![]() ![]() |
23:55, 27 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 60 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 524 |
PF w et to jakaś kpina. Strzał co 8 czy nawet mniej sekund czyni niemalże z PF'a rocket launchera z qw czy q3. Przy takim czasie "ładowania się" raczej nie potrzeba rozwagi (po nieudanym strzale zawsze można uciec gdzieś na te kilka sekund i wrócić). W RTCW z PF'em trzeba było myśleć, w ET wystarczy napierd***ć. Ale i tak panzerfaust to nic w porównaniu z engiem zaopatrzonym w garanda i granaty. Przecież to jest tak frustrujące, gdy zabijasz kolesia ten w ostatniej sekundzie "strzela" z granata po czym ów granat odbija sie od wszystkiego co napotka i w końcu pada Ci pod nogi. No przecież kur***y można dostać. Nie wiem czy można opanować tak tą broń aby trafiać w 100% rykoszetem czy coś, ale z tego co widze większość fragów z rifle grenade to zwyczajne farty.
|
|
|
|
0:10, 28 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 56 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Tarnowskie Góry Nr użytkownika: 523 |
Toleruje ta bron w ET. Mi ona nie przeszkadza, w waskich pomieszczeniach jest dosc przydatna, ale potrzeba refleksu i wprawy do niej. Wiadomo ze gracze sie wsciekaja jak enty raz gina od niej, ale trzeba sie z tym liczyc. Jesli ktos umie sie nia poslugiwac odpowiednio to wybije troszke sobie ludzikow nia i tyle.
PZdr |
|
|
|
0:24, 28 12 2003
|
|||
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
"A ostatnio to mnie nozem zadzgali i mnie to bardzo denerwuje jak ktos sie czai za plecami i zabija nozem. No toz to nie do pomyslenia. Powinni wydac patch, w ktorym bedzie mozna biegac tylko z kombinerkami".- niedlugo zaczniecie takie posty pisac chyba. Co za problem strzelic z granatnika tak zeby odbil sie od sciany i zabil goscia?? Zaden fart tylko czysta geometria (katy i te sprawy, trza sie bylo uczyc, a nie gadac na lekcjach |
||
|
|
|||
1:25, 28 12 2003
|
|||
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
i oto mi chodzi. powinna byc to taktyczna bron, ktora np. jednym strzalem rozwala czolg. jednak tworcy zrobili z niego standardowa pukawke dla mnniej celnych. co do granatnika to nie jest az taki zabojczy. granaty maja znacznie mniejszy splash i zazwyczaj wystarczy lekki strafe lub w przypadku korytarzy skok do przodu. zazwyczaj eng stara sie tak odbic granat zeby uderzyl w tlow nieszczesnika. jest kilka sposobow na jego ominiecie np. wspomniany skok do przodu, kucniecie lub strafe. natomiast od pf w waskich pomieszczeniach cholernie ciezko uciec. jedyne wyjscie to albo zabic albo sie polozyc, jesli soldat strzela plasko. raczej cos takiego nie zdarza sie w przpadku lepszych soldatow. nawet jesli nie trafi, a jest na 4 poziomie to wystarczy 4 sekundy zeby oddac kolejny strzal i tak caly czas. |
||
|
|
|||
11:10, 28 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 62 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 568 |
A ja ostatnio gram tylko pfem bo mam takie łącze że co 10 sekund Connection Interrupted no i obowiązkowo ping 200.
|
|
|
|
12:39, 28 12 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
Marudzicie ... moim zdaniem pf wcale nie jest taki straszny jeśli wystepuje w odpowiedniej liczbie na serwerze. Na klanówkach przeciez gra się stopwatcha i tam to pf nie strzela co 10 sekund. trzeba najpierw wyrobić sobie skilla.
Co do fragów to bardziej mnie wkurzają niekiedy granatniki ale to już kwestia tak zwanych pośmiertnych zejść kiedy to zabije kogoś a tu odbijający się pingpong mnie ubija Co do PFa w RTCW to ja mam mieszane uczucia czy to była taka fajna super broń a w ET calkiem na nic. One są po prostu inne. Cieżej jest w ET gibować jest wiecej osłon za które mozna się skryć. Nie jest tak łatwo zakampić respa. Strzela szybciej na wyższych poziomach W RTCW -> spory splash bardzo , wolno strzela , i nieśmiertelne strzał kill stzrał kill strzał. Taktyczne bardzo Obie gry lubie i obydwa pfy. Sam gram właśnie nim na klanówkach ( na zmiane z medem ) i musze powiedziec że się przydaje naprawdę . Bez niego ta gra byłaby puściejsza. Pozatym PF to dobra recepta na przepakowanych medyków |
|
|
|
12:51, 28 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 184 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Polska, Radom Nr użytkownika: 258 |
Dobry PF to połowa wygranej. Ostatnio grając na zagranicznym FFA wszyscy z mojego teamu chcieli mnie do klanu, a przeciwnicy wykopać. Tak to jest na serwach 32 vs 32, gdzie połowa biega z PF-ami i wali sobie pod nogi lub w plecy swoich. To jest problem nagminny, ale inni też nie są bez winy, włażąc prosto pod wystrzeliwany pocisk, mimo ostrzeżen.
|
|
|
|
13:05, 28 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 197 Dołączył: 22-09-2003 Nr użytkownika: 283 |
ogólnie to chyba nikt nie lubi jak na serwie 12v12 połowa ma pfy... wszyscy mówią panzer pussy, panzer noob itp... mają rację, przecież to jest lamerstwo jak idziesz np w 6 i wyskoczy koleś z pfem, strzeli sobie pod nogi i ma 6 fragów przy okazji
|
|
|
|
13:32, 28 12 2003
|
|||
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
Heh, to jest wlasnie madry PF, ktory zalatwi jednym strzalem 6 ludkow. O to wlasnie chodzi, a to ze druzyna przeciwna dala mozliwosc takiego lupu jest lamerstwem druzyny, a nie lamerstwem goscia z PF-em. |
||
|
|
|||
14:57, 28 12 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 77 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Opole Nr użytkownika: 21 |
chociaż sam pfa nie używam to toleruję go ALE w rozsądnych ilościach (1na team) I w rękach doświadczonego gracza (a nie lamy, która łazi tylko z pfem i nawet w podbramkowej sytuacji nie zmienia na pistolet i dobija przeciwnika tylko ucieka z wystrzelonym panzerem bo "może się zdąży załadować"
|
|
|
|
15:30, 28 12 2003
|
|
|
Schutze Grupa: ProPlay0r Postów: 5 Dołączył: 29-09-2003 Skąd: Gdynia Nr użytkownika: 336 |
Zwyciezymy. Nie ma innej alternatywy. Nasz marsz ku zwyciestwu rozpoczal sie. Ci ktorzy nie pojda z nami zostana przez pf wdeptani
Bede sie modlil za Ciebie do mojego pf, bede gladzil jego dluga lufe, wymieniajac Twojego nicka, wierze, ze zrozumiesz. Z kazdym wystrzelonym pociskiem, z kazdym zabitym graczem, nasze przeslanie bedzie zakwitac w waszych umyslach. Pamietajcie Achtung rzadzi, Achtung radzi, Achtung zawsze z pf was zgladzi Good Game Good Game |
|
|
|
16:00, 28 12 2003
|
|
|
Grupa: Half ProPlay0r Postów: -1936 Dołączył: 22-10-2003 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 547 |
tu chodzi chyba o cos innego nie o samego pfa tylko o soldatow z nim biegajacym. jak wyglada to w wiekszosci wypadkow na ffa? biegnie z pf widzi kolesia i double ko. zazwyczaj koles wybiega i wtedy przytrzymuje fire. natomiast kilka razy (mozna policzyc na palcach u jednej reki) widzialem prawdziwych mastahow. zupelnie inaczej to wyglada. oni nie dadza sie glupio zaskoczyc w sytuacji 1na1. jesli nawet to ablo 3*HS z lugera albo szybka zmiana na pf i potezny wyskok do tylu z roznoczesnym strzalem. glowna roznica miedzy pancer pussy, a mastahem z pf to wyskok podzczas strzalu z pf. tak najlatwiej rozpoznac dobrego soldata.
|
|
|
|
16:55, 28 12 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 136 Dołączył: 8-12-2003 Skąd: Żyrardów, wiesz mi nie chcesz tu przyjechać Nr użytkownika: 869 |
Na pf'ow reaguje "panzer pussy" na ogolnym nie waze czy serv. jest pl czy zagraniczny.Z 1 pf'e w team'e da sie jakos grac
[QUOTE] Pamietajcie Achtung rzadzi, Achtung radzi, Achtung zawsze z pf was zgladzi NIe ucze sie niemieckiego ale wiem ze Achtung=Uwaga!!!! |
|
|
|
20:29, 31 12 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 35 Dołączył: 30-12-2003 Skąd: Suwałki Nr użytkownika: 1000 |
Ja używam pf bardzo bardzo rzadko, to z tego powodu że nieumiem nim grać i wiem jak ta broń lubi denerwować graczy
|
|
|
|
20:42, 31 12 2003
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 31-12-2003 Nr użytkownika: 1011 |
Panzerfaust jest dobry gdy ktos potrafi go uzywac.
Wkurzaja mnie takie ludki co wbiegaja z Pf'em w ciebie i odpalaja. Najlepiej zeby byl 1 na team. A tak poza topiciem to chcialem sie przywitac |
|
|
|
20:07, 1 01 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
hehe a wedłóg mnie wszystko już zostało pwoiedziane , podzielam zdanie poprzedników
-1 pf na team -koles musi potrafić grać a nie strzelać se pod nogi kiedy widzi enemy, jeszce go nie trafia .. -powinna być blokada do max 2lvl soldiera .. Tyle ja osobiście często pykam pf szczególnie jak ping podskakuje albo jestem wkurzony |
|
|
|
3:44, 2 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 60 Dołączył: 25-10-2003 Nr użytkownika: 555 |
Pomysł z blokadą soldata do 2lv jest zły,równie dobrze można by ograniczyć level medyka i filda.Jak pisałem wcześniej jeden(dwa)zależnie od ilości graczy,można ustawić czas ładowania dla soldata wyrzszy niż jest domyślnie.
|
|
|
|
13:38, 2 01 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Powiem jak Boguś Linda
CO WY KUR.WA WIECIE O DOBRZEJ GRZE PFEM ? Granica pomiędzy lamieniem a wy!@#anym skillem z pfa jest bardzo cieńka. Dla lam różnica jest niezauważalna. |
|
|
|
14:16, 2 01 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 128 Dołączył: 26-10-2003 Nr użytkownika: 570 |
Moim zdaniem powinny być odbierane punkty za zabicie siebie z pf-a. Przynajmniej taki tryb na FFA, na klanówkach już nie koniecznie. Za zabicie przeciwnika są dodawane 3 punkty exp'a. Za zabicie siebie z PF-a powinno być odbierane 4-5 tak zeby nie opłacało się strzelać sobie pod nogi.
hmm moze w shrubet da sie takie cos zrobic? :> Święty daj się ludziom wypowiadać..... Ty też piszesz posty w poradniku strzelania z karabinu ^^ |
|
|
|
14:19, 2 01 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
heh Niedziu troszke z dupy pomysł .. a właściwie z dupy punktacja
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |