IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Covert ops, Sniper czy szpieg??
Goel
post 19:52, 13 12 2005
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 5349

Cześć!!

Mam do was pytanie. Może sie wydać bardzo głupie ale zaryzykuję tongue.gif

Co sądzicie o klasie Covert ops??

Czy jest to klasa lepsza jako sniper czy raczej to typowy szpieg??

Z jednej strony: mam 2 rodzaje karabinów sniperskich. Nie ma jednak kamuflażu i spootera
do pary.

Z dugiej strony: Może się przebierać, ma wyciszoną broń, no i oczywście C4 biggrin.gif . Nie może jednak
podsłuchiwać komend przeciwników i zabierać ich porzuconej broni( dlatego dość łatwo poznać
kto jest covertem smile.gif )

Czekam na wasze odpowiedzi

Pozdrawiam

Goel
Go to the top of the page

+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
ymma
post 22:02, 13 12 2005
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 2258

Sn!per!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszyscy chcą być Sn!perem! Sn!per nie jest warzywny!!!

+Quote Post
slowik1
post 23:52, 13 12 2005
Post #3

Schutze

Nr użytkownika: 5345

QUOTE(Goel @ 20:52, 13 12 2005) [snapback]55664[/snapback]

Czy jest to klasa lepsza jako sniper czy raczej to typowy szpieg??

Nie może jednak podsłuchiwać komend przeciwników i zabierać ich porzuconej broni( dlatego dość łatwo poznać kto jest covertem smile.gif )

Goel

nie sądzisz że gdyby miał te możliwości byłby profesją doskonałą ? PRZECIERZ KAŻDA PROFESJA MUSI BYĆ ZRÓWNOWAŻONA!! za dużo Hansa Closa...

A czym lepiej grac: snajperem czy szpiegiem?

Odp: szpiegiem snajperem!

+Quote Post
conish
post 0:26, 14 12 2005
Post #4

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Zdecydowanie Sn!per.

Hans to byl Kloss, pisze sie przeciez i czasem po prostu krew w zylach zastyga gdy widzi sie co jeszcze mozna zobaczyc na forum sad.gif

+Quote Post
jarpen
post 0:33, 14 12 2005
Post #5

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

QUOTE(ymma @ 21:02, 13 12 2005) [snapback]55675[/snapback]

Sn!per!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszyscy chcą być Sn!perem! Sn!per nie jest warzywny!!!

nie czepiajcie sie sn!pera, bo wszyscy kiedyś byliśmy warzywami nie da sie ukryć

a tak do tematu bo sie robi oftopik

użycie kowera zależy od mapy, ale na większości jest zbędny.

ja tam jak nie mam co robić to wchodze na serwer ok. 60 graczy, xpsawe itp. i biore kowera. można się odprężyć po całym dniu.

+Quote Post
Pentel
post 1:42, 14 12 2005
Post #6

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 5175

Snajperowanie to fajna rzecz, zwłaszcza na Battery gdy chce się mieć dodatni wynik k/d biggrin.gif Ale snajperowanie się nudzi. Dlatego ja uwielbiam Covert Opsem wziąć sobie FG-42 (czemu wszyscy uważają, że na bliskie dystanse to tylko sten? FG-42 jest lepsze! A snjaperką jest średnią.) i rozwalać wrogów, wpakowywując w nich całą serię... oczywiście nie wszyscy mają cela smile.gif. Chodzi o to, żeby nie przyjmować walki na średnie i większe dystanse bo fg-42 jest bezużyteczny. Walczyć można tylko na bliskie dystanse, a najlepiej strzelać wrogiemu medykowi w plecy smile.gif. Uwielbiam pwnować medyków na serwerach publicznych. Inna sprawa że na klanówkach Covert jest bezużyteczny (przebieranie - gracz bez ciuchow zawiadamia o tym wszystkim przez teamspeaka - no chyba, że chce się po prostu ochraniac Inżynierow majac broń Coverta. Jeśli ktoś ma jeszcze lepszego cela to polecam garanda lub k43 (snajpere) na bliskie dystanse.

Druga sprawa to to, że Covert "niesnajaper" tylko ten co się bije to kopalnia XP:
3 XP za zabicie wroga
5 XP za przebranie się
5 XP za Battlesense jeśli się przeżyje chwilę dlużej
=13 XP + jeśli w krótkim czasie się rozwali więcej przeciwników to dodać 3XP razy kill.
A snajper dostaje ile? 5 XP za zabicie wroga ale to nie tak często. Do tego nie ubie gdy wrogi medyk przebył całą mapę żeby zajść mnie od tył€ i zaciukać nożem jak mam lunetę przy nosie smile.gif.

Do tego na serwerach publicznych jest dużo osób które nie kapują, kto jest wrogiem w przebraniu i można z łatwością zaciukać wielu gości. Szybka lecz niekoniecznie cicha śmierć od noża (to "beeeee" smile.gif ) potem gdy drugi wróg usłyszy i przyjdzie to przełączanie na FG-42 i zabicie drugiego. Biegnie trzeci wróg chowasz się za ciałem, jak gośc zacznie przeładowywać wstajesz i kosisz biggrin.gif

Może nie będę się rozpisywał co do tego jak strzelać z FG-42.

Tak więc Covert to może być maszyna do zabijania wcale nie po cichu. Ważne, żeby być blisko wroga. Ogólnie doszedłem do wniosku, że im bliżej wroga który ma MP40 znajduje się ktoś kto ma inną broń niż thompson, tym jego szanse na zabicie rosną.

Pozdrawiam, Pentel

+Quote Post
PRYSZCZOJAD [PL]
post 9:33, 14 12 2005
Post #7

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 4838

Tak więc Covert to może być maszyna do zabijania wcale nei po cichu. Ważne, żeby być blisko wroga. Ogólnie doszedłem do wniosku, że im bliżej wroga który ma MP40 znajduje ktoś kto ma inną broń thompson tym jego szanse na zabicie rosną.

NAJLEPIEJ K.U.R.W.A J.E.B.A.Ć KOLESIA Z MP40 SZABLĄ

+Quote Post
Goel
post 20:04, 15 12 2005
Post #8

Schutze

Nr użytkownika: 5349

QUOTE(jarpen @ 1:33, 14 12 2005) [snapback]55686[/snapback]

nie czepiajcie sie sn!pera, bo wszyscy kiedyś byliśmy warzywami nie da sie ukryć

a tak do tematu bo sie robi oftopik

użycie kowera zależy od mapy, ale na większości jest zbędny.
ja tam jak nie mam co robić to wchodze na serwer ok. 60 graczy, xpsawe itp. i biore kowera. można się odprężyć po całym dniu.

zgadzam się, ale jeżeli na większości map jest zbędny to po co wogóle jest??
chyba nie tylko dla grnatów dymnych tongue.gif

+Quote Post
Pentel
post 1:06, 16 12 2005
Post #9

Oberschutze
Ikona Grupy

QUOTE(Goel @ 21:04, 15 12 2005) [snapback]55757[/snapback]

zgadzam się, ale jeżeli na większości map jest zbędny to po co wogóle jest??
chyba nie tylko dla grnatów dymnych tongue.gif

Ale w czym problem? Coverta wymyślono, żeby snajperował i zeby się przebierał. Na serwerach publicznych to świetna zabawa. Jednak na klanówkach Covert jest nieprzydatny, traci rację bytu - przez takie coś jak teamspeak, x-fire, inne biggrin.gif. Kropka.

+Quote Post
ymma
post 1:38, 16 12 2005
Post #10

Hauptmann
Ikona Grupy

A co Was wszystkich z tym coverem ostatnio wzieło? ohmy.gif Co nie wejde na forum to nowy topic, albo zacięta dyskusja. Dajcie spokój - już wszystko zostało powiedziane! Niedługo strach bedzie z domu wyjść, żeby jakiegoś nie spotkac covera, albo co, człowiek już boi się odwrócić, zeby sprawdzić czy to siostra tylko za plecami, czy tez może ktoś się już przebrał, i ten błysk w oknie u sąsiada - może to refleks od snajperki, ale w sumie to pół biedy, bo jak wiadomo w ET snajperka jest z.j.e.b.a.n.a!

+Quote Post
Pentel
post 12:33, 23 12 2005
Post #11

Oberschutze
Ikona Grupy

Jesteś bardzo zabawny smile.gif. Jednakże szkoda, że nie uwzględniłeś tego, iż nie wszyscy użytkownicy forum są zarejestrowani na 10 innych i rzadko odwiedzają nawet to. Ja nie widziałem do tej pory podobnego tematu, a skoro moderator nie zamknął tego, to znaczy, że rozmowa na ten temat jest pożądana.
Jeszcze jedno: ta klasa postaci to nie Cover (bo nikogo nim kryć się nie da smile.gif) tylko Covert (czyli ukryty, zamaskowany).
Pzdr

EDIT: Ooo i jeszcze jedno - mi nie wiadomo, że snajperka jest zwalona, bo mi wiadomo, że jak ktoś potrafi to rozwala wroga jednym strzałem, a i na bliskie odległosci kosi równo jak się ma cela smile.gif.

+Quote Post
Artlight
post 12:48, 23 12 2005
Post #12

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 765

QUOTE(Pentel @ 11:33, 23 12 2005) [snapback]55982[/snapback]

Jesteś bardzo zabawny smile.gif. Jednakże szkoda, że nie uwzględniłeś tego, iż nie wszyscy użytkownicy forum są zarejestrowani na 10 innych i rzadko odwiedzają nawet to. Ja nie widziałem do tej pory podobnego tematu, a skoro moderator nie zamknął tego, to znaczy, że rozmowa na ten temat jest pożądana.
Jeszcze jedno: ta klasa postaci to nie Cover (bo nikogo nim ktć się nie da smile.gif) tylko Covert (czyli ukryty, zamaskowany).
Pzdr

EDIT: Ooo i jeszcze jedno - mi nie wiadomo, że snajperka jest zwalona, bo mi wiadomo, że jak ktoś potrafi to rozwala wroga jednym strzałem, a i na bliskie odległosci kosi równo jak się ma cela smile.gif.

ciekawe czy to prawdziwy troll, czy troll przebieraniec? hmm, wyszlo malo offtopiczne pytanie przy okazji ;]

+Quote Post
conish
post 13:09, 23 12 2005
Post #13

Oberst
Ikona Grupy

Jeszcze jedno: ta klasa postaci to nie Cover (bo nikogo nim ktć się nie da smile.gif) tylko Covert (czyli ukryty, zamaskowany).
Pzdr

Ymma to kobieta. Prawda Ymmciu ?:>

+Quote Post
ymma
post 0:57, 24 12 2005
Post #14

Hauptmann
Ikona Grupy

Ymma to kobieta. Prawda Ymmciu ?:>

Nosz kurde i wydałeś mnie!!! I jak tu teraz mam poderwać jakiegoś miłego chłopca, jak tu nikt na baby nie leci? ohmy.gif

+Quote Post
conish
post 2:03, 24 12 2005
Post #15

Oberst
Ikona Grupy

Ja moge poleciec smile.gif

+Quote Post
ymma
post 20:36, 24 12 2005
Post #16

Hauptmann
Ikona Grupy

Dobra dobra, tylko tak mówisz, bo chcesz być oryginalny :>

+Quote Post
Swiety
post 0:03, 26 12 2005
Post #17

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Pzdr

1) Nie wiem czy Ymma jest zabawny ale pewnie Ymma jest sexy
2) Moderator nie zamknął tego topiku bo mu się nie chciało.
3) O covercie było już tyle napisane że moderator powinien zamknąć i ten topik
4) mamy w dupie to że ktoś jeszcze jest zarejestrowany na 150 innych forach. Zresztą co to ma do rzeczy
5) Po ostatnich postach Sn!pera już chyba nikt nie ma ochoty wysłuchiwać rad "specjalistów" od ET na temat zjebistości broni coverta.

+Quote Post
PIOTREK PL
post 10:28, 26 12 2005
Post #18

Schutze

Nr użytkownika: 5460

szpieg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

+Quote Post
vichur
post 14:32, 28 12 2005
Post #19

Schutze

Nr użytkownika: 5486

wg mnie tez szpieg gdyż te snajperki nie nadają sie do zabijania z daleka ~~wogóle wg mnie sie nie nadawają
bo trzeba kilka razy trafic kogos z snajperki zeby zginął

+Quote Post
kleszcz_pl
post 0:51, 1 01 2006
Post #20

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 4770

Cowert jest Spoko !! a szpieg czy snajper hm..... to zależy od mapy i upodobań podam ci przykłady map podstawowych
Radar-Zdecydowanie szpieg ale jesli ktoś jest samobujcą albo jest odważny to Snajper
Oasis-tylko szpieg z stenem
gold-sten czyli szpieg
Fuel dump -snajper
Raily Gun -szpieg
battery-hm trudny wybór zależy od upodobań ja wole tam snajpera.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi