IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> 12monkeys.prv.pl, moja stronka
blinkkin
post 15:03, 15 02 2004
Post #1

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

w w w . 1 2 m o n k e y s . p r v . p l

zapraszam na moja strone. narazie to wersja co najmniej alpha i wymaga sporo poprawek. jesli mozecie to dajcie komentarze w tym topicu co o niej sadzicie. ma dopiero jeden dzien, wiec nie oczekujcie fajerwerkow. jakies pytania, popowiedzi, rady?
Go to the top of the page

+Quote Post
eInHeRjER_pL
post 16:19, 15 02 2004
Post #2

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 707

eee no blinkin webmaster. Wiesz strona wyglada bardzo ladnie (widac reke photoshopa albo czegos porzadnego) ale przez to dosc dlugo sie laduje. Ja na twoim miejscu pociachał bym grafike na mniejsze czesci. A pozy tym jeszcze chyba ktos ukradl lewy margines smile.gif bo go wogole nie ma. Ogolnie stronka sehr gut

+Quote Post
falubaz
post 18:21, 15 02 2004
Post #3

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

Jak narazie wlasnej stronki nie robie ale zamierzam i widze ze 12 malp mi pomoze smile.gif.tak ogolnie to za!@#iscta grafa smile.gif ale mozesz zrobic cos by sie wyswietlalo na srodku ekranu a nie z lewika bo to takie troche lewe smile.gif ale dobre dobre.i te popup sa beee
Pozdro

+Quote Post
Spl!nt3r
post 19:41, 15 02 2004
Post #4

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1138

Narazie mogę tylko powiedzieć że jest dobrze wink.gif
Ciekawa szata graficzna , w szczególności podobają mi się buttony ( szkoda że nie animowane tongue.gif )
chociarz ta czerwona czcionka bije mi po oczach rolleyes.gif . Na razie pustawo ale w końcu ma dopiero jedeń dzień więc szybko się wypełni. Można by coś zrobić z prawą pustą przestrzenią bo na 17 calowym monitorze 1024*760 trochę to razi.
BTW - Congratulations herr major. laugh.gif

+Quote Post
blinkkin
post 23:10, 15 02 2004
Post #5

dzieki za uwagi, temu umiescilem tutaj adres. rozwiazalem problem przesuwajac caly tekst na prawa strone oraz zmniejszajac szerokosc menu. narazie grafika jest ohydna, poniewaz zrobilem 'na szybkiego' zeby zobaczyc jak to wyglada. obecnie strona jest przystosowana do rozdzielczosci 1024*768 i chyba tak zostanie. zaczynam prace na poprawa calego menu, a dokladniej upchniecia wszystkiego na mniejszej przestrzeni. co do animowanych przyciskow to raczej odpada, poniewaz strona ma byc prosta, a zarazem schludna. nie jestem milosnikiem animacji na stronkach, a juz napewno nie tysiecy skryptow. co do wyskakujacych pop up'ow to jest z tym problem. dobre darmowe konto to rzadkosc, teraz rozgladam sie za czyms lepszym. co do koloru tekstu etc. narazie nie zabralem sie za arkusze stylow, wiec wyglada jak wyglada. zreszta dopiero odkrywam mozliwosci systemu phpWCMS, ktory jednym slowem jest za!@#isty. przy malym nakladzie pracy (jednak sprej wiedzy) mozna tworzyc naprawde ladne strony. szczegolnie przypadla mi do gustu budowa themu i brak jakichkolwiek zasranych pomocnikow html, ktore obciazaja niepotrzebnie przegladarke.

P.S. moze ktos zna jakis darmowy host z takimi wymaganiami:
- wieksze niz 10 mb
- z obsluga php (mysql tez mile widziany)
- wielkosc max. plikow wieksza niz 1 mb
- minimalny limit tranferu wiekszy niz 3 gb
- dosyc szybkie (przynajmniej takie jakie jest)
- brak pop up najwyzej jakis maly baner, najlepiej tekstowy
- dostep do konta prze ftp
- brak glupich wymagan jak miejsce zamieszkania, jezyk, aktywnosc na forum, minimalna liczba odwiedzajacych etc
- subdomena
korzystalem ze wszelkich mozliwych wyszukiwarek i mam najlepsze konto jakie udalo mi sie znalesc. moze ktos zasponsoruje mi takie konto? wymagania sa dosyc niskie...

+Quote Post
MastaBlasta
post 16:05, 16 02 2004
Post #6

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1181

Stronka bardzo spoko i bardzo oczoje**a , szczególnie grafa. Jak dla mnie nie wygląda jakby robiła to osoba początkująca smile.gif

Poza tym jako użytkownikowi Neo+ przysługuje mi 100mb na stronke i jak dasz 5 dyszek miesiecznie to ci zasponsoruje smile.gif

Wymagania bardzo niskie dry.gif

+Quote Post
Maczo
post 1:08, 17 02 2004
Post #7

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 795

Proponuję kilka poprawek do strony:
- zmiana nazwy pliku index.php na np. start.php ze względu na automatyczne dołączanie reklamy i zrobienie np. index.html z przekierowaniem na ten plik (ze start.php usunąć reklamy i dodać do przekierowującego index.html). Ja tak zrobiłem, przedstawiony efekt na: http://www.blekitnaarmia.togetherhost.com. The Free Server nie sprecyzował gdzie ma być reklama, więc nie mogą się przyczepić. tongue.gif
- target do linków w dziale linki smile.gif powinieneś zmienić na _blank, by strony otwierały się w nowych oknach
- zmniejszenie menu, bo to jest nienaturalnie szerokie tongue.gif
- dobrym pomysłem byłoby też dodanie komentarzy pod newsami i przyszłymi tutorialami.

O czym w ogóle jest ta strona, bo nie udało mi się tego doczytać. tongue.gif Było tylko uprościć życie niektórym osobom... No ale w czym? biggrin.gif

Jeśli to bedzie stronka o html, php itp. to jestem chętny do pisania tam tutoriali. smile.gif Bardzo dobrze (tak mi się wydaje smile.gif ) znam HTML i nawet dobrze php i mysql.

+Quote Post
blinkkin
post 14:00, 17 02 2004
Post #8

co do rad to kilka waznych informacji:
- zmiana hosta na szybszy lepszy i wogole. co do reklam to musialybyc, poniewaz takie byly wymagania hostingu. teraz nie bedzie zadnych pop up'ow i innych gowien.
- poprawa calego themu, czyli tekst jest pod spodem, ale sporo ze spora iloscia dodatkow po prawej stronie.
- linki zostaly dodane na szybkiego, wiec nawet ich nie sprawdzalem.
- komentarze to musi troche poczekac, poniewaz phpWCMS nie ma takiej opcji. napisze sam jakis prostu skrypt i styka.
- zawartosc strony. w sumie to bedzie moja stronka domowa z jakimis tam poradnikami, themami i innymi gownami. wszystko zwiazane z php, html i mysql + robienie grafiki na strony www.
jesli wszytko dobrze pojdzie to dzis strona w nowym wydaniu i na nowych hoscie bedzie dostepna.

+Quote Post
blinkkin
post 0:32, 2 03 2004
Post #9

po przejsciowych problemach 12 malp rusza jeszcze raz. nastapila zmiana aliasu na nowy:

:: w w w . 1 2 m o n k e y s . a b c . p l ::

+Quote Post
Sagitarius
post 22:00, 2 03 2004
Post #10

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 513

jak narazie to mi sie ta stronka nie otwiera...i nie mogem jej ocenic tongue.gif

+Quote Post
buzka
post 0:39, 3 03 2004
Post #11

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 1006

stronka naprawde ladna witac reke dobrego grafika smile.gif otwiera mi sie szybko ohmy.gif nie wiem czemu ktos tam pisal ze wolno chodzi ale mniejsza z tym buttony sa swietne!!! i co najwazniejsze linkow jest najwiecej do ET smile.gif tongue.gif pzdr

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi