jakichkolwiek wielkich imprez. Poza CB to imprez tutaj tyle co w jakiejś zabitej dechami wsi. Wystarczy popatrzeć na polską scenę - poza jedyną imprezą z prawdziwego zdarzenia czyli CGC, interforce cup dla klanów mówiąc delikatnie z dolnej półki, Poison cup którego już nikt nie pamięta i symbolu dlaczego ET ssie - czyli niedkończonego turnieju ctf organizowanego przez Blinkkina nic się nie dzieje. Brak jakichkolwiek Lan-party, nielicząc kilku zlotów ochlajm@!d (gdzie zamiast ETplayerów mogłybybyć równie dobrze jakieś żule spod budki z piwem) jak np opisany w ostatnim topiku Interforce.
A o żywotności sceny decyduje najwięcej data wydania kolejnego sequela czy nowej gry (obojętnie czy będzie się nazywał ET 2, RTCW 2) - tak było jest i będzie.
Zawsze jak pojawiał się kolejny Quake czy kolejny UT to stara scena kurczyła się, ludzie przechodzili na nową grę.
Osobiście nie wierzę (chociaż chciałbym) aby RTCW spowrotem powróciło do dawnej świetności - to że W EC zagra pare dobrych klanó to jeszcze o niczym nie świadczy, chociaż oczywiście to spowoduje zwiększenie popularności.
Swoje złote lata RTCW ma już za sobą i nie mógłbym sobie wyobrazić że większosc graczy ET przerzuciłoby się na RTCW

Tak czy siak maniacy ET mogą spać spokojnie bo ET pożyje jeszcze conajmniej rok. A później się zobaczy. Albo się nie zobaczy bo poprostu wyjdzie nowa gra na którą wszyscy się przerzucą a przy RTCW albo ET zostanie tylko jakiś beton czy hardcore.
blacktyger
16:51, 13 09 2004
czuję się urażony, pogwałciłeś moje uczucia ;[! ale kazdy ma swoje zdanie, dla mnie Dsky pozostawi dziure na scenie tak jak i dignitas i tyle, imo grali dobrze skillowo i taktycznie, o czym świadczy ich dość długa pozycja lidera, to że znalazł się ktoś lepszy to normalne - zawsze się znajdzie ktoś lepszy - tak było jest i będzie
o upadku sceny się nie wypowiadam, bo imo i tak sie nie znam, co sie stanie to sie stanie na razie et ma sie dobrze ale c@#! wie jak bedzie po wyjsciu nowych mp (np. hl rtcw,et 2)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.