IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> ET meczy mi dysk, nie da sie grac, a mam 256 Mb, ile ta gra wymaga do normalnej gry....!!
TomFrank
post 3:48, 3 11 2003
Post #1

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 655

Mam: AMD Athlon 2000 xp, 256 Mb Ram DDR, geforce 2 MX 400 32 Mb, HDD 8,5 GB (hehe) 5400 obrotów, łącze Chello 512/128, Windows XP Pro SP 1.
Myślę że powinno wystarczyć do płynnej gry, w low detal na pewno(grafika lipna he).
A tu się nie da normalnie grać !!! Gra tak mi męczy dysk że cała przyjemność gry siada. FPS mam wystarczający ok.80- do 20 przy najbardziej wymagających szczegółach z ustawieniem 800x600 Normal. Ale stojąc w miejscu tylko jest oki, jak na chwilę HDD odpocznie, jak tylko ruszę przez plansze kręci się jak szalony i nie da się grać. Wydaje się jakby nie miał wystarczającej pamięci Ram, ale gra ma min. 128 więc 256 powinno jej wystarczyć. Plik wymiany mam ustawiony na:383-601 Mb.
Ping mam ok.50.
Jakie ta gra ma wymagania.!!!???
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
tranx-san
post 4:51, 21 01 2004
Post #2

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

a ja tam mam podobna konfiguracje co do waszej... :>
Athlon 2000+ 256 ramu dysk 40GB ata 100 GF4 MX440 64 MB Ram... system win xp

Co prawda to prawda, na winie xp przy 256 ramu mapki laduja sie dlugo, da sie wtrzymac... gra mi wyciaga srednio 80 fpsow, nawet na radarze w trawie... gra sie wogole nie zmula.. no chyba ze sie trzasnie 10 aplikacji naraz... biggrin.gif
moj sekret to...
a) sporo miejsca na plik wymiany ktory ustawiony jest na 3xilosc posiadanego ramu (3x256)
cool.gif wywalone syfy w postaci GG, Winamp Agentow, ircow, oraz windows messengerow... (oczywiscie jak tylko gram tongue.gif)
c) wlasnorecznie ustawiony cfg, niektorzy tylko kopiuja czyjes, jak wiadomo kazdy config innego gracza ma rozne ustawienia akurat pasujace danemy graczowi.. najlepiej tworzyc cfg metoda prob i bledow, a wtedy gra bedzie smigac
d) nie zawalac partycji na dysku gdzie sie ma et, czesta wymiana plikow i tylko low level format pomoze :/

zapomnialem dodac ze system windows xp pro! nie jakies tam shity home edition... z classic view i wylaczonymi wszystkimi nie potrzebnymi opcjami graficznymi, ktore i tak sa do bani :>

pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi