Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Twoje łącze internetowe.
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
Stron: 1, 2
eXtreme
Zastanawiam sie jakie łącze macie
czy tpsa zwykała, tpsa neo, kablówka, radiówka, sdi czy jakieś inne.
Napiszcie też jaki transfer. Co sądzicie o nich.
Podajcie też jaki wynik wam wyszedł :
Test
SCORPiON
NEO +

DOWNLOAD: max 65,8 tyle mi szlo przez IE
UP: 13-14

nie podoba mi sie maly up sad.gif
Xaos
Neo+
modem Lucent
eXtreme
Czy naprawdę nikt nie ma się czym chwalić?
Kapral_Dud
SDI
kober
z domowego netu korzystam w niektore weekendy, natomiast na codzien z netu w akademiku:
- w domu mam kablowy modem z radomskiego dami - nie jestem pewien jaki jest znamionowy download dla tego lacza, wiem natomiast, ze place 85 zlotych miesiecznie biggrin.gif
a w tym tescie pokazalo mi 25KB/s, choc wiem ze mozna wiecej z niego wycisnac ( ergo moje lacze to minimum 256 kbps )...
- natomiast moj akademik, polozony na placu narutowicza w wawie, jest podlaczony ( na spolke z dwoma innymi de-es-ami ) do sieci politechniki laczem 200 Mbps. musze dodac, ze mamy to za friko i ze calosc dzieli sie na 500-600 kompow z naszego lana dry.gif
s1ayer
NEO+
512dl/128up
LostGirl
Mam neo+ i modem Thompsona. A co do netu w tym kraju chyba nie ma za bardzo czym sie chwalic biggrin.gif
KiD
Neo + na Lucencie

Pozdro
blinkkin
w tescie wypadlo 53 kbps. mam 128 kbps lacze z sieci osiedlowej. zazwyczaj w ie transferek to 15 kbps jednak czasami w poznych godzinnach nocnych (1.00-7.00) szalaje na necie z szybkoscia nawet 0,5 mbps.
s1ayer
QUOTE (.Xaos @ 13:29, 25 10 2003)
Neo+
modem Lucent

xaos buraq idz stad tongue.gif
Switch
na wakacjach wymiatałą moja radiówka na ET ciągnełem między 60kb/s a 120kb/s w porywach 140, ale teraz ze względu na problemy z moim łążćem (jeszcze coś tam ustawiają i dopiero poźniej ma być dobrze) w teście numiona wypadło 19kb/s sad.gif
everyman
radiowe (siec na bloku i dalej gdzies wysylane do glowniejszego servera)... szybkosc srednio kolo 50-80 kabekow (nieraz 40)... tylko ze juz 2 razy sie zdarzylo (mam od 2,5 miecha) ze szybkosc przez pol dnia utrzymywala sie na poziomie 2-5 kabekow (nie wiem czym spowodowane), i raz padlo calkowicie - na 5-6h (firma upiera sie ze caly czas dzialalo)
blacktyger
DSL 512 na 5 osób w bloku smile.gif
Maczo
Mam łącze 320 kbps tylko na siebie, szybkość mi się waha, ale przeważnie mam powyżej 100 kbps. smile.gif
qBa3oo3
Astercity, 120zl / mies. W tescie wyszlo 350kbps (!!!)
Mrozu
łączę się z internetem za pomocą komputera ....
Runos
Kablowka : AsterCity :128kb.s koszt: 147zl razem z televizja.....
ronin
neo + ale mam siec wiec jak ktos z drogich saisadow cos sciaga to jest cienko mad.gif

ale naszczescie hub jest u mnie wiec nie ma problemow z wypieciem kabelka biggrin.gif
Waclaw da'Killa
A ja tam mam wyborny lan 100Mbits, podłączony do sieci MAN przez wyborny światłowód 10Gbits... tongue.gif

A płace za to 10zł buahahha, ludzie idzcie na studia do Gdańska (tylko nie dajcie się wyrzucić wink.gif )
Patrol
Mam neo+ ale obecnie dzielone na 3 osoby więc 999 jest dosyć często sad.gif. W teście wypadlo mi 21kbps
provoker
Ja mam DSL'a na 20 osób, płacę 15 zł miesięcznie - w teście 69kbps. A pingi wachają się(często 500-999) ze względu na zassysaczy w sieci :[ . Nocami 30-120.
evil_lord
QUOTE (blinkkin @ 15:45, 12 11 2003)
w tescie wypadlo 53 kbps. mam 128 kbps lacze z sieci osiedlowej. zazwyczaj w ie transferek to 15 kbps jednak czasami w poznych godzinnach nocnych (1.00-7.00) szalaje na necie z szybkoscia nawet 0,5 mbps.

TAK SAMO biggrin.gif
kolejarz
a ja mam 2MB/s dla siebie, ale spowalnia mnie mój komp smile.gif Ale za niedługo to będzie maszyna typu terminator 3 (ta ładna postać, nie Arni) biggrin.gif
Ochi
QUOTE (s1ayer @ 14:56, 9 11 2003)
NEO+
512dl/128up

mam to samo ale dzielone na 6 osób
tranx-san
tia ja tez jestem malo oryginalny neo+ na sagemie :/

btw dlaczego my w szwecji nie mieszkamy... tam takie 2MB za 15$ miesiecznie... zyc nie umierac
evil_lord
LAN 128.......dziwnie szybkie......w grze mam pingi ok. 80 biggrin.gif
Maczo
QUOTE (tranx @ 3:54, 24 01 2004)
btw dlaczego my w szwecji nie mieszkamy... tam takie 2MB za 15$ miesiecznie... zyc nie umierac

Ponieważ oni mają wielu operatorów (konkurencja), a my tylko jedną zasraną (kupa epitetów z przewagą kupy) Telekomunikację.

U nas internetowa pustynia, prawie wszędzie indziej raj dla internautów.
Guy7
Ja mam Neo+ (mało oryginalna opcja tongue.gif ) na Sagemie. Download ok 800 Kbps (bez jaj, tylko ja w okolicy, w której mieszkam, mam neta, więc korzystam), upload 160 Kbps. Pingi na zagranicznych serkach zawsze <200 laugh.gif .
tranx-san
ee na neo+ 800kpps ? :> ja tysz tak mam, szkoda ze tylko czasami.. moj rekord to 150 kB/s przez ok 5 min potem zeszlo do 80 na dc++ btw na zagranicznych serkach ping max 100 chyba ze jakis kiepski i z bangladeszu biggrin.gif

tak polska to wspanialy kraj, ceny najwyzsze chyba w europie...

btw ostatnio wszedlem na jakis dziwny serwer niemiecki i byla grana jakas mapa ktorej nie mialem.. gra mi ciagnela ja az 10 sekund z transferem ponad 1 MB na sek!!! szok... pomyslalem sobie ze jakas mala ta mapka wychodza, patrze a tu mapa 16 MB... !! to sie nazywa LOL.. szkoda ze takie coos sie udaje zrobic raz w zyciu :|
bodzio
NEOSTRAD...512kb/s cool.gif ALE CO MI Z TEGO JAK MAM PINGI PO 200!! mad.gif I'M MAD VERY MAD
ramp
QUOTE (MRozu @ 1:56, 13 12 2003)
łączę się z internetem za pomocą komputera ....

heh za pomoca komputera :}

a ja za pomoca klozet-netu ohmy.gif

heh

w1kkęd SDI: 13kbs
r3szt4: 0,5mb / SDI

Nie-Jest_zle ;o
Spl!nt3r
Heh ja tam mam kabluffke 128 k/b płacę za to 112 zł :| . Teoretycznie w dobrych godzinach wyciągam do 30 kb/s ale tylko teoretycznie , pingi w woflie na polskich serwerach wachają się od 30 - 80 a na zagranicznych 100 - 200. BTW jeżeli mowa o łączach we Szwecji to muszę powiedzieć że w ( niejestem pewien) korei lub japonii pewna firma oferuje łącze 100 mbit ( słownie: stu megabit) za JEDYNE 4950 jenów , to w przeliczeniu wynosi troszkę ponad 200 zł dry.gif . I to niejest żadna promocja czy cóś blink.gif
Sagitarius
SDI..i jakos sie z tego nie ciesze..bo jeszcze sasiadeczka dojdzie tatus siadzie i pingi..999..(przekleta liczba!!)
MPM
Ja mam neo - niestety kolo mojego miejsca zamieszkanie nie ma innych provaiderów więc musze korzytsać z tego pieprzonego monopolisty jakim jest TPSA eehhhh. A i jeszcze jedno od 1 maja wzrośnie podatek za usługi internetowe z dotychczasowych 7% do 22% i będzie jeszcze drożej ehhh
blinkkin
QUOTE (MPM @ 7:17, 6 03 2004)
A i jeszcze jedno od 1 maja wzrośnie podatek za usługi internetowe z dotychczasowych 7% do 22% i będzie jeszcze drożej ehhh

znowu nie dotyczy telekomuny polskiej s.a. (ludzka rzecz okradac), poniewaz swiadczy ona uslugi telekomunikacyjne, na ktore byl zawsze nizszy podatek. co madrzejsi providerzy zmienia troche kierunek dzialalnosci i zaplaca mniej. fiskus nie ma sie do czego przypierzyc, poniewaz skladki podatkowe sa nalezycie odprowadzane. polacy kombinuja blisko od 50 lat, a jeszcze niektorzy nie nauczyli sie polskiego biznesu.
Zioman
W tescie wyszło 46, ale cos sciagałem wiec moze byc wiecej tongue.gif . Pingi na necie około 80, ale skaczą i to jest najgorsze [skacza nawet do 200-300 mad.gif , na sekunde,ale mad.gif ....]
KRJ- mówi wam cos ta firma ??
Dobre pingi są, bo Kazza i inne p2p są poblokowane :] laugh.gif
RyFeK
blink.gif aż mi gały na wierzch wychodzą jak widze to co piszecie, mając ping 200 narzekacie ?? ja mam ciągle 999 ph34r.gif

co do łącza to (uwaga, uwaga) SDI dzielone na 8 osób !!!!!! <największa kara jaka mnie chyba spotkała. Mało tego, transfer jest rozdzielany za pomocą HUba a nie switcha dry.gif

czekam na jakąś pożądną radióweczke czy cuś, bo to to szok i w głowie sie nie mieści, żebym nie mógł se w ET pograć !!!!!
Slash_PL
Neo+!! I jestem bardzo zadowolony wink.gif Tylko ta cena... ale i tak rodzice płacą cool.gif
Numun
nic tylko zgadywac smile.gif
Wynik MaxSpeed
jak sie podobaja ?? biggrin.gif
VISTORANTE
W nocy mam niewiele słabsze biggrin.gif

Mama 1mbit dzielone chyba na 10-15 osób. W nocy mam 120kB/s (LUDZIE!! NAUCZCIE SIE ROZRÓŻNIAĆ kb/s OD kB/s!), w dzień z 50-60. Pingi były zazwyczaj koło 500 biggrin.gif ale od niedawno 150 to maximum - aż sam sie dziwie.
Edi
Ja mam neta z kablówki. Mamy 1Mb na ok 50 urzytkowników cool.gif cool.gif cool.gif
Niedługo będą 2 biggrin.gif ale narazie trzeba cieszyć się tym co jest.
Niestety nie zawsze mogę sobie w dzień konfortowo pograć, na powiedzmy pingu w przedziale 20-40 bo zawsze trafi się jakiś dziad co będzie jakieś badziewo ciągnął B wink.gif a po godz 24 to nie mam co mażyć o grze.... kazowicze i cała reszta ma zielone światło... sad.gif sad.gif sad.gif
No ale taki jest urok sieci osiedlowych smile.gif
morfi
testuje Avatara a tak poza to mam neo+ 512
Jak podoba si wam mój avatar tongue.gif
Phantom
Ja mam lacze radiowe 1024 kbps w dzien to pingi roznie od 2 to zawsze kolo 50 wiec w nocy moge grac ile chce ale w dzien to jest wielka niewiadoma dry.gif

BTW: Avatar spoczko czyzby z ryana? smile.gif
Las3r
Ja mam ISDN 128 Kbit w 6 osób dry.gif transfery nawet w nocy nie przekraczają 20 kb/s sad.gif (no możę na kilka chwil tongue.gif) Płace 25 zł i jestem w miare zadowolony laugh.gif
ps; pingi sa spoko w miare ale jak ktos zacznie sciagac to latwo sie domyslic co sie dzieje !:C
j!mmy
Ja mam "radiówkę", której cholernie NIE polecam :|
Nie dość, że często przerywa, to jeszcze często się psuje; ogólnie shit mad.gif

-------------------------------------
It is our nature to kill, kill, kill!
xyvec
A ja mam przez kablówkę ASTER. I teraz ściągam Steel Panthers: World at War i wyciąga 55 KB/s - choć niebezpiecznie spada. Pingi koło 60 w ET mam.

_________
Aster Rulez!
Slash-PL
QUOTE (SCORPiON @ 13:11, 25 10 2003)
NEO +

DOWNLOAD: max 65,8 tyle mi szlo przez IE
UP: 13-14

nie podoba mi sie maly up sad.gif

Powiem Ci tyle: mi upload wyciąga średnio 16-17 i nie narzekam!

Tak czy inaczej na neo+ są bardzo małe pingi (przynajmniej u mnie) w stylu 33 na dobrym serwerze typu DoD czy TenBit.

Throughput (2)
46695 Bps
bytes per second

Throughput
374 kbps
kilobits per second

Imo deczko dupiate ph34r.gif
AdI-O
Ja mam łącze w asterze razem z kablówką.
Miałem mieć 128kb/s ale jak zwykle ojciec nie pomyślał i wziął tańszy abonament.
I tym stanem rzeczy mam teraz ok 40 kb/s czyli przsył max 15
A wolf jak to wolf.Chodzi jak chce.
Raz mam ping 50 a raz 999(albo i więcej ale nie ma skali. ph34r.gif
ChoX
Ja tam mam osiedlówkę 1Mbit i transfery w IE przeważnie 100-150 kB/s biggrin.gif
Ale w ET ostatnio KOMPLETNIE się grać nie da bo coś ten mój provider sobie jaja robi i żeby kaski zarobic to zwiekszył abonament mad.gif
Ja chce Neo+ lub jakąś pożądną kablówkę sad.gif (jaką proponujecie??)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.