IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Sposoby na naszych kochanych providerow, wrrrr co z nimi zrobic??
Thoro
post 15:26, 2 03 2004
Post #1

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 519

Moze poradzicie mi co zrobic, zeby provider wywiazywal sie ze swoich obowiazkow??

Mam net w pewnej "wspanialej" lodzkiej firmie i od lutego nie moge sobie spokojnie pograc w ET. W styczniu zmienili mi lacze na 256kb/s i naprawde mialem wszedzie pingi dobre, zeby nie powiedziec bardzo dobre - jak dla mnie przynajmniej biggrin.gif (w granicach 40-60). Po czym przyszedl luty i wszystko sie z!@#alo :/ Pingi mam gorsze niz przy 128kb/s (zazwyczaj w granicach 400-700). Wiecej chyba wydam na telefony do nich niz za sam net, bo w sumie codziennie dzwonie. Przyjmowali juz trzykrotnie usterke i naprawiali. Chodzilo calkiem niezle zawsze przez jakies 3h po naprawie, a pozniej znow z!@#ka. W sumie od 00:00 juz pingi mam w granicach normy, ale wtedy juz tak nie potrzebuje ich :/. Umowe mam podpisana na rok, wiec nie moge postawic ultimatum, ze zrezygnuje z ich uslug (zreszta i tak by pewnie nic nie dalo, poza tym, ze moglbym zmienic providera). Po prostu czuje sie bezradny i nie wiem jak mam z tymi ludzmi rozmawiac (wczoraj chcial mi koles udowodnic, ze net dziala bardzo dobrze - oczywiscie nie byl u mnie). Aha przypomnialo mi sie jeszcze jedno. Po pierwszej usterce przyslali do mnie "technikow", ktorzy weszli wpisali 2 komendy weszli na wp i onet, po czym jeden powiedzial - "Rzeczywiscie chodzi jak krew z nosa" i dodali, ze kto inny sie tym musi zajac, po czym poszli. Po prostu masakra. Dodam jeszcze, ze mam lacze radiowe.

Mam jeszcze jeden juz troche mniejszy problem zwiazany z providerem. Otoz od grudnia mi irc nie dziala

CODE
[14:21:01] -irc.quakenet.eu.org- *** Looking up your hostname
[14:21:02] -irc.quakenet.eu.org- *** Checking Ident
[14:21:04] -irc.quakenet.eu.org- *** Couldn't look up your hostname

Przez poltorej miesiaca nikt mi nie potrafil odpowiedziec o co chodzi (nawet oni) po czym wreszcie sie dowiedzialem. Po prostu jakis debil z mojego IP dostal bana na calego irca. Pytam sie, wiec co mam zrobic w takiej sytuacji, na co uzyskuje odpowiedz "Ze moge sobie wykupic stale IP tylko dla siebie". No looz mam bulic wiecej tylko dlatego, ze jakis debil dostal bana na irca?? blink.gif Co to jest odpowiedzialnosc zbiorowa?? Jakbym placil z kims na spole to bym zrozumial, ale w wypadku jak sam za to bule cos ciezko mi jest to zrozumiec.

Plz jesli macie jakies rady to piszcie. Licze na esej Swietego, z ktorego moze uda mi sie cos wylowic smile.gif (niestety na forum jestem jedyna osoba, korzystajaca z uslug tego providera sad.gif )
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
blinkkin
post 16:12, 2 03 2004
Post #2

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

powaznie mowiac radzilbym kupic dobra flache i porozmawiac z adminem. stary polski zwyczaj rozwiazuje wiekszosc problemow. jednak sprawdza sie tylko w przypadku dosyc nieduzych sieci osiedlowych (tak do 1000 osob). innych rad nie ma. oczywiscie mozna isc do ochrony praw konsumenta, ale kazfy wie jak to jest. mozesz takze porozmawiac z innym osoabami korzystajacymi z uslug tego providera i regularnie chodzic do biura, poniewaz takich spraw nie zalatwia sie na telefon. oczywiscie mozesz zerwac umowe, poniewaz provider nie wywiazuje sie ze swoich zoobowiazan, poziom uslug jest niewystarczajacy. wina zaprzestania korzystania z uslug providera w tym przypadku lezy po jego stronie, wiec nie musisz ponosic kosztow (chyba ze umowa mowi inaczej).
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi