IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V  « < 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> Moze servis ET PL utworzy LIGE ??, LIGA ET PL polskich klanów
FarSight
post 11:34, 15 01 2004
Post #81

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 92

Hmmm 2x12 to imo za duzo .... looknijcie na CB PL ... jest w sumie teoretycznie aktywnych 27 klanow ..... najlepiej by bylo po prostu zaprosic pierwsza 16 z CB PL i podzielic na 2 grupy po 8 ..... jakby ktos sie z tej 16 wycofal to wtedy next chetny w kolejnosci ..... co prawda na dzien dzisiejszy poza nawiasem zostalyby klany nie grajace w CB PL (7teens, FF i moze ktos jesio) ale wiadomo ze liga nie ruszy jutro wiec nie powinni miec problemu z wejsciem do 16 (lub 8 zeby grac w 1 grupie) .... moze CB PL nie jest idealna wykladnia sily klanow polskich et ale jakas wykladnia jest i jezeli by sie oglosilo ze np przy podziale na grupy (miejsca 1-8 i 9-16) bedzie brany stan na np 1.04.2004 to imo klany zaczelyby troszke grac (ci co nie grali wcale mieli by czas pograc) i nie bylo by klopou z koszykami (jush widze .... "dlaczego my jestesmy w koszyku X jak pojechalismy YYY 2:0 !!!! ????" etc ...) no to tyle biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Prosper
post 12:54, 15 01 2004
Post #82

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

QUOTE (FarSight @ 9:34, 15 01 2004)
co prawda na dzien dzisiejszy poza nawiasem zostalyby klany nie grajace w CB PL (7teens, FF i moze ktos jesio) ale wiadomo ze liga nie ruszy jutro wiec nie powinni miec problemu z wejsciem do 16 (lub 8 zeby grac w 1 grupie) ....

NO z tego co wiem 17 graja, tylko nei w cb pl, ff tez podejrzewam by sie zapisalo. Wydaje mi sie ze nie ma 24 klanow ktore faktycznie bylyby w stanie zagrac w takiej lidze. Realna liczba jest dla mnie 16 klanow. Z drugiej strony formula proponowana przez swietego jest ciekawsze. Bo rowniez w 2 "lidze" bedzie wyrownana walka i emocje. W momencie kiedy nei bedzie podzialu na grupe mocniajsza i slabsza, wiekszosc meczy bedzie po prostu nudna i malo ciekawa. Podzial musi byc- bo na pewno uatrakcyjni on taka lige.

+Quote Post
kag
post 13:07, 15 01 2004
Post #83

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 582

widze ze musze ufundowac albo okulary albo jakis srodek wspomagajacy pamiec dla Swietego bo z uporem maniaka nie zauwaza tego co pisze ze juz nie wspomne o tym ze absolutnie nie pamieta mnie chociazby z org prl ;o no coz bywa i tak

wracajac do tematu: wprawdzie wieksza liga z mozliwoscia rozgrywek klanow ktore istnieja niezbyt dlugo i z takim podzialem aby one mogly takze pograc, nabierajac doswiadczenia jest kuszaca jednak nadal obawiaj sie ciaglej serii w/o i zwyklego niepojawiania sie na meczach w ustalonych terminach i teraz to juz jest kwestia wyboru - czy ograniczac liczbe klanow czy raczej dac szanse wiekszej ich liczbie, co do 2 to takie klany nie startujac w ligach moga sie niepredko przekonac czy sa naprawde czy tylko na chwile :/

+Quote Post
FarSight
post 13:49, 15 01 2004
Post #84

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 92

QUOTE (kag @ 11:07, 15 01 2004)
widze ze musze ufundowac albo okulary albo jakis srodek wspomagajacy pamiec dla Swietego bo z uporem maniaka nie zauwaza tego co pisze ....

Heh dla Prospera tesh zamow parke biggrin.gif .... Prospi 16 klanow z CB PL podzielonych na 2 grupy czy ligi (jak zwal tak zwal) miejsca 1-8 to 1 grupa/liga miejsca 9-16 to 2 grupa/liga ... zagwarantuje to wmiare ciekawy i wyrownany poziom rozgrywek w obu grupach a klanom z miejsc 7-8 w 1 grupie/lidze da szanse rozegrania kilku meczy z najleopszymi na naszym podworku co napewno bylo by z korzyscia dla nich ....

+Quote Post
Thoro
post 17:01, 15 01 2004
Post #85

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 519

A ja wciaz uwazam, ze powinien byc podzial na pierwsza i druga lige smile.gif, zeby nie bylo meczy o nic w pierwszej lidze. Jesli jakis team nie ma szans wyjscia z grupy do play-off to juz moze olac gre i czekac na next season, a jezeli bedzie druga liga, bedzie musial walczyc o utrzymanie. 2 ligi po 12 druzyn uwazam za dobry pomysl i mysle, ze spokojnie znajdzie sie 24 klany, ktore juz troche istbieja i nie rozleca sie jutro. Co do brania druzyn z polskiego ladderka to nie jest to jakis super pomysl. Aktualnie w pierwszej 16 jest 5 druzyn, ktore rozegraly 3 mecze lub mniej. Nie wiadomo ile takie klany sie utrzymaja (nie mowie tu o IC, ktore tez ma 3 mecze tongue.gif ), ale o ile P i /303/ juz istnieja jakis czas to PZ i SI sa to nowe klany. Poza tym kazdy klan moze zagrac 5 meczy ze slabiakami i wskoczyc do 10. Jeszcze sa klany, ktore nie sa zapisane do CB/sa zapisani i nie graja/graja tylko w euro ladder, a prezentuja wysoki poziom (wspomniane 7teens, cc) i zahibernowane klany (SL, Fallen).

Reasumujac, uwazam ze podzial na 2 ligi po 12 druzyn jest b.dobry, a co doboru druzyn trzeba sie jeszcze zastanowic, zeby kogos nie skrzywdzic smile.gif. Poza tym jak juz sie zaplaci to chce sie zagrac jak najwiecej meczow tongue.gif, wiec przy 12 druzynach podzielonych na 2 grupy, jest wiecej meczy niz przy 16 podzielonych na 4 smile.gif

+Quote Post
Ginuś
post 18:06, 15 01 2004
Post #86

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 122

Może dla wiekszości jestem mało znanym graczem, ale oferuje swoją pomoc w prowadzeniu ligi, tj. sedziowaniu itp.
Co do tego jak liga ma wygladać.. pomysł Świętego jest najlepszy tj. z podziałem 1 ligi na 2 grupy po 6 zespołów, z których najgorsze spadają i takie tam... natomiast jak powinna wyglądać 2 liga to napewno byłoby uwarunkowane tym ile klanów sie do niej zgłosi bo jak np. 6-10 to nie ma sensu dzielić jej na grupy tylko wrzucić te klany do jednej grupy i niech walczą o awans. Z tego co wiem np. ff, ss i inne klany mają po 2 składy, wiec może żeby uniknąć spraw tego typu, że 2 skład ff się podłoży ponieważ 1 skład chciałby w playoffach zagrać z kimś innych (podaje przykład) to wszystkie drugie składy wrzucić do 2 ligi z której niemogłyby awansować wyżej. Trochę by to dziwnie wyglądało, gdyż mogłyby one o klase przewyższać resztę w 2 lidze, ale innego rozwiazania chyba nie ma.
Nie ma co gadać wiecej na forum tylko zabrać sie do roboty, sewis et.pl zagwarantował pomoc więc ruszajmy smile.gif

+Quote Post
Usagi
post 18:13, 15 01 2004
Post #87

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 210

cos takiego afair bylo w rtcw... i srednio sie przyjelo. jedne klany potrafily sie w to bawic, inne troche mniej :/

+Quote Post
FreeZz
post 19:16, 15 01 2004
Post #88

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1056

Jak dla mnie czy tez raczej wedlug mnie cos co zaproponowal FarSight nie ma sensu blink.gif Spojrzalem teraz na polskie CB i widze w pierwszej 8 klany jak SoW albo jacy PZ laugh.gif Moze ktos mnie poprawi ale po co takie klany maja grac z klanami jak C4 Poison bla bla bla wink.gif Pierwsza Liga to musi byc PIERWSZA LIGA po co w takiej lidze maja byc 2 a co dopiero 1 team ktory bedzie tylko miesem ? Moja propozycja : 1 liga 8 team'ow 2 liga cala reszta jaka sie zglosi !! wiadomo ze znajda sie szybko klany ktore po rozegraniu 1-2 meczy poprostu ucichna wiec jezeli bede nie aktywni powiedzmy 10dni ? dostaja KICK'a biggrin.gif Narazie tyle mam do powiedzenia smile.gif

+Quote Post
kag
post 19:47, 15 01 2004
Post #89

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 582

imo - ktos nie stawia sie na mecze / ew po kilku przegranych olewa lige to kkthxbye - total ignore/ostracyzm bo inaczej takie klany nigdy nie beda coraz lepsze a na tym moze stracic potencjalnie scena, czyli jesli ktos sie zglasza do gry to gra do konca [ oczywiscie zdarzaja sie wypadki losowe, ale nie 5 wypadkow losowych pod rzad np.]

+Quote Post
Prosper
post 5:39, 16 01 2004
Post #90

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 188

Z doborem klanow do pierwszej ligi imo nie powinno byc problemow. Wiadomo kto "musi" sie tam znalezc. W wypadkuniezdecydowania organizatorow, odbedzie sie jakis mecz ktory zadecyduje o tym kto zagra. W ostatecznym przypadku losowanie.
Dlatego teraz taka uwaga. Jak jakis klan uwaza ze powinien zagrac w 1 lidze (powiedzmy 12 zespolow) niech zagra jakies mecze z klanami ktore moga to miejsce zajac. I all bedzie jasne. Slabsze klany na pewno bardziej sie orientuja odemnie np kto jest silniejszy a kto slabszy.

+Quote Post
nGc.pl
post 20:12, 16 01 2004
Post #91

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1076

http://ligato.explosiv.pl/index.php?content=regulamin
myślę że punkty "Gracze i klany", "Administratorzy" oraz "Sędziowie" można dopasować do gry ET.
Administratorzy ligi TO:AoT na pewno nie obrażą się, jeśli podeprzecie swój regulamin na podstawie ich zasad. Liga trwała 3 sezony, i przez ten czas wiele punktów regulaminu zostało dopiętych na ostatni guzik.
Obie gry opierają się na rozrywkach drużynowych, dlatego w wielu miejscach punkty regulaminu będa podobne.

+Quote Post
sparrow88
post 17:51, 18 02 2004
Post #92

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

Popieram prospera
w 1 lidze powinno być około 12 klanów, jedna runda trwa 3 miesiące - 90 dni,
czyli 12 tygodni=1 mecz na tydzień. Pierwszą runde proponuje wrzesien, październik, listopad, a drugą - marzec, kwiecień i maj. Druga liga na tych samych zasadach, tyle że 2 mecze w tygodniu, czyli 24 klany. Daje to razem 32 klany. Jeżeli to nie wystarczy można zrobić 3 lige.

Uważam że któryś admin powinien przykleić tentemat na forum ogólne, gdyż scene klanową odwiedza mniej ludzi, a wypadało by, gdyby wypowiedział sie na ten temat ogół graczy

Sponsorzy również jakoś by sie znaleźli, jeżeli zaoferować by im dużo bannerów.

+Quote Post
zUBER
post 19:09, 18 02 2004
Post #93

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 755

imo tak mniej wiecej powinien wygladac podzial na ligi (zakladajac ze w 1 i 2 lidze ma byc po 12 klanow):

1.liga

.dot
_easy
17
4fun
AoD:NF
C4
CC
Fallen
FF
H (KmH)
Hunt3r
IC
poison
ss
TS

wyszlo 15 wiec 3 klany z tej listy trzeba wrzucuc do 2 ligi

2.liga

DoW
ejw
NBK
NF
SL
SoW
UF
Wild_A
WoW

reszta do 3 ligi

+Quote Post
sparrow88
post 22:31, 18 02 2004
Post #94

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

zuber, nie wiem na jakiej podstawie to napisałeś, ja bym bardziej proponował zrobić jakiś turniej, bo ktoś już tu mówił że CB nie pokazuje dokładnej klasy klanu

+Quote Post
zUBER
post 23:34, 18 02 2004
Post #95

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 755

to jest tylko moje zdanie i tak wcale byc nie musi. nie oceniam klanow wedlug CB bo np. CC nie gra w CB, SoW i 17 sa w hibernacji, ejw jeszcze w CB nie grali. mniej wiecej orientuje sie kto jak gra. mniej wiecej. dlatego nie podzielilem po 12 klanow na lige bo do konca nie wiem kto ma byc w pierwszej a kto w drugiej.

+Quote Post
Go��_Newbie
post 23:40, 10 03 2004
Post #96

Goście

Zajmie sie ktos w koncu organizowaniem tej ligi?? blink.gif

+Quote Post
Swiety
post 15:13, 11 03 2004
Post #97

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

QUOTE (Newbie @ 21:40, 10 03 2004)
Zajmie sie ktos w koncu organizowaniem tej ligi??  blink.gif

Kto się zajmie ???

Cała scena biggrin.gif

A tak wogóle daj czas, kase , ludzi i sprzęt to zrobie ci lige z wodotryskami, famfarami, piramidami i czego tylko będziesz chciał.

+Quote Post
Termit
post 14:30, 12 03 2004
Post #98

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 499

Jakoś sobie nie wyorażam stworzenie ligi POL z podziałem na 1 i 2 ligę ,bo za dużo ludu na tej scenie ma przerost ambicji. . Ktoś napisał że być może będą eliminacje do 1ligi no to przygotujcie się na walke 10klanów o 1 miejsce i teksty typu : ej klan X wygrał z klanem Y , my (klan C) przegralismy z klanem Z ale czemu odpadamy jak spokojnie wygrywamy z klanem X , a klan Y powie : ej kurna bez jaj czemu odpadamy jak klan Z zamykamy w respie .
Kael gdzies tu na boardzie założył topic fun vs clan ???? i oparł się o małe kłótnie zapewne m inn z naszego kanału #..et . A scenariusz jest prosty mamy mieć mecz z jakimś klanem X i wchodzą panowie z innych klanów i piszą że klan X to takie lamy że oni ich na trenach w respie z nożami ganiają a gdy sprawdzić później to okazuje się że klan X skosił klan Y który skosił panów nożowników .
W takiej atmosferze naprawde cieżko będzie cokolwiek stworzyć. Zawsze gdy dokonuje się pewnych podziałów ktoś jest niezadowolony , czuje się skrzywdzony , tylko w tym wypadku ofiarami stanie się pół sceny wg ich mniemania .
Naprawde niewiem czy jest jakiś człowiek na tej scenie który potrafi okreslić system doboru , eliminacji klanów do 1 ligi, żeby nie było później takich kwiatków że klan w 2 lidze OC poł godziny boryka się z ustawieniem cvarów na serwerze i po 1 mapce prosi o pare minut bo koledzy zaciągają następna.
Proponuje stworzyć tylko pierwszą ligę i przyjać wszystkich chętnych . Przyjać zasadę 2xw/o i wypad z ligi i nastepna edycja w 2 . Moze zróbmy jakieś zapisy kto chętny, jeżeli najlepsze polskie klany nie będą chciały wziać w tym udziału ze wzgledu na brak czasu (ważniejsze ligi bądź turnieje), taka liga nie będzie miała sensu.

+Quote Post
Swiety
post 20:36, 12 03 2004
Post #99

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Termit gdybym ja robił ligę i byłbym jej supervisorem czy tam innym bossem to poprostu do I ligi wybrałbym najlepsze klany biorąc pod uwagę ich poziom, stabilność , "poważność" i dotychczasowe wyniki meczy w CB i rtcw.no, ewentualnie w przypadku wątpliwości zrobiłbym jakieś kwalifikacje - dokładnie tak samo jak jest w Euro Cup.
Wszystko to miałoby na celu zapewnienie jak najwyższego poziomu rozgrywek w I lidze bez oglądania się na jakieś sympatie czy antypatie. I jeśli mój własny klan okazałby sięza słaby na I lige to wrzuciłbym go do II. Bo chciałbym zrobić poważną ligę.

Do EuroCup admini wybierają klany i jakoś nie ma tysięcy komentarzy dlaczego klan X jest w EC a klan Y nie.

A do II ligi wrzuciłbym całą resztę.
A to że się komuś to nie bedzie podobać ? A co mnie to k.urwa obchodzi. Jak się komuś nie podoba że nie gra w I lidze to albo gra w II albo niech spierd.ala. Niech pokaże czy rzeczywiście jest za!@#iście dobry w II lidze to w następnej edycji będzie miał szanse grać w I.

To co podał Zuber - widać że to jest rozsądny głos. Może miałbym zastrzeżenia co do 2-3 klanów ale zawsze można zrobić jakieś eliminacje. Z tej listy 8 klanów widze w I lidze na bank. Do reszty mam mniejsze czy większe wątpliwości (czytaj trzeba zrobić kwalifikacje)

+Quote Post
Termit
post 21:59, 12 03 2004
Post #100

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 499

Święty bierz "TO" na siebie biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ustal listę klanów 1 ligi , listę walczących w eliminacjach (pucharowo + losowanie par ) , wystąp z zapytaniem do wybranych przez Ciebie klanów i początek bedzie za nami. Losowanie par eliminacji też wylosujesz Ty biggrin.gif .
Dlaczego Ty ??? :
A. Masz autorytet wśród graczy
B. Masz doświadczenie
C. Masz admina na tym forum i zgasisz szybko przypuszczalnie liczne flame wars po Twoich wyborach biggrin.gif
D. Masz czas - sądząc po ilości i długości Twoich postów biggrin.gif

+Quote Post

6 Stron V  « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi