IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Tajemnicze wyjścia ET do Windows., Lub "zamrożenia" w czasie gry, karta ATI
southorn
post 4:45, 23 01 2005
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 2722

Problem był kilkakrotnie poruszany na forum ale znalazłem u siebie jedno z możliwych rozwiązań.

Otóż w trakcie gry (po krótkim czasie od wejścia na serwer) ET wyskakiwał samoczynnie do systemu lub zatrzymywał się (tzw. zwis) Szukałem wszędzie i na wszystkie sposoby. Reinstal systemu (nakładka na obecny) wywaliłem SP2 i inne uaktualnienia Microsoft-u, na nowo sterowniki płyty, dźwięku, karty graf. Wreszcie zaistalowałem nowy system na innej partycji i było OK. Czyli coś nie gra, i wygląda, że to nie jest wina sieci (ktoś sugerował ten kierunek).

Okazało się, że pogryzły sie sterowniki ATI. W moim przypadku Catalyst 4.12 z nowym 5.1 (po "nałożeniu" jeden na drugi). Po usunięciu z systemu wszystkiego co było związane z ATI za pomocą AtiCimUn.exe (w katalogu sterownika ATI) i po zainstalowaniu na nowo 5.1 wszystko jest OK.

Pewnie dla nie których to co opisałem jest oczywiste ale widać nie dla wszystkich biggrin.gif i nie wszyscy o tym wiedzą (sterownik nVidia nie stwarza takich problemów). Do napisania tego postu skłoniły mnie porady typu: "formatuj dysk i od nowa WIN", "sprawdź zasilacz", "wymień pamięć", "czytaj forum", ogólnie "spadaj na drzewo pewnie masz z dupy sieć" itp.
Oprócz ET wszystko inne (nawet gry), system i internet działało idealnie (pomimo overclocking-u, co też brałem pod uwagę) więc mocno mnie to zainteresowało i po dwóch dnia rozwiązałem zagadkę tongue.gif

Pozdrawiam
Jak komuś pomogłem to bardzo mnie to cieszy.

PS Jak zmienić nick na forum?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
RazoR
post 22:23, 8 03 2005
Post #2

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3303

To nie musi być wina karty graficznej!!! Najpierw przeinstaluj stery do wszystkiego co do gry jest potrzebne (płyta główna, sieciówka itd.tongue.gif) najnowsze oczywiście. Raczej nie jest to problem, hardware ponieważ problem ukazuje się zawsze w tym samym momencie… Może masz zrąbane ET spróbuj ściągnąć z innego źródła. Rozwiązań może być wiele, ale jak mi się wieszało ET to była wina źle ustawionego BIOSu smile.gif .
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi