![]() ![]() |
12:25, 30 07 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 30-07-2004 Nr użytkownika: 2454 |
Witam !
Kiedy zainstaluje ET oraz patch 1.02 i próbuje uruchomić gre, włącza mi sie consola gry, zaczyna cos pisac i zamiast wejść do gry, nagle sie wylącza. Mój sprzęt : Win 98 , Pentium III , 128MB RAM, GeForce 2 MX, Celeron 700MHz Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
|
16:24, 30 07 2004
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 37 Dołączył: 5-01-2004 Skąd: GMT+01:00 Nr użytkownika: 1053 |
napisz to0 co pisze consola...a nie wypisujesz jak troll config komputera |
||
|
|
|||
16:45, 30 07 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 30-07-2004 Nr użytkownika: 2454 |
"ET 2.55 win-x86 May 27 2003
----- FS_Startup ----- Current search path: C:\Program Files\Wofenstein - Enemy Territory\etmain\pak0.pk3 (37125 files) C:\Program Files\Wofenstein - Enemy Territory\etmain\mp_bin.pk3 (4 files) C:\Program Files\Wofenstein - Enemy Territory/etmain ----------------- 3729 files in pk3 files execing default.cfg couldn't exec language.cfg couldn't exec autoexec.cfg Hunk_Clear: reset the hunk ok ...detecting CPU, found Intel Pentium III" (pisałem to ręcznie także gdzieś mogłem zrobić błąd) Zaznacze jeszcze że posiadam DirectX 9.0b. |
|
|
|
17:35, 30 07 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 352 Dołączył: 16-04-2004 Skąd: Telefonia Dialog Nr użytkownika: 1724 |
Nie ma takich plików w twoim katalogu z et. A ET potrzebuje language.cfg żeby sie uruchomić. Prawdopodobnie masz zwaloną instalke. Ściągnij z innego źródła. EDIT To był lol.. Po własnej reinstalce miałem te same teksty brak pliku itp.. A Dankan jak to dankan.. drze m@!de na wszystko do czego można sie przyczepić. |
||
|
|
|||
17:39, 30 07 2004
|
|
|
Ściągnąłem dwie instalki z dwóch różnych źródeł ale nic ... spróbuje i trzeci raz
Ściągnąłem, zainstalowałem i dalej to samo ... Proszę pomóżcie ... |
|
|
|
16:20, 31 07 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Moderatorzy Postów: 166 Dołączył: 13-03-2004 Skąd: Tychy Nr użytkownika: 1439 |
jackalpl widze że jesteś nowym użytkownikiem więc wiedz: w górnym prawym rogu twojego postu jest taki "Magiczny" przycisk "edycja".
Następnym razem użyj tego przycisku a nie wal jednego postu pod drugim ok ? |
|
|
|
13:08, 1 08 2004
|
|||||||
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
a w twoim katalogu są??? sami specjaliści - omg bez względu na to, z której instalki (były kiedyś dwie różne, afaik dzisiaj już nie można nawet mówić o dwóch różnych) puści et konsola i tak wypisze, że nie może odpalić 'language.cfg', ten komunikat zupełnie nic nie znaczy i tak samo jak komunikat o tym, że konsola nie może odpalić 'autoexec.cfg' ... nie ma najmniejszego wpływu na problem tego kolesia. ...a ty jak już podajesz jakieś informacje z konsoli to zrzuć ją (w całości - jak nie wiesz, który komunikat jest istotny) do pliku ale nie przepisuj jej ręcznie, i nie pisz mi jaki masz zegarek tylko przeczytaj ten temat.... ewentualnie wróć z problemem na board. 'x:\twój folder et\Docs\Help\index.htm' - obadaj tą ścieżke.
jeżeli nigdy nie widziałeś tych "napisów" to powiem ci, że tekst ten określa minimalne wymagania W:ET, z tego co wiem ledwo je spełniasz, a gdybym miałbyć niemiły powiedziałbym, że et nie chodzi na comodore64 i nawet jeśli wcześniej działała to pewnie nie zadziała ponownie jeżeli nie zmienisz konfigu kompa albo nie zrobisz porządku z systemem, który zajmuje ci zbyt wiele zasobów pamięci fizycznej, wirtualnej, procesora. |
||||||
|
|
|||||||
15:28, 11 08 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 85 Dołączył: 24-02-2004 Nr użytkownika: 1333 |
Ja mam taki dziwny problem od kiedy pogrzebałem ostro w konfigu , mianowicie przy wchodzeniu na serwery (nie wszystkie) mapa potrafi mi się ładować 3 razy i dopiero mogę grać , po zmianie mapy już jest wszystko ok ładuje się raz. tylko przy pierwszej mapie po wejściu na ten serwer tak mi się dzieje , zauważyłem też że podczas tego ładowania rozciąga mi się ekran . Problem ustąpił kiedy odznaczyłem że konfig jest tylko do odczytu , ale zaczęły się w nim dopisywac wtedy dziwne rzeczy , rozrósł się do 19 kb ,przestały działać niektóre bindy i funkcje aż w końcu przestaje działać gra wogóle i wczytuje konfig standartowy z gry oO. zaznaczam że nie przegiąłem z ustawieniam bo pb w konsoli wypisuje że wszystko jest ok . Jeśli ktoś wie jak się z tym uporać będe wdzięczny .
te potrójne ładowanie mapy nie jest jakąś straszną dla mnie tragedią ale wolałbym żeby ładowało się raz (zależy na czasie) |
|
|
|
21:53, 12 08 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 194 Dołączył: 25-09-2003 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 305 |
Mam strasznie wk@%&^%*(!#$ problem. Od wczoraj nie mogę połączyć się z serwerem na którym jest config clanbase 6 vs 6. Podczas ładowania mapy, gdy pasek dochodzi już do samego końca, gra wywala mi się do pulpitu i następnie przywraca się do poprzedniego rozmiaru i mapa ładuje się od nowa... i tak w nieskończoność. Mój kolega ma podobny problem, tyle że mu gra wykrzacza się do pulpitu tylko raz, a następnie wyskakuje mu jakiś błąd ET.
W oby tych przypadkach dzieje się tak tylk owtedy kiedy wchodzimy na serwery z configiem clanbase. W przypadku gdy server jest ustawiony na competition settings mozemy grać normalnie. Jest to bardzo uciążliwe bo nie możemy grać klanówek i meczów w CB. Próbowałem ustawiać config na "tylko do odczytu" a potem na "archiwalny" ale to nic nie daje:/ Z góry dziękuję za pomoc i sugestie. |
|
|
|
9:43, 13 08 2004
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
źródłem problemu (w obu przypadkach) są prawdopodobnie customy (mapy, skiny, badziewia - pliki pk3), które duplikują się np. w folderach 'etmain'-'etpro'. rozwiązaniem więc będzie zgromadzenie wszystkich dodatkowych pk3 tylko i wyłącznie w folderze 'etmain' (z tego folderu korzystają wszystkie mody).
kilkakrotne przeładowywanie mapy podczas wbijania na serwery czy minimalizowania et to nie jedyny problem bo silnik ładuje wszystkie zduplikowane customy, których wymaga serwer z którym się łączycie do pamięci i w efekcie et może pożerać do dwóch razy więcej ramu niż normalnie. |
|
|
|
17:17, 13 08 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 85 Dołączył: 24-02-2004 Nr użytkownika: 1333 |
Dzięki wielki Dankan za pomoc , ale to nadal nie jest przyczyna problemu , nie mam zdublowanych plików .
Mój kumpel ma to samo tyle że jemu ładuje się po 2 razy zawsze jak wchodzi na serwer z et pro 3.1.0 , i mówi że właśnie odkąd ten mod wyszedł zaczęło się mu tak robić. Sam nie wiem co o tym mysleć |
|
|
|
16:52, 26 08 2004
|
|
|
przez ostatnie dwa dni miałem to samo o czym tutaj dyskutujemy - mapy ładowały się dwukrotnie, zawsze w trakcie łaczenia z serwerem i czasami podczas zmiany mapy.
gram bardzo mało ale na przestrzeni tych dwóch dni zdąrzyło mnie to wkur.wić więc zacząłem grzebać i po 10 minutach namysłów rozwiązałem ten problem. na początku myślałem, że to w/w kwestia zduplikowanych plików ale zrobiłem z nimi porządek a problem ciągle występował. po chwili namysłu skojarzyłem, że to właśnie dwa dni temu robiłem cfg pod kafejkę internetową mojego kolesia, gdzie nie miał zbyt dobrych kompów (ahtlony 1,4ghz, gforce 440 mx 64mb, 256mb ram dimm)... zredukowałem przestrzeń buforowania żeby zyskać trochę "swobodnego" ramu. ograniczyłem więc com_zonemegs do 64mb i com_soundmegs do 48mb (dodatkowo na poziomie windowsa zwiększyłem rozmiar plików stronnicowania do 800mb zaznaczając przy tym żeby system nie buforował w VM wszystkich niezbędnych podczas bootowania systemu plików) - jemu wyraźnie pomogło, dlaczego więc mi ten cfg zaszkodził? kompy w kafejce były wyposażone w 256mb ramu, hulały na windowsie millenium (straszny syf btw), po załadowaniu systemu pozostawało około 120-150mb wolnego ramu. pierwotnie et przycinało bo miało za mało przestrzeni na pliki środowiskowe (domyślne 24mb zonemegs, 24mb hunkmegs, 24mb soundmegs = ?72mb), minimalizując hunkmegs do 6mb i zwiekszając przestrzeń pozostałych dwóch środowisk wykorzystałem i tak nie używany wolny ram, pozostawiając około 20-30mb ramu luzem - w tym przypadku to wpłynęło pozytywnie na wydajność komputerów z kafe.... być może wszystko byłoby ok gdyby nie to, że cfg rozgraniczyłem na kilka plików, które zawierały różne elementy konfigu (grafa, system, sieć, etc. - nie było w tym nic głębszego, takie dzielenie cfg na pliki nic nie daje - zrobiłem tak bo miałem na to ochotę, hy hy hy mam nadzieję, że ten tekst także dla was okaże się receptą na ten problem bo np. maksymalnie wkur.wiało czekanie. |
|
|
|
4:16, 27 08 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 31 Dołączył: 20-07-2004 Nr użytkownika: 2370 |
U mnie na to podwojne ladowanie sie mapy pomoglo cos takiego, aby odrazu odpalac etpro.
Czyli, zrobienie skrotu, dopisanie parametru +fs_game etpro. Ladowalo sie kilka razy zapewne dlatego ze raz ladowalo sie z etmain, potem dopiero zalapalo ze jest mod, i ladowalo 2 raz mape na modzie. Tak przynajmniej u mnie. Pisanie connect ip, bezposrednio z etpro u mnie rozwiazuje ten problem... Tyle ze konfig mam prawie defaultowy, duza ilosc ramu... Kiedys bylo podobnie, jeszcze na 128ram, ale potem jakos samo przeszlo... Laczylam sie bezposrednio z etpto... |
|
|
|
10:37, 27 08 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 135 Dołączył: 28-03-2004 Skąd: Z Domanic Nr użytkownika: 1621 |
Mam takie coś. Może nie problem ale... Gdy coś ściąga z serwera to pisze ile kb ściągnęło i ile czasu zostało. Kilka razy miałem tak, że jak ściągałem mapę to było: 40% 41% 1100%
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |