IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> ja wam kurva psuje reputacje...., czego o Polsce dowiesz się z encyklopedi
sin
post 8:51, 29 01 2004
Post #1

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 47

http://www.joemonster.org/article.php?sid=...=thread&order=0

a o mnie tam nie wspomnieli hm...
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Swiety
post 14:59, 8 03 2004
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Ja mam takie odczucie że jak ktoś pisze o Polsce to pisze o samych wadach i problemach.
Piszą o krajach zachodnich - wymieniają same zalety.

Niemcy - komentarze na temat tzw polnische verschaf (polska gospodarka), programy w niemieckiej telewizji z antypolskimi dowpipami, opinia o Polakach jako największych złodziejach chociaż np Włosi są jeszcze większymi.
Ameryka - dowpipy o Polakach typu co to jest stoi w kolejce i ma 200 iq - 200 Polaków. Nasze władze bardzo kochają Ameryke ale jakoś ta Ameryka nas bardzo nie kocha (np traktowanie Polaków na lotniskach)
Anglicy - traktują z wyższością wszystkich i trudno mieć pretensje do nich o czasami nieprzychylny stosunek do Polaków biggrin.gif No ale Anglia dużo dokonała przez sotatnie wieki to raczej ma morlane prawo do wywyższania się biggrin.gif
Czesi, Rosjanie - raczej się nie lubimy (sprawy historyczne), chociaż łączą nas wspólne słowiańskie korzenie.
Często "ruskich" uważamy za niecywilizowaną dzicz mieszkającą w szałasach, chociaż w takiej Moskwie ilość
jeżdzących Ferrari, Bentelyów i Rolls Royce jest jedną z największych na świecie biggrin.gif

Na programi Discovery z cyklu travel - pokazywane różne kraje - co pokazują przede wszystkim w Polsce - jakąś chłopską rozklekotaną furmankę na poboczu. Przykłady można mnożyć.

Przykłady z samego Wolfa - kiedyś jeszcze grając w RTCW w fUzz graliśmy z plan-B gdzie zostaliśmy bezpodstawnie wyzwani od złodziei samochodów (po meczu w open cup).
Na sweRTCW był artykuł z jakimś polakiem w roli głównej który bluzgał i wyzywał od cziterów innych. A to właśnie z reguły takie bluzgi najczęściej lecą ze strony graczy zachodnich i pod tym względem u nas nie jest źle.

Nie bez winy są sami Polacy i ich mentalność że wszystko co polskie to jest złe, chociaż gdzie indziej dużo lepiej nie jest.

A sin niestety swoją "działalnością" pogarsza i tak nienajlepszy obraz Polski i Polaków
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi