IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Jak pisać skrypty w Wolfie ?, Przydatne komendy (set, vstr, +vstr)
blacktyger
post 11:41, 15 01 2004
Post #1

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

Mam pytanie do ludzi znających się na cfg

Słyszałem ze "pisanie" skryptów składa się z 3 głównych hmmm nie wiem jak to nazwać tongue.gif skrótów czy coś wink.gif

vstr
wait
seta

Jesli gdzieś zrobiłem błąd o poprawcie dry.gif

a moje pytanie brzmi do czego one się mają ? tzn. za co odpowiadają itd.

Jeśli taki temat już był to przepraszam i prosił bym o linka .. z góry THX

Pzdr
Go to the top of the page

+Quote Post
dNkN!
post 13:10, 15 01 2004
Post #2

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 200

ok, postaram się to napisać w formie instrukcji na zupki chińskiej.

instrukcja: SET

to jedna z najbardziej niezbędnych instrukcji do pisania skryptów. za jej pomocą tworzysz nowe instrukcje, które mogą być ciągiem innych instrukcji. nowe instrukcje tworzy się np po to żeby pod jednym klawiszem zbindować kilka nicków. proste przykłady:

// definiowanie instrukcji
set nazwa_nowej_instrukcji "treść_instrukcji"

legenda:
nazwa_nowej_instrukcji - tym parametrem określasz nazwę nowej instrukcji, nie może ona zawierać spacji, polskich znaków, kosmicznych znaków.

treść_instrukcji - tutaj definiujesz co ma robić dana instrukcja. pierwotnych instrukcji jak np. say, say_team, vsay, vsay_team, bind, unbind, cg_fov, cg_lagometer, b_lagometeralpha, vstr, itd. może być nieskończenie wiele - ile tylko potrzebujesz. należy jednak pamiętać o tym, że komende echo należy umieszczać na samym końcu szyku nowej instrukcji.

// tworzenie instrukcji do wyjścia z gry
set wychodze_z_gry "say ^0!^1!^0! ^7dobra, ja spadam; vsay bye; quit"

// tworzenie instrukcji do zmiany nicka
set nick_na_ffa "name ^7rad^1ek"
set nick_klanowy "name ^7ZiZiTop^1|^7radek"

// tworzenie instrukcji do włączania / wyłączania nieba
set niebo_jest "r_fastsky 1"
set nieba_niema "r_fastsky 0"

nowych instrukcji nie można uruchamiać bezpośrednio za pomocą, np polecenia: bind x nowa_instrukcja - do tego potrzebny jest vstr lub +vstr

instrukcja: VSTR

za pomocą tej komendy uruchamia wcześniej zdefiniowane przez ciebie nowe_instrukcje. możesz tworzyć ciągi nowych_instrukcji które będą odp@!@ne za pomocą np binda. proste przykłady:

// skrypt do wyjścia z gry
bind x "vstr wychodze_z_gry"

// skrypt do zmiany nicka
set nick_zmiana "vstr nick_na_ffa"
set nick_na_ffa "name ^7rad^1ek ; set nick_zmiana vstr nick_klanowy"
set nick_klanowy "name ^7ZiZiTop^1|^7radek ; set nick_zmiana vstr nick_na_ffa"

bind x "vstr nick_zmiana"

// skrypt do włączania / wyłączania nieba
set niebo_zmiana "vstr niebo_jest"
set niebo_jest "r_fastsky 1 ; set niebo_zmiana vstr nieba_niema"
set nieba_niema "r_fastsky 0 ; set niebo_zmiana vstr niebo_jest"

bind x "vstr niebo_zmiana"

instrukcja: +VSTR

+vstr od vstr różni się tym, że za pomocą +vstr wykonywane są nowe / różne od siebie nowe_instrukcje w momencie naciśnięcia i puszczenia klawisza. prostym przykładem jest np coś takiego:

// skrypt z tylka do hasania z nozem
set kosuje "cg_drawgun 1; weaponbank 1; say ^7kosuje!"
set chowam_kose "cg_drawgun 0; weaponbank 3"

bind x "+vstr kosuje chowam_kose"

instrukcja: WAIT

za pomocą tej instrukcji możesz określic przerwę pomiędzy lub czas wykonania konkretnych instrukcji, czas określasz w jednostkach, które są zależne od com_maxfps.... teraz sam już nie wiem jak to jest - jedni piszą, że: ...musiałbyś to sprawdzić.

wait 100 względem com_maxfps 76 = 1s

inni zaś mówią, że:

wait 76 względem com_maxfps 76 = 1s

to chyba tyle, bye

+Quote Post
Runos
post 19:51, 16 01 2004
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 563

Ja mam takie pytanie jak zrobic skrypt zeby miec pod jednym klawiszem cg_fov 120 i cg_fov 94.. Jak to zrobic..??

+Quote Post
blacktyger
post 19:56, 16 01 2004
Post #4

Generalmajor
Ikona Grupy

A mi jak zwykle coś nie pasuje ...
Look Dys .. smile.gif

wkleiłem ów skrypt .. i dupa zaś mój "skrypt" wygląda tak :

bind x "name ^qpleple;echo ^qNick Klanowy smile.gif"

i działa ... bez zadnego seta itd. tak samo an wyjście z gry .. zamist

// skrypt do wyjścia z gry
bind x "vstr wychodze_z_gry"

zrobiłęm poprostu
bind [ "quit;vsay bye;say Ja już spadam narq All"

i również działa ...

dlaczego ? czy mój cfg jest jakiś kopnięty że nie działa mi to co wszystkim innym .. :/ apropo tego skryptu na dwie bronie zawet po porawce Kober'a nie działa sad.gif ja już sam nie wiem ... aha jeszcze jedno co do tego nicka

otóż jak wiecie kiedy zrobi się

bind x "nick tralala"

To są małe litery więc jak zrobić żeby były duże?

ja wykąbinowałem takie cuś

stworzyłem pliki o nazwie "klanowy" i "ffa" w nich zamieścił "

bind x "name tarlala"

a po wejsciu do gry wchodze na konsole i wpisuje

/exec klanowy/FFA.cfg

Ale albo wyskakuje jakiś błąd .. albo jest tylko echo (które sobie ustawiłęm) że zmienia nick a tak naprawde nie zmienia wink.gif Ratujcie tongue.gif

+Quote Post
r33tosław
post 21:16, 16 01 2004
Post #5

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 390

Przykladowy skrypt (mojej roboty) na zmiane max FPSow... Defaultowo mam 72. Nie rozumiem jak mozna NIE zrobic banalnie prostego makro po tym co dankan wam napisal sad.gif

bind downarrow "vstr fpslimiter"
set fpslimiter vstr fpsl3
set fpsl1 "echo ^8maxfps @ ^143; com_maxfps 43; set fpslimiter vstr fpsl2"
set fpsl2 "echo ^8maxfps @ ^172 ^8(default); com_maxfps 72; set fpslimiter vstr fpsl3"
set fpsl3 "echo ^8maxfps @ ^1125; com_maxfps 125; set fpslimiter vstr fpsl1"

+Quote Post
dNkN!
post 3:48, 17 01 2004
Post #6

QUOTE (Runos @ 17:51, 16 01 2004)
Ja mam takie pytanie jak zrobic skrypt zeby miec pod jednym klawiszem cg_fov 120 i cg_fov 94.. Jak to zrobic..??

// pierwszy sposób
bind x "vstr fovik"

set fovik "vstr fov_120"
set fov_120 "cg_fov 120; set fovik vstr fov_94; echo ^1:^a:^3: ^0Field of View ^2120"
set fov_94 "cg_fov 94; set fovik vstr fov_120; echo ^1:^a:^3: ^0Field of View ^294"

// drugi sposób
bind x "+vstr fov_120 fov_94"

set fov_120 "cg_fov 120; echo ^1:^a:^3: ^0Field of View ^2120"
set fov_94 "cg_fov 94; echo ^1:^a:^3: ^0Field of View ^294"

to wszystko

+Quote Post
blacktyger
post 13:39, 17 01 2004
Post #7

Generalmajor
Ikona Grupy

Ehh co do ników problem rozwiązły ,, zrobiłem tak

klanowy.cfg ---> seta name "tralala"

etconfig.cfg ---> bind z "exec klanowy.cfg" i działa ...

Ale dalej niew iem co z tym skryptem na 2 bronie BOże pomóżncie ... jakim cudem mi to nie działa ?

poprostu to wkleiłem i dupa nic zero null ziroł sad.gif jak usune te stary bindy weaponbank ple ple to w ogóle nie moge zmienić broni .. :/ H341 M3 ( tu pisze HEAL ME tongue.gif )

+Quote Post
dNkN!
post 17:13, 18 01 2004
Post #8

QUOTE (Runos @ 10:12, 17 01 2004)
Dzieki dankan.. A mam takie pytanie jeszcze.. Czy przy wylaczonym autoreloud jak sie zmienia pistolet to sie oplaca przy pistalecie miec wylaczone auto..??

ja wogóle mam wyłączony autoreload , bezwzględu na to jaką klasa / bronią gram. sugeruje żebyś ty też wyłączył autoreload.

+Quote Post
blinkkin
post 17:29, 18 01 2004
Post #9

Nr użytkownika: 547

tutaj mam pytanie dla starych wyjadaczy. w q3 pojawil sie kiedys skrypt podajacy szybkosc poruszania sie. dokladniej nie pamietam jego budowy, ale bylo to mozliwe. czy cos takiego da sie zrobic w et? zapewne pare osob zakwestuje jego przydatnosc, jednak podczas opracowywania np. trick jump kombo jest niezastapiony. moze ktos wie jak napisac takie cudo?

pytanie drugie dotyczace kompletnej zmiany wygladu huda. szukalem po calym forum i ni cholery nie widac takiego topicu. chodzi mi o opis zmiany polozenia elelmentow np. kompasu, a takze usuniecia zbednych np. ten glupi czerep.

+Quote Post
Bobin
post 17:38, 18 01 2004
Post #10

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 496

Witam.

Zmiane wyglądu huda robi się za pomocą komendy : b_althud 0,1 lub 2. A wyłączenie to chyba da się zrobić gdzies w options > controls... Z tym że to już nie jestem pewien smile.gif

Pozdro

+Quote Post
dNkN!
post 0:37, 19 01 2004
Post #11

nie można wyłączyć jako tako samego w sobie huda. można wyłączyć wszystkie elementy interfejsu za pomocą cg_draw2d. instrukcja ta jest cheat protected więc nie zrobicie tego poza lanem.

+Quote Post
KreciK
post 11:21, 19 01 2004
Post #12

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 696

Za pierwszym razem działa, lecz jak drugi raz włączam wolfa zostaje tylko bind a seta sie kasuje i cały skrypt nie wie ktoś dlaczego tak sie dzieje?? Pliz odpowiedzcie

+Quote Post
KreciK
post 21:07, 19 01 2004
Post #13

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 696

tak samo tym:

set kosuje "cg_drawgun 1; weaponbank 1; say ^7kosuje!"
set chowam_kose "cg_drawgun 0; weaponbank 3"

bind x "+vstr kosuje chowam_kose"

PROSZE POMOCY BO NIE MOGE ŻADENGO SKRYPTU ZROBIĆ (nie wiem czemu działa mi zmiana klas ale działa... mam z innego cfg nie pamietam od kogo ale to nie jest tosamo co na et.pl)

PS: Sory za nowy post ale gdybym nienapisał to by większość myślała że to stary post bo poprzedni edytoałem 3 razy :| (cały dzień walcze z tym cfg HELP ME)

+Quote Post
buzka
post 1:52, 20 01 2004
Post #14

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 1006

ilośc skryptow na pewno nie ma znaczenia gdyz mialem wczesniejszego cfg wlasnej roboty przerobki podstawowego i zajmowal 17kb poki co podobal mi sie cholernie. Od tygodnie gram na cfg Dankana za co serdeczne dzieki ze wogule udostepniles cfg. Szczegolnie podoba mi sie zmiana fov i crosshaira przy kucaniu przeobilem sobie bindy i chodzi jak marzenie.
A co do zmiany imienia to ja mam to tak(dankan opisywal to w jakims topicu ale mniejsza z tym):
set xywy vstr xywa1
set xywa1 "name KSYWA1; set xywy vstr xywa2; echo ^1XYWA ^2: KSYWA1"
set xywa2 "name KSYWA2; set xywy vstr xywa1; echo ^1XYWA ^2: KSYWA2"
bind x "vstr xywy"
za pomoca jednego klawisza zmienia sie ksywki

+Quote Post
Swiety
post 2:46, 20 01 2004
Post #15

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Nie no kur.wa
Po ch.uj ja pisze jakieś posty i przypinam najciekawsze topici w któryc TO JUŻ WSZYSTKO JEST WYJAŚNIONE ?
Chociażby w "Zanim napiszesz post na forum technicznym" czy w innych topicach ?
Po to żeby jeden głąb z drugim nie zadawał tego samego pytania 50 razy z rzędu

Ale co tam, po ch.uj czytać to co inni napisali - Lepiej zaśmiecać forum kolejnymi takimi samymi postami bo ktoś jest idiotą albo leniem i nie chce mu się przeczytać to co ktoś wcześniej napisał.

A wieć przypomne że jeśli chodzi o ograniczenia w configu to są dwa:
- pierwsze to wielkość configa/skryptu - max 16kB. Można to obejść poprzez podział configów/skryptów na kilka mniejszych i odp@!@nie ich jeden z drugiego
- drugie to maksymalna liczna cvarów - nie możemy w nieskończoność określać cvarów za pomocą set i seta, czyli tym samym nie możemy mieć nieskończoną liczbę różnych skryptów. Jest ograniczenie - nie sprawdzałem dokładnie ile cvarów możemy określić ale takie ograniczenie jest. Tego ograniczenia już nie da się ominąć - pozostaje tylko wykasowanie mniej potrzebnych skryptów (i cvarów w tych skryptach)

Konstukcja większość skryptów, które służą do zbindowania wielu rzeczy na jednym klawiszu wygląda tak

bind KLAWISZ vstr NAZWA

set NAZWA vstr NAZWA1

set NAZWA1 "komenda1; komenda2; set NAZWA vstr NAZWA2"
set NAZWA2 "komenda3; komenda4; set NAZWA vstr NAZWA1"

KONIEC

Naciskając pierwszy raz KLAWISZ wykonują się komendy nr 1 i 2, naciskając drugi raz KLAWISZ wykonują się komendy nr 3 i 4, powtórne naciśnięcie KALWISZ powoduje znowu wykonywanie komend nr 1 i 2 i tak w kółko.

Taką konstrukjcę możemy wykorzystywać od wszystkiego - Zmiana fova, zmiana sensitivity, zmiana broni itp - co tylko wymyślimu i uważamy że nam się przyda.

+Quote Post
ArmaGedoN
post 22:30, 30 01 2004
Post #16

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 265

Witam... ph34r.gif

Mam pytanie jak stworzyć skrypt, który jak będę trzymał naciśniętą spację (chodzi tu o kucanie) będzie generował cg_fov 110 a kiedy ją puszczę aby wstać, przywracał cg_fov 95. Początek czyli kucnięcie i zwiększone pole widzenia umiem zrobić, chodzi mi o powrócenie do starej wartości...

Z góry thx za pomoc ph34r.gif , pozdrawiam ArmaGedoN wink.gif

+Quote Post
blacktyger
post 7:54, 31 01 2004
Post #17

Generalmajor
Ikona Grupy

QUOTE (ArmaGedoN @ 21:30, 30 01 2004)
Witam... ph34r.gif

Mam pytanie jak stworzyć skrypt, który jak będę trzymał naciśniętą spację (chodzi tu o kucanie) będzie generował cg_fov 110 a kiedy ją puszczę aby wstać, przywracał cg_fov 95. Początek czyli kucnięcie i zwiększone pole widzenia umiem zrobić, chodzi mi o powrócenie do starej wartości...

Z góry thx za pomoc ph34r.gif , pozdrawiam ArmaGedoN wink.gif

//Kucanie

bind x "+vstr kucam stoje"

set kucam "+movedown; cg_fov 90; cg_drawcrosshair 9;cg_crosshairsize 58; cg_crosshairAlpha 0.200000; cg_crosshairAlphaAlt 1.200000"
set stoje "-movedown; cg_fov 110; cg_drawcrosshair 5; cg_crosshairsize 48; cg_crosshairAlpha 1.000000; cg_crosshairAlphaAlt 1.000000"

Należy tylko pozamieniać wedłóg Twojego uznania wartości fov'a to chyba umiesz zrobić ph34r.gif
tak na marginesie zmieniany jest tu jescze wygląd celownika ale to chyba nie będzie Ci przeszkadzało smile.gif
oczywiście trzeba napisać że autorstwa D4nk4na smile.gif (chyba tongue.gif)

Pzdr

+Quote Post
ArmaGedoN
post 21:34, 31 01 2004
Post #18

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 265

Tak faktycznie... nawet banalne wink.gif

Ok, więc dokonam podsumowania jak by ktoś potrzebował takowego skryptu:

1.) Odpalamy Notatnik i wpisujemy (treść zawartą pomiedzy linijkami, ale bez linijek):

-------------------

//Kucanie ze zmianą pola widoczności, koloru, rodzaju i wielkości celownika

bind SPACE "+vstr kucam stoje"

set kucam "+movedown; cg_fov 90; cg_drawcrosshair 1; cg_crosshairsize 40; cg_crosshairColorAlt white; cg_crosshairColor red"

set stoje "-movedown; cg_fov 110; cg_drawcrosshair 5; cg_crosshairsize 55; cg_crosshairColorAlt green; cg_crosshairColor green"

-------------------

2.) Zapisujemy plik jako "autoexec.cfg" w folderze "etmain" w katalogu z Enemy Territory.
3.) Należy pamiętać aby wartości w normlanym pliku *.cfg naszego profilu we wszystkich modach były takie jak są w "stoje", czyli np. cg_fov na 110 itp..
4.) Dzięki temu skryptowi kucając zmieni się nam celownik na nieco większy i innego typu, a także uzyskamy efekt przybliżenia obiektów... a kiedy nie kucamy zwiększy się widoczność... Poprostu genialna sprawa cool.gif

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc ph34r.gif

+Quote Post
dNkN!
post 22:07, 11 03 2004
Post #19

QUOTE (Ziele @ 16:56, 11 03 2004)
Sry ale nie rozumiem jednej rzeczy. +vstr to chodzi o nacisniecie i puszczenie, czy o 2 nacisniecia?? blink.gif

przepisz skrypt

bind mouse1 "+vstr nacisnales pusciles"
set nacisnales "vsay hi"
set pusciles "vsay bye"

będziesz miał jasno i wyraźnie napisane o co chodzi smile.gif

--------------------------

ostatnio pewna osoba prosiła mnie o zrobienie skryptu, który chociaż w pewnym stopniu zastępował by ts'a, na którego nie wszystkich stać, nie wszyscy mogą sobie skołować, a nie którym okazuje się być nie potrzebny ze względu na świadomość żywotności nowych klanów :/

tak czy inaczej, ponoć - hehe, z naciskiem na ponoć - skrypt jest dobry więc wam go użycze. możecie robić z nim co chcecie, nie obchodzi mnie to, co z nim zrobicie.

instrakszyn:
za pomocą capslocka (domyślnie z dupy) wybieracie wariant informacji: widzę wroga w liczbie ... / wróg mnie przeszedł w liczbie ... jeżeli np naliczysz sobie 3 napierających na ciebie napastników, niefortunnie zachwieje ci się ręka, zginiesz i zaczną cię przechodzić na twojej pozycji po prostu nacisnij capslock i f1 - w ten sposób poinformujesz, że przeszło cie trzech. jeżeli ponownie naciśniesz f1 skrypt naliczy ci jeszcze jednego do tych, którzy cie przeszli (łącznie będzie ich czterech).
skrypt nalicza wrogów napierających na ciebie za pomocą binda określonego w skrypcie (domyślnie, oczywiście z dupy - mouse3).
każde naliczanie możesz w dowolnym momencie resetować naciskając alt (domyślnie z dupy).

ogólnie skrypt jest chyba dużo łatwiejszy niż się mogłoby wydawać czytając ten opis więc bierzcie co bozia dała - może Wam się przyda, może... smile.gif

// ____________________________________________________________________________________________________________
//
// Skrypt ten powinnien się przydać wszystkim tym, którzy nie posiadają możliwośći komunikacji głosowej.
// To niewątpliwie szybszy sposób komunikacji niż otwieranie konsoli czy okna dialogowe i wklepywanie informacji.
// Co prawda, może się to wydać śmieszne ale nie wszyscy mają tsy czy ventyle, itp.
// ____________________________________________________________________________________________________________
//
// Instrukcja:
// CAPSLOCKa - powoduje przełączenie trybu informacji pomiędzy: "widzę nadchodzącego wroga", a "wróg mnie przeszedł".
// MOUSE3 - zlicza ilość jednostek przeciwnika od 1 do 6.
// ALT - resetuje zliczanie
//
// Możecie ten skrypt modyfikować do woli bez powiadamiania mnie o tym
//
// CichoCiemni^Dankan
// papa

bind capslock "vstr wybor"
set wybor "vstr widze_przeszli;set wybor vstr przeszli_widze"
set wybor "vstr przeszli_widze;set wybor vstr widze_przeszli"

// widze_przeszli - informacje o nadchodzacym przeciwniku
set widze_przeszli "bind mouse3 vstr widze_wroga; bind alt vstr widze_wroga_od_poczatku; vstr widze_wroga_od_poczatku; set wybor vstr przeszli_widze; echo ^0(^1!^0) ^2Widze wroga!!!""
set widze_wroga "vstr widze_wroga_1"

set widze_wroga_1 "say_team ^0[ ^2Nadchodzi ^11 ^2postac ^0]; set widze_wroga vstr widze_wroga_2; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_1"
set widze_wroga_2 "say_team ^0[ ^2Nadchodza ^12 ^2postaci ^0]; set widze_wroga vstr widze_wroga_3; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_2"
set widze_wroga_3 "say_team ^0[ ^2Nadchodza ^13 ^2postaci ^0]; set widze_wroga vstr widze_wroga_4; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_3"
set widze_wroga_4 "say_team ^0[ ^2Nadchodza ^14 ^2postaci ^0]; set widze_wroga vstr widze_wroga_5; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_4"
set widze_wroga_5 "say_team ^0[ ^2Nadchodzi ^15 ^2postaci ^0]; set widze_wroga vstr widze_wroga_6; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_5"
set widze_wroga_6 "say_team ^0[ ^2O Boze! Nadchodzi ^1caly team^2! ^0]; set widze_wroga vstr widze_wroga_1; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_6"

set widze_wroga_od_poczatku "set widze_wroga vstr widze_wroga_1"

//przeszli_widze - informacje o liczebnej sile wroga, ktore cie przeszedl na twojej pozycji
set przeszli_widze "bind mouse3 vstr wrog_przeszedl; bind alt vstr wrog_przeszedl_od_poczatku; set wybor vstr widze_przeszli; echo ^0(^1!^0) ^2Przeszli mnie!!!"
set wrog_przeszedl "vstr wrog_przeszedl_1"

set wrog_przeszedl_1 "say_team ^0[ ^2Przesla mnie ^11 ^2postac ^0]; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_2"
set wrog_przeszedl_2 "say_team ^0[ ^2Przesly mnie ^12 ^2postaci ^0]; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_3"
set wrog_przeszedl_3 "say_team ^0[ ^2Przesly mnie ^13 ^2postaci ^0]; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_4"
set wrog_przeszedl_4 "say_team ^0[ ^2Przesly mnie ^14 ^2postaci ^0]; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_5"
set wrog_przeszedl_5 "say_team ^0[ ^2Przeslo mnie ^15 ^2postac ^0]; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_6"
set wrog_przeszedl_6 "say_team ^0[ ^2O Boze! Przeszedl mnie ^1caly team^2! ^0]; set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_1"

seta wrog_przeszedl_od_poczatku "set wrog_przeszedl vstr wrog_przeszedl_1"

+Quote Post
wOLfen_Eng.
post 17:20, 6 04 2004
Post #20

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 325

No dobra nikt jescze nie wypisał komend potrzebnych do pisania skryptów.

A więc wypisuje tu kilkanaście ciekawych komend które znam:

+mlook------------------- Nie wiem do czego to służy
-mlook ------------------- Nie wiem do czego to służy
+scores------------------- Otwierasz Scores Menu
-scores-------------------- Zamykasz Scores Menu
+back--------------------- Idiesz do tyłu
-back---------------------- Nie idiesz do tyłu
+moveright--------------- Idiesz w prawo
-moveright---------------- Nie idiesz w prawo
+movedown-------------- Kucasz
-movedown--------------- Nie kucasz
+moveleft ----------------- Idiesz w lewo
-moveleft------------------ Nie idziesz w lewo
+leanright------------------ Pochylasz się w prawo
-leanright------------------- Zatrzymujesz pochylanie w prawo
+moveup------------------ Skaczesz
-moveup------------------- Nie skaczesz
+forward------------------ Idiesz do przodu
-forward------------------- Nie idzesz do przodu
+leanleft------------------- Pochylasz się w lewo
-leanleft-------------------- Zatrzymujesz pochylanie w lewo
+reload-------------------- Przeładowywujesz broń
-reload--------------------- Zatrzymujesz przeładowywanie broni
+zoom-------------------- Wyciągasz lornetke
-zoom--------------------- Chowasz lornetke
+activate------------------ Aktywowanie działania np. otwieranie drzwi, sterowanie karabinem itp.
-activate------------------- Deaktywacja
+useitem------------------ Nie wiem do czego to służy
-useitem------------------- Nie wiem do czego to służy
+speed--------------------- Choszenie
-speed-------------------- Zatrzymanie chodzenia
+strafe--------------------- Strafe mode
-strafe-------------------- Nie strafe mode
+lookdown---------------- Patrzysz w dół
-lookdown----------------- Nie patrzysz w dół
+lookup-------------------- Patrzysz w góre
-lookup-------------------- Nie patrzysz w góre
+right---------------------- Przekręcasz sie w prawo
-right----------------------- Zatrzymujesz przekręcanie się w prawo
+left------------------------ Przekręcasz się w lewo
-left------------------------- Zatrzymujesz przekręcanie się w prawo
+attack--------------------- Atak czyli strzelanie
-attack---------------------- Zatrzymujesz strzelanie
+sprint---------------------- Włączasz sprint
-sprint----------------------- Wyłączasz sprint

No to wszystko jak coś jeszcze znajde to dodam biggrin.gif a w tych co pisze "Nie wiem do czego to służy" to se musicie sami sprawdźić i wydumać tongue.gif .

---------------------------------------------------------------
I WSZYSTKO GRA

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi