Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pingi,lagi - ustawienia
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Pingi i lagi, Internet, przeglądarki serwerów
Stron: 1, 2
di_kamilo
Mam pytanie do graczy którzy mają neostradę. Czy u was też ostatnio ping drastycznie wzrusł ? Ja od tygodnia mam ping ~200, wczoeśniej miałem 60 ~ 90. Rozmawiałem z kilkoma graczami i oni też mają lag na neostradzie.
conish
zadnych zmian, woj slaskie.
jarpen
zanim cos zapytajcie luknijcie plz pierw poradnik Raziela i ten na fpp http://board.fpp.pl/showthread.php?threadid=5194
eot
EMiL
QUOTE(BadIDea @ 14:44, 4 11 2003) [snapback]6299[/snapback]

Witam.

Komendy majace wplyw na ping i lagi.

/com_maxfps

/Rate

/cl_maxpackets

/snaps

/cl_packetdup

/net_noudp

/cl_timenudge

Ma racje ten kto napaisał ten post gdy miałem ping 250/260 wpisałęm te komendy i ich wartości i po ponownym uruchomieniu wolfa miałem juz ping 50 !!! odrazu lagi znikneły...Nareszcie dało się porządnie grać
conish
O niepokalanym poczeciu tez juz pisali.
ExtreM
Czesc wszystkim.
Jestem dobrym graczem ET od pol roku i mam problem z pingiem....

A wiec pierw podam na czym gram :]

KOMP:
Pentium 4, 2800 mhz
Ge Force FX 5500
512 DDRAM
DYSK:80 giga...
WINDOWS XP

Internet:
Neostrada TP 256 kb/s
(212.187.246.228:27960)
Nick mam ExtreM*

A wiec ... PING PING PING!!!!!!!!!!LAGI LAGI LAGI!!!!!!!!!!!!
mam zazwyczaj w full serwie okolo 500 pingu , a czasami okolo 150...
jak jest mniej osob na serwie to w granicach 100-200 a jak bardzo malo osob to gdzies 90-150.....
Poprostu nie raz nie moge wytrzymac jak mi laguje, jak widze to "Connection Interrupet" i zaraz gram znow.... wiecie zresztą.... Nie cierpie lagow bo nie mozna grac....
Dlatego mam ping w granicach 100-500 bo mam configi Stonewalla....a takto mialem 200-700!!!!!!!!!!!!!
Prosze znajdzcie i dokladnie opiszcie co i jak aby polepszyc moj ping prosze.
napiszcie tu lub na gg >>8897782<< lub e-mail
[email protected]
lub
[email protected]

...Cierpliwie czekam na odpowiedz i dziekuje z gory za pomoc.
Pozdro
ExtreM smile.gif
ArcziPl
heja smile.gif

Probowalem jzu wszystkiego wiec postanowilem i tutaj napisac.
Chodzi oto ze mam ping wmiare okolo 50. jednak ile bym niegral to fpsy mam male.spadaja nawt do 10 a przy takim czyms sie nieda grac :/ wczesniej bylo wszystko oki ale od jakiegos czasu jest tragedia lacze mam wmaire 1,5mbita/s 256 uploadu.napiszcie co trzeba zmienic w ustawieniach zeby miec stala wartosc fps bo w tym momencie to nieda sie grac :/ probowalem maxfps i wogule jednak to nic nie daje :/ z gory dziekuje za pomoc
twt
Napisz jaki masz sprzet, obecne ustawienia grafiki w cfg.
Moze wczesniej grales bez pb bo ono przycina gre (po wejsciu na serv tnie, po jakims czasie przechodzi), zalezy tez od mapy.
ArcziPl
Celeron 2.66
512 Ram
GeforceFX 5200

nie no PB zawsze byl wlaczony. to jest tak ze jest oki wmiare stabilne fps ale czesciej tak ze skacze albo wogule spada do 10 albo i gorzej (nieda sie grac)
uwstawienia w cfg 800 X 600
32 bit grafa i tekstury
wszelkie wybuchy i efekty wylaczone. wsumie cfg niebyl zabardzo zmieniany a wczesniej bylo oki i to na gorszym laczu do tego. sam juz niewiem ale jak tam zabkuje to tragicznie sie gra i odbiera cala przyjemnosc :/
twt
Vertexlight daj 1, textury i grafika na 16bit. Moze byc tak ze cos masz uruchomione w tle, albo cos w tym stylu
ArcziPl
tez lipa :/ porozkminialem ustawienia ale niestety nadal nic
taki mam cfg od neta moze cos z niego rozkmini co moze byc przyczyna problemu z fps
seta com_hunkmegs "300"
seta con_soundmegs "16"
seta cg_smoothclients "1"
seta com_maxfps "43"
seta com_zoneMegs "64"
seta snaps "40"
seta cl_maxpackets "60"
seta cl_packetdup "1"
seta cl_timeNudge "-12"
twt
kopia zapasowa cfg i mozna zmieniac biggrin.gif

com_maxfps - sprobuj na "125"

com_hunkmegs - sprobuj na "128"

cl_timeNudge - na sprawdzenie daj sobie "0" bo podobno przy wlaczonym cg_smoothclients lepiej zeby nie byla ujemna wartosc
Swiety
Zmniejszenie com_hunkmegs napewno nie pomoże na ilość fpsów a zwłaszcza na długość wgrywania mapy i lagi na początku mapy.

com_maxfps - 43 - proste - 43 - nie masz wtedy więcej niż 43 fpsy i wrażenie wyświetlanai slajdów.
lukasgta
Mam problem z pingiem. Jak miałem neostrade 128 to ping był około 100-150.
Teraz mam neostrade 256 i pig 300-350. Proszę o podpowiedz co z tym zrobić.
Komp mam dobry
AMD 2600
Ram 512
Radeon 9550 128Mb
Karta dźwiękowa zintegrowana
Gra się nie tnie ale ten ping mnie bardzo wk#!@ia
Gram na serwerach WARGAMEZ gdzie ludzie maja pingi od 20-50.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.