18:12, 2 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 21 Dołączył: 31-12-2003 Nr użytkownika: 1007 |
Nie jednokrotnie napotkałem się na serwerach z nabijaniem xp. Często gdy cała drużyna np. broni czołga w goldrush taki ktoś idzie budować Truck barrier , albo rozbraja miny towarzyszów i wstawia na to miejsce swoje.
PS Nie podoba mi się również marnowanie min przez takich n00bów.Chodzi mi o Oasis - taki ktoś stawia 8 min przy OLD CITY WALL a pozostałe 2 przy drugiej WATER POMP.Gdy można byłoby je wykorzystać do bronienia spawna. Co o tym sądzicie ? |
|
|
|
![]() |
18:38, 2 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 129 Dołączył: 17-10-2003 Skąd: Bochnia Nr użytkownika: 513 |
no coz zawsze te same probemy z mldymi forumowiczami....rozumiem ze to twoj pierwszy temat i mozna ci to wybaczyc ale prawie taki sam temat istnieje juz na forum moze ma nieco inny temat ale rozpetala sie tam prawdziwa dyskusja na temat nabijania xp.No wiec jak tworzysz topic to upewnij sie czy podobny nie istnieje
|
|
|
|
18:46, 2 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 236 Dołączył: 2-11-2003 Nr użytkownika: 652 |
Tak...ludzie na gold rushu niszczący truck barrier#1 kiedy czołg dopiero dojeżdża do #1. To jest po prostu głupie, taki eng jest potrzebny gdzie indziej. Jednakże nalezy pamiętać o jednym- patrzysz sobie w staty i widzisz, że brakuje Ci 4 xp do 3 levelu. Wtedy jest to jakieś usprawiedliwienie, bo 3 lv. daje bonusy przydatne całemu teamowi
|
|
|
|
18:47, 2 01 2004
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Temat walkowany n razy (n nalezy do naturalnych
EDIT: i co to znaczy YOU WHERE WELCOME ?? |
|
|
|
18:52, 2 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 128 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 570 |
kurce... dlaczego..... no boshe........ dobra po kolei....... MODERATOR!! :/ heh poruszajcie takie tematy na ircu plis... na forum to nic nie zmieni oprocz tego ze bedzie wiecej do czytania :/
(nie zeby problem byl maly ale serio duzo tutaj nie pomozemy) |
|
|
|
18:58, 2 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 76 Dołączył: 21-10-2003 Skąd: poproszę inny zestaw pytań... Nr użytkownika: 539 |
Temat wałkowany z pięćset razy i za każdym razie wniosek był jeden - XP Hunting jest be. A jednak nadal są nabijacze.
Ilość XP to nie zawsze odzwierciedlenie skilla - np. w budowaniu co chwila truck barrier na goldzie jest tyle skilla ile recenzji gier na PC w piśmie o konsolach. |
|
|
|
18:50, 5 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 122 Dołączył: 5-12-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 859 |
Ja tu podam na swoim przykladie na temat nabijaniq xp. Gralem sobie wczoraj na serwie C4&poison. Gralem fieldem i po kilku razach zabicia mnie w ktorych to nawet nie jeknalem (czytaj: nie zadrasnalem przeciwnika) wkur... zdenerwowalem sie i zaczalem tylko i wylacznie rzucac (a to i tak po pewnym czasie bo najpierw to bieglem w najwiekszy tlum i jak do mnie strzelal to stalem i nic nie robilem). Uzbieralem w sumie nie mala sumke xp ktora byla mniejsza od poziomu xp Meskala z poisonu o jakies 5 punktow, a gralismy mnie wiecej tyle samo czasu... No i gdzie tu jakies porownanie xp do poziomu umiejetnosci???
|
|
|
|
20:01, 5 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
expy nie są odwierciedleniem skilla a przynajmniej nie najlepszym.
Jesli chodzi o skill no to mozna rozpatrywac ilośc expa uzbieranego np w Light weapons lub też heavy weapons wiadomo kto wiecej go ma ten co wiecej zabija. ocenienie najlepszego enga już jest cieżkie tak samo jak cieżko jest mierzyć team play. |
|
|
|
3:28, 6 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 55 Dołączył: 28-06-2003 Skąd: Slask City :) Nr użytkownika: 13 |
Xp to nie skill, nawet nie jego odzwierciedlenie w mojej opinni! Po pierwsze sa ludzi ktorzy stoja i co jakis czas wyskakuj stzela arta i na tym cala ich gra polega lub tez biora pf strzelaja, a potem kill. I tak cala runde tluka, a potem "ale jestescie ciency mam 340 xp"
Z tym light i heavy weapon tez bywa roznie bo czasami ludzie poprostu kradna fragi, ty sie strzelasz z 3 juz prawie i ich dojezdzasz, a tu nagle dostajesz triumfalne tk, a on zabaija wszystkich 3 Pozatym z pf kazdy potrafi kampnac i ubijac pojedynczo pf ludzi, co na dluzsz mete jest lekko lolowe i denerwujace. Ten xp jest za przeproszeniem "do dupy", jesli chcesz znac czyjegos skilla wejdz na server i juz. |
|
|
|
8:14, 6 01 2004
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 21 Dołączył: 31-12-2003 Nr użytkownika: 1007 |
Nie wydaje mi się żeby do końca tak było , taki delikwent cały czas rozwalałby np. czołga w goldrush (ew. Truck'a) i mógłby nabić dużo xp co nie oznacza że ma dobrego aim'a. |
||
|
|
|||
12:28, 6 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
To ze ktoś kradnie to nie da się tego uniknąć i masz to w każdej grze. Jednak no jest to jakiś wyznacznik nie najlepsdzy ale jesli chodzi o jakieś powiazanie expa do skilla to najlepszy ze wszystkich.
Rzadko zdarzaja sie sytuację kiedy ktoś kradnie non stop fragi a i czołg granatami nie tak łatwo uszkodzić bo muszą go jeszcze odbudować alianci. Wiec ile razy się uszkodzi ? Dwa ? cztery ? To daje mało w obliczu całej mapy. A zreszta skilla nie da się dokładnie zmierzyć jakaś liczbą. |
|
|
|
21:10, 4 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 67 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 584 |
o lol . Xp jest jedynie pomoca podczas gry . Imo skill opiera sie głównie na strelaniu, Hs , madrych strefach , i twojej roli w zwyciestwie (czyli , ze nie biegasz sobie po oazie jak jakies warzywo tylko myslisz i pomagasz innym ). A to , ze masz 4 xp mniej od kogos tam malo znaczy, gdyz nie zawsze sie chce grac .
|
|
|
|
| Go��_Ghost:. |
15:18, 1 03 2004
|
||
|
Goście |
Ale dzieki XP zdobywasz medale przy nicku i gwiazdki. Np. inżynier na 1 poziomie engineering ma dodatkowe granaty, a to sie czesto przydaje. Ghost:. |
||
|
|
|||
19:33, 1 03 2004
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 43 Dołączył: 10-11-2003 Nr użytkownika: 707 |
A Dabiemu IMo nie chodzilo o light wepons za rozwalanie czolgu ale za fragi. Bo faktycznie mozna zdobyc ponad 300 xp za budowanie\ burzenie, leczenie\podnoszenie ale czy to odwierciedla skilla. W zupelnosci nie ale taki gosciu ktory ma np. 80 fragoow to juz jest gracz gornej polki (niezaopmniany mecz z Mysticiem z Gs kiedy to gosciu zdobyl przez 27 minut 580 xp i nabil 113 fragoow) |
||
|
|
|||
11:48, 2 03 2004
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 23 Dołączył: 24-02-2004 Skąd: Grójec Nr użytkownika: 1335 |
Nie zgodzę się z tą wypowiedzią... kraśc fragi hehe... dobre. Jeszcze z takim chamstwem się nie spotkałem, żeby pierw umyślnie załatwić swojego a póxniej paru przeciwników waląc np z mp40. Czasami po prostu ktoś z teamu "wlezie" na nasze kulki:D i mamy tk-a Co innego tyczy się tych co walą z pf-a... u większości z nich mozna dostrzec delikatnie mówiąc brak poszanowania dla życia i zdrowia ziomków; no i oczywiście zawsze znajdzie się wśród nich jakiś idiota co będzie walił z pfa do jednego przeciwnika i powiedzmy 3swoich:( Wracając do tematu to według mnie xp ma jakieś odzwierciedlenie w umiejętnościach lecz nie koniecznie. Czasami będąc bardzo dobrym i mając "pipkowatą" drużynę sami w pojedynkę nie za wiele możemy zdziałać grajac przeciwko lepiej zgranemu team-owi. No ale to już jest inna para kaloszy... |
||
|
|
|||
6:57, 6 03 2004
|
|||||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Zobaczcie co to jest za forum ? To jest forum dla początkujących Oni nawet nie wiedzą o tym że są kanały klanowe że jest #wolfpl itp. Zresztą już oczami wyobraźni widze "reakcje" ludzi na ircu na pytanie "Czy xp jest odzwierciedleniem skilla ?" Topic był wcześniej na forum ogólnym i został specjalnie przeniesiony tutaj. Jak ktoś nie chce to nie musi czytać forum dla początkujących albo konkretnych topiców. Ten topic nie ma 25 stron jak np "Cziterzy ku przestrodze" więc nie widze problemu. Chyba dla większości graczy, którzy już dłużej grają w Wolfa odpowiedź na taki topic jest oczywista. Taki topic z forum ogólnego raczej zostałby wykasowany a z forum scena klanowa wyleciałby z wielkim hukiem z konsekwencjami dla autora. Jego miejsce jest tutaj. To forum ma pełną nazwę "dla początkujących i tematy 4 noobs" - 4 noobs czyli to jest właśnie topic 4 noobs. To jest właśnie azyl dla takich topiców. Właśnie po to jest forum 4 noobs żeby nie kasować zbyt dużo postów i topiców (chociaż i tak jest kasowane ok 25 %) i żeby tzw pro nie marudzili że na forum ogólnym są topici 4 noobs.
W tej chiwli to jedyny taki topic na tym forum. |
||||
|
|
|||||
14:59, 30 03 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 37 Dołączył: 25-03-2004 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 1599 |
Najbardziej bulwersującym przykładem nabijania XP jest medyk, który zamiast iść na "front", znęca się nad jakimś nieruchomym graczem - znaczy się zabija, ożywia, zabija, ożywia itd.. Ponieważ zabijany gościu chyba zapomniał o tym, że wszedł na serwer, nadal się nie rusza i nie wnosi complaintów. Nóż się w kieszeni otwiera...
|
|
|
|
15:36, 30 03 2004
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
za ten patent, o którym mówisz (kill, revive; kill, revive; kill, revive) med nie dostaje xp. gdyby jednak kill był popełniany przez postać różną od meda, który podnosi postać dostałby 3xp.
|
|
|
|
20:40, 30 03 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 51 Dołączył: 22-03-2004 Skąd: Gdańsk Nr użytkownika: 1562 |
Ja powiem tylko, że ani ilość XP ani też wynik duelów nie są dla mnie odzwierciedleniem skilla w ET. W końcu to jest gra drużynowa i dlatego do "skilla" musi być także wliczana umiejętność gry w ekipie i realizowania zadań, a to u wielu osób kuleje...
Wiem, że to jest trochę inna def skilla niż ta, którą głosi większość, ale wg. mnie ze względu na charakter gry w ET i skill powinien być w tej grze pojmowany mnie jednostkowo... |
|
|
|
10:19, 31 03 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 41 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Wejherowo Nr użytkownika: 530 |
Pojęcie skilla, szczególnie na FFA jest specyficzne. Widać czasami jak wchodzą wytrawni gracze, najczęściej klanowicze i wymiatają po 80-90 fragów. Niestety to nie wszystko. Ostatnio graliśmy w ciegej konfiguracji na "ciotce". Nie wychodziło jak należy, a z kolega mieliśmy pomysł jak zagrać. W przerwie pomiędzy mapami dogadaliśmy się jak trzeba grać. Po załadowaniu mapy ustaliliśmy zadania, szyk i takie tam inne. Było super bo wszyscy się zastosowali. Axis grali wybornie, ale łatwo skóry nie oddaliśmy. Prawda jest taka, że zanim nie ustaliliśmy taktyki to nie można było wyjść z respa. Po uzgodnieniach wychodziliśmy bez problemu i prawie wygrywaliśmy. To był pokaz skilla, a gracze nie wymiatali, tylko razem grali. Największym odzwierciedleniem skilla (tylko FFA) jest gracz, który zanim wbje się do jakiegoś teamu, najpierw uatawia się jako spectator i patrzy co team robi. Potem patrzy jakie klasy już są wybrane i wybiera tą, którą uważa za najbardziej potrzebną. To jest praktycznie 80% skilla na FFA. Kiedy w teamie jest 3 covertó i 3 soldatów na 8 slotów to pomyłka i goście pokazują raczej chęć dokopania innym, a nie granie.
Pojęcie skilla to bardzo szeroka kwestia i nie można zawrzeć tego w jednej zdawkowej wypowiedzi |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |