IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Jak grac z PF ?
OliK
post 23:31, 6 06 2004
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1612

Pytanie z pozoru wydawac sie moze idiotyczne ale nie mam tutaj na mysli jakiegos poczatkujacego gracza ktory zabija swoich i siebie + czasami wroga ale pytam na czym polega praca PRO pf ktory walczy na klanowkach i kosi po 3 graczy z wrogiego teamu. To sztuka, na dodatek trudna i odkad w moim klanie w taktyce jest PF nikt nie potrafi nim skutecznie grac ohmy.gif bo albo zabija 1 wroga, albo nikogo a jeszcze czesciej poprostu zabijaja go z pistoletem w rece.
Niestety patrzac na nieudolnosci graczy z klanu X postanowilem sam zajac sie PF i nawet jakos mi to wychodzi bo na poczatku zabijam 1-2 graczy z zaskoczenia a potem zwykle atakuje granatami.
Jednak potem gra sie juz o wiele gorzej bo wyczaja twoje kryjowki i lapia cie zanim sie polapiesz, niestety na to nie mam rady i czesto gine z pistolem w rekach.
Znacie jakies dobre miejsca dla PF na oasis ? moze jakies porady ? jak sie zachowac gdy nie mozesz atakowac z zaskoczenia ? gdzie kampic ? zabijac medow czy engow ? grupe czy kluczowe dla gry pojedyncze postacie ?
Jezeli czyta to jakis dobry PF to napisz cos, nie cykajcie wora panowie granie PF to sztuka biggrin.gif
dla mnie jestescie Pro biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Estaloth
post 15:55, 7 06 2004
Post #2

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1257

*Off topic on*
QUOTE (DIZEL (PL) @ 10:34, 7 06 2004)
Jeżeli mowa o Oasis to z mojego dośwaidczenia moge ci powiedzieć że jednym z najlepszym miejsc żeby zabic więcej niż 2 przeciwników naraz jest tunel w old city. Któregoś razu właśnie dzięki temu tunelowi na Oasis z samego tylko PF-a zdobyłem 81 fragów, dodać do tego jeszcze 55 z thomsona i wychodzi ładna sumka. Udało mi się taki wynik uzyskać bo playerzy z teamu axis zdołali podejść bardzo blisko wejścia do tunelu koło respa allies, wiedząc że tam na dole są "hordy" axisów biggrin.gif (z 7) w czasie spadania do tunelu naciskałem fire i gineło non stop 3-5 axisów
Dobrym miejscem jest także "balkonik", czyli miejsce nad krótkim tunelem prowadzącym do respa axisów, mozna z niego także bardzo często "udupić" kilku przeciwników wychodzących akurat z respa...

wtf?! DIZEL, naucz sie k#!@a czytac ze zrozumieniem. Gość pyta się o klanowki, a Ty mu gadasz o "taktyce" na ffa 20 vs 20 gdzie axis to jakieś lamki. Nikt na klanówce nie bedzie siedział w tunelu koło respa allies początkowego. Każdy ma swoją pozycję i jej broni. Ofkorz sa przypadki, że przeciwny klan to same warzywa itd., ale najczesciej sie nie chodzi pod respa przeciwnika Axisami (no chyba ze Rail Gun tongue.gif ). Balkonik to samo na klanowkach sie idzie działa bronic etc. Czasami tam zostaje pf, czy rifle by bronic schodow ale wiecej niz 3 nie skosisz z balkonu. Next: jemu raczej chodzilo o Axis PF bo w ataku to takie dziwne zjawisko na Oazie. k#!@a i nie chwal sie ze mialeś 136 fragów z Thompsona i PF'a bez Lugera i granatów. Oaza 20 min, 60*20=1200 sekund, 1200:136 = wychodzi jakis 1 frag na 9 sekund, z PF'a 3 do 5 to daje Ci max 20 sek na fraga, bo Twoje deathy + czekanie na respa przeciwnikow. Btw 136, a jeszcze granaty + lugerek no to aimboty sie chowają. Niezłe warzywne ffa na 40 slotów. Niestety taka prawda. :C Pisze to dlatego, że dałeś gówno warte porady dla warzywnego ffa na 40 slotów, dałeś porady na PF'a Allies,a tu raczej chodziło o Axis. Napisałem to też po to byśie chwalił sie tym samym osiągiem, bo to któryś post z kolei gdzie piszesz to samo. *Off topic off*

>Olik:
Obrona Old City: Imho dobre miejsca, to te male budynki gdzie mozna wybudowac przenośne MG dla Allies ( te budynki przy bialych daszkach na prawo od wyjscia z respa). Maasz tam wglad na commanda i na te tunele na dole od od respa allies. Można zmieniać miejscówki, tam też kręca się medycy i lojci z Twojego teamu wiec masz ammo + leczenie. Gdyby jednak coś to masz szybko dostęp do ammo i apteczek przy respie. Nie wylookaja Cie bo tam jest duzo miejsca wiec mozesz biegać i biegać
Obrona Dział: Najlepiej się kręcić się na tym balkonie, ktory widzisz jak wychodisz z pompy alliesami. Masz tam widok na swoj resp schody i tam widisz jak ida pompą. Ja to miejsce nazywam galeryjką. wink.gif Masz z tąd szybki dostęp do MG, a z MG to juz masz widok na cały placyk i możesz wspomóc kumpli, jeśli zajdzie potrzeba.

Pzdr.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi