IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Gry przygodowe, syberia,warzone, etc.
Sagitarius
post 19:16, 2 06 2004
Post #1

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 513

Ostatnio jestem mało aktywny tu , w hyde bo staram sie poprawic wink.gif ..no ale raz na jakis czas topic mozna napisac..Przejzałem forum i podobnego nie znalazłem.. blink.gif Czyzby ettowcy nie grali w gry przygodowe!!? rolleyes.gif Pochwalcie się jako przygodowke chwalicie i która dostarczyła wam najwięcej radochy.Nie jestem moze jakim specjalnym zwolennikiem tego gatunku..ale niezwykle zauroczyła mnie syberia..szczegulnie grafiką , fabułą..zresztą co tu mówić trzeba zagarc..niedawno pojawiła sie drga częśc[ostatnia sad.gif ] i juz odkładam pieniażki na orginała...A jak tam u was garcie w jkąś przygodówkę??
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Thoro
post 2:05, 3 06 2004
Post #2

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 519

Mialem w swoim zyciu okres, w ktorym gralem w przygodowki (1 i 2 klasa liceum).

Dla mnie najlepsza z nich byla i nadal jest The Curse of Monkey Island (najlepsze texty, fajna grafika i ciekawe zagadki. Przygoda z przygodowkami zaczalem jednak od amigowej gry Operacja Delfin (czy jakos tak). Kolejna gra tego typu byl Teenagent, w ktorej przede wszystkim byly smieszne teksty. Na dlugo utkwil mi w pamieci Jack Orlando - Ciekawa fabula, ciekawe intrygi i jak to w przygodowkach trzeba poglowkowac w dodatku bardzo dobrze zlokalizowana. Pozniej przyszedl czas na najciekawsza i najtrudniejsza jak dla mnie (z tych co gralem) gre Broken Sword, ktora byla naprawde swietna. Sequel juz tak bardzo mi sie nie podobal, ale przeszedlem calosc smile.gif. Ostatnia przygodowka w jaka gralem/przeszedlem byl "Larry 7". Przy tej grze najbardziej sie usmialem (Stuhr zagral swietnie). Przeszedlem jeszcze kilka przygodowek, ale nie utkwily mi jakos specjalnie w pamieci. Przyznaje sie bez bicia, ze nie gralem duzo w Discworld 2 mimo ze to klasyka gatunku, ale jak zaczynalem w to grac to akurat konczylem grac w przygodowki smile.gif.

Zdecydowanie wole przygodowki 2d niz 3d. Co prawda w grach typu Atlantis i Syberia zagadki sa ciekawe, ale jakos nie maja takiego klimatu (zreszta inaczej - maja inny klimat).

Na koniec moja najlepsza 3 (w sumie juz bylo wymienione w tekscie, ale tu wyeksponuje):
- The Curse of Monkey Island
- Broken Sword
- Jack Orlando
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi