Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowe configi CB
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
shela
http://www.clanbase.com/news.php?nid=18103...035&mid=0&lid=0

nie trzeba wiecej nic mowic ;]

a Newsmani, redaktorzy chyba sobie smacznie spia...
YANEK!
Czyli już można bezstresowo instalować patcha 2.6?
Denver
News jest juz na et.pl, napisalem go co prawda wczoraj, ale nie ja decyduje o momencie jego publikacji.
tranx-san
config ET RTCW >ALL

klanowki na tym cfg to poprostu poezja :]
shela
hmm...az musze poprobowac...skoro mowisz ze wypas ;]
tranx-san
wyobraz sobie ze wybiegasz na 3ch paczkujacych sie medow... na starym cfg bez wolfrofa.. zabijesz1 go resztacie ubije i sie podniesie.. z wolfrofem? nawet nie zdarza wyjac smg :]

delay prone'ajest taki zeprzez 10 sek nie mozemy sie ruszac.. no more prone.. trzeba sobie go odbindowac

ahh i dobijanie cial :] czasami medyk nie zdarzy wyjac strzykawki..

so fast pure fun... nie zebym nie gral na starych cfg... alenapewno zapisze swoj klan do laddera et rtcw :]
shela
czyli jak widze jednym slowem pure skill, szybkie myslenie i szybka akcja...testowalem config u siebie na serwerze...powiem ze gra sie bardzo fajnie ;] bez morty, granatnika, bez mg .. tylko mam jedno zastrzezenie .... nie wiem jak bylo w multi w RTCW ale w singlu pf nie ladowal sie tak dlugo jak w ET ... skoro wolf poszedl troche w strone rtcw to mogliby tez to troche zmienic...element zaskoczenia tongue.gif
blacktyger
dla mnie bomba

nie wiem czy Wy tez to zauwazyliscie, ale teraz imo wychodzi doswiadczenie i znajomosc gry ... gram w nia praktycznie od poczatku ale od jakiegos roku skill stoi w miejscu i jedzie mnie MISIEK[PL], a teraz o0 wymiatam warzywne serwery jak trza !:D w ogole widze ze Ci wszyscy ktorzy byli juz raczej w cieniu goruja w statch ..

nowy fun z tej gry mam ... czy wam tez teraz tyle hedow wchodzi ?biggrin.gif
Estaloth
CYTAT (shela @ 6:10, 15 06 2005)
nie wiem jak bylo w multi w RTCW ale w singlu pf nie ladowal sie tak dlugo jak w ET ... skoro wolf poszedl troche w strone rtcw to mogliby tez to troche zmienic...element zaskoczenia tongue.gif

Imo w singlu biegałeś z pf'em z tą samą szybkością co z smg i nie było ładowania się pf'a, odbezpieczenie, strzal, odbezpieczenie, strzal etc. Na multi natomiast pf ładuje się, szybciej, ale mimo wszystko nie walisz bez przerwy.

Kwestia nowych configow cb. O ile do normalnego nie mam zastrzeżen o tyle config rtcw wcale mi sie nie podoba. W moim odczuciu rof w rtcw jest minimalnie wolniejszy, a zamiast ustawiac prone delay na 5 sekund (a nie 10 jak pisze tranx) trzeba było wyłączyć prone (+prone cheat protected :'O) ). Imo jesli żyd chce robic z tego rtcw to może dodać 2 naboje do mp40, zwiekszyć power pf'a, zrobić różny rof i spread w thompsonie i mp40 i dac lojtowi do wybór, którą pukawkę, naprawic cg_drawspreadscale 2, trzesący się ekran przy wybuchach, +dropweapon blabla..., a cb zrobić cfg gdzie to wszystko byłoby aktywowane razem w configiem et rtcw, a anulowane z normalnym configiem et i byłyby 2 gry w jednej. -__-
Do tej pory ten cfg ma powiedzmy ze wspolny rof z rtcw i ograniczenie broni do tych ktore byly w rtcw, ale reszta pozostaje z et i robi sie taki z dupy mix. Nie mówie już o tym, że mapy sa pod rof z et (pomijając konwersje), że dalej mozna pronować (mimo że jest to bez sensu np w duelu to dalej w niektorych sytuacjach może pomóc) or sth. Imo ja wole pograć w rtcw, a nie w coś co nie przypomina bardzo et (bo rof i prone to mimo wszystko elementy z et), ani rtcw (bo sam rof i ograniczenie prone'a nie zrobi z tego rtcw, a np. wyłączenie min to głupota powiedzmy na oasis - taka mapa). Wbrew temu co napisałem nie twierdze ze nowy config jest z dupy bo te kilka rzeczy jak hitboxy, koniec ze shrugiem, dla niektórych więcej fpsów, czy wy(słowo na p)enie choć części hitsoundów o wiele usprawniło tę grę niezaleznie od rofu czy prone delay, ale albo robi się z tego rtcw, albo zostaje et.

Post sponsored by #whine @ qnet <- idle (free ops!)
tranx-san
ci co chca grac w rtcw napewno w ta gre graja, cfg raczej podejsciaold rtcw players nie zmieni.. jednak dla zwyklych graczy daje on cos nowego.. nowa swiezosc.. gra dodatkowo w ladderze na tym cfg to kolejne godziny zabawy spedzonych przed kompem
jednym zdaniem.. nowy cb et rtcw konfig to zwykla na-(słowo na p)nka dla znudzonych etplayorow

o to chodzilo chyba z pronem aby nie uzywac go podczas dueli :x
wywalenie min/rifli/mortara etc raczej tez uwazam za plus.. trzeba grac inaczej, ataki planowac inaczej, miec jednym slowem oczy w dupie :x

dobrze ze nie zrobiono totalnej konwersji, po to jest rtcw zeby pograc w rtcw.. a na ffa np cfg z rofem na 1 = rzez niewiniatek biggrin.gif

za cfg et rtcw tak samo jak i za cfg global odpowiada glownie clanbase,esl i warleagues a nie zydek :x

w et jest za malo nowych cfg,powinnabyc masa cfg, nawet ladder na shrubie, podobnie jak wq3jeden glowny mod turniejowy,reszta for fun.. a na razie mamy co ? zwykly cfg i et rtcw

ps. graliscie juzna nowych mapach z summer cupa? imo braundorfjeszcze ujdzie w tloku, ale secret weapon to dla mnie kolejna porazka... drugi radarz tego bedzie.. jezeli chodzi o fpsy

ps. ablack walczy z wiatrakami
Zduneq
Wszystko buzi dupci tylko czy oplaca sie instalowac tego patcha?Ja sobie jakos nie wyobrazam gry bez min,mortara i rifli przede wszystkim.Takie pytanko.Czy po zainstalowaniu tego patcha bede mogl grac sobie na etpro?czy bede skazany na reinstall gry?I jaka forme updatu polecacie?Ta bezposrednio z wolfa czy moze z jakiegos serwerka sciagnac patch?
EDIT:Zapomnialem dodac ze gram tylko na ffa i to tez od czasu do czasu bo et przestalo mnie krecic. sad.gif
tranx-san
CYTAT (Zduneq @ 10:36, 16 06 2005)
Wszystko buzi dupci tylko czy oplaca sie instalowac tego patcha?Ja sobie jakos nie wyobrazam gry bez min,mortara i rifli przede wszystkim.Takie pytanko.Czy po zainstalowaniu tego patcha bede mogl grac sobie na etpro?czy bede skazany na reinstall gry?I jaka forme updatu polecacie?Ta bezposrednio z wolfa czy moze z jakiegos serwerka sciagnac patch?
EDIT:Zapomnialem dodac ze gram tylko na ffa i to tez od czasu do czasu bo et przestalo mnie krecic. sad.gif

myliszpojecia stary...

na nowego patcha 2.60 raczej powinni przejsc wszyscy. od 19 jest on oficjalnym patchem cb, wchodza w zyciue nowe cfg cb. a "mod" ktory zmienia rozgrywke et troche wrtcw jest tylko zwyklym cfg, ktory dziala z modem etpro 3.2.0
Jedyne co ci potrzeba to instalacja nowego patcha z nowym etpro, juz niedlugo wiekszosc serwerow bedzie wlasnie na tym stala.. nie wiem czy sa jakies ffa stojace na cfg rtcw, alejezeli cosznajde to ci przesle...

nie martw sie z nowym paczem raczej pograsz wszedzie

jasciagnalem plik na dysk zainstalowalem patcha, dogralem sobie na plyte rw gdziemam instalke wolfa, starego patcha, wszyskie etpro ktore wyszly do tej pory...
shela
jakby ktos znalazl jakies publiki na configu rtcw to moglby tu wkleic ... jestem ciekawe jak to sie sprawdza w praniu..na razie testowalismy go troche usiebie, ale jednak to nie to samo...trzeba jakas klanowke ustawic tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.