![]() ![]() |
11:34, 15 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
Hmmm 2x12 to imo za duzo .... looknijcie na CB PL ... jest w sumie teoretycznie aktywnych 27 klanow ..... najlepiej by bylo po prostu zaprosic pierwsza 16 z CB PL i podzielic na 2 grupy po 8 ..... jakby ktos sie z tej 16 wycofal to wtedy next chetny w kolejnosci ..... co prawda na dzien dzisiejszy poza nawiasem zostalyby klany nie grajace w CB PL (7teens, FF i moze ktos jesio) ale wiadomo ze liga nie ruszy jutro wiec nie powinni miec problemu z wejsciem do 16 (lub 8 zeby grac w 1 grupie) .... moze CB PL nie jest idealna wykladnia sily klanow polskich et ale jakas wykladnia jest i jezeli by sie oglosilo ze np przy podziale na grupy (miejsca 1-8 i 9-16) bedzie brany stan na np 1.04.2004 to imo klany zaczelyby troszke grac (ci co nie grali wcale mieli by czas pograc) i nie bylo by klopou z koszykami (jush widze .... "dlaczego my jestesmy w koszyku X jak pojechalismy YYY 2:0 !!!! ????" etc ...) no to tyle
|
|
|
|
12:54, 15 01 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
NO z tego co wiem 17 graja, tylko nei w cb pl, ff tez podejrzewam by sie zapisalo. Wydaje mi sie ze nie ma 24 klanow ktore faktycznie bylyby w stanie zagrac w takiej lidze. Realna liczba jest dla mnie 16 klanow. Z drugiej strony formula proponowana przez swietego jest ciekawsze. Bo rowniez w 2 "lidze" bedzie wyrownana walka i emocje. W momencie kiedy nei bedzie podzialu na grupe mocniajsza i slabsza, wiekszosc meczy bedzie po prostu nudna i malo ciekawa. Podzial musi byc- bo na pewno uatrakcyjni on taka lige. |
||
|
|
|||
13:07, 15 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 28 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 582 |
widze ze musze ufundowac albo okulary albo jakis srodek wspomagajacy pamiec dla Swietego bo z uporem maniaka nie zauwaza tego co pisze ze juz nie wspomne o tym ze absolutnie nie pamieta mnie chociazby z org prl ;o no coz bywa i tak
wracajac do tematu: wprawdzie wieksza liga z mozliwoscia rozgrywek klanow ktore istnieja niezbyt dlugo i z takim podzialem aby one mogly takze pograc, nabierajac doswiadczenia jest kuszaca jednak nadal obawiaj sie ciaglej serii w/o i zwyklego niepojawiania sie na meczach w ustalonych terminach i teraz to juz jest kwestia wyboru - czy ograniczac liczbe klanow czy raczej dac szanse wiekszej ich liczbie, co do 2 to takie klany nie startujac w ligach moga sie niepredko przekonac czy sa naprawde czy tylko na chwile :/ |
|
|
|
13:49, 15 01 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
Heh dla Prospera tesh zamow parke |
||
|
|
|||
17:01, 15 01 2004
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
A ja wciaz uwazam, ze powinien byc podzial na pierwsza i druga lige
Reasumujac, uwazam ze podzial na 2 ligi po 12 druzyn jest b.dobry, a co doboru druzyn trzeba sie jeszcze zastanowic, zeby kogos nie skrzywdzic |
|
|
|
18:06, 15 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 54 Dołączył: 22-08-2003 Nr użytkownika: 122 |
Może dla wiekszości jestem mało znanym graczem, ale oferuje swoją pomoc w prowadzeniu ligi, tj. sedziowaniu itp.
Co do tego jak liga ma wygladać.. pomysł Świętego jest najlepszy tj. z podziałem 1 ligi na 2 grupy po 6 zespołów, z których najgorsze spadają i takie tam... natomiast jak powinna wyglądać 2 liga to napewno byłoby uwarunkowane tym ile klanów sie do niej zgłosi bo jak np. 6-10 to nie ma sensu dzielić jej na grupy tylko wrzucić te klany do jednej grupy i niech walczą o awans. Z tego co wiem np. ff, ss i inne klany mają po 2 składy, wiec może żeby uniknąć spraw tego typu, że 2 skład ff się podłoży ponieważ 1 skład chciałby w playoffach zagrać z kimś innych (podaje przykład) to wszystkie drugie składy wrzucić do 2 ligi z której niemogłyby awansować wyżej. Trochę by to dziwnie wyglądało, gdyż mogłyby one o klase przewyższać resztę w 2 lidze, ale innego rozwiazania chyba nie ma. Nie ma co gadać wiecej na forum tylko zabrać sie do roboty, sewis et.pl zagwarantował pomoc więc ruszajmy |
|
|
|
18:13, 15 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 220 Dołączył: 12-09-2003 Nr użytkownika: 210 |
cos takiego afair bylo w rtcw... i srednio sie przyjelo. jedne klany potrafily sie w to bawic, inne troche mniej :/
|
|
|
|
19:16, 15 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 37 Dołączył: 6-01-2004 Skąd: hmmm Gliwice Nr użytkownika: 1056 |
Jak dla mnie czy tez raczej wedlug mnie cos co zaproponowal FarSight nie ma sensu
|
|
|
|
19:47, 15 01 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 28 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 582 |
imo - ktos nie stawia sie na mecze / ew po kilku przegranych olewa lige to kkthxbye - total ignore/ostracyzm bo inaczej takie klany nigdy nie beda coraz lepsze a na tym moze stracic potencjalnie scena, czyli jesli ktos sie zglasza do gry to gra do konca [ oczywiscie zdarzaja sie wypadki losowe, ale nie 5 wypadkow losowych pod rzad np.]
|
|
|
|
5:39, 16 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 253 Dołączył: 5-09-2003 Nr użytkownika: 188 |
Z doborem klanow do pierwszej ligi imo nie powinno byc problemow. Wiadomo kto "musi" sie tam znalezc. W wypadkuniezdecydowania organizatorow, odbedzie sie jakis mecz ktory zadecyduje o tym kto zagra. W ostatecznym przypadku losowanie.
Dlatego teraz taka uwaga. Jak jakis klan uwaza ze powinien zagrac w 1 lidze (powiedzmy 12 zespolow) niech zagra jakies mecze z klanami ktore moga to miejsce zajac. I all bedzie jasne. Slabsze klany na pewno bardziej sie orientuja odemnie np kto jest silniejszy a kto slabszy. |
|
|
|
20:12, 16 01 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 13 Dołączył: 10-01-2004 Nr użytkownika: 1076 |
http://ligato.explosiv.pl/index.php?content=regulamin
myślę że punkty "Gracze i klany", "Administratorzy" oraz "Sędziowie" można dopasować do gry ET. Administratorzy ligi TO:AoT na pewno nie obrażą się, jeśli podeprzecie swój regulamin na podstawie ich zasad. Liga trwała 3 sezony, i przez ten czas wiele punktów regulaminu zostało dopiętych na ostatni guzik. Obie gry opierają się na rozrywkach drużynowych, dlatego w wielu miejscach punkty regulaminu będa podobne. |
|
|
|
17:51, 18 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 328 |
Popieram prospera
w 1 lidze powinno być około 12 klanów, jedna runda trwa 3 miesiące - 90 dni, czyli 12 tygodni=1 mecz na tydzień. Pierwszą runde proponuje wrzesien, październik, listopad, a drugą - marzec, kwiecień i maj. Druga liga na tych samych zasadach, tyle że 2 mecze w tygodniu, czyli 24 klany. Daje to razem 32 klany. Jeżeli to nie wystarczy można zrobić 3 lige. Uważam że któryś admin powinien przykleić tentemat na forum ogólne, gdyż scene klanową odwiedza mniej ludzi, a wypadało by, gdyby wypowiedział sie na ten temat ogół graczy Sponsorzy również jakoś by sie znaleźli, jeżeli zaoferować by im dużo bannerów. |
|
|
|
19:09, 18 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 95 Dołączył: 17-11-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 755 |
imo tak mniej wiecej powinien wygladac podzial na ligi (zakladajac ze w 1 i 2 lidze ma byc po 12 klanow):
1.liga .dot _easy 17 4fun AoD:NF C4 CC Fallen FF H (KmH) Hunt3r IC poison ss TS wyszlo 15 wiec 3 klany z tej listy trzeba wrzucuc do 2 ligi 2.liga DoW ejw NBK NF SL SoW UF Wild_A WoW reszta do 3 ligi |
|
|
|
22:31, 18 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 328 |
zuber, nie wiem na jakiej podstawie to napisałeś, ja bym bardziej proponował zrobić jakiś turniej, bo ktoś już tu mówił że CB nie pokazuje dokładnej klasy klanu
|
|
|
|
23:34, 18 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 95 Dołączył: 17-11-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 755 |
to jest tylko moje zdanie i tak wcale byc nie musi. nie oceniam klanow wedlug CB bo np. CC nie gra w CB, SoW i 17 sa w hibernacji, ejw jeszcze w CB nie grali. mniej wiecej orientuje sie kto jak gra. mniej wiecej. dlatego nie podzielilem po 12 klanow na lige bo do konca nie wiem kto ma byc w pierwszej a kto w drugiej.
|
|
|
|
| Go��_Newbie |
23:40, 10 03 2004
|
|
Goście |
Zajmie sie ktos w koncu organizowaniem tej ligi??
|
|
|
|
15:13, 11 03 2004
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Kto się zajmie ??? Cała scena A tak wogóle daj czas, kase , ludzi i sprzęt to zrobie ci lige z wodotryskami, famfarami, piramidami i czego tylko będziesz chciał. |
||
|
|
|||
14:30, 12 03 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 204 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 499 |
Jakoś sobie nie wyorażam stworzenie ligi POL z podziałem na 1 i 2 ligę ,bo za dużo ludu na tej scenie ma przerost ambicji. . Ktoś napisał że być może będą eliminacje do 1ligi no to przygotujcie się na walke 10klanów o 1 miejsce i teksty typu : ej klan X wygrał z klanem Y , my (klan C) przegralismy z klanem Z ale czemu odpadamy jak spokojnie wygrywamy z klanem X , a klan Y powie : ej kurna bez jaj czemu odpadamy jak klan Z zamykamy w respie .
Kael gdzies tu na boardzie założył topic fun vs clan ???? i oparł się o małe kłótnie zapewne m inn z naszego kanału #..et . A scenariusz jest prosty mamy mieć mecz z jakimś klanem X i wchodzą panowie z innych klanów i piszą że klan X to takie lamy że oni ich na trenach w respie z nożami ganiają a gdy sprawdzić później to okazuje się że klan X skosił klan Y który skosił panów nożowników . W takiej atmosferze naprawde cieżko będzie cokolwiek stworzyć. Zawsze gdy dokonuje się pewnych podziałów ktoś jest niezadowolony , czuje się skrzywdzony , tylko w tym wypadku ofiarami stanie się pół sceny wg ich mniemania . Naprawde niewiem czy jest jakiś człowiek na tej scenie który potrafi okreslić system doboru , eliminacji klanów do 1 ligi, żeby nie było później takich kwiatków że klan w 2 lidze OC poł godziny boryka się z ustawieniem cvarów na serwerze i po 1 mapce prosi o pare minut bo koledzy zaciągają następna. Proponuje stworzyć tylko pierwszą ligę i przyjać wszystkich chętnych . Przyjać zasadę 2xw/o i wypad z ligi i nastepna edycja w 2 . Moze zróbmy jakieś zapisy kto chętny, jeżeli najlepsze polskie klany nie będą chciały wziać w tym udziału ze wzgledu na brak czasu (ważniejsze ligi bądź turnieje), taka liga nie będzie miała sensu. |
|
|
|
20:36, 12 03 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Termit gdybym ja robił ligę i byłbym jej supervisorem czy tam innym bossem to poprostu do I ligi wybrałbym najlepsze klany biorąc pod uwagę ich poziom, stabilność , "poważność" i dotychczasowe wyniki meczy w CB i rtcw.no, ewentualnie w przypadku wątpliwości zrobiłbym jakieś kwalifikacje - dokładnie tak samo jak jest w Euro Cup.
Wszystko to miałoby na celu zapewnienie jak najwyższego poziomu rozgrywek w I lidze bez oglądania się na jakieś sympatie czy antypatie. I jeśli mój własny klan okazałby sięza słaby na I lige to wrzuciłbym go do II. Bo chciałbym zrobić poważną ligę. Do EuroCup admini wybierają klany i jakoś nie ma tysięcy komentarzy dlaczego klan X jest w EC a klan Y nie. A do II ligi wrzuciłbym całą resztę. A to że się komuś to nie bedzie podobać ? A co mnie to k.urwa obchodzi. Jak się komuś nie podoba że nie gra w I lidze to albo gra w II albo niech spierd.ala. Niech pokaże czy rzeczywiście jest za!@#iście dobry w II lidze to w następnej edycji będzie miał szanse grać w I. To co podał Zuber - widać że to jest rozsądny głos. Może miałbym zastrzeżenia co do 2-3 klanów ale zawsze można zrobić jakieś eliminacje. Z tej listy 8 klanów widze w I lidze na bank. Do reszty mam mniejsze czy większe wątpliwości (czytaj trzeba zrobić kwalifikacje) |
|
|
|
21:59, 12 03 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 204 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 499 |
Święty bierz "TO" na siebie
Ustal listę klanów 1 ligi , listę walczących w eliminacjach (pucharowo + losowanie par ) , wystąp z zapytaniem do wybranych przez Ciebie klanów i początek bedzie za nami. Losowanie par eliminacji też wylosujesz Ty Dlaczego Ty ??? : A. Masz autorytet wśród graczy B. Masz doświadczenie C. Masz admina na tym forum i zgasisz szybko przypuszczalnie liczne flame wars po Twoich wyborach D. Masz czas - sądząc po ilości i długości Twoich postów |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |