![]() ![]() |
20:36, 26 12 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
nie wiem czy nawet mieliscie okazje w nia zagrac. jest to dopiero wersja prealpha, wiec ma wiele usterek. zreszta znalazlem moze 2 czy 3 servery z ta mapka, a szkoda. na poczatku rzucaja sie w oczy brzydkie tekstury oraz troche dziwny rozklad mapy. w jednym miejscu nwet tekstury nie lacza sie (na rogu). jednak nie ustapilem i zagralem. szkoda, ze bylo 3 vs 3, ale lepsze to niz nic. co trzeba zrobic? niemcy musza ukrasc czesc od jakiegos radia z zamku. najpierw jednak musza albo wjechac czolgiem pod brame, co nie jest latwe albo wysadzic kanal (strumyczek, ciezko to opisac). pozniej musza dostac sie to sali koronacyjnej i dotknac 'radia' na tronie. zadaniem aliantow jest oczywiscie przeszkodzanie niemcom. moze to nie wyglada zbyt optymistycznie, jednak zabawa byla przednia. szczzegolnie ostatni fragment gry, czyli obrona tronu byla zajefajna. zadanie moze takze wykonac szpieg, bez wysadzania bram, kanalow etc. narazie to tylko prealpha, wiec na bank duzo sie zmieni. jednak mapka zapowiada sie bardzo dobrze. mimo, ze mapa jest ogromna akcja jest szybka i zbalansowana. raczej nie ma mowy o sytuacji z seawolf battery, gdzie wystarczy kilku fieldow i po zabawie. na tej mapce zadanie mozna wykonac na 3 rozne sposoby, inne drogi. mam nadzieje, ze otwarta powierzchnie wypelnia drzewka, a w pomieszczeniach pojawia sie zbroje, obrazy, jakies okienka z zaslonami etc.
p.s macie tutaj screena z tej mapki: MML Helmsdeep. |
|
|
|
20:48, 26 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Zbanowany Postów: 48 Dołączył: 31-07-2003 Skąd: Poland, Lublin Nr użytkownika: 47 |
jak dla mnie mapka wypas
-------------------- GG: 3090591 ICQ: 278839414 MSN: [email protected] ![]() www.etmaps.rar.pl <-> New Maps www.ettutorial.rar.pl <-> Tutorial do Radianta |
|
|
|
4:44, 28 12 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
poszukalem ostatnio troche informacji o tej mapce. na poczatku musze wspomniec skad pochodzi pomysl na mape. sporo osob ogladalo wladce pierscienie: dwie wieze. na pewno zostala wam w pamieci scena z obrona twoerdzy. otorz ten zamek jak nie inaczej nosi nazwe helmsdeep. wiec juz wiecie jak mniej wiecej wyglada mapa. tak jak we wladcy mozna rozwalic kanalza pomoca srodkow pirotechnicznych, sa do dwie skrzyneczki. pozniej wystarczy podlodynamit i boom. istnieje takze inna droga. mozna wjechac czolgiem pod brame. moze zwrociliscie uwage na sale koronacyjna? wlasnie w tym miejscu toczy sie najlepsza akcja. oto garstka sreenshotow:
a.jpg .:. bringiton2.jpg .:. birdseye1.jpg .:. birdseye2.jpg .:. birdseye3.jpg .:. eastaxisspawn1.jpg .:. explosives.jpg .:. westaxisspawn2.jpg .:. .:. estaxisspawn3.jpg .:. wallalliedspawn.jpg .:. preblownwall.jpg .:. blownwall1.jpg .:. blownwall2.jpg .:. blownwall3.jpg .:. blownwall4.jpg .:. axisledge.jpg .:. stoptank.jpg autorem malpki jest gerbil z klanu mml, ktory storzyl takze swietna mape church. wiecej informacji znajdziecie na stronie theburrow.fragland.net. znajduja sie tam takze inne produkcje gerbila oraz ciekawe poradniki dotyczace tworzenia mapek, oczywiscie wszystko w jezyku angielkim. dla osob zainsteresowanych losem tej mapki polecam odwiedziny na forum theburrow.fragland.net/forums/viewforum.php?f=14. |
|
|
|
5:23, 28 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 347 Dołączył: 23-11-2003 Skąd: Starogard Gdański Nr użytkownika: 795 |
Skąd można ściągnąć tą mapkę i na jakich serwach można na niej pograć?
|
|
|
|
5:34, 28 12 2003
|
|||
|
ja znalazlem ja przypadkowo na stronie www.pcgamemods.com. jest to dopiero pre-alpha i jak sam autor mowil daleko nawet do wersji testowej. wypuscil ta mapke w celu zbadania gruntu na jakim stoi helmsdeep. pomysl sie spodobal i teraz pracuje nad wersja testowa tzw. alpha. nie zwracajcie uwagi na tektury bugi itp. nalezy sie spodziewac bledow i jak przeczytalem odpalasz ja na wlasna odpowiedzialnosc. serverkow niestesty jest niewiele, a z dobrymi pingami chyba zero. szukalem w eye i znalazlem raptem 3 servery. mozna takze uzyc wyszukiwarki z wolf i posortowac servery wedlug nazw map - znalesc jakis z mml helmsdeep. najlepsza zabawa jest w sali tronowej, emocjonujaca obrona. szkoda, ze tej mapki nie odpalono na zadnym polkim servie, zreszta sie nie dziwie przeciez to dopiero pre-alpha. |
||
|
|
|||
8:55, 28 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Zbanowany Postów: 48 Dołączył: 31-07-2003 Skąd: Poland, Lublin Nr użytkownika: 47 |
@blinkkin - niezgodze sie z toba ze zrobil świetną mape church, prawda zrobil ta mape, swietnie wyglada ale gameplay do dupy
|
|
|
|
16:03, 28 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 43 Dołączył: 30-09-2003 Nr użytkownika: 344 |
Łuki w dłon i brońmy helmsdeepa.Jeszcze nie mialem okazji zagrac w te mapke ale dzisiaj zaczne poszukiwania serwera.W mml church podobaja mi sie tylko organy i witraże
|
|
|
|
16:19, 28 12 2003
|
|||
|
w ta mape powinno grac sie max. 4vs4. w innym przypadku robi sie tloczno i rzeczywiscie przyjemnosc z grania zerowa. skoro mowimy o mapach to northpole tez pieknie wyglada, gameplay swietny, ale ta mapka taktycznie lezy. nie nadaje sie zupelnie do gry w sw, a juz na pewno nie klanowki, gdzie gra sie 6vs6. wszystki mapy drakira nadaja sie tylko na ffa, sa przebajerowane, za duze. najlepsza mapaka jesli chodzi o gameplay i tactics to nachteinbruch. chyba jedyny constom, ktory nadaje sie do gry klanowej. pomijam tutaj konwersje. co do helmsdeep nalezy sie spodziewac calkowitych zmian. autor planuje dodac jakies oslony dla axis, mozliwosc wybudowania drabinek oraz swietny pomysl z rogiem. nie pamietam jego nazwy, ale dzieki niemu allies bedzie mialo mozliwosc przywolania natychmiastowego respa. z pewnoscia helmsdeep bedzie bardziej podobny do tego filmowego. gerbil otrzymal kikaset zdjec z wladcy piercieni tylko i wylacznie z tej kultowej sceny. prawdopodobnie to z nich beda pochodzily tekstury. jest jednak pewnien problem. jak niektorzy zauwazyli teren mapy jest rozlegly. w przeciwienstwie do innych map, bedzie bardzo ciezko o ukrywanie bryl. co za tym idze malo fps, nad czym autor lamie juz zeby. glowny cel, czyli radio zostal wymyslony, zeby nadac jakies zakonczenie mapce. zostanie ono na bank zmiennione. to taka krotka dawka newsow. |
||
|
|
|||
17:17, 28 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 56 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 523 |
Dam se ja na serwer jak bedzie FULL wersja. A screeny ciekawe tylko texstury takie jakies, no...
A co do MML Churh to jest mala ale dobra mapka. PZdr |
|
|
|
22:41, 28 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 184 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Polska, Radom Nr użytkownika: 258 |
Ze screanów wynika, że mapka może być wypasik (na początku myślałem, że to obrazek z filmu
|
|
|
|
23:44, 28 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 50 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Łaziska Górne Nr użytkownika: 264 |
mapka wypasik ale troche zaduża :/ ale ma wiele zalet np. Skok z wieży :] heheh
|
|
|
|
0:41, 29 12 2003
|
|||||||
|
to tak zwane entasis, czyli zludzenie artitektoniczne. mapa nie jest wcale wieksza od fueldumpa. jednak teren wokol helmsdeepa moza zobaczyc z jednego miejsca, jednym rzute oka. dlatego wydaje sie olbrzymia. moimzdaniem, jesli doda sie wiecej obiektow typu glazy, posagi to efekt prestrzenny bedzie troche stlumiony. zreszta filmowy helmsdeep byl olbrzymi, a autor darzy to tego wzorca. zreszta jak juz mowilem to dopiero pre-alpha, wiec nalezy sie spodziewac gruntownych zmian.
tyczy sie to takze tekstur. obecnie sa one tzw. latajdziura. wrzucone poto, zeby wypelnic przestrzen. w jednym miejscu nawet sie nie lacza, jednak jest to pre-apha. gerbil posiwecil na nia ulamek czasu w porownaniu z church, wiec nie mozna sie spodziewac po czyms takim wodotryskow. jendak pomysl na mapke jest super, a do tego gameplay zapowiada sie swietnie. wrescie nie bedzie tlumow na mapie przy 30 i wiecej osobach ogromne wolne przestrzenie i kilka wejsc zapewnia zbalansowanie nawet przy takiej ilosci playerow. czekam z niecierpliowscia na pierwsza oficjalna testowa wersje, obecna to tylko przedsmak. |
||||||
|
|
|||||||
18:30, 5 01 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 13 Dołączył: 14-08-2003 Skąd: Stegna / Gdańsk Nr użytkownika: 95 |
Jak ktosi ma ochote sobie zagrac ta mapke to jest grana na SW na
153.19.210.0:27960 Pobrac mozna ja z: mml_helmsdeep to jakies 7MB |
|
|
|
23:14, 13 01 2004
|
|
|
to jest troche offtopic, ktory dotyczy osoby sina. ten jeany sk#!@!#yn naruszyl jedna z moich swietosci. wystarczy zobaczyc ten screen, ktory pochodzi ze strony www.etmaps.rar.pl.
![]() po piersze tutul orginalny brzmi mml_helmsdeep, a sin ja sobie spolszczyl na wlasny uzytek. sekundo autorem jest gerbil, a nie za!@#any sin. wczesniej nie zwrocilem uwagi, poniewaz nigdy nie korzystalem z tej za!@#anej strony. jak dorwe tego 14 letniego (słowo na p)ca to za!@#ie na miejscu. zeby jeszcze bylo ciekawiej link odnosi sie do strony www.pcgamemods.com, wiec nie jest to centrum map tylko za!@#ane linkowisko. nie jest to jeden przypadek, zobaczcie inne mapy. |
|
|
|
0:05, 14 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 62 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 568 |
O_o to było do przewidzenia...
|
|
|
|
7:38, 14 01 2004
|
|||
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
zrobił?! :C dziwne rzeczy, może, pewnie (i oby) się myle ale widziałem tą samą mapę na filmie rtcw. szczerze mówiąć wyglądała nawet lepiej niż ta na iti....koleś musi już sporo czasu robić mapy btw. sin - co ty tu k#!@a jeszcze robisz? imo s-(słowo na p)j do piaskownicy lepić babki i budować zamki. konfidentem nie jestem ale mogę być bo to co ty od-(słowo na p)sz mieścić może się tylko w głowie gówniarza w twoim wieku i na twoim poziomie - masz wogóle świadomość tego co robisz czy niespecjalnie? omfg - dajcie mu bana gdzie tylko można |
||
|
|
|||
10:58, 14 01 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
Kid, Swiety moze jush czas sie obudzic i zbanowac sq.rw.y.sy.na Sin'a ???? (lol rymuje sie |
||
|
|
|||
11:44, 14 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 405 Dołączył: 15-07-2003 Skąd: Poznan Nr użytkownika: 26 |
Pewnie ,ze mozna tylko czemu akurat teraz ? W tym topiku dal posta na temat, nie obrazal nikogo itp. Zaraz jakis madrala powie ze SiN-a to mozna ze calokszalt, za podszywanie sie, bycie burakiem. No moim zdaniem ostatnio mu sie poprawilo - przynajmniej na forum a co do jego wystepow na FFA - to ja nie mam nic do tego.
Pozdro |
|
|
|
11:52, 14 01 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 207 Dołączył: 13-08-2003 Nr użytkownika: 92 |
OK Kid .... bede madrala wedlug mnie za caloksztalt .... malo bylo dyskusji o ffa, podszywaniu sie pod graczy i mapperow ... i co jest nowa mapka i na stronce jush jako autor jest sin .... btw nie nie czujesz lekkiej odrazy i obrzydzenia ?? czy moze po prostu to Ci nie przeszkadza ?? |
||
|
|
|||
12:15, 14 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 405 Dołączył: 15-07-2003 Skąd: Poznan Nr użytkownika: 26 |
Byc moze zabrzmi to niewiarygodnie ale naprawde staram sie aby moje prywatne sympatie lub animozje nie wplywaly na styl administratowania forum. Tak wiec co do tego czy czuje odraze - to jest TYLKO i wylacznie moja sprawa i nie zamierzam sie dzielic tym na forum. A co do banowania to pozwol ,ze osoby majace taka mozliwosc beda same ustalaly komu ograniczyc dostep do naszego Boarda. Jezeli chcesz zostac Moderatorem/Adminem to msg WOLFszLAGIER.
Pozdro |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |