![]() ![]() |
3:44, 11 09 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 26 Dołączył: 4-09-2003 Nr użytkownika: 187 |
Jaka jest przez was mapa najmniej lubiana??
Ja najmniej lubie (mozna powiedziec ze nienawidze) Wurzburg Radar. A czego?? Poprostu strasznie mi nie pasi. Prawie zawsze jak na niej gram niemcem to tam przegrywam... moze to sprawa druzyny, a moze tego ze czasami za latwo jest tam wygrac aliantem Zreszta grajac aliantem takze nie cierpie tej mapy. |
|
|
|
8:43, 11 09 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
Hmmm nie wiem czemu ale jakos nie przepadam za bialymi (rail, fuel) mapami ... a radar spox jak dla mnie
|
|
|
|
11:53, 11 09 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 44 Dołączył: 10-09-2003 Nr użytkownika: 206 |
Zdecydowanie radar - największy fps killer.
A snajperka z zoomem lub lornetka w trawie to juz totalna porażka. |
|
|
|
14:53, 11 09 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 28-08-2003 Nr użytkownika: 149 |
radar - zla pogota ciemno i przy okazi glupio to wyglonda : doniesc 2 radary do pojazdu ktury i ytak sie nie rusza (mogli to zrobic jak w gold rush)
|
|
|
|
| Go��_Macieks |
15:05, 11 09 2003
|
|
Goście |
Imo radar sux i rail ;( radar bo strasznie pozera fpsy wiem wiem kupic lepszy komp ale jednak =[ rail no nie wiem jakos niechetnie gram na niej
pzdr |
|
|
|
17:05, 11 09 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 44 Dołączył: 31-08-2003 Skąd: Augustów Nr użytkownika: 158 |
yyyyyyyyyyyy ?
Przeciez radar wcale nie jest taki zly. Mozna wylaczyc sobie deszcz, rozjasnic gamme i mapa jest naprawde OK. Ja na ffa nie gram tylko po to zeby wygrywac a przedewszystkim zeby sobie przyjemnie pograc. Moge nawet przegrywac ale jezeli mam dobry sklad to gra jest mila. Teraz co do map: Najbardziej nie lubie railguna mapa kompletnie sux wogole jest chujowa ;p . Reszta jeszcze ujdzie jakos |
|
|
|
18:23, 11 09 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 203 Dołączył: 5-08-2003 Nr użytkownika: 69 |
Lepszy jest radar niz railgun
|
|
|
|
21:04, 11 09 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 33 Dołączył: 2-09-2003 Nr użytkownika: 174 |
Ja Rail Gun nawet lubie chodź jest dosc trudny (btw. to jedyna mapa gdzie Axis atakują, więc jest inny klimat).
Taak to prawda Radar jest nie dość, ze trudny dla Axis to jeszcze jakiś taki nie zręcznie zbudowany... Nie podoba mi się. |
|
|
|
0:34, 12 09 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 69 Dołączył: 6-08-2003 Nr użytkownika: 72 |
a ta battery wam sie podoba ? imo sux , a radarek to ja lubie , a ten railgun to nudny jest
|
|
|
|
10:30, 12 09 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 35 Dołączył: 8-09-2003 Skąd: Gdansk Nr użytkownika: 196 |
Na nerwy dziala mi radar. Strasznie ciezko sie gra ... nie ma takiej przyjemnosci. Jest to mapa na ktorej raczej nalezy sie skradac, niz atakowac szturmem.
Druga to battery. Wszystko zalezy od przypadku lub duuuzej przewagi jednego teamu. |
|
|
|
18:42, 12 09 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: ProPlay0r Postów: 13 Dołączył: 22-08-2003 Nr użytkownika: 124 |
rail i fuel sux :/
radar rox :] |
|
|
|
23:46, 12 09 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 12-09-2003 Nr użytkownika: 211 |
Wurzbug Radar to dla mnie 2 najlpesza plansza po Siwa Oasis a najgorsza to fuel dump
|
|
|
|
1:22, 16 09 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 4-09-2003 Nr użytkownika: 182 |
imo najlepsza to radar to oasis a railguna nie cierpie po prostu jakas taka dziwna ;]
|
|
|
|
14:30, 16 09 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
jako że mam sprzęt bardzo nieodpowiedni do gry to najgorzej grać mi na Radarze i na Rail Gunie. Ale jakbym mial wybierać najgorsze mapy.
To wymieniłbym Rail Gun jakoś nie wiem pomysl mapy oraz gra na niej dostarcza mi najmniej emocji i najmniej satysfakcji. Jakoś na niej jest bułkowato. Mapy Ok to według mnie Battery , Radar i Fuel Dump A 2 najlepsze mapy według mnie to Oasis i Goldrush |
|
|
|
22:28, 16 09 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 11 Dołączył: 13-09-2003 Nr użytkownika: 214 |
Najgorasza jest SeaWallBattery poprostu slabo zbalansowana moim zdaniem bo jak Niemcy nie popelnia bledu to nie ma bata zeby wygrac.
Radar jest fajny ale faktycznie ta trawa to jest jakas niedorobiona bo zre fpsy jak cholera a tak to reszta spox Pozdrawiam Hallis |
|
|
|
0:25, 17 09 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 44 Dołączył: 10-09-2003 Nr użytkownika: 206 |
Ja bardzo lubię battery i moim zdaniem jest całkiem nieźle zbalansowana.
A już na pewno nie nazwałbym jej najgorszą mapą. Wszystko zależy od teamu. Załóżmy, że axis nie popełnią błędu, czyli nie zejdą na plażę, nie otworzą też pod żadnym pozorem drzwi z drugiej strony. Niech grają u nich wiedzący o co chodzi ludzie, czyli dobrzy coverci umiejący sprawnie rampe likwidować i w miare snajpujący, medycy podnoszący szybko wszystkich pechowców i rzucających cały czas apteczki gdzie popadnie, tak by nigdy nie mieć za dużo powera, fieldopy odpowiednio dobrze rzucający naloty lub artylerie, umiejący znaleźć się na pozycji panzer, engi pilnujące mg coby sprawne były i ewentualnie je obsługujące (zwłaszcza ten jakże niedoceniany i często w ogóle nie budowany mg z środka budynku z widokiem na górkę przed rampą). itp itd. Piękno tej gry polega także na tym, że na każdą strategię jest antystrategia. Bo nawet dobry team axisów nic nie poradzi, jeśli alliesi przeprowadzą zgrany i skoordynowany atak, wykorzystujący wszystkie możliwości et. Czyli eng, który od razu pobiegnie zbudować command post, chociażby po to, żeby panzerowi szybciej się power odradzał - zawsze będzie pierwszy przed przeciwnikiem, jeśli od razu po spawnie zrobi kill i wybierze spawn bliższy command postu, powinien też zaminować za command postem tak, by można było bezpiecznie przejść, ale też tak, by można było po minach na command mapie poznać, czy ktoś ich nie zdetonował bądź rozbroił ( zakładamy że nikt na nie wejdzie, w końcu teamy są dobre Moim zdaniem mapa jest dobrze zbalansowana, pod warunkiem że nie ma lamerii wszystko psującej, ale to już na każdej mapie potrafi zepsuć przyjemność z gry. I niestety zbyt często się zdarza. A takie moje przemyślenie... Chłopaki robiący standardowe mapy do et odwalili kawał dobrej roboty, jak się widzi niektóre custom mapy, to aż sie rzuca w oczy brak tego balansu, o którym tu mowa. Mam nadzieję również że komuś się przydadzą moje spostrzeżenia co do taktyki. A poza tym trzywyrazowe posty ownują. |
|
|
|
2:05, 17 09 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 25 Dołączył: 2-09-2003 Nr użytkownika: 171 |
A ja się wyłamie .. lubie mapę z bankiem.
Przy dobrych teamach totalna jatka, odłamki latają w powietrzu, mnóstwo pojedynków 1v1 2v2 - na tej planszy moim zdaniem nalepiej wychodzi kto jest lepszy w typowym street - fightingu. Radar nie lubie i to bardzo - zgrany team aliantów w większości przypadków na niej wygra. Generalnie brakuje mi w standardowym packu map w których się alianci bronią (railgun) a axisi atakują. A co do map to ciekawe kiedy ktoś się zabierze za zrobienie jakiejś mapy bazowanej na polskich realiach. Na przykład możnaby wykorzystać motyw z bunkrem Hitlera (o ile mnie pamięć nie myli gdzieś w polsce był). Co prawda fajno byłoby zobaczyć polaków z pepeszami ale i aliantami człowiek nie pogardzi. Pozdro X PS .. o już znalazłem - Wilczy Szaniec - jakby komuś się chciało ... może sam się za to wezme http://www.szawkalo.projekcja.pl/podroze/w...ch/wolfsch.html |
|
|
|
22:45, 17 09 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 2 Dołączył: 17-09-2003 Nr użytkownika: 230 |
najbardziej z...ana jest rail gun bo smierdzi ogorkiem i nie jest zbytnio emocjonujaca a wurzburg jest spox.
|
|
|
|
15:25, 18 09 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
Fuel ssie. Tak niezbalansowanej mapy w et jeszcze nie widzialem. Allies nie maja szansy wysadzic, nawet gdy axis maja troche gorszy team (ale 2-3 myslace osoby).
Btw, Iilka czego nie lubisz na railu? hyhy opawiania ludkow z pfa |
|
|
|
19:15, 18 09 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 11 Dołączył: 13-09-2003 Nr użytkownika: 214 |
Wiesz moze masz i racje odnosnie SeaWallBattery ale jak ja gram to nie moge patrzec jak kolesie partacza sprawe a ze nie jestem w zadnym klanie to nie moge liczyc na czyjes wsparcie,ale byc moze zgrany team jest sobie w stanie poradzic
Pozdrawiam Hallis |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |