15:01, 20 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 56 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 523 |
Mam niemaly problem, bo nie mam kompa zabytek i przewaznie mam w ET 5-8 fps, tylko ze nie wiem jak wylaczyc wszystkie duperele potrzenbne abym mial chociaz o te 4-5,6 fps wiecej np. twarz wojoka, bronie, deszcz, snieg itp. itd. Bo w grze nie ma zadnych takich opcji (sprawdzalem wszystko co tylko mozliwe). Prosze pomozcie, bo chce grac w nieco lepszych warunkach i miec wieksze sznase w straciach. PLIS!!!!
Pzdr |
|
|
|
![]() |
15:20, 20 10 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 203 Dołączył: 5-08-2003 Nr użytkownika: 69 |
kup lepszy komp i problem z glowy
|
|
|
|
| Go��_POP |
16:52, 20 10 2003
|
|
Goście |
/cg_shadows "0"
/cg_atmosphericEffects "0" /cg_showblood "0" /r_picmip 5 /cg_drawgun 0 /cg_wolfparticles 0 wpisz to w konsoli wolfa (potem /vid_restart) a jesli to nie pomoze to jedynym ratunkiem bedzie upgrade sprzetu p.s. nie zapomnij ustawic pozostalych detali na minimum |
|
|
|
0:15, 23 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 167 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Chojnice (studia Koszalin) Nr użytkownika: 263 |
Na takim sprzecie marzenie to 20 fpsow, niestety to nie jest sprzet na gre w ET, wiec nie bedziesz mial zadnych szans z przeciwnikiem nawet po maksymalnym zdeszmaceniu grafy.
A nastepnym razem zanim sie o cos zapytasz to podaj konfiguracje sprzetowa kompa, wbrew pozorom jest to bardzo wazne. Na gf4mx powinna gra ci duzo lepiej chodzic, jeszcze by sie przydala wymiana procka (ok. 200 zlotych) i wymiana plyty glownej (bo ci nowszy procek na tej co masz nie pojdzie, kolejne 200 zlotych). |
|
|
|
17:32, 24 10 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 147 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Gliwitz Nr użytkownika: 528 |
Dobre ustawienia koles ale na r_picmip "5" nie pograsz sobie za bardzo na servach z ustawieniami CB. Jeszcze jest cos takiego jak /r_multitexture (czy jakos tak ) "0" r_dynamiclight "0" r_drawSun "0" r_fastsky "1" r_texturebits "8" lub "16" [zalezy od karty] r_detailtextures "0" com_hunkMegs "x" [pamiec dla wolfka imho nie wiecje niz 70% twojej calej] com_zoneMegs "x" [pamiec na mapy nie wiecje niz 60% tej u gory] cg_brassTime "0" |
||
|
|
|||
1:01, 25 10 2003
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 55 Dołączył: 28-06-2003 Skąd: Slask City :) Nr użytkownika: 13 |
Ja sie nie znam ale r_gamma to chyba jest od jasnosci i nie ma wplywu na fpy. Tak bylo w q3 wiec nie wiem |
||
|
|
|||
16:39, 25 10 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 6 Dołączył: 25-10-2003 Nr użytkownika: 560 |
Witam.
Wiem ze to juz bylo,ale co tam moze ktos sie znajdzie poczciwy i mi pomoze.Mam problem z ET tnie sie jak cholera-a celnosc podczas grania daje duzo do zyczenia-po prostu - nie idzie za bardzo grac moje parametry: celeron700 riva tnt2 64mb 192ram hd40 sblive winda xp lacze 2mb na sieci-netia bussines nie wiem ale powinienem pozmieniac ustawienia w configu:/-nie bardzo wiem za co sie zabrac |
|
|
|
16:54, 25 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 184 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Polska, Radom Nr użytkownika: 258 |
Poczytaj trochę forum. Czemu wszyscy muszą tworzyć nowe tematy nie czytając wcześniejszych. Temat configów ciągle się powtarza.
Czy w trybie fastest próbowałeś? Jak tak, to jedynym wyjściem jest grzebanie w configu. |
|
|
|
18:00, 25 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 167 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Chojnice (studia Koszalin) Nr użytkownika: 263 |
Nawet maxymalne zeszmacenie grafy nie da ci za duzo (bo co to jest 30 fpsow ?), iwec pozostaje ci jedynie zmiana kompa.
Jezeli masz kase na BSI (bussinesowy dostep do internetu) ktory kosztuje ok 3600 to napewno masz i kase na nowy sprzet, wiec nie marudz tylko upgerduj |
|
|
|
19:32, 25 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 51 Dołączył: 20-08-2003 Skąd: Gliwice Nr użytkownika: 113 |
Widać wszyscy macie g******* pojęcie osiągam 90fps jak nie jestem w centrum akcji, gra mi się świetnie w każdej sytuacji;) tylko z tym ramem nie tak......
|
|
|
|
21:32, 25 10 2003
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
po pierwsze: przy tym sprzęcie 70% ramu pożera ci win xp i jego nieużyteczne moduły.
po drugie: masz duży dysk, proponował bym ci zainstalować mało wydajny ale też mało pożerający win 98 se, dx 9.0b, najnowsze detonatory po trzecie: jeśli możesz ustaw w biosie któtszy dostęp do pamięci...potencjalnie zyskasz na tym kilka fpsów po czwarte: ustaw detale gry w sposób, który jest poniżej MENU OPTIONS -> VIEW HUD DISPLAY Draw Gun: NO Show Compass: YES Mssion Timer: ON Reinforcement Timer: ON IN-GAME DISPLAY Ejecting Brass: OFF Low Quality Sky: YES Corona Distance: OFF Particles: OFF Wall Mark Lifetime: NO Blood Flash: NONE Blood Splatters: NONE MENU OPTIONS -> SYSTEM AUDIO SOUND QUALITY: 11khz (low) VIDEO Resolution: 800*600 Color Depth: 16-bit FullScreen: Yes Geometric Detai: Medium Texture Detai: Low Texture Quality:l 16-bit Texture Filter: Blinear Detail Textures: No Depth Buffer: 16-bit Compress Textures: Yes Sync Evert Frame: No Dynamic Lights: Disabled GL Extensions: Enabled ...po nie wiem, które (bo nie pamiętam) dopisz/zmodyfikuj z cfg: r_vertexlights 0 cg_atmosphericeffects 0 cg_flares 0 cg_gibs 0 com_zonemegs 42 nie wiem jak to się sprawdzi u ciebie ale mi kiedyś dało coś koło 20 fps btw. jestem nastukany wiec mogłem coś sp...ić, ewentualnie jutro to poprawie |
|
|
|
21:50, 25 10 2003
|
|
|
O wlasnie masz duzy dysk, daj minimum 1G pamieci wirtualnej i max 3G (Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajnosc - Ustawienia -> Zaawansowane -> Pamiec wirtualna - zmien -> W okienko Rozmiar poczatkowy wpisz 1024 a w rozmiar maksymalny 3072.
Dzieku temu WIN XP juz na starcie bedzie mial 1G pamieci (oczywiscie ta pamiec jest wolniejsza niz RAM, bo maksymalna przepustowosc to przepustowoc dysku, ale pomaga duzo). |
|
|
|
1:14, 26 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 88 Dołączył: 6-09-2003 Nr użytkownika: 193 |
Jeżeli nie masz zbyt dużo kasy, to rozpocznij modernizacje od grafiki... Najlepiej Radeon'a 8500- tani i wydajny. Procesor możesz podkręcić...
|
|
|
|
12:21, 26 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 51 Dołączył: 20-08-2003 Skąd: Gliwice Nr użytkownika: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proszę bardzo cały mój Config Jest Tutaj I co niedowiarki 19fps góra co................ taką liczbe FPS-ÓW mam gdy nie jestem w centrum akcji , a gdy jestem to ośiągam 35-65 zależy |
|
|
|
15:20, 26 10 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 100 Dołączył: 18-08-2003 Nr użytkownika: 108 |
Po 1 - zainstaluj win98 SE - XP juz na starcie "zjada" ponad 100 mb ramu, win 98 ok 50 mb - a wiadomo, ram to podstawa do plynnego dzialania Wolfa.
2 - Ustaw staly plik wymiany (swap file) o stalej wartosci min-max = 512 MB, (im mniejszy tym lepiej, tyle ze trzeba miec wiecejn ramu wtedy) - rozne wartosci max size-min size pliku wymiany powoduje ze za kazdym razem zmienia on swoj rozmiar i swoje polozenie na HDD, jaki jest tego efekt przy duzym rozmiarze swapa chyba nie musze tlumaczyc. 3 - skorzystaj z programu Speed Disc z pakietu norton utility, poza dobra i szybka defragmentacja dysku dodatkowa zaleta tego programu jest ze ustawia plik wymiany na obrzezach talertza dysku co powoduje szybszy dostep do niego glowic hdd 4 - za ppmoca programu Cacheman ustaw przydzielanie RAMu do cache'owania hdd. cdromu itp (cache dla cdromu najlepiej w ogole wylacz - w przypadku nowych, szybkich cdromow praktycznie przydaje sie tylko gdy wypalmy plytki - jednak wszystki prigramy do wypalania i tak buforuja zapis wiec nawet wtedy mozna go wylaczac) 5 - plus amsa innych rzeczy , ale narazie nie chce mi sie pisac |
|
|
|
16:10, 26 10 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 60 Dołączył: 25-10-2003 Nr użytkownika: 555 |
Sprawdz archiwum artykulow i archiwum forum poszukaj info o config builder o ile dobrze pamietam,jesli nie znajdziesz ,wejdz na strone http://www.team-arise.com/config/etcfgs.php i wybierz taki ktory ci bedzie odpowiadal,radze sciagnac kilka i sprawdzic,bedziesz musial zmienic to : seta com_hunkMegs i wpisac wartosc okolo polowy twojego ramu.Jesli sie myle niech mnie ktos poprawi.
|
|
|
|
14:36, 26 11 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 114 Dołączył: 14-11-2003 Nr użytkownika: 737 |
overclocking karty graficznej:
nawet laik to zrozumie (z takim celem pisałem) Masz chyba takie 2 sposoby podkręcania, tzn. przes sterowniki i przez jakieś dodatkowe programy. Overclocking przez stery (tej opcji sam używam): Jeśli masz stery omega to zakładke z overclockingiem masz zrobioną, jak masz detki (jeśli nie masz detonatorów stąd możesz je pobrać) to trzeba to dopiero zrobić. Mianowicie: wchodzisz do edytora rejestru (uruchom: regedit), tam wybierasz następującą ścieżkę: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARENVIDIA CorporationGlobalNVTweak. W kluczu NVTweak (po prawej stronie w oknie) wybiersz nowy--> Wartość DWord, jako nazwe tej wartości ustawiasz Coolbits a jako wartość 3. Aby doło to jakieś efekty uruchamiasz ponownie kompa. Po włączeniu się kompa klikasz na właściwości, zakładka ustawienia, przycisk zaawansowane, zakładka z modelem twojej karty, z lewej strony wyświetli ci się menu to wybiersz 2 pozycję od dołu (Clock frequencies lub Cześtotliwoś taktowania). I tam masz wszystko. Pierwszy suwak częstotliwość taktowania rdzenia drugi - pamięci. Jak się tymi suwakami posługiwać - to o tym troszkę później. Overclocking przez programyta opcja jest łatwiejsza ponieważ wystarczy ściągnąć program wejść w jego odopowiednie miejsce i kręcić. Tu ci napisze tylko jakich programów używać bo chyba nie będziesz miał problemu się dostać do odpowiednie zakładki z suwakami to teraz można przejść do części właściwej Overclocking- To były było tak... najpierw podnosisz taktowanie rdzenia i pamięci o 10MHz. Restart kompa, włączasz jakąś gierke, później 3dMarka, i sparawdzasz czy 3dMark się nie wiesza lub podczas wyświetlania obrazu w gierce albo wogóle nie pokazują się artefakty (są to różne pasy, kropki znaki dziwne i niewiedomo co jeszcze, czyli takie rzeczy których nie powinno być |
|
|
|
1:11, 20 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 347 Dołączył: 23-11-2003 Skąd: Starogard Gdański Nr użytkownika: 795 |
Witam!
Mam PIII 600 MHz, 128 MB SDRAM 100Mhz, GeForce 2 MX 32 MB. Gram na najniższych możliwych ustawieniach graficznych + zmiany w configu. Nie wiem, czy można coś jeszcze wyciągnąć z ET na mojej maszynie. seta cg_atmosphericEffects "0" seta cg_bobpitch "0.002" seta cg_bobroll "0.002" seta cg_bobup "0.005" seta cg_bobyaw "0.002" seta cg_bloodTime "0" seta cg_brassTime "0" seta cg_complaintPopUp "0" seta cg_coronafardist "0" seta cg_crosshairPulse "1" seta cg_drawGun "1" seta cg_gibs "0" seta cg_marktime "0" seta cg_popupLimboMenu "0" seta cg_runpitch "0.002" seta cg_runroll "0.005" seta cg_showblood "0" seta cg_wolfparticles "0" seta cl_allowDownload "1" seta com_hunkMegs "56" seta com_soundMegs "16" seta com_zoneMegs "32" seta com_maxfps "43" seta m_filter "1" seta r_colorbits "16" seta r_depthbits "16" seta r_detailtextures "0" seta r_drawSun "0" seta r_dynamiclight "0" seta r_fastsky "1" seta r_gamma "1.30" seta r_intensity "1.5" seta r_lodbias "2" seta r_mapOverBrightBits "2" seta r_mode "3" seta r_picmip "3" seta r_swapInterval "0" seta r_texturebits "16" seta r_textureMode "GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST" Co mogę jeszcze zrobić dla poprawy ilości klatek na sekundę? Teraz mam od 10 do 43 (ustawiona jako wartość maksymalna) fpsów. |
|
|
|
2:31, 20 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 21 Dołączył: 20-10-2003 Nr użytkownika: 532 |
Przeedytuj i porównaj:
http://www.repsej.com/etconfig?show=long&p...pageid=rtcwsite Zresztą wałkowane od zawsze......... Możesz porównać też konfigi zamieszczone na stronie głównej www.enemyterritory.pl |
|
|
|
20:06, 20 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 194 Dołączył: 25-09-2003 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 305 |
Moge ci poradzić trochę
Aha - no i chyba nie muszę mówić żebyś grał w 640x480 albo niżej jak się da |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |