22:32, 3 12 2007
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 60 Dołączył: 11-04-2007 Skąd: i po co? Nr użytkownika: 7716 |
Co sądzicie o "polskiej" grupie na Euro '08? Dla nieuświadomionych:
1. POLSKA 2. CHORWACJA 3. AUSTRIA 4. NIEMCY ...z kim najlepiej przegrać? ...i korzystając z okazji wypowiadajcie się na temat Euro 2012... ...bo ja nie mam sił komentawać "osiągnięc" poprzedniego rządu... |
|
|
|
![]() |
22:39, 3 12 2007
|
|
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
Janasa lubie i lubilem-na MS przewidywalem cwiercfinal czy cos takiego. Wyszlo jak wyszlo.
Leo B. nienawidze i nie polubie-przewidywalem 3-4miejsce w grupie i wyszlo jak wyszlo. Na ME mam nadzieje ze wyjda z grupy, ale szczerze mowiac slabo to widze. Bo gra polskiej reprezentacji oprocz dobrych meczy z Portugalia, nie jest powodem do dumy. |
|
|
|
6:44, 4 12 2007
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Co do losowania - mogło być gorzej jest średnio dobrze. Pewnie najwięcej bramek strzelą nam ... Polacy grający w reprezentacji Niemiec. Chorwacja może być czarnym koniem a Austriacy grają u siebie.
Polska pewnie nie wyjdzie z grupy a jesli wyjdzie to na tym się skończy. I pewnie wtedy na łeb Beenhakkera posypią się gromy że z taką wspaniałą reprezentacją zagraliśmy tak słabo (podobnie jak było z janasem czy Engelem) a prawda jest taka że polska piłka jest słaba (słaba liga, słaba praca z młodzieżą słabe to i tamto) i max na co nas stać to awans do mistrzostw czy to świata czy Europy i nie pomoże tutaj żaden cudotwórca. Ale skoro w ME wygrywały już takie potęgi jak Dania czy Grecja to może teraz wygra Polska ??? :D Zresztą czy to nie jest żart że jeden z największych krajów w Europie dopiero pierwszy raz gra w mistrzostwach Europy ??? Co do Euro 2012 to przyznanie Polsce i Ukrainie to niezły żart. Czy UEFA jest tak naprawdę głupia żeby przyznawać organizację mistrzostw spółce biedaków ??? Przecież organizację dostaliśmy bo pokazaliśmy ładną wirtualną prezentację stadionów zrobioną za kilka tysiecy złotych. Ale do zorganizowania mistrzostw potrzeba 1000 razy więcej wysiłku i pieniędzy niż do zrobienia prezentacji. Niby dużo biedniejsza Ukraina, której kto wie czy organizacja nie zostanie zabrana ze względu na niestabilną sytuację polityczną ma już stadiony w zaawansowanej budowie lub przebudowie (Kijów czy Donieck) mogące godnie przyjąć Euro a unas narazie gówno mamy a czasu coraz mniej. Skoro przez kilkanaście lat nic nie zrobiono w wielu kwestiach (chcoiaż już parę lat jesteśmy w Unii) to przez te 4 laty zdążymy nadrobić ? Nie sądzę aby wszystko. Obojętnie czy organizacja mistrzostw zosanie nam zabrana czy też odbędą się ale będą klapą to będzie wstyd i skoro wpakowaliśmy się w to gówno to trzeba z niego jakoś wybrnąć. Stadiony na Euro mają powstać we Wrocławiu i Gdańsku - miastach w których nawet nie ma pierwszej ligii (wogóle to kpina żeby w jednych z największych polskich miast nie było nawet słabiutkiej polskiej I ligi). Po mistrzostwach zostaną niewykorzystane betonowe pomniki. No ale tutaj liczy się infrastruktura, przyjazność dla turystów itd a nie jakieś tradycje piłkarskie. Pomysły pani prezydent Warszawy na wybudowanie stadionu narodowego poza Warszawą no bo przecież w tym miejscu można wybudować kolejne ogrodzone osiedle apartamentowców. Moze k#!@a stadion narodowy wybudujemy w Białymstoku czy Suwałkach (bez urazy do tych miast) |
|
|
|
9:29, 4 12 2007
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 509 Dołączył: 29-09-2006 Skąd: Danzig-Osowa Nr użytkownika: 7078 |
|
|
|
|
17:41, 4 12 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 385 Dołączył: 8-07-2004 Skąd: Toruń - tak, jestem Krzyżakiem! Nr użytkownika: 2258 |
W polską piłkę to ja od lat nie wierze i uważam, że każdy wygrany mecz to cud i boża interwencja :P A na ME przegramy wszystkie mecze - a jak jakiś wygramy, to patrz pierwsze zdanie :D Tak jak Święty napisał za dużo szwankuje, by nawet najlepszy trener wiele zmienił. Trzeba by wywalić (najlepiej zamknąć) Listkiewicza i zacząć "budować" polską piłkę od podstaw.
Co do organizacji to takie rzeczy jak zaplecze hotelowe itp to damy rade, stadiony teoretycznie da się zbudować lub zmodernizować, ale co z całą infrastrukturą dróg, parkingów itd? Od czasu pomysłu zbudowania autostrad powstało w Polsce CAŁE 350 km dróg!!! To z czym my do ludzi :O |
|
|
|
19:42, 4 12 2007
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 60 Dołączył: 11-04-2007 Skąd: i po co? Nr użytkownika: 7716 |
Moim zdaniem Leo trafił na stanowisko trenera gdy uformował się już w miarę dobry skład, i mimo że dobrze gp prowadzi to nie potrafi do końca wykorzystac jego możliwości.
Podobnie jak Święty myśle, że co najwyżej szczęśliwie wyjdziemy z grupy, ale dla mnie będzie to ogromny sukces Beenhakkera i reprezy - bo w końcu nie będziemy musieli się aż tak wstydzić za naszych "orzełków" przwgrywających każdy ważny mecz... Euro '12 to, jak już wspomniałem, brak słów (poza przekleństwami, które nie wiadomo skąd cisną się na usta). W sumie wszystko powiedział Święty... ja dodam tylko jedno: trzeba liczyć na cud - w końcu tyle ich w historii Polski było... Btw: stworzyłem temat myśląc "może ktoś odpisze, forum na sekunde ożyje" ale widze że jest reakcja... i to nie byle jaka |
|
|
|
2:30, 5 12 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 499 Dołączył: 15-11-2004 Skąd: 20x z dupy Nr użytkownika: 3186 |
Leo jest imo zaje.bisty, pzpn ssie, budowa wszystkiego ssie.
procz autostrad musza tez wyremontowac linie kolejowe-na to tez potrzeba kasy, ale duzo mniej jak na drogi i to chyba jedyna nadzieja aby ludzie mieli jak dojechac zza granicy hajka grundbaum aka gronkiewicz waltz nie ma pojecia o budowie stadionow i wszystko pier.doli Swiety dobrze mowisz |
|
|
|
17:54, 11 12 2007
|
|
|
"Euro 2012 - mission impossible?"
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat...=1197388196.684 ...jak widac nie jestesmy sami jest z nami wp :P |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |