IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Tajemnicze wyjścia ET do Windows., Lub "zamrożenia" w czasie gry, karta ATI
southorn
post 4:45, 23 01 2005
Post #1

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 2722

Problem był kilkakrotnie poruszany na forum ale znalazłem u siebie jedno z możliwych rozwiązań.

Otóż w trakcie gry (po krótkim czasie od wejścia na serwer) ET wyskakiwał samoczynnie do systemu lub zatrzymywał się (tzw. zwis) Szukałem wszędzie i na wszystkie sposoby. Reinstal systemu (nakładka na obecny) wywaliłem SP2 i inne uaktualnienia Microsoft-u, na nowo sterowniki płyty, dźwięku, karty graf. Wreszcie zaistalowałem nowy system na innej partycji i było OK. Czyli coś nie gra, i wygląda, że to nie jest wina sieci (ktoś sugerował ten kierunek).

Okazało się, że pogryzły sie sterowniki ATI. W moim przypadku Catalyst 4.12 z nowym 5.1 (po "nałożeniu" jeden na drugi). Po usunięciu z systemu wszystkiego co było związane z ATI za pomocą AtiCimUn.exe (w katalogu sterownika ATI) i po zainstalowaniu na nowo 5.1 wszystko jest OK.

Pewnie dla nie których to co opisałem jest oczywiste ale widać nie dla wszystkich biggrin.gif i nie wszyscy o tym wiedzą (sterownik nVidia nie stwarza takich problemów). Do napisania tego postu skłoniły mnie porady typu: "formatuj dysk i od nowa WIN", "sprawdź zasilacz", "wymień pamięć", "czytaj forum", ogólnie "spadaj na drzewo pewnie masz z dupy sieć" itp.
Oprócz ET wszystko inne (nawet gry), system i internet działało idealnie (pomimo overclocking-u, co też brałem pod uwagę) więc mocno mnie to zainteresowało i po dwóch dnia rozwiązałem zagadkę tongue.gif

Pozdrawiam
Jak komuś pomogłem to bardzo mnie to cieszy.

PS Jak zmienić nick na forum?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Th3vil
post 15:32, 11 03 2005
Post #2

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3781

hm...

z tego co zuważyłem <chyba słusznie> to ATItool nie jest standardowo w serownikach/catalys'cie ...

póki co Et uruchamiałem z:

5.1 + cat. 4.12
5.1
5.2 . cat. 4.12
5.2 + <co tam tylko było do zainstalowania do ATI ze stronki ati/saphhare>
teraz mam DNA 3.7.5.2 normal

chyba tylko z DNA jest ATItool - nic tam nie zmieniałem

może <jeśli możesz> napisz co powinienem ustawić, przełączyć, zmienić, zainstalować by zwiększyć prawdopodobieństwo na działanie et smile.gif

zrobiłem testy na innych grach czy dzialają i:
q3, q3, nfsu2, fifa2005, w:RTCW dzialają ...
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi