Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SPAWNKILLING
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Stron: 1, 2
falubaz
To Ty zasmiecasz forum swoimi kacapolami. Pytasz sie o rzeczy ktore juz zostaly wytlumaczone, tworzysz watki ktore juz byly, a twoje teorie sa smieszne.
kaurz
OFC, Twoje pier.dolenie o spawnkillingu, legalnosci uzywania pfa, czy dobijaniu sa tak tworcze, ze az rece opadaja, wiec plz, zamilcz.
SPIDIvonMARDER
CYTAT(falubaz @ 17:54, 25 05 2007) [snapback]62299[/snapback]
To Ty zasmiecasz forum swoimi kacapolami. Pytasz sie o rzeczy ktore juz zostaly wytlumaczone, tworzysz watki ktore juz byly, a twoje teorie sa smieszne.

To, że coś zostało wytłumaczone w 2003 roku mnie nie urządza. Ciągle dochodzą nowi gracze, którym niektóre rzeczy trzeba od nowa wytłumaczyć. Co roku nowe pokolenie dzieci się uczyć pisać i czytać, mimo że zostało to już kiedyś wytłumaczone ich rodzicom...
Jakoś inni potrafią po ludzku odpowiedzieć na bazowe pytania.
PS: Co to są kacapole??
CYTAT(kaurz @ 17:57, 25 05 2007) [snapback]62301[/snapback]
OFC, Twoje pier.dolenie o spawnkillingu, legalnosci uzywania pfa, czy dobijaniu sa tak tworcze, ze az rece opadaja, wiec plz, zamilcz.

1.Wybacz, ale to nie ja poruszyłem kwestię pfa. Jak chcesz kogoś obrazić, to najpierw pomyśl dwa razy żeby samemu nie wypaść na nooba.
2.Spawnkilling to poważny problem przez który codziennie wielu graczy jest banowanych. Może ta dyskusja komuś uratuje tyłek.
3. Dobijanie rannych przyznaję było nierozsądnym tematem, jednak to był początek mojej przygody z Wolfem jeszcze nie bardzo wiedziałem o co w nim chodzi.
4. Czy ktoś łaskawie by w końcu odpowiedział na to pytanie o spawnkillingu?
kaurz
ok, podchodzimy do tematu od dwoch stron. ja od gamingowej, Ty od warzywowej.
rozkladaj dalej kazdy post na czynniki pierwsze, glhf.
eot.

p.s. KACAPOŁY
Swiety
Jesli coś zostało wytłumaczone w 2003 roku a nie wiedzą o tym nowi gracze, to znaczy że trzeba użyć opcji szukaj i nie zakładać 100 topiku o tym samym.

Jeśli ktoś na jakimś serwerze jest banowany za spawn-killing to bardzo dobrze dla niego. Dobrze dla niego w tym sensie że nie musi męczyć się na warzywnym serwerze, których admini wymyślają debilne regulaminy.
Jest kilka dobrych serwerów gdzie nikt nie zajmuje sietakimi pierdołami jak spawn-killing.

Spawn-killing jak sama nazwa wskazuje to zabijanie w spawnie. Warzywa rozciągnęły tą definicję na wszystkie wyjścia ze spawna.

Dlatego specjalnie dla ciebie podaję definicję:
Spawnkilling to zabijanie przeciwnika w odległości 5-6 sekund biegu od spawna. Zadowolony ?

SPIDIvonMARDER
Tak. I oto mi chodziło od początku. Dziękuję. thanks.gif
A co do przypominania tematu: nawet jak ktoś popełnił błąd, to należy mu zwrócić uwagę po ludzku (jak Swiety), a nie jak pijak z knajpy. Taka mała rada na przyszłość.
Swiety
Poza tym już ci wczesniej wyjaśniałem.
Np na goldrushu jak rzucisz puszkę na spawna axis na 2 sekundy przed spawnem axis, to na warzywnym serwerze z dużą liczbą slotów gdzie np w spawnie za jednym razem rodzi się kilkunastu graczy to nie ma chuja - zawsze kilku zabijesz a nawet kilkunastu. To jest własnie typowy ordynarny spawn-killing.
Chociaż każdy po spawnie ma 3 sekundową tarczę to w tym przypadku gdy rodzi się naraz kilkunastu graczy to nie ma możliwości aby wybiec przez 3 sekundy z pola rażenia supportu bo przy takiej ilości graczy jeden drugiemu przeszkadza. Poprostu trzeba grać na serwerach z normalną liczbą slotów. Bo przy kilku graczach ciężko złapać kogoś na taką pułapkę.

