IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> czy et to gra dla starszych graczy ?, wiek oto jest pytanie ...?
TespiS
post 23:41, 4 10 2003
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 292

Jestem ciekaw co sadzicie na ten temat czy w et lepiej graja ludzie starsi czy tez moze ci mlodzi gracze, a moze niema to wiekszego znaczenia
czekam na wasze sugestie.
Go to the top of the page

+Quote Post
Dajmos
post 1:07, 5 10 2003
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 264

Według mnie tu nielazeżny jest wiek ale Staż grania i umiejętnosci .
W tą gre mógł by grac nawet 7 latek gdyby tylko troche pogłówkowął i miał reflex

+Quote Post
s1ayer
post 9:26, 5 10 2003
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 282

jak dajmos powiedzial zalezy to od indywidualnych umiejetnosci i predyspozycji. patrzac po scenie AoT np. bardzo dobzi gracze nie sa az tak starzy (np. Xavi, Bravehaeart, Grand). Wystarczy miec dobry refleks i kupe czasu, a mysle ze po 1.5 roku bedziesz plutonem egzekucyjnym na miare Angela biggrin.gif

+Quote Post
Pio
post 10:10, 5 10 2003
Post #4

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 87

czy et to gra dla starszych graczy ?, wiek oto jest pytanie ...?

ET to gra dla ludzi myslacych a z tym jest krucho na polskich serwerach

+Quote Post
Dajmos
post 10:15, 5 10 2003
Post #5

Feldwebel
Ikona Grupy

Tak zgadzam sie z Pio .
Przeraza mnie to ze na POLSKIECH serwerkach graja ludzie którzy albo nie grali w RtCW ale jeszcze niewidzieli na oczy RtCW i ET :/

+Quote Post
bERT gDAŃSK
post 15:31, 5 10 2003
Post #6

Schutze

Nr użytkownika: 380

Hmmm Wiek? Ja mam 31 lat i gram w ET dość często. Jeśli w wynku tej dyskusji okaże się, że to gra nie dla takich starych pierdzieli jak ja to popadnę w depresję! wink.gif

+Quote Post
falubaz
post 19:09, 5 10 2003
Post #7

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

hmmm. ja mam 17 lat.ale tu nie wiek jest wazny tu wazna jest intelegencja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co za rozmowa wogole.co do polskich serverow.do lipca to masakra byla na polskich serwerach bo malo co kto kminil gre i fragowanie bylo.ale teraz to tylko CDA smierdzi syfem.wg mnie oczywiscie .nie zabijcie mnie tylko.moim zdaniem najlepsze sa 2 day of days 1i2 pifpaf jawnet dialog 2

+Quote Post
TespiS
post 21:13, 5 10 2003
Post #8

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 292

dzieki za sugestie mysle ze sie z wami zgadzam ze najwazniejszy jest tu starz gry a nie sam wiek gracza, a co glypoty grajacych to w 100% popieram, dla wiekszisci graczy liczy sie indywidulany wynik a nie wygrana teamu. najsmieszniejsze jest jak widze 3 medykow wprost bijacych sie kto pierwszy uzdrowi kolesia tongue.gif

+Quote Post
rover
post 0:00, 7 10 2003
Post #9

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 293

ja natomiast nie rozumiem dlaczego piszecie o zenujacym poziomie na serverach, robiac z siebie mastahow i mega killerow, ktorym obecnosc noobow bardzo przeszkadza. gram w rtcw od poczatku i zadnego z was na serverze nie widzialem, zaden nie rzucil mi sie w oczy, nie wykazal sie niczym wyjatkowym. dla mnie to wy prezentujecie zenujacy poziom polskiej sceny, ale czy wytykam to w kazdym swoim poscie? czy w kazdym topicu, w ktorym madrzycie sie i uskuteczniacie swoje kosmiczne filozofie, ktore w wiekszosci nie trzymaja sie kupy, pisze ze nie moge z wami grac, bo jestescie dla mnie lamami? nie, nie pisze, totez prosze - nie piszcie wiecej rzeczy oczywistych, bo spamujecie tylko forum.

et jest gra dla graczy myslacych - nie wazne czy stary czy mlody, musi miec wystarczajaco duzo doswiadczenia z grami fpp i wykazywac troche wiecej oznak myslenia niz przecietny polak z analfabetyzmem wtornym. wniosek? 13 latek nie posiada tych przymiotow - et to gra dla graczy nieco starszych. troche to smiesznie brzmi, ale niektorzy z was powinni najpierw nauczyc sie poprawnie pisac, a dopiero pozniej spamowac forum i grac w et.

a teraz... niech kazdy zrobi rachunek sumienia.

+Quote Post
chinczyk2
post 8:37, 7 10 2003
Post #10

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 170

znaczy zakladasz, ze KAZDY nowy nie mysli? nie wszyscy maja mozliwosc dolaczenia do klanu. a narzekanie ma dzialanie terapeutyczne i chyba niektorzy tylko dlatego w to jeszcze graja, ze moga sobie kogos s... wink.gif
po to jest forum, a jak chcesz byc taki calkiem ponury to napisz ksiazke, albo co...

+Quote Post
MoVo
post 22:58, 7 10 2003
Post #11

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 290

Też miałem zamiar zejść z tematu, ale sie powstrzymam i powiem cos na temat.
Nieważne ile ma się lat, liczy się ile spędzasz grając w Wolfa. Jak np. stary dziadek zacznie pykać to moze byc tak samo dobry jak 10 latek, a nawet lepszy. Tylko jemu może być trochę trudniej. może też dostac zawału jak mu nagle adrenalina podskoczy.

+Quote Post
Rollo Tomasi
post 23:29, 7 10 2003
Post #12

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 409

Wiekszosc postow to moim zdaniem rozwazania czysto teoretyczne : jeśli bedzie skillerem..., jesli bedzie myslal... itp. Z moich doswiadczen wynika, iz wiekszosc silnych klanow sklada sie glownie z graczy pelnoletnich. W klanach z nizszej polki gra przewaznie mlodziez. Istnieja co prawda pewne wyjatki jak na przyklad Maciex czy doktor, ale jak to wyjatkow jest ich niewiele biggrin.gif Inna sprawa, ze moge miec zle doswiadczenia smile.gif

Moim zdaniem jest kilka powodow takiego stanu rzeczy:

1) Ludzie dorosli maja wieksza swobode dysponowania swoim czasem
2) Sa bardziej konsekwentni (co ma duzy wplyw na np obecnosc na treningach)
3) Sa dojrzalsi uczuciowo (dzieki czemu nie robia glupot na klanowkach wink.gif )
4) Przewaznie, z racji stazu jako gracza, maja wieksze doswiadczenie z grami FPP

Moge miec oczywiscie zle spostrzezenia, ale w sumie od tego jest forum zeby sie nimi dzielic smile.gif Dlatego tez porsze mlodziez zeby mnie nie zjechala zbytnio wink.gif

+Quote Post
spanzik
post 5:38, 8 10 2003
Post #13

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 212

QUOTE (chinczyk2 @ Oct 7 2003, 06:37 AM)
znaczy zakladasz, ze KAZDY nowy nie mysli?

dokladnie tak, ze swojej niewiedzy i niedoswiadczenia wychodza kwiatki typu "Rambo medic: 5 z teamu lezy wystarczy tylko podniesc , ale on walczy z respem wroga" PF camping: "Kampienie z pfem albo ganianie z nim i zabijanie byle pierwszego napotkanego wroga". Przykladow mozna mnozyc w nieskonczonosc. Innymi slowy "myslenie" w grach jest to przewidywanie zachowan przeciwnika , ew grupy przeciwnikow , niestety bez wiekszego bagazu doswiadczen tego wykonac sie nie da. Tak wiec przestancie pisac bzdury na forum i idzcie grac :] no chyba ze lubicie byc sniadaniowo obiadowa pozywka dla spragnionych taniej smiesznej glupoty wink.gif

+Quote Post
FarSight
post 8:54, 8 10 2003
Post #14

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 92

Korci mnie ..... ale sie powstrzymam ... jeszcze ..... nawet nie wiecie ile mnie to kosztuje ......

+Quote Post
Cienki Bolek
post 10:10, 8 10 2003
Post #15

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 410

QUOTE (Rollo Tomasi @ Oct 7 2003, 09:29 PM)
Moim zdaniem jest kilka powodow takiego stanu rzeczy:

1) 2)3) Tak
4) Nie bardzo smile.gif

Witam ... swoje fpp zaczalem od Wolfensteina 3d.. smile.gif Tez sie zastanawiam czy nie jestem za starym piernikiem na taakie granie. (Rok kprodukcji 1976) Troszke przemyslen nt ET. I mojej historii z fpp smile.gif
Stalke mam od niedawna ... 1.5 roku... Po LAN'ie to nawet bylem niezly .... ale w necie .. szok po prostu.. szkoda gadac smile.gif. W ET podobnie .. trafic nikogo nie potrafilem na poczatku, teraz juz troszke lepiej... Ale w ET wcale nie trzeba byc super killerem .. na razie gram medykiem glownie 85%.. czasem zmieniajac sie w enga, jesli jes taka potrzeba chwili. Grajac w ET mysle glownie o teamie, i staram sie wyprzedzac o jeden krok wroga smile.gif.... /gold... alianci szturmuja bank... to trzeba imo juz 1 barykade stawiac, nie mozna byc optymista, ze na 100% obronimy .. zawsze musi byc jakis plan awaryjny etc. etc.)/ Najbardziej zaskakuja mnie ludzie ktrozy na hurra naprzod wala bez wzgledu na sytuacje... Wstanie w respie i od razu biegnie .. IMO lepiej opoznic jeden atak .. poczekac na wszsytkich. No coz ale zeby tak grac .. to na publicznych serwach rzadko ...
A klany gdzie sredni jest okolo 15 lat ... to troszke niepowazni ludzie sa... rozumiem, ze mozna szukac tylko de besciakow.. itp. ale oprocz tresci liczy sie forma .. wzajemne poszanowanie ... sorki ale jesli 13 latek wymysla mi od durni to troszke niepowazne smile.gif. Im starszy gracz tym wiekszy dystans IMO, nie podniecaja sie tak grajac mniej klna ... i pamietaja, ze to w koncu tylko gra a nie swiat rzeczywisty . Pozdro

+Quote Post
Aiven
post 11:44, 8 10 2003
Post #16

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 49

QUOTE (rover @ Oct 6 2003, 10:00 PM)
ja natomiast nie rozumiem dlaczego piszecie o zenujacym poziomie na serverach, robiac z siebie mastahow i mega killerow, ktorym obecnosc noobow bardzo przeszkadza. gram w rtcw od poczatku i zadnego z was na serverze nie widzialem, zaden nie rzucil mi sie w oczy, nie wykazal sie niczym wyjatkowym. dla mnie to wy prezentujecie zenujacy poziom polskiej sceny, ale czy wytykam to w kazdym swoim poscie? czy w kazdym topicu, w ktorym madrzycie sie i uskuteczniacie swoje kosmiczne filozofie, ktore w wiekszosci nie trzymaja sie kupy, pisze ze nie moge z wami grac, bo jestescie dla mnie lamami? nie, nie pisze, totez prosze - nie piszcie wiecej rzeczy oczywistych, bo spamujecie tylko forum.

et jest gra dla graczy myslacych - nie wazne czy stary czy mlody, musi miec wystarczajaco duzo doswiadczenia z grami fpp i wykazywac troche wiecej oznak myslenia niz przecietny polak z analfabetyzmem wtornym. wniosek? 13 latek nie posiada tych przymiotow - et to gra dla graczy nieco starszych. troche to smiesznie brzmi, ale niektorzy z was powinni najpierw nauczyc sie poprawnie pisac, a dopiero pozniej spamowac forum i grac w et.

a teraz... niech kazdy zrobi rachunek sumienia.

cO co ma granie do pisania:|

+Quote Post
UBERSOLDAT
post 20:06, 16 10 2003
Post #17

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 113

Ja sądze ze kto chce grać niech gra niezaleznie od wieku.A co do osiagnieć to każdy głupi umie latać po całej mapie za Xp i na koniec kampani mieć po 1500xp ważny jest team work!!!. Znam synka który ma 8 lat i moge się załozyć ze na solo niemacie z nim szans tongue.gif żeby dobrze grać w ET nieważny jest wiek , trzeba mieć to tego "żyłke". sad.gif

+Quote Post
Dajmos
post 20:20, 16 10 2003
Post #18

Feldwebel
Ikona Grupy

Według mnie to np ludzie graja cy wcześniej w RtCW mieli łatwiej grać w ET bo to prawie to samo tongue.gif

+Quote Post
Sagitarius
post 14:25, 19 10 2003
Post #19

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 513

obejętnie...byle by ktoś miał choć troche doświadczenia i wiedział o co chodzi...denerwoją mnie natomiast takie osoby ktore pierwszy raz widzą et na oczy i strzelają w swoich podkladają miny tam gdzie nie trzeba..czy czasami tak trudno troszeczkę poszperać w internecie czy czasopismach..?Długo czekalem na drugą odslone(tą po wolf3d) i gdy tylko przeczytalem ze mozna sciągnąc demko to sobie sciagnałem..i grałem chyba dwa lata w demko..(mialem full ale pirat i multi nie chodzil)Ale mialem juz tak obcykana ta plansze z demka ze...moze ktoś pamięta?Wykraść dokumenty i przetransmitować przez radio..wink.gif no coz moze wybieglem nieco po za temat ale mam nadzieję że to nikogo nie obraziło..

+Quote Post
tsc
post 15:01, 19 10 2003
Post #20

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 262

Imo jezeli ktos na prawde chce sie nauczyc dobrze grac o zamiast biegac za fragami (nawiasem mowiac na ogol nabijanymi na podobnych n00bach) obejrzy demko, przestudiuje cfg, czy costam przeczyta. Wiek nie gra roli. Generlanie wszystkie gry druzynowe sa grami dla osob dojrzalych, nie zaleznie od wieku. Wiadomo im starsza osoba tym wieksza szansa,ze jest dojrzala. Za przyklad czegos takiego moze sluzyc nieistniejacy juz, niestety, z powodu malej aktywnosci graczy, klan fUzz, zobaczcie jaka tam jest roznica wieku, a mimo to klan ten osiagal naprawde wiele i na pewno nie przypadkiem.

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi