IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kilka pytań o komendy ustawienia (com_maxfps), Jak uzyskać więcej fps, wyższe skoki itp
Switch
post 15:36, 18 02 2004
Post #41

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 737

mam pytania:
1) na jakim fov grają najpsi
2)jak zrobić screen tak aby sie gamma nie zmieniała, bo jak dam Print screen i wklejam do painta to jest to jakieś ciemne smile.gif
3) LINK - jak ten ktoś tutaj zrobił taką dobrą widoczność
4) jak zrobić takie jednolite niebo jak w podanym wyżel linku
5) zauważyłem że w tym screenie sa kolry inne niż ja mam, takie bardziej przejrzyste, jak to zrobić?
6)to wkońcu jaka komenda jest do wyłączenie mgły

i czy wkońcu z pingiem 200 i 12 fpsami mam jakieś szanse żeby dobrze grać?
narazie zmieniłem z 7 komend od zwiększania fpsów, teraz jeszcze dodam pare może będzie coś wiecej
pozdr.
EDIT: mozecie mi powiedzieć co to jest? biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Switch
post 19:49, 18 02 2004
Post #42

Leutnant
Ikona Grupy

użełem wszystkich komend od zwiększania ilości fpsów podanych przez WOLFszLAGIER-a (choć 3/5 z nich miałem dobrze ustawionych)> Ilość fpsów zwiększyła sie drastycznie (jakość obrazu też sie drastycznie ale zmiejszyła smile.gif ) Teraz ze wspomnianch wcześniej 10-12 (jak sie nic nie dzieje) fpsów mam....25-30, a w zamkniętych pomieszczeniech mam 43 (com_maxfps 43). W akcji zmiejszy sie jeszcze nawet dużo, ale dla mnie to jest duzy sukces tongue.gif.

Teraz jeszcze chyba mi zostały komendy poprawiające widocznosc i chyba koniec cfg..szkoda, fajna zabawa wink.gif

+Quote Post
blacktyger
post 14:28, 21 02 2004
Post #43

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

co do tego "jednolitego nieba" to jest
seta r_fastsky "1"

a co do sensivity .. to chodziło mu o
seta r_intensity "1.5"
to odpowiada tak jak gamma za jasnosc i 1,5 jest maksymalnym ustawieniem

Co do fova to najlepszy jest
cg_fov"110"

aby gama sie nie zmieniała nalezy wpisać w consoli
/screenshot.jpg albo nacisnac F11 (jesli nie grzebałeś z bindami)
"i czy wkońcu z pingiem 200 i 12 fpsami mam jakieś szanse żeby dobrze grać?"
odpowiedź brzmi NIE z 12 fps chrupie jak cholera i z góry każdy duel z kolesiem o twoich umiejętnościach ale lepszym kompie nie masz szans a co do pingu to już w ogóle sie nie wypowiem ... zainwestuj w sieć wink.gif

do wyłączenia mgły służy
cg_wolffog "1" czy jakos 6ak ale to jest czitprotekted i wykopie Cię PB więc nie radze

powiem tylko na marginesie że to już wszystko było wałkowane i wystarczyło poszukać na 4um ..

+Quote Post
KreciK
post 16:21, 21 02 2004
Post #44

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 696

Co do fova to najlepszy jest
cg_fov"110"

to już zależy od gracza ja np. wole 120. Wiec jak mówie to zależy od gracza, można się sugerować wypowiedziami lecz najlepiej samemu popróbować.

+Quote Post
blacktyger
post 17:11, 21 02 2004
Post #45

Generalmajor
Ikona Grupy

heh Krecik oczywiście że nalezy samemu ustawić ale on się pyta na jakiej grają najlepsi (hehe ja coś sugeruje ? biggrin.gif biggrin.gif) podałem poprostu ta wartość z jaką najczęściej się spotykam u lepszych graczy i już ..

+Quote Post
Switch
post 19:34, 21 02 2004
Post #46

Leutnant
Ikona Grupy

hehe blacktyger nie przeczytałeś wszystkich postów, teraz już mam średnio 20-25 fpsy. Jednak ping zostaje taki sam najlepszy to chyba mam rano. O screenach zdążyłem sie już wcześniej kapnąc tak samo z fastsky, sory za głupie pytania. Fov przestawiłem na 100, 110, 120 i naprawde nie moge tak grać nie wiem ale nie moge tongue.gif, może sie nie przyzwyczailem jeszcze ale cyba zostanie fov 90 tongue.gif
aha i intensity też sie pobawiłem i ustawiłem na 1.5, gamme mam 3.0
dzisiaj właśnie zrobiłem sobie porządek w cfg i wyglada to dużo lepiej wink.gif
thx wszystkim za pomoc

mam jeszcze takie pytanie, bo nieraz słysze jak ktoś mówi że mu sie duzo lepiej grało na pingu 50 niż np, 80 jaka to jest róźnica w graniu (powiedzmy że na 80 nie ma PL ani wrapingu). Co to daje?

+Quote Post
blacktyger
post 20:12, 21 02 2004
Post #47

Generalmajor
Ikona Grupy

Za gamme 3.0 moze Cię kopnać ...
a poza tym przeczytałem wszystkie posty ale odpowiedziałem na pytanie zadane przed tymi postami smile.gif zresztą 30 fps to też mało ale napewno więcej niż 15 ... radze zainwestować w RAM ja mam 512 i około 70 fps i jest spokój z klateczkami.
co do pingów jeśli nie masz warpa i PL to raczej różnica między 50 a 80 jest znikoma i nie wiem kto niby mowił, że duożo lepiej mu się gra , co innego między 30 a 80 . hmm może już jakieś bardziej znane się na tym osobistości wyjaścią Ci to ..
To ze masz rano najlepszy ping to chyba oczywiste wink.gif choć d kiedy są ferie (mieszkam na śląsku i właśnie mija 1 tydzień tongue.gif )to pingi praktycznie nie spadają poniżej 80 sad.gif nawet rano jest koło 70 a tak zawsze mam 50 a rano 20 tongue.gif

aha jescze z tym pinpipem .. mam ustawione "3" ale na niektórych mnie kopie :/ a czasami kopie mnie za r_pinpip2 "2" chociaż w ET to nie ma nic do rzeczy blink.gif a jescze jedno .. nie radze wam dawać jal to Święty nazwał "efektów kafli" bo się pożygacie tongue.gif jeśli dotychczas graliście n adefaulcie to stopniowa rasowac swój cfg bo można szok przeżyć smile.gif ja sie na szczęście już przyzwyczaiłem ... teraz już tylko czekć na nowego ETPro i wyłączyć mgłe .. smile.gif

+Quote Post
kot
post 21:19, 21 02 2004
Post #48

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 993

QUOTE (blacktyger @ 19:12, 21 02 2004)
aha jescze z tym pinpipem ..

Chyba chodzi ci o picmip? ohmy.gif

Co do fova to trudno wskazac, na jakim graja najlepsi, ale z tego co wiem spora czesc gra na fovie 90. Ja sam kiedys gralem na 120 (a potem 110), ale przestawilem sie na 90, bo tak zdecydowanie lepiej wali sie w glowe smile.gif

+Quote Post
blacktyger
post 17:41, 23 02 2004
Post #49

Generalmajor
Ikona Grupy

(pomine przedmówce )

Ja mam inne ptanie a mianowicie jaki bind może odpowiadać za oznajmienie swojej klasy ? tzn > v 6 <
co trzeba wpisać ...
gdzieś słyszałem ze takiego binda się da ...

+Quote Post
kot
post 19:08, 23 02 2004
Post #50

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 993

Afaik tego sie nie da w ten sposob zrobic, ale mozna zbindowac dla kazdej klasy osobno.

IamSoldier "I'm a soldier."
IamMedic "I'm a medic."
IamEngineer "I'm an engineer."
IamFieldOps "I'm a field ops."
IamCovertOps "I'm a covert ops."

Btw. znakomity topic na to pytanie :C

+Quote Post
kober
post 12:21, 27 03 2004
Post #51

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Validating
Nr użytkownika: 20

QUOTE (green @ 1:34, 24 12 2003)
na ->tej<- stronce znajdziesz dokladny spis, jak poszczegolne wartosci fps wplywaja na wysokosc skoku

argh
link nie dziala sad.gif
jesli ktos moglby podac poprawny link, lub moze nawet wkleic tabelke, ktora sie tam znajduje bede dozgonnie wdzieczny !!

dzieki z gory

+Quote Post
GumAS
post 12:11, 14 08 2004
Post #52

Schutze

Nr użytkownika: 2550

Sory, ale nie wiem, w jakim dziale to napisać, więc pisze tu. Mianowicie mam proźbę. Czy ktoś może mi podać jakieś najważniejsze jeśli chodzi o fps ustawienia? Znaczy jakie komendy do configa wrzucić żeby dały dużo fps i jeszcze było coś na monitoże widać tongue.gif.

+Quote Post
Swiety
post 14:47, 14 08 2004
Post #53

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

CYTAT (kober @ 10:21, 27 03 2004)
argh
link nie dziala sad.gif
jesli ktos moglby podac poprawny link, lub moze nawet wkleic tabelke, ktora sie tam znajduje bede dozgonnie wdzieczny !!

dzieki z gory

FRAMERATE IS A LIFE

ok

Podana tabela (załącznik na samym dole) dotyczy Q3 ale w końcu Wolf jest na jego enginee więc powinno być podobnie (i jest)

Jak widać największą wartość wysokości skoków uzyskujemy w przedziale 251-333 fps (z pmove_fixed 1 można nawet przeskoczyć mur bazy na fueldump - Dankan mi pokazywał biggrin.gif )
, mniej ale nadal dużo w przedziale 201-255 fps i 113-125 fps (pomiędzy 126-200 fps spada i to nawet bardzo ohmy.gif )

Dla ludzi ze słabym sprzętem najlepszy będzie przedział 72-76 fps a dla kolesi ze starym rzęchami 42-43 fps.

Należy pamiętać że duża ilość fpsów to nie tylko płynność (i wysokie skoki) ale również większa szybkostrzelność broni (od mp40 do noża) kończąć na szybszym wyrzucaniu apteczek czy ammo. Ci co mają w miare dobry sprzęt niech odpalą sobie ctfa (bo na radarze mogą być z tym problemy biggrin.gif ) ustawią 333 fps-y i zobaczą jaka jest różnica np pomiędzy 125 a 333.

Mam wrażenie że w ET jest to szczególnie widoczne (bardziej niż w RTCW w którym też szybkostrzelnosc mp40 zależała od framerate)

Gdzieś w krótymś topiku podawałem chałupnicze wzory własnej roboty na obliczanie szybkostrzelności broni. Kto chce niech znajdzie ten topik i sprawdzi (lol samemu go nie moge znaleść biggrin.gif )
Załączony plik
Dodany plik  Q3_Tricks_By_the_14K_team.htm ( 0bajtów ) Liczba pobrań: 54

+Quote Post
Murdoc
post 14:27, 15 09 2004
Post #54

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2482

To ja też dodam Coś od Siebie smile.gif
1) Jak zrobić aby wraz z uruchomieniem ET, właczał się mod ETpro?
2) Wraz z bratem dziele kompa. I mam ustawione pod "n" zmiane nicka.
Ale ostatnio coś ta zmiana szwankuje. Po prostu Zamiast jakeigoś imeinia, pojawia się "Unnamed Player". Skrypt to:

bind n "vstr nick"
set nick "vstr Murdoc"
set Murdoc "/name ^2Mur^5doc^7(p^1l); echo ^2Mur^2doc; set gorilla vstr gorilla"
set gorilla "/name ^3gor^4ill^5a; echo ^3gor^4ill^5a; set Murdoc vstr Murdoc"

3) Ostatnio widziałem gościa który "udawał martwego" (lepsi gracze wiedzą jaka komenda.. nie podam bo może ktoś to uzna za czit?). Jendak gdy wspiywałem tą komende (na 100% dobrze bo na inncyh serwach działała) na jakimś serwerze (nie pamietam jaki mod) to nei działała. A na innych wszystko ok. WTF?

4) Komenda na "REvive Me" Nie działa.. próbowałem kombinować, etc. robić to co z innymi, lecz nie działa. Wszystkie inne (fire In The Hole!) działają jak najabardziej poprawnie. Lecz ta jedna nie chce..
Bind:
bind F8 "vstr Revive"
set Revive "FTReviveMe"

5) Dlaczego gdy zmienia ustawienai w własnym confingu, musi "minąć" pare gier w Wolfie zanim je zaakceptuje (np. zmiane celownika)?Czy da się to jakoś zmeinić?
Pozdrawiam

+Quote Post
Bobin
post 14:44, 15 09 2004
Post #55

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 496

CYTAT
Gdzieś w krótymś topiku podawałem chałupnicze wzory własnej roboty na obliczanie szybkostrzelności broni. Kto chce niech znajdzie ten topik i sprawdzi (lol samemu go nie moge znaleść  )

+Quote Post
shinigami
post 14:44, 15 09 2004
Post #56

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2434

Do podania klasy wystarczy takie coś
KOD
bind x "wm_sayplayerclass"

+Quote Post
Swiety
post 14:55, 15 09 2004
Post #57

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

W odpowiedzi na post Murdoca.

1) Dankan popełni samobójstwo strzałą z łuku. Napisał wczoraj taki ładny topik na ten temat, nie mówiąć już o tym że k#!@a wszystko jest opisane w FAQ - ale k#!@a po co to czytać ? lepiej napisać kolejny topik na ten sam temat.
W sumie krócej czasu zajęłoby mi napisanie jak to zrobić ale nie po to pisano o tym tyle razy, żeby pisać jeszcze raz. Wykażesz się odrobiną chęci lub inteligencji (albo jedno i drugie) i to znajdziesz.

2) No trochę zapętliłeś się w tym skrypcie. Po pierwsze w skrypice nie używasz znaku "/" przed name, używa się tego tylko pisząc komendy w konsoli. Po drugie nawet bez tego znaku i tak skrypt by nie działał bo jedynie by ci zmieniał tylko na Murdoca biggrin.gif

To ma tak wyglądać:
bind n "vstr nick"
set nick "vstr Murdoc"
set Murdoc "name ^2Mur^5doc^7(p^1l); set nick vstr gorilla"
set gorilla "name ^3gor^4ill^5a; set nick vstr Murdoc"

3) Bo ta komenda działa tylko na SHRUBie i nie jest tam żadnym czitem - lol biggrin.gif

4) LOL stary troche przekombinowałeś i zapomniałeś o komendzie która służy do czatowania czyli say_team
To ma wyglądać tak
bind F8 "vsay_team FTReviveMe"

5) Imo sprawa do "Z archiwum X"

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 19:41, 15 09 2004
Post #58

Goście

Co do zmiany profilu temat byl dosc wyraznie opisany tutaj:

--->>>>KLIKNIJ<<<<---

Pozdrawiam

+Quote Post
c0m4r
post 17:17, 15 10 2004
Post #59

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2922

heh. Święty masz rację wink.gif Nawet mu nie pokazujcie tego posta tongue.gif bo sie chłop pochlasta.

a jak jeszcze jakiś jełop nie wie jak włączyć et pro niech se tu kliknie

pozdro

+Quote Post
Meat Man
post 13:02, 29 10 2004
Post #60

Schutze

Nr użytkownika: 3099

Bład numeryczny w silniku q3a powoduje to, ze przy ustawienu np. 43 fps'ow
szybciej biegamy i skaczemy. Swoja droga celniej tez strzelamy bo nic nam nie skacze wink.gif

+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi