Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepszy serwer
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Stron: 1, 2
Konrad
Czesc biggrin.gif
Gdzie sie wam najlepjie gra?.Na jakich serwerach z jakimi ustawieniami i na jakich mapach???
d0kUs
najlepsze serwer to napewno toadiego :

^7C^14^7&^1POISON^7 195.114.173.143:27962
^7[^6=||=^7]-IC^7 & ^7/^117^7/^17^7tee^1n^7s 195.114.173.143:27960

Napewno najwyzszy poziom i najlepsze pingi, nie wiem po co ci ustawienia serwera ? ;o jak i tak na wiekszosci sa cvary z CB wiec nie wiem, a jesli chodzi o mapy to leci tam wlaczona kampania 6 mapowa
doomi79
QUOTE (d0kUs @ Oct 17 2003, 12:28 PM)
najlepsze serwer to napewno toadiego :

^7C^14^7&^1POISON^7  195.114.173.143:27962
^7[^6=||=^7]-IC^7 & ^7/^117^7/^17^7tee^1n^7s  195.114.173.143:27960

Napewno najwyzszy poziom i najlepsze pingi, nie wiem po co ci ustawienia serwera ? ;o jak i tak na wiekszosci sa cvary z CB wiec nie wiem, a jesli chodzi o mapy to leci tam wlaczona kampania 6 mapowa

EH DOKUS ZDZIWIL BYM SIE GDYBYS PODAL INNE SERVERY NIZ TWOJEGO KLANU biggrin.gif

BTW SERVER 4FUN ROX biggrin.gif
Modes
Najlepsze servery wedlug mnie to:
DoD
DoD 2
a glownym powodem tego jest, ze sa one stale i na bierzaco zasilane nowymi mapami, dzieki czemu jest ciekawiej niz na innych serverach. Ponadto jest tak zazwyczaj b.dobry poziom oraz mam tam najlepsze pingi (lepsze niz na Toadie'm).
Dajmos
Beste serwer -
^DPIFPAF.pl ^7[www.pifpaf.pl]|195.216.104.40:27960
^rClan^wP^1L^rHunter|62.21.98.6:27964
^8Day of Days ^7P^1L ^1[ET]^7|62.87.220.36:27960
^7[^6=||=^7]-IC^7 & ^7/^117^7/^17^7tee^1n^7s|195.114.173.143:27960
^1T^7en^1B^7it.pl p: Ala ma ... |62.29.253.30:27960
^1K^2i^3c^4i^5o^6r ^718net |212.182.2.172:27960
nkr
QUOTE (doomi79 @ Oct 17 2003, 01:22 PM)
EH DOKUS ZDZIWIL BYM SIE GDYBYS PODAL INNE SERVERY NIZ TWOJEGO KLANU biggrin.gif

eh moze najpierw sproboj sie dowiedziec dlaczego je podaje, a potem dopiero snuj spisek. doktor napisal ze sa one najlepsze bo tak jest i basta =D
a oto powody :
stoja w samej centrali netii w Warszawie na super kompie. Wnioski ? Jedyny server na ktorym gracze z calej Polski maja wyrownany ping i jedyny na ktorym mozna grac z zachodnimi klanami na w miare wyrownanym poziomie. Tam wszystko sie konczy i zaczyna. Oczywiscie jest duzo innych serverow, lecz zaden nie dorownuje mu na tyle, aby zapewnic _wszystkim_ dobre pingi ( oczywiscie o modemowcach i gosciach z sdi na 10osob nie wspominam z wiadomych względów smile.gif ).
Kapral_Dud
ostatnio pifpafy rosna w sile...
no dokuś ma racje... ja dodałbym jeszcze od siebie ze dobrze gra mi sie (wzgledy pingowe tongue.gif) na :

^1T^7en^1B^7it.pl p: Ala ma ...|62.29.253.30:27960
CD-ACTION POLAND|195.116.249.198:27960
Ketrab
Najlepsze:
DoD
DoD 2
servek IC i 17
CD ACTION (ping bo panuje tam nieraz lamerstwo) smile.gif
i Telefonia
Wg mnie ofkoz
Nessay
toadie i pifpaf no i u cioci na imieninach reszta ma ustawienia rodem z dupy i pingi po !@#u
Majcok(12)
QUOTE (nkr @ Oct 17 2003, 03:05 PM)
QUOTE (doomi79 @ Oct 17 2003, 01:22 PM)

eh moze najpierw sproboj sie dowiedziec dlaczego je podaje, a potem dopiero snuj spisek. doktor napisal ze sa one najlepsze bo tak jest i basta =D
a oto powody :
stoja w samej centrali netii w Warszawie na super kompie. Wnioski ? Jedyny server na ktorym gracze z calej Polski maja wyrownany ping i jedyny na ktorym mozna grac z zachodnimi klanami na w miare wyrownanym poziomie. Tam wszystko sie konczy i zaczyna. Oczywiscie jest duzo innych serverow, lecz zaden nie dorownuje mu na tyle, aby zapewnic _wszystkim_ dobre pingi ( oczywiscie o modemowcach i gosciach z sdi na 10osob nie wspominam z wiadomych względów smile.gif ).

Hm... jesli to prawda to bede musial tam zajrzec jak to z tymi pingami, bo mam LANa 2,3mb/s, a co do tych na ktorych na razie gralem to ulubione to:

1.DESK.pl - Dywizjon, IP: 62.233.128.1:27960 (dosc szybki serwer polski)

2.Freak Territory [PL], IP:213.17.236.154:27960 (moze nie szybki serwer[czesto mam wysoki ping] ale cholernie grywaly)

3.Basler Quaker, IP:212.40.5.208:27960 (zagraniczny serwer, mam na nim pingi w normie, ale czesto poziom graczy jest nie za wysoki)

4.=|SL|= Clan Serwer, IP:149.156.87.190:27960 (niestety, serwer ten nie jest dostepny publicznie[klanowiec] ale jesli sie jest w klanie lub posiada haslo, warto wejsc i pograc. ok. 20 codzien zbieraja sie ludzie na meczyk)

I jeszcze pifpaf PL, CDACTION(tu mam wysokie pingi), i 4Fun.
tsc
Jezeli pozwoli Wam na to lacze..
Bredbandsbolaget ET#1 (EFTERLYST)|50ms|213.115.128.60:27960

Mozna tam spotkac graczy najlepszych skandynawskich klanow (dla tych, ktorzy nie wiedza, Szwecja - 2 krotny NC winner, Finlandia tez bdb, Norwegia - juz nie tak dobra, ale na pewno nie slaba).
Smialo moge powiedziec, ze Ci, ktorzy nie poswiecili jeszcze duzo czasu na granie w et/rtcw na tym servie powinni raczej zajac sie ogladaniem niz graniem.

blinkkin
QUOTE (Dajmos @ Oct 17 2003, 01:58 PM)
Beste serwer -
^DPIFPAF.pl ^7[www.pifpaf.pl]|195.216.104.40:27960
^rClan^wP^1L^rHunter|62.21.98.6:27964
^8Day of Days ^7P^1L ^1[ET]^7|62.87.220.36:27960
^7[^6=||=^7]-IC^7 & ^7/^117^7/^17^7tee^1n^7s|195.114.173.143:27960
^1T^7en^1B^7it.pl p: Ala ma ... |62.29.253.30:27960
^1K^2i^3c^4i^5o^6r ^718net |212.182.2.172:27960

wedlug mnie pifpaf i clanhunter sa zlomiaszcze ze wzgledu na grajace tam osoby (czasmi polowa osob dostaje tam nooby). szczeze polecam days of days - czesto zdarza sie, ze wiekszosc osob tam grajacych to klanowicze np. z 'wp' czy tez znanej z cs druzyny 'bro'. wysoki poziom, chociaz czasami zdarzaja sie wysoki pingi i lagi nie do zniesienia.

znalazlem takze ciekawy wloski server nisko pingowy 212.97.59.13.28070.
Erkekjetter
Dla mnie najlepszy jest Days of Days- najfajniesze towarzycho smile.gif
Konrad
Tak to prawda Days of day jest fajny biggrin.gif
LOKI 65t
Hehe odnosze wrazenie ze DOD na ustach wszystkich. Faktem jest ze ostatnio coraz stadniej pojawiaja sie clannersi - SoN , SoW , a ostatnio takze Riddle, sporadycznie wpadnie jakas siedemnastka.

Niedawno uczestniczylem w grze gdzie na 14 zawodnikow 8 bylo z klanu , a 2-3 niezrzeszonych mialo naprawde solidny skill. Gra byla hm ... intensywna. biggrin.gif
Dajmos
z tego wszystkeigo można pedizec tylko jedno ..........................DoD łączy wszystkich graczy tongue.gif
Majcok(12)
QUOTE (Dajmos @ 17:03, 24 10 2003)
z tego wszystkeigo można pedizec tylko jedno ..........................DoD łączy wszystkich graczy tongue.gif

Eh moze i tak ale ja nigdy nie zdaze na niego, przychodze z budy i pelny juz, chce wejsc kolo 24(rzadko[rano trzeba wstac]) i ciagle pelny. Czy to jakas klatwa ciazy nademna, czy co???
tsc
sciagnijcie sie mzoe all seeing eye czy cos ohmy.gif
Gooral
Najlepsze serwy to:
Pifpaf.pl
skynet
jawnet
biggrin.gif
blinkkin
DoD niezlaprzeczalnie rzadzi. fakt ciazko sie tam dobic, ale wystarczy poczekac z 5 minut i wolny - caly czas connected (ekran ladowania serveru). ostatnio tylko denerwuja wysokie pingi. wczesniej fajne gralo sie 'u cioci na imieninach', ale teraz graja tam dziwni ludzi - non stop voty o kickach. przy mnie wylecialo pare osob z pokaznym xp i odznaczeniami. w koncu tez mnie zkickowali (mialem 500 xp i 4 razy F).
Erkekjetter
QUOTE (blinkkin @ 14:15, 25 10 2003)
DoD niezlaprzeczalnie rzadzi. fakt ciazko sie tam dobic, ale wystarczy poczekac z 5 minut i wolny - caly czas connected (ekran ladowania serveru). ostatnio tylko denerwuja wysokie pingi. wczesniej fajne gralo sie 'u cioci na imieninach', ale teraz graja tam dziwni ludzi - non stop voty o kickach. przy mnie wylecialo pare osob z pokaznym xp i odznaczeniami. w koncu tez mnie zkickowali (mialem 500 xp i 4 razy F).

Ech, ja też mam ostatnio makabryczne ping'i sad.gif Ale to dziwne, bo ma Chello i tylko na DoD 1 i 2 i Telefoni Dialog S.A. są takie niskie sad.gif I to też w różnych godzinach różnie bywa.
Gooral
QUOTE (Erkekjetter @ 19:27, 25 10 2003)
Ech, ja też mam ostatnio makabryczne ping'i sad.gif Ale to dziwne, bo ma Chello i tylko na DoD 1 i 2 i Telefoni Dialog S.A. są takie niskie sad.gif I to też w różnych godzinach różnie bywa.

Dziwne huh.gif ja mam u cioci pingi w granicy 70 [i też mi dali kicka (nie wiem za co mad.gif )], na DoD 1 i 2 ping koło 100.
Za to największe pingi to mam na CD-Action!! Wachają się w granicy 400 - 999 blink.gif
Konrad
No tak, bo rozne serwery sa postawione na roznych laczach.Fajny jest DoD ale 1 bo 2 jest o wiele gorszy
dlatego, ze ping jest ogromny i ze nie zawsze sa fajnie gracze dry.gif
mlody sk8er
Jak dla mnie to DoD 1 i 2 oraz [MK]Massen kill(50 osób na serwerze)
KaeL
Massen Kill jest swietny. Dobre sa tez serwery Nexus i klanu Sado (wszystkie francuskie ale rozmawia sie po angielsku).
Z polskich to min. 18net.Lublin.pl, DoD 2, U cioci na imieninach (swietny na rozgrzewke-super rzez).
kargon
Sonda ta ma za zadanie zobrazować,przybliżyć jej odbiorcom gdzie najczęściej gramy, gdzie jest największy luz, najbardziej sympatyczni ludzie, spoko admini, śmiech & fun i najmniej kar dla uczciwych graczy czyli nagroda za całokształt.Jaki serwer w Polsce jest najlepszy?a może inny od tych wymienionych?swoje sugestie wpisywać do tematu można też uzasadniać swoje odpowiedzi, decyzja jest trudna...ale do dzieła panowie i panie wink.gif
Maczo
Ja rzadko bywam na polskich serwerach, częściej jestem na niemieckich i czeskich. Lubię U cioci na imieninach. Tam mam dobry ping i ogólnie się miło gra. Najgorzej jest na CD-Action - ping 300 i więcej, mało przyjemnie. Ostatnio byłem na serwerze angielskiego Beerclanu. Polecam go wszystkim! smile.gif
NIEDZIOWIEDZ'
Dodaj do tego servery Toadie czyli 2 serwery C4/Poison IC/17teen. Na nich się najlepiej gra :>
LameBoy
niech też nie będzie to jakaś kryptoreklama ale najlepiej mi się gra na 4Fun, warunki pingowe spox + moi ludzie tam są więc czuję się jak u siebie w domu biggrin.gif
Dziadek_Zaplutek
Cóż jestem nowy ale mysle że 18net Lublin nawet dobry

Ale to zależy od gustu dry.gif

Ps. macie jakieś dobre servy??
kargon
No no jak narazie tego sie nie spodziewałem każdy ma swojego faworyta smile.gif cieżko będzie wyłonić ten najlepszy faktycznie zapomniałem dodać niektórych serwerów ale możecie zawsze wcisnąć inny i napisać o jaki wam chodziło nie mogłem przecież wymienić wszystkich wink.gif aha raczej chodzi tu o polskie serwy cool.gif no ale jak ktoś zna jakieś fajne zagraniczne z niskim pingiem to może także zapodać biggrin.gif
(!)
Jak dla mnie najlepsze sa DoD'y I tam najczesciej gram przedewszystkim dlatego ze jest tam prawie 24h zawsze jakas zywa dusza smile.gif chociaz ostanio zauwazylem ze nawet w nocy zdazy sie tam maly lag :| a nawet pare razy zdazyl mi sie pad serVa ale to zadkosc smile.gif
P.S gram tylko w nocy :|
KreciK
Ja lubie grać na c4-poison, 4fun, dod,i jeszcze pare nie pamietam juz
kaczor
Moim zdaniem najlpeszy jest 18NET tam gram najczesciej, ale rzadko jest tam "smietanka" polskiej sceny, wiec oprocz w/w jestem na DoD-ach czesto i na 4Fun-ie tez nierzadko (acz musze zaczac tam czesciej chodzic bo dobrzy gracze z 4Fun sa biggrin.gif) Zaglosowalem wiec na 4Fun bo najwiecej mozna sie tam nauczyc tongue.gif Ale dobijaja mnie tam czasami takie sceny ze 4Fun jest w jednym teamie a pozostali w drugim, i wtedy zaczyna sie jazda "dla zabawy" smile.gif Pozdro tongue.gif
blacktyger
kiedyś DOD1 i 2 a teraz zagraniczne smile.gif
Ghost
Kiedyś to grałem na wszystkich - teraz głównie na czterech serwach:

Jux Clan Area - password: jux - mają ustawione hasło, nie wiem czemu. W każdym razie pingi nie przekraczają 200, atmosfera jest miła i panuje ogólne równo uprawnienie - jakiś team miał na początku laga i zajęli im spawna to jest restart mapy - bo takie zwycięstwo jest ich zdaniem nie uczciwe.

Technolust six-maps - puszczają tam głównie campaign, pingi nie przekraczają 300. Aha - po pierwszym wejściu na serwer ładuje ci się mały bajer - o tóż po włączeniu lunety w dowolnej snajperce u dołu pojawi ci się napis "Trust Your Technolust". Niezła kryptoreklama biggrin.gif Na innych serwach też to działa.

hxs server - tu też nie jest źle, dużo Polaków, ale ping trochę wadzi - 350, jednak da się grać.

GENERALS & COMMANDERS RU - zdecydowanie najlepszy serwer na jakim grałem. Pingi są bardzo niskie - 69-80. Miła atmosfera i miły admin - geez.
Dajmos
TEnBit- njabardziej znany polski serwer chyab , nnajwiecej lam , cziterów , noobów ale tez pożadnych graczy
Jawnet - jeden z pożadnieszych sereów
4FUN - najlepszy serweerr , namniejszy ping
KreciK
Ostatnio kumpel z klanu Vassago polecił mi serwer klanu http://www.force-opponents.de/ i stwierdziłem że jest to bardzo dobry serwer, nie ma lagów. Tylko do tego masz podane statystyki aktualnie grających ludzi. Po grze na tym serwerze możesz obejrzeć sobie ilu zabiłeś. Są prowadzone statystyki top 100 gdzie są podane punkty zabicia, itp. Po lewej stronie ekranu są podane największe statystyki w danym dniu itp. Panuje fajna atmosfera, no i dobrze ludzie tam grają. Najpierw radze sobie jeszcze ściągnąć mapki z download. Z okazji świąt zrobili że gra się kampanie tylko w plansze gdzie jest zima, a zamiast hełmów ma się czapeczki św. mikołaja smile.gif Naprawde godny uwagi serwer
DestroyerX
Na polskich servach nie gram wogóle więc głosować nie mam na jakiej podstawie smile.gif
Ostatnio pocinam na bardzo miłym serverku FragsAlot - nigdy nie kasowane xp przez co mozna niezle pocwiczyc skilla - wchodzimy na serw a tam wszyscy maja wszystkie specjalnosci na full - to jest dopiero wyzwanie smile.gif Ale to tylko dla skilla - dla zadań skaczę po różnych serwach
DaBi
Z okazji świąt zrobili że gra się kampanie tylko w plansze gdzie jest zima, a zamiast hełmów ma się czapeczki św. mikołaja 

OMG toż to jak czit laugh.gif Takie czerwone czapeczki bardzo łatwo jest pewnie stracać biggrin.gif Aż zajrzę z ciekawości laugh.gif
Helios88
Moim zdaniem najleprzy server to Microplex (IP: 217.8.139.209:27960) jest to server 10-mapowy i niema (przynajmniej u mnie) "Server disconnect for unknow reason"
Dopiero na drugim miejscu stawiam server "U cioci na imieninach" biggrin.gif
mlody sk8er
Najlepsze z polskich serwerow to DoD1 i 2.Lubie je poniewaz mozna zagrac tam co ciekawsze mowe mapki, znam ludzi,niski ping i ogolnie mila atmosfera.A z zagranicznych to ostatnio gram na serwerach dyn-o-mite,dyn-o blast i dyn-o-mate.Ping niski ale niestety nie ma pb, nie ma ograniczenia na cieżkie bronie,nie da sie dac vote na kick .Pare razy gralem na serwerze chickens farmhouse.Ciekawi admini i lot of fun.
Maczo
Nowy, super serwer polskiej firmy hostingowej GamesNET! Jego adres to: 62.3.165.135:27960! Niskie pingi! Polecam! biggrin.gif
Swiety
Najlepsze serwery dla mnie to serwery na etpro na których nie gra sie 10 mapowych kampani na których nie ma 30 slotów, gdzie często wrzuca się stopwatch i gdzie przede wszystkim gra dużo kumatych ludzi.

Dlategego najlepsze serwery FFA w Polsce dla mnie to

C4&POISON 195.114.173.173:27962
[=||=]-IC_&_/17/teens 195.114.173.173:27960
- czyli popularne Toadie na którym gromadzi się często bardzo dużo dobrych graczy (pomimo tego że mam tam kiepski ping w przeciwieństwie do przeważąjącej reszty graczy)

..:: Toya WOLF [ET] ::.. 217.113.224.142:27970
- Bardzo dobre pingi, tu również często można zagrać bardzo dobre FFA.

4-Fun.org Team Server - 213.25.168.102:27960
- Serwer potrafi czasami ostro przylagować ale często można na nim zagrać stopwatcha w przyjemnym towarzystwie.

pl-= RENTA=-1[SzMER] Clanserver - 217.153.86.42:27960
- Kiedyś dobry poziom gry, często wrzucany stopwatch ale ostatnio dużo gorzej chociaż pingi bardzo dobre

18net.Lublin.PL - 212.182.75.17:27960
- Bardzo dobre pingi. Poziom gry już troche niższy, Wrażenie psuje troche 24 sloty przy których gra zamienia się w sieczke. Jeden z bardziej popularnych serwerów

TELEFONIA DIALOG SA [ET] - 217.30.129.223:27980
- Chyba najprzyjemniejszy serwer shruba w PL, bardzo dobre pingi. Jeden z bardziej popularnych serwerów

Day of Days PL [ET] 62.87.220.36:27960
Day of Days 2 PL [ET] 62.87.220.36:27980
- DoDy to najpopularniejszce serwery shrub FFA w Polsce. Ale poziom już nie jest tak wysoki chociaż pingi są tam bardzo dobre. Serwer dla miłośników customów. Osobiście najbardziej przeszkadza mi tam brak możliwości killa.

TenBit.pl p: Ala ma ... 62.29.253.30:27960
- Kiedyś jeden z najgorszych serwerów w PL chociaż jeden z najpopularnijeszych. Etmain i raj dla cziterów (brak PB). Ostatnio zmieniło się na lepsze - zainstalowano Etpro i PB !! biggrin.gif może będzie lepiej.
Serwerów bardzo często laguje ale kiedy nie ma lagów można wyciągnąć ładne pingi.

U cioci na imieninach - 82.139.15.229:27962
- Najpopularniejszy a jednocześnie paradoksalnie imo najgorszy serwer w PL. Typowy tzw warzywniak - etmain, 26 slotów i niestandardowe czasy spawnów. Bardzo duże pingi.
qBa3oo3
C4 & Poison i IC & 7teens. Mozna pograc na poziomie, dostac porządnie w dupsko.
spanzik
i kopa za lamienie smile.gif
Jędras
QUOTE (NIEDZIOWIEDZ' @ 17:16, 20 12 2003)
Dodaj do tego servery Toadie czyli 2 serwery C4/Poison IC/17teen. Na nich się najlepiej gra :>

Popieram, a do tego dodałbym jeszcze Pl Renta [SZMER] i NF
4d!
Najbardziej lubie grac na TOYA [ET], NF i C4&Poison. Za granica lubie grac na Włoskim [GAMESNET.IT]PROMO, 12 slotow i w miare dobry poziom
eInHeRjER_pL
Kiedy zaczynalem grac to bardzo lubilem "U cioci na imieninach". Z czasem gdy nabieralem wprawy w grze przestalem tam grac ale takze przez skandalicznie wysokie pingi. To co tam sie czasami dzieje to dosłownie zwala z nóg. Nie da sie grac. Lubie grac na tenbicie i na D-Days bo dosc czesto trafi sie jakis gosc usilnie chcacy wspoolpracowac z toba i mozna z takim gosciem calkiem nieze grac taktycznie. Ale ogoolnie polskie serevry sa kipskie a to za sprawa graczy (nie chodzi o poziom gry, ale jakosc) ktoorzy graja na jakich modemikach, 15 osobowych Lanach czy inncyh wybitnie szybkich laczach

Zmeniam zdania co do serveroow. Przeczytalem opst WOLFszlagiera ten w ktoorym podawal adresy serveroow i postanowilem wejsc na c4&Poison. Moim zdaniem najlepszy oplski server, bez dwooch zdan. Gratuluje tym klanom serva. Bo ani nie ma jakis wiekszych lagoow i naprawde po niektoorych akcjach mozna miec watpliowsci czy ta gra co gralem to bylo FFA. Jeszcze raz swietny server. Jestem od wczoraj stalym bywalcem smile.gif
Phantom
Mi najlepiej sie gra na DoD. Co do ten bit to szkoda słów zadko ale zdarza sie ze serw siada i wszyscy maja 999 ( ten bit ). Mowie zupelnie powaznie przydazylo mi sie to 2 razy i juz tam nie gram. U cioci na imieninach to nie przydarzylo mi sie cos takiego ze wszyscy maja 999 ale pingi nie sa najlepsze. Przyznam sie ze na C4 & Posion jeszcze nie gralem (problemy z portami eye sad.gif ) ale jak bede mial okazje to wejde bo wiekszosc pisze dobrze o tym serwie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.