Wyjścia za spawna. Jak mówiłem jest 3 sekundowa tarcza. Na tej tarczy da się wyjść ze spawna axis na goldrushu przy banku (pod warunkiem zmiany domyślnego spawnpointu) tak że tarcza kończy ci się przy schodach lub pod mostem. Pomijam fakt że szybkie wychodzenie ze spawna jest często najgłupszym sposobem wychodzenia, bo przeciwnik znając dokładny czas spawnu może wtedy strzelać praktycznie w ciemno nie widząc przeciwnika (pf, mortar, riffla, art i nalot fops, granat).
Ponieważ większość warzyw wychodzi wolniej ale odrazu to ginie przy samym wyjściu ze spawna.

Art, nalot na spawna na oasis przy drugim spawnie axis (działa).
Tutaj wystarczy zmienić spawnpoint aby uniknąć samego rzucenia puchy (którą zresztą widać) czy arta na środek spawna ale należy uważać na schody czy dalsze wyjścia ze spawna gdzie może czasami czaić się rzucona pucha (której nie widać)

Nalot przy murze na wychodzących allies na oasis, mortar strzelający na wyjście przy murze. Bardzo często allies nadziewają się na takie naloty (chociaz przecież wczęsneij z reguły nie widać ale słychać rzuconą puszkę). Jeśli chodzi o mortę wystarczy przeczekać. Njaczęściej morta bije w tym miejscu w momencie spawnu przeciwnika. Spada po 5 sekundach, po 5 sekundach są też w miejscu spadania gluta z nieba allies. Wystarczy poczekać.
Oczywiście niektóre warzywa też uważają to za spawnkilling. Jakby grały 6/6 to wtedy skuteczność morty na tym polu spada.

Na 3 sekundowej tarczy jest się nieśmietelnym a później tak. Wybiegając ze spawna masz te 3 sekundy nieśmietelności (co jest mało, gdy w spawnie jest ciasno). Idąć dalej można nadziać się. Dlatego podałem dla ciebie te 5-6 sekund (co jest dużo i nawet niektóre warzywa jak zabijesz je 6 sekund po spawnie nie będą wrzeszczeć spawnkiller) No bo przecież nie 20 sekund biegu od spawna.

Poza wspomnianym przykładem z puszką na spawna axis na goldrushu, na 90% można uniknąć spawnkillingu od ciezkich broni i nalotów zmieniając spawn, wychodząc z niego z opóźnieniem, wychodząc innym wyjściem nie wychodząć w zbitej grupie (multikill). Natomiast co do spawnkillingu z mp40. No cóż to oznacza że dany team jest poprostu słaby a nie że tamci to spawnkillerzy.
1 - Daje sobie zakampować spawna przez graczy bez ciężkiej broni
2 - Dopuścił do zakampowania spawna -> pozwolił się w głupi sposób wybić tak że przeciwnik miał okazję do ustawienia się do skutecznego spawnkillingu -> onzacza ze jest to słaby team

Jeśli nie podejmie odpowiedniej taktyki co do wyjścia ze spawna i wychodzi nadal tak samo na hurraaa z klapkami na oczach to moze tak wychodzić do usranej śmierci albo dopóki kampiący nie popełni jakiegoś błędu.

I jeszcze raz powtórze:
Spanwkilling (poza FFA gdzie jakieś pizdy cały czas siedzą nad spawnem przeciwnika) to naturalna kolej rzeczy w przypadku gdy jeden team osiąga dużą przewagę nad drugim lub gdy góruje znacznie skillowo nad drugim.
SPIDIvonMARDER
OK, dzięki na odpowiedź thanks.gif
Właśnie czegoś takiego oczekiwałem od początku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.