![]() ![]() |
23:41, 4 10 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Half ProPlay0r Postów: 17 Dołączył: 23-09-2003 Nr użytkownika: 292 |
Jestem ciekaw co sadzicie na ten temat czy w et lepiej graja ludzie starsi czy tez moze ci mlodzi gracze, a moze niema to wiekszego znaczenia
czekam na wasze sugestie. |
|
|
|
1:07, 5 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 50 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Łaziska Górne Nr użytkownika: 264 |
Według mnie tu nielazeżny jest wiek ale Staż grania i umiejętnosci .
W tą gre mógł by grac nawet 7 latek gdyby tylko troche pogłówkowął i miał reflex |
|
|
|
9:26, 5 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 95 Dołączył: 22-09-2003 Nr użytkownika: 282 |
jak dajmos powiedzial zalezy to od indywidualnych umiejetnosci i predyspozycji. patrzac po scenie AoT np. bardzo dobzi gracze nie sa az tak starzy (np. Xavi, Bravehaeart, Grand). Wystarczy miec dobry refleks i kupe czasu, a mysle ze po 1.5 roku bedziesz plutonem egzekucyjnym na miare Angela
|
|
|
|
10:10, 5 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 42 Dołączył: 11-08-2003 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 87 |
czy et to gra dla starszych graczy ?, wiek oto jest pytanie ...?
ET to gra dla ludzi myslacych a z tym jest krucho na polskich serwerach |
|
|
|
10:15, 5 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 50 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Łaziska Górne Nr użytkownika: 264 |
Tak zgadzam sie z Pio .
Przeraza mnie to ze na POLSKIECH serwerkach graja ludzie którzy albo nie grali w RtCW ale jeszcze niewidzieli na oczy RtCW i ET :/ |
|
|
|
15:31, 5 10 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 5-10-2003 Nr użytkownika: 380 |
Hmmm Wiek? Ja mam 31 lat i gram w ET dość często. Jeśli w wynku tej dyskusji okaże się, że to gra nie dla takich starych pierdzieli jak ja to popadnę w depresję!
|
|
|
|
19:09, 5 10 2003
|
|
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
hmmm. ja mam 17 lat.ale tu nie wiek jest wazny tu wazna jest intelegencja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co za rozmowa wogole.co do polskich serverow.do lipca to masakra byla na polskich serwerach bo malo co kto kminil gre i fragowanie bylo.ale teraz to tylko CDA smierdzi syfem.wg mnie oczywiscie .nie zabijcie mnie tylko.moim zdaniem najlepsze sa 2 day of days 1i2 pifpaf jawnet dialog 2
|
|
|
|
21:13, 5 10 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Half ProPlay0r Postów: 17 Dołączył: 23-09-2003 Nr użytkownika: 292 |
dzieki za sugestie mysle ze sie z wami zgadzam ze najwazniejszy jest tu starz gry a nie sam wiek gracza, a co glypoty grajacych to w 100% popieram, dla wiekszisci graczy liczy sie indywidulany wynik a nie wygrana teamu. najsmieszniejsze jest jak widze 3 medykow wprost bijacych sie kto pierwszy uzdrowi kolesia
|
|
|
|
0:00, 7 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 141 Dołączył: 24-09-2003 Nr użytkownika: 293 |
ja natomiast nie rozumiem dlaczego piszecie o zenujacym poziomie na serverach, robiac z siebie mastahow i mega killerow, ktorym obecnosc noobow bardzo przeszkadza. gram w rtcw od poczatku i zadnego z was na serverze nie widzialem, zaden nie rzucil mi sie w oczy, nie wykazal sie niczym wyjatkowym. dla mnie to wy prezentujecie zenujacy poziom polskiej sceny, ale czy wytykam to w kazdym swoim poscie? czy w kazdym topicu, w ktorym madrzycie sie i uskuteczniacie swoje kosmiczne filozofie, ktore w wiekszosci nie trzymaja sie kupy, pisze ze nie moge z wami grac, bo jestescie dla mnie lamami? nie, nie pisze, totez prosze - nie piszcie wiecej rzeczy oczywistych, bo spamujecie tylko forum.
et jest gra dla graczy myslacych - nie wazne czy stary czy mlody, musi miec wystarczajaco duzo doswiadczenia z grami fpp i wykazywac troche wiecej oznak myslenia niz przecietny polak z analfabetyzmem wtornym. wniosek? 13 latek nie posiada tych przymiotow - et to gra dla graczy nieco starszych. troche to smiesznie brzmi, ale niektorzy z was powinni najpierw nauczyc sie poprawnie pisac, a dopiero pozniej spamowac forum i grac w et. a teraz... niech kazdy zrobi rachunek sumienia. |
|
|
|
8:37, 7 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 27 Dołączył: 2-09-2003 Nr użytkownika: 170 |
znaczy zakladasz, ze KAZDY nowy nie mysli? nie wszyscy maja mozliwosc dolaczenia do klanu. a narzekanie ma dzialanie terapeutyczne i chyba niektorzy tylko dlatego w to jeszcze graja, ze moga sobie kogos s...
po to jest forum, a jak chcesz byc taki calkiem ponury to napisz ksiazke, albo co... |
|
|
|
22:58, 7 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 65 Dołączył: 23-09-2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Nr użytkownika: 290 |
Też miałem zamiar zejść z tematu, ale sie powstrzymam i powiem cos na temat.
Nieważne ile ma się lat, liczy się ile spędzasz grając w Wolfa. Jak np. stary dziadek zacznie pykać to moze byc tak samo dobry jak 10 latek, a nawet lepszy. Tylko jemu może być trochę trudniej. może też dostac zawału jak mu nagle adrenalina podskoczy. |
|
|
|
23:29, 7 10 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 7-10-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 409 |
Wiekszosc postow to moim zdaniem rozwazania czysto teoretyczne : jeśli bedzie skillerem..., jesli bedzie myslal... itp. Z moich doswiadczen wynika, iz wiekszosc silnych klanow sklada sie glownie z graczy pelnoletnich. W klanach z nizszej polki gra przewaznie mlodziez. Istnieja co prawda pewne wyjatki jak na przyklad Maciex czy doktor, ale jak to wyjatkow jest ich niewiele
Moim zdaniem jest kilka powodow takiego stanu rzeczy: 1) Ludzie dorosli maja wieksza swobode dysponowania swoim czasem 2) Sa bardziej konsekwentni (co ma duzy wplyw na np obecnosc na treningach) 3) Sa dojrzalsi uczuciowo (dzieki czemu nie robia glupot na klanowkach 4) Przewaznie, z racji stazu jako gracza, maja wieksze doswiadczenie z grami FPP Moge miec oczywiscie zle spostrzezenia, ale w sumie od tego jest forum zeby sie nimi dzielic |
|
|
|
5:38, 8 10 2003
|
|||
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 68 Dołączył: 13-09-2003 Nr użytkownika: 212 |
dokladnie tak, ze swojej niewiedzy i niedoswiadczenia wychodza kwiatki typu "Rambo medic: 5 z teamu lezy wystarczy tylko podniesc , ale on walczy z respem wroga" PF camping: "Kampienie z pfem albo ganianie z nim i zabijanie byle pierwszego napotkanego wroga". Przykladow mozna mnozyc w nieskonczonosc. Innymi slowy "myslenie" w grach jest to przewidywanie zachowan przeciwnika , ew grupy przeciwnikow , niestety bez wiekszego bagazu doswiadczen tego wykonac sie nie da. Tak wiec przestancie pisac bzdury na forum i idzcie grac :] no chyba ze lubicie byc sniadaniowo obiadowa pozywka dla spragnionych taniej smiesznej glupoty |
||
|
|
|||
8:54, 8 10 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
Korci mnie ..... ale sie powstrzymam ... jeszcze ..... nawet nie wiecie ile mnie to kosztuje ......
|
|
|
|
10:10, 8 10 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 126 Dołączył: 8-10-2003 Nr użytkownika: 410 |
Witam ... swoje fpp zaczalem od Wolfensteina 3d.. Stalke mam od niedawna ... 1.5 roku... Po LAN'ie to nawet bylem niezly .... ale w necie .. szok po prostu.. szkoda gadac A klany gdzie sredni jest okolo 15 lat ... to troszke niepowazni ludzie sa... rozumiem, ze mozna szukac tylko de besciakow.. itp. ale oprocz tresci liczy sie forma .. wzajemne poszanowanie ... sorki ale jesli 13 latek wymysla mi od durni to troszke niepowazne |
||
|
|
|||
11:44, 8 10 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 101 Dołączył: 31-07-2003 Nr użytkownika: 49 |
cO co ma granie do pisania:| |
||
|
|
|||
20:06, 16 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 51 Dołączył: 20-08-2003 Skąd: Gliwice Nr użytkownika: 113 |
Ja sądze ze kto chce grać niech gra niezaleznie od wieku.A co do osiagnieć to każdy głupi umie latać po całej mapie za Xp i na koniec kampani mieć po 1500xp ważny jest team work!!!. Znam synka który ma 8 lat i moge się załozyć ze na solo niemacie z nim szans
|
|
|
|
20:20, 16 10 2003
|
|
|
Według mnie to np ludzie graja cy wcześniej w RtCW mieli łatwiej grać w ET bo to prawie to samo
|
|
|
|
14:25, 19 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 129 Dołączył: 17-10-2003 Skąd: Bochnia Nr użytkownika: 513 |
obejętnie...byle by ktoś miał choć troche doświadczenia i wiedział o co chodzi...denerwoją mnie natomiast takie osoby ktore pierwszy raz widzą et na oczy i strzelają w swoich podkladają miny tam gdzie nie trzeba..czy czasami tak trudno troszeczkę poszperać w internecie czy czasopismach..?Długo czekalem na drugą odslone(tą po wolf3d) i gdy tylko przeczytalem ze mozna sciągnąc demko to sobie sciagnałem..i grałem chyba dwa lata w demko..(mialem full ale pirat i multi nie chodzil)Ale mialem juz tak obcykana ta plansze z demka ze...moze ktoś pamięta?Wykraść dokumenty i przetransmitować przez radio..
|
|
|
|
15:01, 19 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 99 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: z Nienacka! Nr użytkownika: 262 |
Imo jezeli ktos na prawde chce sie nauczyc dobrze grac o zamiast biegac za fragami (nawiasem mowiac na ogol nabijanymi na podobnych n00bach) obejrzy demko, przestudiuje cfg, czy costam przeczyta. Wiek nie gra roli. Generlanie wszystkie gry druzynowe sa grami dla osob dojrzalych, nie zaleznie od wieku. Wiadomo im starsza osoba tym wieksza szansa,ze jest dojrzala. Za przyklad czegos takiego moze sluzyc nieistniejacy juz, niestety, z powodu malej aktywnosci graczy, klan fUzz, zobaczcie jaka tam jest roznica wieku, a mimo to klan ten osiagal naprawde wiele i na pewno nie przypadkiem.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |