![]() ![]() |
16:07, 27 09 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 95 Dołączył: 22-09-2003 Nr użytkownika: 282 |
Kolega mnie rozbawil do bolu, zwijalem sie 5min.
Przed chwilka gralem sobie na serwerze Telefonia ET Dialog. Mapa Railgun. Ja jako medyk ostro walczylem w przejsciu kolo command posta. Razem ze mna paru gosci w tym nasz bohater - |AC|Tom Z duza skutecznoscia utrzymywalismy przejscie jednak jako medyk leczylem kolegow. Ale - odrazu po smierci walili respawna, zamiast poczekac pare sekund zanim ich ciachne strzykawka. W koncu powiedzialem im zeby nie respawnowali jak jestem blisko. I tutaj teraz spokojnie i powoli radze przeczytac: pan |AC|Tom pisze nastepujace zdanie: "A chuja - bo ty chcesz XP, spierdalaj" W tym momencie nie wytrzymalem. |
|
|
|
18:29, 27 09 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 126 Dołączył: 26-08-2003 Skąd: Częstochowa Nr użytkownika: 144 |
Jest takie powiedzenie : "Sa ludzie i taborety"
|
|
|
|
20:30, 27 09 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 167 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Chojnice (studia Koszalin) Nr użytkownika: 263 |
Panowie, do tego jest topic o wtopach w ET
1. Nie musza biec z respawna do miejsca w ktorym bylem 2. medyk dostaje xp wiec nastepnym razem jak mnie uleczy moge juz miec max HP. |
|
|
|
12:01, 28 09 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 8 Dołączył: 24-09-2003 Nr użytkownika: 295 |
Ja wczoraj grałem na serwie Ultimategamerz #3 medykiem. I prawie zawsze kiedy byłem tuż koło nich dawali respawn. Raz mi sie zdarzyło, że taki kolo dał respawn i dostałem potem z panzerfausta
|
|
|
|
21:59, 30 09 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 3 Dołączył: 25-09-2003 Nr użytkownika: 298 |
Ja jako medyk jak slysze meed a medic i widze ze gosciu ma malo hp i nikogo nie ma w poblizu zabijam go i lecze, szczegolnie jak mam zielona strzykawe - szybciej i ekonomiczniej. Czy to nienormalne? Chyba nienormalne jest jak dostaje od jakis z...ow za to complaina.
|
|
|
|
8:43, 1 10 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
Dokladnie to jest stary dobry sposob z rtcw i jest powszechnie stosowany przez dobrych medow (pasek nie zawsze jest pelny a strzykawa podnosi do minimum 55hp) .... |
||
|
|
|||
13:18, 3 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 98 Dołączył: 22-09-2003 Nr użytkownika: 285 |
czy wam to pasuje mnie to osobiscie wk***** ostatnio gram na radarze biegne z medem ja mam 12 hp i mam radar(juz drugi wiec prawie koniec gry) a ten medic mnie kill i bierze radar i go 2x stracil w taki sposób zawsze mnie zabijal jak mnie to wk*** wedlug mnie to jest granie na xp ja sie mecze kradne radar ten doskakuje i mnie zabija bo chce doniesc radar zamiast mi dac apteczki
co WY sadzicie o takich medach ?????? Spanzik ale ja poprostu bralem obj i po walce z innymi jak uciekalem zostalo mi tyle ale chodzi mi ino o tego meda i o innych medów co tak robia bo mnie to wkr*** ad do tego meda co mnie zabijal on doslownie tak zabij mnie brał radar i mnie leczy dobra idzie dalej (my wracamy z tym drugim radarem tym co przewaznie sie po niego idzie od tylu drugimi drzwiami kolo comand.. i on dwa razy popelnia ten sam bład otóz jak tylko wzielismy radar (za kazdym razem axis odrazu doskoczyli do auta a on zamiast poczekac az my oczyscimy teren to sie laduje ja sie staram 2 razy kradne radar a on jak bohater wkracza i pedzi do auta choc niema szans jak by gral zespolowo to by poczekal na team |
|
|
|
13:28, 3 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 68 Dołączył: 13-09-2003 Nr użytkownika: 212 |
obj nie bierze sie inna klasa niz medyk , a jezeli juz to miej choc te 100hp
|
|
|
|
13:34, 3 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 136 Dołączył: 8-12-2003 Skąd: Żyrardów, wiesz mi nie chcesz tu przyjechać Nr użytkownika: 869 |
Tresc twojego posta mija sie z topiciem
Sa 2 przyczyny czemu med cie dobija: 1) 1 apteczka = 1 xp, a strzykawa chyba 7xp(jakos tak) 2) apteka daje ci 20hp strzykawa 50hp i mniej sie kolo meczy zeby trafic w biegnacego apteka. Mamy kozysci obustronne on ma 7xp a ty masz 50 hp Ale z tego co pisales w poscie to med zachowal sie po chamsku.Powinien cie oslaniac. Mnie najbardziej denerwoja medzi ktorzy sa medami tylko dla samych siebie.Takich to tylko z serwera w&(#$@%*&% na zbita m@!de!!!! |
|
|
|
13:36, 3 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 129 Dołączył: 17-10-2003 Skąd: Bochnia Nr użytkownika: 513 |
no coz roznie z tym bywa czasami medowi bardziej oplaca sie ciebie zabic,np jest taki medyk ktory ma juz ta zielona strzykawke i nie bendzie sie menczyl i tracil czasu z dawaniem apteczki tylko da zastrzyk i jests zdrowy jak ryba.no ale w takich sytuacjech gdzie jest wrog jest za toba to raczej nie oplaca sie zabijac bo mozna nie zdazycz z strzykawka...czasami to moze wkorzyc ale czasmai jest bardzo przydatne.Mnie najbardziej wkur***** tacy medycy: odradzasz sie po straceniu zycia i jestes zdrowy,a on wyprzedza cie strzela do ciebie(dzieje sie to tylko w przypadkach kiedy jest wylonczone FF)i pozniej gdy ledwo zyjesz daje ci apteczki!To jest nabijanie xp kolego!oczywiscie ja chce go kicknac ale innym to nie przeszkadza bo jak on moze wyrzucic takiego goscia "ktory ma tyle xp........"a najczesciej z tym faktem spotkalem sie na fuelu,byc moze nie ma to wiekszego znaczenia bo najczesciej gram wlasnie na fuelu....a bym zapomnial jak taki koles we mnie strzeli i da mi apteczke to nie mam do niego litosci i strzelam mu w leb!tempic takich tempic!No meze w niektorych przypadkach zostawiam go przy zyciu,bo pozniej okazuje sie ze to kolega ze szkoly
|
|
|
|
13:54, 3 01 2004
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
A mnie czasami wqrza jak mam 20hp i med zamiast mnie zabic, daje mi apteczki, ktorych w konsekwencji potem mu brakuje. Jakby mnie zabil wyleczyl dal 2 apteczki mialbym 100hp, a tak da mi 2 apteczki i mam 60hp
|
|
|
|
14:08, 3 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 204 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 499 |
Mam dla was propozycje grajcie na lanie , oglądajcie demka , rozwiązujcie testy IQ .
Jak medyk widzi kolesia z 12hp i go nie ubije to znaczy że to dupa nie medyk , czasem jest tak że nie opłaca sie już podnosić bo nie ma na to czasu , załóżmy ze zabijam kolesia , biore doki i jestem już u celu to go nie podniosę . Nie ma nic bardziej wkurzającego jak np FO drący m@!de o apteki 2 s przed respem , podczas gdy stoi tuz obok niego , nie na zadnej pozycji . Zbindujcie sobie killa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
14:25, 3 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 28 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 582 |
blah
w niemal kazdej dowolnej sytuacji zawodnika z 12hp czy cos w tym stylu trzeba postrzelic i podnies bo rzucanie apteczek to marnotrawienie nrg w takim przypadku, a w tej konkretnej sytuacji to co jest wazniejsze - czy zeby radary zostaly wyniesione czy zeby zostaly wyniesione przez konkretna osobe, tzn przez ciebie? co jest wazniejsze czy wygra team czy xp? zarzucasz tu temu medowi granie na xp a sam w sumie o co sie wq? nie znam sytuacji dokladnie bo mnie tam nie bylo ale z opisu wyglada na to ze med mial wiecej szans na doniesienie radaru z tym ze jesli cie strzelil ;p to powinien podniesc - biegniecie we 2 w pewnej odleglosci zeby was 1 pf nie zgibowal, tu med faktycznie jakis niedo)*^&(% |
|
|
|
14:38, 3 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 116 Dołączył: 12-10-2003 Skąd: Skawina Nr użytkownika: 448 |
po 1 za podniesienie dostaje sie 4XP
po 2 po dobiciu kogos i podniesieniu go nie dostaje sie za to XP |
|
|
|
14:42, 3 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 236 Dołączył: 2-11-2003 Nr użytkownika: 652 |
Temat jest "co sądzicie o medic'ach"....narzekacie na przypadki głupie, ale taką gadkę można uskuteczniać w stosunku do każdej klasy-fdops daje nalot w swoich,cvops rzuca granat dymny tak że swoi nic nie widzą i wróg ich wystrzeliwuje jak kaczki. Przypadek z radarem był faktycznie chamski, ale jest jeden wyjątek-zalezy ile było czasu do końca. Jesli był to drugi zestaw, zostało malutko czasu i przy trucku czekało kilku niemców, to szczerze mówiąc zrobiłbym to samo. Bo niemcy zabiliby za pierwszym strzałem tego z 12 hp, a medyk nim by podniósł radar to leżałby martwy. I czas by się skończył
|
|
|
|
14:57, 3 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 76 Dołączył: 21-10-2003 Skąd: poproszę inny zestaw pytań... Nr użytkownika: 539 |
Ja jestem medem i o tego typu zachowaniach wiem.
1. Apteczki są potrzebne w sytuacjach kiedy ktoś jest lekko ranny lub chcesz samego siebie uleczyć. 2. Nie ma sensu dawania apteczek kiedy ktoś ma 5 HP - marnujesz apteczki a i tak gość zginie od pierwszego lepszego ataku. Jeśli go dobijesz, dasz mu morfinę i zapodasz dwie apteczki - to gość i tak lepiej na tym wyjdzie a Tobie power bar szybciej sie zregeneruje. |
|
|
|
15:39, 3 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 239 Dołączył: 10-08-2003 Skąd: Szydłowiec Nr użytkownika: 81 |
Wczoraj miałem taką sytuacje:
Na Battery byłem fieldem axis, mam ~82 HP na górce obok bunkra leży około 10 apteczek porozrzucanych przez 3 medyków I właśnie w tej chwili dostaje strzała od tyłu odwracam się, a tu medyk z mojego teamu chce mnie dobić z lugera lata za mną i strzela, a że ma zeza to ja pierwszy zebrałem 3 apteczki i już nie miał powodu mnie dobijać. Akcja powtarzała się parokrotnie. Dodam jeszcze, że to nie był jakiś tam bezimienny noob tylko gość z klanu. I nie obchodzi mnie, że może są to jego początki i że trzeba być wyrozumiałym, to jego CL i klanowicze powinni mu to wyjaśnić kiedy to sie leczy a kiedy dobija i podnosi. Pozatym jeżeli już tak lami i denerwuje ludzi powinni mu kazać dodać do nika /r. |
|
|
|
16:01, 3 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 96 Dołączył: 1-01-2004 Skąd: Gdynia Nr użytkownika: 1020 |
A oto moja sytuacja: czaje sie za ścianą z mediciem z mojego teamu nagle patrze a on do mnie strzela i mi apteczki daje. I tak cały czas, w koncu sie wkurzylem i go zabilem a on mi jeszcze complaint'a. Po respawnie znów patrze a on strzela do kogoś innego i mu daje apteczki.Spytałem sie go po co to robi a on na to : "bo ja chce mieć majora i strzelam zeby nabic xp'a" no przynajmniej cos w tym stylu powiedzial.
|
|
|
|
16:02, 3 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 347 Dołączył: 23-11-2003 Skąd: Starogard Gdański Nr użytkownika: 795 |
Ja do tego dobijania nic nie mam, ale wkurza mnie sytuacja, gdy medyk chce mnie dobić i uleczyć pod silnym ostrzałem wroga. Wtedy przeważnie ginę ja i mój niedoszły zbawca.
|
|
|
|
16:03, 3 01 2004
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
sam najczesciej gram medem, ale najbardziej denerwuje mnie w nich cos innego. medyk w wiekszosci wypadkow powinien biegac i ginac za enga. podstawowa funkcja w 90% przypadkow to chronic dupe enga. a teraz opisze o co mi chodzi. gram na seawolf battery w allies. mamy 3 medow i jednego enga, czyli mnie. gine non stop bez asekuracji medow, ktorzy biegaja po plazy i lecza snajperow. SICK!!! wyglada to mniej wiecej tak: podbiegam buduje rame, zabijam 1-2 gosci i gine. medyka nie ma i niemcy niszcza rame. w koncu trace nerwy i zabijam wszystkich medykow. tak chyba z 3 respy i to dopiero pomaga. szybko zdobywamy zachodni bunkier, jednak czasu na wysadzenie jest juz za malo. ze medyk dobija swoich to sprawa oczywista i jasna. czesto sam podbiegam do meda i juz wie o co chodzi. gdy gram medykiem na wiekszosci servow dostaje danke za dobicie i uleczenie. co do nabijania xp to wiele osob zarzuca, ze gdy gram fieldem wyrzucam ammo. czy to jest nabijanie xp? raz, ze zaopatruje druzyne w ammo, wiec w sytuacjach podbramkowych z pewnoscia jej nie zabraknie. z drugiej strony co prawda dostaje te doswiadczenie, ale z pozytkiem dla teamu. field na 3 czy 4 poziomie potrafi rzucac praktycznie non stop naloty i arty. ma to znaczenie taktyczne dla calej druzyny.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |