IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> ja wam kurva psuje reputacje...., czego o Polsce dowiesz się z encyklopedi
sin
post 8:51, 29 01 2004
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 47

http://www.joemonster.org/article.php?sid=...=thread&order=0

a o mnie tam nie wspomnieli hm...
Go to the top of the page

+Quote Post
Sagitarius
post 19:42, 4 03 2004
Post #2

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 513

tam nie ma miejsca dla rudych krasnolodkow tongue.gif

+Quote Post
F.B.I|Koyot
post 21:19, 6 03 2004
Post #3

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1233

KU**A MAĆ! JA ODNAJDE TEGO SKUR****NA KTÓRY TO PISAŁ I ZABIJĘ! JAK ON ŚMIE?! KRAJ KTÓRY POWSAŁ GDY AMERYKA BYŁA W OKRESIE GINIĘCIA MAMUTÓW ON NAZYWA KU*WA KRAJEM BAGIENNYCH ŻYDÓW KATOLICKICH! Osobiście spotkałem się ze stwierdzeniem amerykanina że Polka powstała po 1wszej wojnie światowej.

+Quote Post
falubaz
post 4:47, 7 03 2004
Post #4

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

Ale nigdzie nie napisza ze sa nowe zdjecia nowe opisy wszystko zauktalizowane przepraszaja za to itp... Wazniejszy skandal a i tak sin jet wiekszem scierwem.,....

+Quote Post
MPM
post 9:45, 7 03 2004
Post #5

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 233

NO ja wiedzialem ze amerykanie sa zacofanii no ale nie do taikiego stopnia. Ale nie tylko oni robia z Polski debilow i wsioków. W encyklopedi BRITANICA w opisie enigmy pisze ze to anglicy ja rozszyfrowali a o Polakach ani słowa a przecież to własnie my przyczynilismy sie w najwiekszym stopniu do złamanie kodów enigmy.

Tak sie zastanawiam jak o nas takie bzdury y apisali chociaz jestesmy panstwem rozwijajacym sie i stoimy na wyzszym poziomie niz np Ukraina czy Białoruś to ciekawe co onich napsali mozeze mieszkaja w szalasach a jedzenie to zdobywaja poprzez lapanie ryb w rece lub rzucanie dzidami w jelenie.

+Quote Post
Swiety
post 14:59, 8 03 2004
Post #6

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Ja mam takie odczucie że jak ktoś pisze o Polsce to pisze o samych wadach i problemach.
Piszą o krajach zachodnich - wymieniają same zalety.

Niemcy - komentarze na temat tzw polnische verschaf (polska gospodarka), programy w niemieckiej telewizji z antypolskimi dowpipami, opinia o Polakach jako największych złodziejach chociaż np Włosi są jeszcze większymi.
Ameryka - dowpipy o Polakach typu co to jest stoi w kolejce i ma 200 iq - 200 Polaków. Nasze władze bardzo kochają Ameryke ale jakoś ta Ameryka nas bardzo nie kocha (np traktowanie Polaków na lotniskach)
Anglicy - traktują z wyższością wszystkich i trudno mieć pretensje do nich o czasami nieprzychylny stosunek do Polaków biggrin.gif No ale Anglia dużo dokonała przez sotatnie wieki to raczej ma morlane prawo do wywyższania się biggrin.gif
Czesi, Rosjanie - raczej się nie lubimy (sprawy historyczne), chociaż łączą nas wspólne słowiańskie korzenie.
Często "ruskich" uważamy za niecywilizowaną dzicz mieszkającą w szałasach, chociaż w takiej Moskwie ilość
jeżdzących Ferrari, Bentelyów i Rolls Royce jest jedną z największych na świecie biggrin.gif

Na programi Discovery z cyklu travel - pokazywane różne kraje - co pokazują przede wszystkim w Polsce - jakąś chłopską rozklekotaną furmankę na poboczu. Przykłady można mnożyć.

Przykłady z samego Wolfa - kiedyś jeszcze grając w RTCW w fUzz graliśmy z plan-B gdzie zostaliśmy bezpodstawnie wyzwani od złodziei samochodów (po meczu w open cup).
Na sweRTCW był artykuł z jakimś polakiem w roli głównej który bluzgał i wyzywał od cziterów innych. A to właśnie z reguły takie bluzgi najczęściej lecą ze strony graczy zachodnich i pod tym względem u nas nie jest źle.

Nie bez winy są sami Polacy i ich mentalność że wszystko co polskie to jest złe, chociaż gdzie indziej dużo lepiej nie jest.

A sin niestety swoją "działalnością" pogarsza i tak nienajlepszy obraz Polski i Polaków

+Quote Post
F.B.I|Koyot
post 15:34, 8 03 2004
Post #7

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1233

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 13:59, 8 03 2004)
Często "ruskich" uważamy za niecywilizowaną dzicz mieszkającą w szałasach, chociaż w takiej Moskwie ilość
jeżdzących Ferrari, Bentelyów i Rolls Royce jest jedną z największych na świecie biggrin.gif

Nie dziwota. W takiej "kupie" ludzi zawsze znajdą sie wybitni smile.gif Dlatego też Rosjanie mają świetnych sportowców.

+Quote Post
Spl!nt3r
post 16:12, 8 03 2004
Post #8

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1138

Na programi Discovery z cyklu travel - pokazywane różne kraje - co pokazują przede wszystkim w Polsce - jakąś chłopską rozklekotaną furmankę na poboczu.

A nieprawda bo kiedyś pokazywali w Dicemanie (na Dsc. Travel) pokazywali GDAŃSK laugh.gif , no i oczywiście zachwycali się GoldWasserem rolleyes.gif . Fakt że kogoś kto umie po angielsku szukali dosyć długo laugh.gif . Albo jak zaczepili jakiegoś dziadka :
-Do u speak english ?
-co ??? Odczep się panie ! cool.gif ( ale to niebyło na discovery )

+Quote Post
blinkkin
post 17:20, 9 03 2004
Post #9

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

QUOTE (Spl!nt3r @ 15:12, 8 03 2004)
Fakt że kogoś kto umie po angielsku szukali dosyć długo laugh.gif . Albo jak zaczepili jakiegoś dziadka :
-Do u speak english ?
-co ??? Odczep się panie !  cool.gif  ( ale to niebyło na discovery )

przypomnial mi sie kabaret tey i skecz 'na granicy'. laskowik odbiera telefon i slychac glos jakiejs niemki na to on:
- ich spreche deutsch nich.
ona dalej mowi i znowu potwarza:
- ich spre..... a w dupie to mam.
i odklada sluchawke.
jesli chodzi o discovery to widzialem program i pokazali calkiem ladnie krakow. szczegolnie zachwcali sie barami mlecznymi, gdzie za 4 dolary ostro sie objedli. co do niemcow to chyba kazdy zna przyslowie:
heute geschtolen, morgen in polen - dzis ukradzione, jutro w polsce.
co do rosjan to raczej ciezko spotkac obywatela federasji rosyjskiej w polsce.. na ryneczkach, bazarach staja tylko i wylacznie ukraincy, badz bialorusini. wystarczy spojrzec w statystyki urzedow celnych.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi