IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Moze servis ET PL utworzy LIGE ??, LIGA ET PL polskich klanów
Vegeta
post 18:13, 21 10 2003
Post #41

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 474

QUOTE (doomi79 @ Oct 20 2003, 09:33 PM)
Gattes nasza liga jest jeszcze za mloda na lige ale z czasem .....

btw:liczyl ktos tepo powstawania nowych klanow? cool.gif bo oim zdaniem powstaje ich z 10 w tygodniu;]

A liczysz ile się ich rozpada na tydzien smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
rover
post 16:33, 22 10 2003
Post #42

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 293

Przecież kompletne bezmuzgi to nie jesteśmy

Vegeta - do szkoly (słowo na k)a! tongue.gif

Gatess - ownuje mnie to, ze trzymasz reke na pulsie. jak na portal prowadzony przez jedna osobe, to www.enemyterritory.pl rox. cieszy mnie bardzo, ze interesujesz sie problemami sceny i bezposrednio lub posrednio pomagasz w ich rozwiazywaniu. dzieki temu servisowi wiele rzeczy, staje sie realnymi. dzieki landemu hostowi enemy territory strona jest popularna, to dobrze. z czasem znajda sie ludzie, ktorzy pomoga Ci w jej prowadzeniu. imo tak trzymac.

nikrano - czytaj wyzej i ciesz sie ze masz cokolwiek. jak to mowia "lepszy rydz niz nic". smile.gif

co do panow od LAN PARTY, moja rada - gatess utrzymuj z nimi kontakt. smile.gif

+Quote Post
spanzik
post 21:38, 22 10 2003
Post #43

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 212

QUOTE (Xaoo @ Oct 19 2003, 11:48 AM)
a tak to poza ladna domena nic innego tego portalu nie wyroznia.

wyroznia ilosc trafien tej strony , czesto sie zdarza ze strona sie poprostu wysypuje bo za duzo ludzi ja wywoluje i to jest w/g mnie najwiekszy sukces et.pl Gratzie

+Quote Post
Xaoo
post 22:56, 22 10 2003
Post #44

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 181

QUOTE (spanzik @ Oct 22 2003, 07:38 PM)
wyroznia ilosc trafien tej strony , czesto sie zdarza ze strona sie poprostu wysypuje bo za duzo ludzi ja wywoluje i to jest w/g mnie najwiekszy sukces et.pl Gratzie

oczywiscie, ze tak i nawet nie zaprzeczam. wchodze na ta strone kilka razy dziennie, ale powiedz mi jedno. bedziesz wchodzil na strone tylko dla tego, ze jest czesto odwiedzana przez innych, czy dla tego, ze sa na niej sensowne newsy? jesli dostalbys dwie takie strony do wyboru, ktora bys wybral?

zreszta wraz z nikramo postanowilismy wam pomoc. juz od jutra na stronie teampoison.net (bez www wink.gif ) beda sie pojawialy newsy odnosnie sceny ET (wyniki, nowinki etc.). ja juz wczesniej cos takiego robilem na tej stronie, ale samemu mi sie zbytnio nie chcialo, teraz dostane pomoc ze strony nkr, a moze z czasem inne poisony sie dolacza. mam nadzieje, ze mi wystarczy czasu na napisanie chociaz 1-2 newsow dziennie, a mam go niestety za malo, a checi tez czasem nie ma zbyt wiele. wiec zapraszam wszystkich do czestych odwiedzin naszej stronki.

teampoison.net
lub
www.poison.rtcw.pl

HF!

+Quote Post
ballack13
post 23:11, 22 12 2003
Post #45

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 285

MOZE servis ET PL utworzy LIGE ?? tak jak CLANBASE

+Quote Post
blinkkin
post 23:16, 22 12 2003
Post #46

Nr użytkownika: 547

raczej nie ma sensu robic konkurenci i tak w cb jest balagan osrty, a co mowic o kolejnej lidze. najwyzej to moze byc liga et dla 3 zawodnikow zamiast 6 w cb. ale tez lepiej jest zrobic oddielny ladder w cb, poniewaz kto by zajol organizacja. ciezko z modami i co systemu punktacji. podaj jakies konkrety to wtedy dam madzejsza odpowiedz.

btw. troche dziwnie mi sie pisze po melanrzyku. sorry, postaram sie nastepnym razem na trzezwo.

+Quote Post
Swiety
post 8:44, 23 12 2003
Post #47

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Powiem tak:
Et już ma ponad pół roku a nadal nie ma wyłącznie polskiej ligi ET nie liczać kilkudnowych cupów typu Poison.
CB PL ladder to nie wszystko.
Nie ważne kto ją zrobi czy portal ET czy stara ekipa od D-Day czy jakaś inna odpowiedzialna osoba - wazne żeby powstała.
Ludzie z portalu ET już mają dużo roboty ale gdyby powstała jakaś poważna liga ich moralnym obowiązkiem byłoby hostowanie na swoim serwisie takiej ligi. Niekoniecznie muszą sie w nią angażować.

Ogólnopolska liga to jest cholernie dużo roboty. Spytajcie się moze Ofermy, Chrisa lub Mitosa ile roboty zajmowało im organizowanie wcześniejszych lig RTCW, ile czasu zajmuje użeranie się z niektórymi konfliktowymi osobami, którym czesto nic nie pasuje. A każdy to robił za tzw złamanego c@#!a czyli za darmo poswięcając swój czas.

Poza tym za organizowanie ligi powinni brać sie ludzi poważni i odpowiedzialni. Bardzo czesto jakiś przypadkowy użytkownik z dupy na zasadzie Huraaaaa robimy ligę chce tworzyć ligę a nie wie nawet co to PB, jak się posługiwać refem na serwerze, nie zna przepisów CB na których powinna się imo opierać taka liga, nie ma pomysłu na ligę lub ma pomysł z dupy, nie ma pomysłu lub miejsca na stronę www ligi lub ma pomysł z dupy. Już nie mówiąc o sponsorach jeśli to ma być profesjonalna ligaa raczej jakiś pryszczaty 12-latek nie załatwi sponsorów.
Z reguły takim osobom entuzjazm mija po tygodniu.

Poison jakiś czas temu wystapiło z projektem nowego cupa do którego zapisały się AŻ 4 klany. Być może większość klanów odstraszyło wpisowe ale jeśli to ma być liga conajmniej tak profesjonalna jak finały D-Day to bez wpsiowego nie obedzie sie.

Pomimo wszystko taka liga powinna powstać jak najszybciej bo jesli nie powstanie to szanse na przetrwanie sceny ET w Polsce oceniam na mniejsze niż to było w przypadku RTCW (2 lata).
A jeśli ktoś uważa że scena będzie trwać wiecznie pomimo braku jakiejkowliek ligi to gratuluje dobrego samopoczucia. Bo już nie raz byłem na scenach różnych wydawałoby się popularnych gier, gdzie ludzie na początku mówili że będą grać wiecznie a scena kończyła się po roku-dwóch biggrin.gif
A Et to nie CS gdzie gra 50.000 ludzi w Polsce.

+Quote Post
Mengele
post 10:43, 23 12 2003
Post #48

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 834

ET i tak nieprzetrwa dluzej niz 2 lata imo.Chodzi mi tu oczywiscie o gry klanowe , poniewaz gra na ffa moze istniec jeszcze dluzej.
Dlaczego?
Pzredewszystkim mapki. Tak naprawde gra sie gold, oasis, radar, base - battery, fuel dump czy trainyard sa praktycznie niegrywane ...sa dosc slabymi mapkami pod mecze imo.
A ile bedzie mozna grac w te 4 mapki bez znudzenia? O ile teraz sprawia to przyjemnosc , to za pol roku moze juz przyprawiac o wymioty(syndrom beach-base z RTCW).
Jesli niepowstanie kilka naprawde dobrych mapek do klanowek, nie wroze scenie ET dlugiego zywota....

pozdrawiam

P.S. Zycze przy okzji wszystkiem forumowiczom( i nie tylko) spokojnych i wesolych Swiat.

+Quote Post
blinkkin
post 14:14, 23 12 2003
Post #49

troche destrukcyjne, wrecz apokaliptyczne wizje. jednak maja cholernie mocne podstawy, a ci ktorzy nie chca wierzyc, nie uwieza. powracajac do temtu to dobija mnie sytem punktacji w cb, slynne elo. tak jak w przypadku podatkow jestem za tym zeby kazdy placil takie same tzn. podatek liniowy. obecnie jest duzo kombinacji np. z nim oplaca sie sie grac, z tym nie itd. optowalbym za sytemem ligowym tzn. 3 punkty za zwyciestwo, 1 za remis, 0 za porazke. zaraz ktos wyskoczy, ze swieze klany w niej startujace nie maja szans. imo maja, tylko musza grac cholernie duzo meczykow, a co za tym idzie rosnie dynamizm w drabince, odbywa sie wieksza ilosc meczykow. sa tez wady, ale swiat jest niesprawiedliwy, wiec nie mam sytemu doskonalego. moim zdaniem jest to system najprostszy i najbardziej sprawiedliwy. w elo wystepuje wiele machlojek, temu jest to zarazem najlepszy i najgorszy z mozliwych systemow punktacji. jednak kary za nieaktywnosc i mozliwosc przejscia w hibernacje musza zostac, to nie ulega watpliowsci. sprawa kolejna napisanie dobrego cms pod lige to cholernie duzo roboty (dla niewtajemniczonych chodzi o stronke). jesli liga bedzie aktywna i popularna to w sumie sponsorzy znajda sie sami, ale na poczatku i bez nich sie obejdzie. znacznie bardziej porzadane sa osoby odpowiedzialne, ktore zajma sie opieka nad liga, cos w rodzaju pzpn (raczej kiepski przyklad). i tutaj mam pytanie czy muszi to byc liga 6vs6? ja bym optowal z 4vs4, chociaz to jest tylko moje zdanie i nie koniecznie musi byc ono uwzglednione. co do mapek. zmiana czasu, na fueldumpie jest za malo czasu, powinno byc 30 minut, poniewaz jest to cholernie niezbalansowana mapa. wprowadzic jakies nowe mapki, chodzi mi o zbalansowane dynamiczne plansze takie jak church, nachteinbruch. oczywiscie jest to tylko i wylacznie moje zdanie. wniosek koncowy: liga powinna byc dynamiczna z mozliwie najprostszymi zasadami.

+Quote Post
Swiety
post 14:50, 23 12 2003
Post #50

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

QUOTE (Mengele @ 8:43, 23 12 2003)
A ile bedzie mozna grac w te 4 mapki bez znudzenia? O ile teraz sprawia to przyjemnosc , to za pol roku moze juz przyprawiac o wymioty(syndrom beach-base z RTCW).
Jesli niepowstanie kilka naprawde dobrych mapek do klanowek, nie wroze scenie ET dlugiego zywota....

Nie mówie w poniższych przykładach o FFA

Na scenie Q3 gra sie właściwie tylko 2 mapy. Co prawda ta dość stara scena ma czasy świetności dawno za sobą ale nadal się trzyma. A to głownie dzięki duzej ilości różnych turniejów i Lan-party.

W Cs-ie też gra się niezbyt dużo map ale CS to całkowicie oddzielny temat. Podobnie jak Lenin CS wiecznie żywy (ale niekoniecznie obecny w naszych sercach biggrin.gif )

W Q1 klanowo właściwie grało się 1 mape a do dueli 3. Istnieje nadal jakaś tam scena ale ta gra jest tak stara że już nikt o niej nie pamięta biggrin.gif. Już nie pamiętam ale chyba też swego czasu było tam sporo różnych zlotów lan-party i turniejów.

Jeśli chodzi o UT to co ostatnio zauważył inco różnorodność i mnogość róznych modów i support ze strony Epic powoduje że ta gra się fanom zbyt szybko nie nudzi.
Support ze strony ID do ET jest zerowy (bo trudno nazwać supportem patch 1.02). W RTCW był pożal się boże Gotty pack.

W RTCW mieliśmy (tylko w Polsce) na FFA grane tylko 2 mapy na klanówkach było lepiej.
W ET jest odwrotnie. Na FFA coraz więcej róznorodnych kampani a do klanówek za bardzo nie widać nowych ciekawych map (może nachteinbruch ?). A przecież ET jest o wiele bardziej stworzone do klanówek niż RTCW.

QUOTE (blinkkin)

co do mapek. zmiana czasu, na fueldumpie jest za malo czasu, powinno byc 30 minut, poniewaz jest to cholernie niezbalansowana mapa.

Jesli chodzi o gre 6/6 to nie widze sensu włączania tej z!@#anej mapy do jakiejkolwiek ligi. Jeszcze bardziej imo nie nadaje się ona do gry 3/3 czy 4/4.
Jesli chcemy zwiększyć czas na fueldump to ile wtedy będą trwały takie mecze ? Rozumiem że chodzi o zbalansowanie po przy wyrównanych teamach wygranie tej mapy w 20 minut graniczy z cudem.

Z ciezkich przypadkach w meczach klanowych sytuacja wygląda tak
- Klany zbierają się pierwszą godzine na ircu. Jak jakiś warzywny klan nie ma kanału na ircu to można się zbierać i załatwiać sprawy cały dzień.
- Drugą godzine wybierają serwer bo ktoś na jednym ma słabe pingi a na drugim lepsze
- Warmup najlepiej też godzinny biggrin.gif
- Póżniej zaczynają grac fueldump z 30 min timelimitem. Do tego dochodzą jeszcze pausy bo ktoś wyleciał itp.
- Jak to będzie jakiś play-off i będzie remis (zazwyczaj na fueldump) to pewnie wypadałoby zrobić dogrywkę
(też na fueldump biggrin.gif) czyli nastepna godzina.
Kto będzie w stanie grać pół dnia (i sędziować pół dnia jak będą potrzebni sędziowie) ? Już nie mówiać o tym że zajmuje się na pół dnia serwer na którym nie może grać inny klan lub FFA.

Ostatni finał Eurocup w RTCW gdzie wszystko jest szybsze trwał ponad 3 godziny (sama relacja wtv) biggrin.gif
ciekawe ile trwałby gdyby grali na fueldump biggrin.gif

QUOTE (blinkkin)

zaraz ktos wyskoczy, ze swieze klany w niej startujace nie maja szans. imo maja, tylko musza grac cholernie duzo meczykow, a co za tym idzie rosnie dynamizm w drabince, odbywa sie wieksza ilosc meczykow. sa tez wady, ale swiat jest niesprawiedliwy, wiec nie mam sytemu doskonaleg

Dokładnie. Jakby wszysyc wychodzili z założenia że nie mają szans to w lidze powinno zagrać tylko C4 biggrin.gif
To jest takie (słowo na p)enie typu nie gram w lidze bo nie mam szans. Skoro ktoś mówi że nie ma szans w ET to niech idzie se pograć w bierki.
Z drugiej strony dla malkontentów można zrobić coś takiego jak było w lidze POL. Podział na 1 2 i 3 ligę w zależności od skilla.

Co do ELO to zgadzam sie że jest to bardzo z!@#any system. Nie zawsze pierwsi w ELO są najlepsi.
Chociaż ostatnio trochę uproszczony został w CB system Elo ale ile ludzi dokładnie wie na czym to się opiera kalkulacja Elo ? Nawet sami admini CB mają z tym problemy nie mówiąć już o jakimś ETPlayerze z klanu "Niezywciężeni z Koziej Wólki"
Jeśli jakiś początkujący klan nie orientuje się dobrze w systemie elo to jest to świetne pole dla machlojek wsród nieuczciwych adminów takiej ligi.

+Quote Post
Mengele
post 16:59, 23 12 2003
Post #51

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 834

Swiety ale w zadnej z wymienionych gier te mapki nie trwaja po 15-30 minut, stad imo w ET szybciej sie moga
obrzydzic(dodatkowo tu sie gra SW czyli moze dojsc do sytuacji ze mecz bedzie trwal ponad 2 godziny).
Co do q3 , q1, UT - sceny sa...ale jak liczebne??? W RTCW tez pzrteciez jest jescze FF , czyli teoretycznie jest jeszcze scena biggrin.gif..pozatym ja bym nieporownywal tyczh gierek do RTCW czy ET , dla mnei to jednak inne FPP.

Co do FFA zgadzam sie w 100% , rozwija sie bardzo preznie , na serkach dochodzi bardzo duzo customow i oby tak dalej!

pozdrawiam

+Quote Post
Thoro
post 17:30, 23 12 2003
Post #52

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

Ja uwazam, ze powinna powstac polska liga, poniewaz drabinka w CB nieozdzwierciedla wogole umiejetnosci zespolu. Jak ktos chce pograc z mocnymi to traci pkt. Tymczasem jakas druzyna gra duzo meczy ze slabymi i awansuje wysoko. Poza tym w umawianie wchodzi kalkulacja (z tymi nie zagramy, bo stracimy duzo punktow w wypadku przegranej - to jest chore, ale niestety tak jest). Ja mam propozycje, zeby liga, ktora moze powstanie nie opierala sie na zasadzie drabinki, tylko cos w stylu ligi w pilce noznej. Klany sa podzielone na ligi. Gra kazdy z kazdym (wyklucza sie w ten sposob kalkulacje, ze z tymi sie nie zagra - po prostu trzeba grac) i punkty jak w lidze 3 za zwyciestwo 1 za remis. Po sezonie czesc kalnow spada do ligi nizej czesc awansuje itp. To naprawde wedlug mnie byloby lepsze od drabinki. Sezon rozgrywalby sie w okreslonym czasie, pozniej przerwa i kolejny sezon. Uwazam, ze podzial na sezony i rozgrywki kazdy z kazdym ciekawie by urozmaicilo lige.

Co do mapki fueldump zmiana czasu z 20 na 30 to naprawde nie jest duzo (raptem 20 minut wiecej w zalozeniu, ze zadna z druzyn nie wysadzi fuela), a jak jakis klan jests malo zorganizowany to bedzie musial spedzic pol dnia przed wolfem, ale bez przesady.

btw. mysle, ze mozna by podpiac ten temat i rozpoczac jakies przygotowania do rozpoczecia ligi.

Edit:
Aha jeszcze jest problem typu rozpadanie sie klanow. Wiadomo jak nie powodzi sie klanowi to czasami niektorzy rezygnuja i kan sie rozpada. W drabince nie ma problemu, bo poprostu klan sie usuwa z drabinki, a inne klany moga grac ile wlezie. W przypadku gry kazdy z kazdy, trzeba by sie zastanowic nad tym proble. Na pewno klany, ktore bylyby w grafiku pozniej wygralyby walkoverem, ale co z druzynami, ktorym upadly klan zabral punkty?? Wszystkim przyznac dodatkowe pkt. czy anulowac te mecze rozegrane z ty klanem?? Trzeba sie zastanowic, ale to drugorzedna sprawa.

Edit 2:
Wow. Zapropnowalem cos i moderatorzy spelnili prosbe i przypiei ten temat. Nastroj swiateczny i omdy spelniaja zyczenia. Teraz trzeba zaczac kombinowac, zbierac odpowiedzialnych ludzi i organizowac to.

+Quote Post
Nexilis
post 17:35, 23 12 2003
Post #53

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 594

Co do ilosci mapek to et nie stoi zle a wrecz dobrze. Na scenie q2 (radzacej sobie calkiem niezle) gra sie praktycznie jedna mape The Edge a scena chociaz troszke undergroundowa radzi sobie dobrze. Wystarczy wejsc w T. A-S. E. na Q2 i zobaczyc ile jeszcze serwow w samej polsce stoi.
Moim zdaniem pomysl z liga jest calkiem niezly tylko czy ktos na prawde odpowiedzialny podejmie sie tego...?

+Quote Post
blinkkin
post 23:47, 23 12 2003
Post #54

SYSTEM PUNKTACJI:
[-] 3-1-0, czyli 3 punkty za zwysiestwo, jeden za remis i zero punktow za porazke.
[-] jesli przeciwnik nie pojawi sie na meczu oznacza to zwyciestwo, czyli zdobycie 3 punktow.
LIGI:
[-] podzial na 1-lige, 2-lige i 3-lige tzw. kwarantanna.
[-] w pierwszym sezonie o podziale na ligi decyduje puchar, w kolejnych nowe zespoly startuja w 3-lidze, dlatego nazywa sie ja kwarantanna.
1-LIGA:
[-] w pierszej lidze gra 12 zespolow.
[-] na sezon skladaja sie 2 rundy, z czego kazda trwa jeden miesiac.
[-] w sezonie kazdy gra z kazdym dwa razy, czyli w sumie 22 mecze w ciagu 2 miesiecy (srednio 3 w ciagu tygodnia).
[-] z 1-ligi spadaja dwa ostatnie zespoly, a dwa kolejne sa zagrozone spadkiem, bronia sie w barazach.
2-LIGA:
[-] w 2-lidze graja maksymalnie 24 klany.
[-] sezon trwa 2 miesiace.
[-] w sezonie kazdy gra z kazdym jeden raz, czyli w sumie 23 mecze w ciagu 2 miesiecy (srednio 3 w ciagu tygodnia)
[-] do 1-ligi awansuja automatycznie 2 pierwsze klany, dwa kolejne walcza w barazkach o awans.
[-] cztery ostatnie klany spadaja do 3-ligi (jesli taka ilosc jest klanow oczekujacych w 3-lidze), dwa kolejne walcza o utrzymanie w barazach.
3-LIGA:
[-] zespoly sa podzielone na grupy po 4 klany.
[-] piersze klany graja w pucharze, jesli grup jest wiecej niz przewidzianych pierwszych miejsc w 2 lidze. w ten sposob mozna wylonic klany, ktore awansuja.
[-] w fazie grupowej kazdy musi zagrac z kadym chociaz raz. czyli kazdy moze zagrac 3,6,9,12.... meczow.

oczywiscie regulamin polskiej ligi et jest bardzo optymistyczny i przewiduje duza liczbe grajacych klanow. zaleznie od liczebnosci moze on ulec zmianie. sa to tylko propozycje i przewiduje liczne poprawki, zmiany etc.

+Quote Post
Thoro
post 0:51, 24 12 2003
Post #55

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

Mysle, ze jeszcze za wczesnie na takie szczegoly. Najpierw nalezy przygotowac cala infrastrukture, a potem ustalac zasady ligi itp. Uwazam, ze niepotrzebne jest granie 2 meczy miedzy tymi samymi druzynami (mecz i rewanz). To nie pilka nozna, ze gra sie u siebie i na wyjezdzie. 3 mecze na tydzien, dla niektorych nie jest to duzo, a dla innych moze sie okazac przeszkoda nie do przeskoczenia. Uwazam, ze powinien grac kazdy z kazdym, raz w jednym sezonie. Sezon powiedzmy trwa od marca do czerwa, a nastepny od wrzesnia do grudnia (tylko przyklad). Klany ustalalyby miedzy soba daty spotkan (wszystkie musialyby sie rozegrac w podanym przedziale czasowym) same (niektore klany np. graja tylko w weekendy itp.

Ale tak jak mowie, to sa detale i ty mozna zajac sie pozniej. Najpierw nalezy przygotowac wszystko od strony technicznej. Ja niestety nie przygotuje profesjonalnie stronki. Chetnie pomoge w ty projekcie, ale nie bede bral rzeczy, ktore sa ponad moje sily. Nalezy zaczac wszystko zaczac powoli organizowac, jakos po nowym roku. smile.gif

+Quote Post
blinkkin
post 4:10, 24 12 2003
Post #56

to nie sa szczegoly, raczej zaczyna sie od regulaminu. w przeciwnym wypadku robienie strony to samobojstwo. najpierw trzeba opracowac caly system ligowy, a pozniej zajac sie stronka, ktora tak naprawde ma tylko ulatwiac granie. sprawa kolejna cos trzeba zrobic z mapkami. proponuje dodac nachteinbruch i church, poniewaz sa to szybkie, dynamiczne mapy. przydaloby sie wywalic beznadziejna seawolf battery i tak nikt w nia nie gra. w sumie lige mozna stworzyc od zaraz o ile beda do tego chetne osoby, a precyzujac chodzi o klany.

+Quote Post
Runos
post 9:56, 24 12 2003
Post #57

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 563

Fakt fajnie by bylo jakby byla jakas liga PL oprocz ladera Pl w cb.

Mengele:::::
Gra sie te mapy bo nie na wszystkich serverach pojawiaja sie dodatkowe mapy. Nie wszyscy wiedza o co chodzi np. w trainyardzie. I jak 1 osoba wie i wiezmie enga to jush po mapie. Mapa trwa ok. 10min. Wiec bezsens. Dlatego tesh gra sie tylko podstawowe mapy w meczach. Zeby kazdy wiedzial o co chodzi. Mi szczerze sie mapy podobaja i sie mi nie znudzily od sierpnia:)

blinkkin::::

Ja tam jestem za podatkiem zmiennym laugh.gif Chociaz zbytnio sie nei moge wypowiadac bo jeszcze ich nei placa tongue.gif Regulamin jest dobry ale chyba troche zawczesnie na to?? Nie wiemy jeszcze kto sie tym zajmie a jush repulamin mamy smile.gif

Świety:::::

Ma racje jesli nie ebdzie turnijow to nie przetrwa dlugo scena et. No coz ale wtedy moze sie pojawi nowy Wolfenstein i sie znowu spotka stara scena. W tamtych grach sie gra malo map. Ja sam troche gram w csa wiec wiem ze tam sie gra chyba ok. 4 map(jesli sie pomylilem to sory).

+Quote Post
shela
post 14:32, 24 12 2003
Post #58

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 687

moze i ja dorzuce tu swoje 3 grosze....sprawa serwera nie jest taka prosta...najlepiej byloby znalezc sponsorow. nie kazdy klan ma swoj serwer (bo nie kazdy na to stac itp). i predzej czy pozniej dojdzie do sytuacji (czestej w CB) ze bedzie trzeba grac na FFA...a wtedy wiemy wszyscy jak wyglada mecz na FFA...config nie taki, lagi za duze, jakis spect sie pojawil trzeba go wykopac...i wiele wiele innych....co do serwerow trzeba sie zastanowic, czy zrobic skladkepowiedzmy na 4 serwery i rozgrywac tam mecze czy szukac sponsorow z czym moze byc ciezko....

+Quote Post
blinkkin
post 15:23, 24 12 2003
Post #59

QUOTE (ballack13 @ 10:59, 24 12 2003)
hmm mysle ze do tego potrzeba by bylo kilka osó znających sie na html (by stworzyc stronke z liga) a co do servów to sprawa tych co graja mecz

raczej nie zrobisz ligowej stronki w html. wszystkie ligowe servery stoja na roznego rodzaju cms (ezpublish, postnuke, phpnuke, mambo etc). do tego potrzebny jest szybki serv z porzadna baza danych mysql oraz ludzie znajacy sie na php w stopniu swietnym. sam wiem ile czasu wymaga napisanie glupiego modulu do postnuka. co do servera to trzeba sie dogadac z polskimi adminami, z tego co wiem jeden z meczow klanowych byl rozgrywany na dod (wtedy byly jeszcze swietne pingi, ostatnio cos sie kaszani). zreszta chyba nie jest problemem wypozyczenie servu na 1-2 godziny od jakiegos polskiego klanu. wszystko zalezy od ludzi, mowi sie polak potrafi. wiec na poczatku obejdzie sie bez sponsorow i serverkow, jednak na dalsza mete trzeba cos wykombinowac. liga ma byc dla ludzi nie od ludzi, jesli jej tworzeniem zajma sie 3 osoby to dupa zbita i tyle.

+Quote Post
Rollo Tomasi
post 10:21, 27 12 2003
Post #60

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 409

1)Swietnym pomyslem jest zapozyczenie zasad z innej ligi CB, POL, czy jakiejkolwiek innej udanej CAL, TWL itp.

2)Osobiscie nie podoba mi sie podejscie, ze trzeba cos zorganizowac, bo scena padnie sad.gif Przeciez gdy tworzono PRL, czy D-Day nikt nie rozumowal w ten sposob (chyba tongue.gif). Troche wiary, enuzjazmu wink.gif. Swoja droga skoro w przypadku RTCW (sceny badz co badz nieduzej) udalo sie zorganizowac tak wspaniale ligi, to czemu w przypadku ET, w ktore gra o wiele wiecej osob, codziennie powstaja nowe klany (co wcale nie swiadczy dobrze o tej scenie biggrin.gif), a na forum wypowiada sie masa ludzi nie mialoby sie powiesc stworzenie czegos lepszego ohmy.gif

3)Mysle, ze kroki w kierunku tworzenia ligi (lub jakiegos dlugotrwalego cupa) trzeba najpierw skierowac do osob, ktore maja doswiadczenia w organizowaniu tego typu imprez. Jesli nie wyraza checi tworzenia, to zapewne udziela kilku cennych rad. Swoja droga dobrze, ze w ET graja tez ludzie spoza RTCW, moze uchyla rabka tajemnicy jak to zrobic, zeby scena przetrwala 6 lat blink.gif Bo chyba tyle juz ma conajmniej q2 (prawda huh.gif )

4)No coz przyznam, ze bardzo spodobal mi sie pomysl stworzenia tylko polskiej ET ligi zglaszam moja chec pomocy, choc niestety jestem laikiem w tych sprawach blink.gif

+Quote Post

6 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi