IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Brutalność w Et
Czy według was sceny zabić w ET powinny być brutalniejsze??
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety zanim nie zagłosujesz. Zaloguj się i zagłosuj, aby zobaczyć wynik.
Suma głosów: 53
Goście nie mogą głosować 
MANGUSTA
post 10:49, 5 12 2004
Post #1

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 2991

Odpowiedcie!!!
Połączenie Manhunta z Soldier of Fortune 2 chodzi o to że m@!derstwa są bardzo brutalne (w stylu walnij go kolbą i wybij zęby) a trupy można rozwalać na czynniki pierwsze i widać na nich rany biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
ymma
post 18:49, 6 12 2004
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 2258

No piknie, pomysłowość ludzka względem wymyślania topików nie ma granic! Czy jest na tym forum jakiś obowiązek zakładanie topików? ohmy.gif Może ja o czymś nie wiem?

Wracając do tematu - taaaak absolutnie tak! Więcej krwi i flaków - i powinny jeszcze zachlapywać monitor! Przecież o to w tej grze chodzi - o krew i mięcho!!! Normalnie dostaję orgazmów - po trzy na raz jak ładuję kolesiowi serię w bebechy - och och aaaaach!!!!!! ph34r.gif
Czyśty człowieku na łeb upadł, czy za dużo kreskówek oglądasz? Toć pierwszą rzeczą jaką robi nawet początkujący gracz to wyłączenie bryzgającej krwi - bo poprostu przeszkadza. A ty byś chciał więcej? I możesz mi wytłumaczyć po co? Może ja jakaś nie na bierząco jestem co?
I na c@#! ci rozczłonkowywanie gości? Może jeszcze dodaj skalpel do broni i rękawiczki i bawimy się Hannibala! Im więcej kawałków zrobisz z gościa tym więcej xp! No i można by potem taką reką czy nogą rzucić w przeciwnika co z pewnością wprowadziłoby go w lekką konsternację. Albo mozna by z członków budować barykady. ph34r.gif

+Quote Post
blacktyger
post 20:19, 6 12 2004
Post #3

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

ymma od razu mówie że Cie nie czytałem (a raczej Twoich wypocin smile.gif ) bo mam mało czasu i zrobie to kiedy indziej więc moge się powtórzyć ... - nie odbieraj tego jako przejawu "ignorancji" biggrin.gif

przejdźmy do sedna :

tfuj post daje do myslenia i mósze stfierdzic rze jestes nie wyzyty i masz jakies problemy, skoro doszukujesz sie w gże zrencznościowej w kturej hodzi o umiejentnosci i refleks "brutalnosci" i jakich kolwiek inyh (odczytaj to !:D) efektuw specjalnyh. nie mniej jednak mósze powiedzieć "pr0"

pozdro

+Quote Post
Kebes
post 20:23, 6 12 2004
Post #4

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3346

Zdecydowanie popieram przedmówców. Po co Ci więcej krwi?? Ja również pierwsze co to ją wyłączyłem, bo przeszkadzało mi kiedy monitor robił się czerwony. Po drugie na moim kompie (Duron 1200, GF2MX200 64MB, 256MB RAM) tracę przy tym FPS' y. Z resztą sam napisałeś - Soldier of Fortune 2 i Manhunt. Jeśli brakuje Ci latających flaków to wróć do tych gier, a ET zostaw gdzieś w czeluściach swojego dysku.

+Quote Post
KurTT
post 21:46, 6 12 2004
Post #5

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 3255

LOOL
Imo normalny post. Luzu troche. Wedgó/ug ^ ^ mnie ET nie powinien być bardziej brutalny bo niby po co. Jak jest jest dobrze, ale ragdoll czasami by się przydał ^ ^.
Ale pamiętacie szeregowca (Ryana) ? tam to się lała krew (szczególnie na Omaha "bicz").

+Quote Post
falubaz
post 22:50, 6 12 2004
Post #6

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

gg

brawo

ncmt

rzeczywiscie wiecej krwi :C

tylko szkoda ze niektorzy chcielby latajace mozgi w grach, chociaz sami ich nie maja

to jakas forma protestu brain-lessow? czy co? bo nie wiem dokladnie o co ci chodzi

+Quote Post
K@F@R3K
post 15:25, 7 12 2004
Post #7

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2960

mhy...następny topic z dupy?? ohmy.gif co się juz nie wyprawia na tym forum :/ na litośc boska postarajcie się o lepsze tematy do rozmów a co ta sonda ma nowego wnosic? niewiem wiec mi wytłumacz mangusta

+Quote Post
tranx-san
post 6:24, 14 12 2004
Post #8

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

Ja chce wiecej krwi i makabrycznych scen...

ja chce nowej opcji w grze.. "gryz chodnik"!! bierzemy axisa/alliesa kazemy mu gryzc chodnik i z calej sily przydeptujemy glowe noga a zeby wbijaja sie w mozg

bardzo bym tez chcial aby byla pila lancuchowa i zeby mozna bylo odcinac wszelkie czlonki ;[

btw a tak na serio... nie uwazacie ze grajac i tak za duzo macie fpsow ?
dowalmy kolejne szczegolowe tekstury mozgow i innych czlonkow, kaluze krwi, blood splatter na caly ekran a wszyscy bedziemy grali z magiczna wartoscia com_maxfps 5 ;[

k#!@a musze pomyslec nad jakoms ownerskom ankietom :<

+Quote Post
TgcRap4
post 20:26, 14 12 2004
Post #9

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 54

Ta :C jestem fanem filmow Gore ( :* fani Canibal Holocaust, Evil Dead, Brain Dead, Guinea Pig itp biggrin.gif ) i uwazam ze powinno byc wiecej krwi i flakow. W jednym z ostatnich odcinkow South Parka ludzie jak umierali to srali (bodajze bylo to w odcinku o Supermarkecie) uwazam ze powinno sie tez to wprowadzic. Moze gdyby gra byla skrajnie brutalna zainteresuje sie nami TVN i bedzie jakas darmowa reklama?

+Quote Post
Usagi
post 22:55, 14 12 2004
Post #10

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 210

c@#! mnie to bo i tak stweakowalbym konfig do maximum zeby nie tracic pamieci czy miejsca na ekranie na jakies gowna (vide showblood 0) ;P

+Quote Post
yamaro
post 3:00, 15 12 2004
Post #11

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1870

Chyba ten topic przebija wszystko ... niewidzialem nigdzie indziej podobnej ankiety na forach o grach ... GG ph34r.gif blink.gif blink.gif

+Quote Post
Eld
post 11:31, 17 12 2004
Post #12

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 754

dla tych co to tak pragna realizmu i wiekszej brutalnosci swietny artykul: http://serwisy.gazeta.pl/df/1,34471,2242556.html
w sumie nie ma w nim nic szczegolnego, nic czego bym wczesniej nie czytal we wspomnieniach wojennych polakow, ale warto po przytac o wojnie oczami zolnierza wehrmachtu. mocny teksty, moze ktos po jego przeczytaniu dojedzie jednak do wniosku, ze wojna w filmie, wojna na kompie i wojna prawdziwa to zupelnie inne sprawy. i moze ktos sobie zada pytanie: dlaczego zupelnie normalni ludzie w czasie wojny staja sie tak zwyrodniali?

+Quote Post
MANGUSTA
post 13:13, 17 12 2004
Post #13

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2991

Ktoœ się czepia że kreskówek za dużo oglšdam phi prawie od 2 la nie oglšdam (czasami lookam Toma & Jerrego biggrin.gif ). Co do brutalnoœci gry SoF i MANHUNT stały się sławne z powodu swej brutalnoœci gdyby do dać brutalnoœć gra stałaby sie 2razy popularniejsza biggrin.gif biggrin.gif

P.S Jeżeli mi nie wierzycie to zagrajcie se w MANHUNTA po czerwonym m@!derstwie workiem będecie chcieli grać dalej coćby dla smych egzekucji...

+Quote Post
tranx-san
post 18:48, 23 12 2004
Post #14

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

ee tam sof brutalny ?

brutalnych gier nie ma, nigdzie nie lataja flagi etc

carmageddon byl fajny, fajnie sie ludzi kosilo furami ^^

no i w gta fajnie sie napier.dalalo z kijka po lbach, albo kopalo lezacych ludzi na ulicy

btw fajny test eld

+Quote Post
egzystor
post 13:20, 11 01 2005
Post #15

Feldwebel
Ikona Grupy

Skąd: aktualnie londynowo... na stale wawa... a rodziłem się w scyzorykolandii
Nr użytkownika: 3382

W:ET brutalny jest sam w sobie, bo jednym z głównych celów jest zabijanie (czyt. fragowanie) przeciwnika. Cele taktyczne, to tylko pretekst.
Ale nie o to chodzi w tym topiku. Od strony graficznej W:ET brutalny już tak nie jest. Sceny zabijania nie są specjalnie drastyczne. Powiedziałnym, że są takie jak trzeba, nie ma zbędnego emanowania krwią czy mięsem. A z drugiej strony "ginący" nie może kłaść się powolutku i spokojnie na murawie z usmiechem na ustach jakby kładł się spać. Przecież autorzy dążyli do odpowiednio wiernego przedstawienia rzeczywistości, i do pewnego stopnia im sie to udało.
Zbyt drastyczny wg. mnie jest jeden element tej całość. Dobijanie rannych/zabitych - w każdym razie "nie uśmierconych do końca". To wg. mnie jest lekkie przegięcie, kiedy po zabiciu biegnie się do gościa i "oprawia się go jak indyka na święta". Ech, zwykle zatem gram inżynierem co ma pod dostatkiem granatów, a jeden celny strzał powoduje, że nie ma już kogo zbierać, nie mówiąc o dobijaniu.

+Quote Post
Cyr4x
post 2:18, 20 03 2005
Post #16

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 793

Nie powinny być brutalniejsze, bo to kosztuje kolejne trochę mocy procesora, a w grze liczy się płynność. Zresztą co to by niby miało być? Że się da rannemu odkrawać części ciała nożem?

+Quote Post
Kiler
post 12:24, 3 04 2005
Post #17

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm 3
Nr użytkownika: 1945

Człowieku jeśli jesteś nie wyrzyty to zagraj sobie w Sof II albo I. Jeśli ci ti nie pomoże to podetnij sobie żyły i zobaczysz więcej krwiiii tongue.gif .Następnym krokiem będzie udanie się do psychologa.Znowu jeśli to nie da rady to nikt ci już chyba nie pomoże.

+Quote Post
krawiec[PL]
post 17:24, 12 10 2005
Post #18

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 5010

ja rowniez popieram przedmowcow jak wiekszosc po co wiecej krwi? chyba niegrasz daltego zeby bylo duzo krwi i jak gosciowi walniesz head shota to mozg sie wyleje i bedziesz mogl sie zbeltac tylko po to zeby sie odprezyc biggrin.gif zabic czas smile.gif wyzyc sie itp albo poprostu ... pograc sobie tongue.gif

+Quote Post
Eastside
post 17:57, 12 10 2005
Post #19

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 5058

Ja uważam że jak na gre z 2003 roku i na grafike jaką ma to teraz nie ma sensu robić nowych modów ulepszających brutalność. Bo niektórzy jak mój kuzyn mają skręt kiszek jak widzą realnie przedstawione porozrywane zwłoki. Więc zostańmy przy tym co mamy :]

+Quote Post
Sn!per
post 19:57, 12 10 2005
Post #20

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 3329

O ludzieeee... Fascynujące... blink.gif

Aż mnie ROZRYWA żeby rzucić jakiś idiotyczny komentarz, ale powiem sensownie:
raczej krwi w grach nie lubię. Nie lubię też, moim zdaniem, głupich (to jest złagodzona wersja, tak naprawdę nazwałbym to inaczej. A, i fani owych gier - proszę na mnie z teog powodu NIE bluzgać, to moja opinia) gier w stylu GTA, Postal czy Manhunt. W ET, krwi jest IMO w sam raz. Na tyle dużo, żeby było realistycznie, i wiadomo że to ma w jakimś, mniejszym czy większym, stopniu symulować wojnę, ale na tyle mało, żeby nie prowadzić do obrzydzenia... Jaka jest wojna, każdy wie. Ale ET to GRA.

Co do mnie, mam krew włączoną jako, że tak powiem, wizualne wsparcie hitsounds (dziwne określenie, wiem biggrin.gif ) i tylko lekki blood flash, żebym bez problemu mógł określić, czy obrywam czy nie, bez gapienia się na pasek HP... Mi to wystarczy.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi