IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> co sadzicie o medic'ach, medic który zabija a potem uzdrawia
NIEDZIOWIEDZ'
post 17:04, 3 01 2004
Post #21

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 570

Co tu dużo mówić. Na FFA nie opłaca się podnosić..... podnosze jak nie ma wrogow w okolicy i tak bede zawsze robic, nie bede ryzykowac dupy tylko po to zeby podniesc loja ktory i tak za 2 sec zginie bo strzelac nie umie.... co innego jak wiem kto lezy na podlodze krzyczac medic! jak ktos dobry, klanowiec, moj kumpel itp to podniesc nie zaszkodzi.
Go to the top of the page

+Quote Post
LOKI 65t
post 17:56, 3 01 2004
Post #22

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 330

Ja mam pytanko - czy kill-revive przerywa timer dotyczacy battle sense ?
Tzn. koles wlasnie ostro walczyl , zkillowal paru , jest ciezko ranny - nalezy mu sie te 8xp BSu. Czy jak go kropne i ozywie to dostanie te 8xpkow czy nie ? Bo wowczas trza by jeszcze doliczyc ten czynnik. Jak jakis field albo eng nie ma za bardzo okazji zarobic BSu to zeby pomoc mu dojsc to 3 levelu lepiej byloby go leczyc apteka nawet z tych 20 hpkow (zakladajac ze sytuacja pozwala - np mam FA l2 , albo cp stoi a wokolo pusto to nawet pilnujac goscia moglbym go niezle podleczyc z l1 ).

+Quote Post
samud
post 20:25, 3 01 2004
Post #23

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1017

Mnie tam osobiście to pasuje. No bo nie lepiej żeby medyk zamiast mozolnie dawał ci apteczki strzelił i uleczył? Szczególnie kiedy pacjentowi przytrafi się bug i przez niego będzie musiał wciskać <f> aby wziąć apteczkę (zresztą nie tylko apteczkę). Ogólnie jest to sposób szybszy ale bez przesady żeby robic tak kiedy pacjent ma np. 50 hp. A tak niestety niektórzy robią. Więc jest to sposób dobry ale trzeba wiedzieć kiedy tak zrobić. A dla niektórycj jest to nielada sztuka dry.gif .

+Quote Post
blacktyger
post 21:45, 3 01 2004
Post #24

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

Ehh i znów Topic o wyższości świąt Bożego narodzenia nad wilkanocą .. wiadome było żę każdy powie że jest to rozsądne ale trzeba wiedzieć kiedy .. więc albo autor topicu jest nie pełno sprytny skoro z góry nie przewidział odpowiedzi albo był naprawde zdesperowany zabijaniem go przez medów .. mnei osobiście nic tak nie W K U R W I A jak dawanie medowi coplaina .. za to powinno być pozbwaienie wolności na 29,999 lat ... niema nic gorszego i głupszego ..

+Quote Post
Zipper
post 22:06, 3 01 2004
Post #25

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 25

lol mimo ze zadko tu bywam przestalem grac w wolfa ze wzgledu na admina ktory daje neta ze neich to licho 50% osob na sieci kaza 24h/7.... ale wasze tematy ownuja zachwile edzie topic czy eng sie przydaje na mapach.....
ludzie medic ktory strzela w leb i ci e leczy jest do bani.. med ktory stzrela i podnosi kiedy masz doki jest do bani med ktory stzrela kiedy masz 12hp i niema zagrozenia tzn doki wrog wpoblizu jest ok taksamo tamten mogl ci dac aptyeke i cie oslaniac a nie zabic i se pojsc z dokami do autka bezmyslnosc....

+Quote Post
Ghost
post 22:23, 3 01 2004
Post #26

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 539

QUOTE (Zipper @ 20:06, 3 01 2004)
lol mimo ze zadko tu bywam przestalem grac w wolfa ze wzgledu na admina ktory daje neta ze neich to licho 50% osob na sieci kaza 24h/7.... ale wasze tematy ownuja zachwile edzie topic czy eng sie przydaje na mapach.....
ludzie medic ktory strzela w leb i ci e leczy jest do bani.. med ktory stzrela i podnosi kiedy masz doki jest do bani med ktory stzrela kiedy masz 12hp i niema zagrozenia tzn doki wrog wpoblizu jest ok taksamo tamten mogl ci dac aptyeke i cie oslaniac a nie zabic i se pojsc z dokami do autka bezmyslnosc....

Stosuj znaki przystankowe bo Vegeta czytelniej pisze od ciebie.

I tu masz rację - topic z dupy i zara pojawi się drugi "Czy covert ma się przebierać?", potem następny ("Czy trzeba zabijać w ET?") itp.

+Quote Post
Vegeta
post 23:06, 3 01 2004
Post #27

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 474

Ja jak gram medem to po trzecim poziomie Dobijam i podnoszę tych co mają nawet 50 hp a powodów jest kilka
1. Zajmuje to miej czasu niż rzucenie 2 lub 3 apteczek (chyba ze ktoś przeszukuje cały ekwipunek w poszukiwaniu strzykawki )
2. Daje odraz 100hp
3. Cały pasek jest do mojej dyspozycji i mogę użyci apteczek na sobie lub wstrzyknąć se Adrealine zależnie od Sytuacji smile.gif
Druga sprawa Zabijanie i podnoszenie prze 3lv meda.
Tutaj też dobijam gdy widzę gościa ze miej niż polowe hp powody
1.Zajmuje to miej czasu niż rzucenie 3 apteczek
2.Zostają mi 2 apteczki dla mię
3.Przez pewien czas ten gościu jest jako tarcza smile.gif w ogniu walki biggrin.gif
Ale to tylko mój punkt widzenia biggrin.gif

A co do wypowiedzi zippera :

Niewiesz co mówisz wprawiony medyk może nawet zabijać gościa kutry ma 60-70hp i zrobi to prędzej niż by miał ci rzucić apteczki + dętego przez 3s po podniesieniu przez meda jesteś nieśmiertelny

+Quote Post
Mordor
post 15:18, 4 01 2004
Post #28

Schutze

Nr użytkownika: 806

Cóż ... żeby grać medem trzeba przede wszystkim myśleć ... czego niestety na FFA rzadko się zdaża i nie tylko noobom ale też i graczom z klanów... Z reguły gram medem i nie mówie że nie robię błędów, wręcz przeciwnie czasem dam dupy totalnie wink.gif Ale staram się wyciągać wnioski coby dupy dać w jednej pozycji tylko raz... jak już przelecę całą kamasutrę to może MegaMedem zostanę w końcu do czego dążę wink.gif ...

Dobry med powinien wiedzieć kiedy od razu podnosić kolegę , a kiedy najpierw dobić przeciwnika...
Zanim dobije kolegę coby go uzdrowić jak ma 5 hm też powinien pomyśleć ... Nic człowieka tak nie wkurza jak np grając lojtem rozwalasz 2 zostaje ci 5 hp chcesz rzucić arta , wyciągasz tą lornetkę ładnie celujesz i w momencie naciskania fajeru zaczyna ci podskakiwać celownik bo jakiś cudowny med chce cie 'uzdrowić', Skutek tego taki że art idzie w kosmos jak masz sczęście , a jak nie to pójdzie w miejsce kompienia się kolegów i wycinasz ładnie pół swojej drużyny wink.gif To samo doczyczy dobijania pf-ów wink.gif
Tak samo w niezłym ogniu walki lepiej jest poczekać aż kolegę zabiją przeciwnicy i dopiero podnieść ... Po co marnować kule na swojego jak dookoła pełno enememies ... Może zanim zginie kogoś zdejmie ... o i med ma się przez chwile za kim schować ...
Tak mówić to ja jeszcze długo bym mógł ... jest multum różnych możliwych sytuacji ... trzeba dużo grać ... dużo myśleć i uczyć się na błędach ...

I pamiętajcie .... i medotank dupa kiedy wrogów kupa wink.gif

+Quote Post
eInHeRjER_pL
post 17:12, 4 01 2004
Post #29

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 707

Mnie tam najabrdziej wkurza jak jakis debil walnie: "I need medic" a potem nawet sie nie rozejrzy czy takowy medyk przypadkiem proobuje go dogonic i czesto wychodzi na to ze odchodze z pola walki i ide do jakiegos goscia go uleczyc a ten nawet ne looknie na kompas/radar czy nie ma w poblizu gdzies medykoow. A co do zabijania przez medykoow swoich qmpli to zalezy od sytuacji. No bo na przyklad jesi medyk nie ma nawet pierwszego poziomu first aid to powinien strzelic w mocno annego i go dobic i wskrzesic go no bo na piewszym lvl pierwszwj pomocy sie ma malo apteczek. Z kolei gdy sie ma wiecej niz 2 poziom pierwszej pomocy i mamy chcwile spokoju tj. wroog nie atakuje to spokonie mozemy delikwenta (bedac medykiem of koz) uleczyc za pomocą apteczek w celu nabicia expa a co za tym idzie - 3 lvl first aid. A co do sytuacji kiedy nalezy wskrzesic qmpla gdy lezy i blaga o wskrzeszenie a w tym samym czasie walczysz z innym gosciem. Jesli ten twooj przeciwnik nie jest zawodowcem to pwenie nie dobije twojego tylko zacznie strzelac w ciebie to trzeba poczekac az przeladuje bron i wtedy wskrzeszac naszego kolege podczas gdy niektoorzy medycy biegaja i wskrzeszaja bezsensu swoich zamiasy najpier zabic przeciwnika.

+Quote Post
eInHeRjER_pL
post 17:15, 4 01 2004
Post #30

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 707

A pozatym dobry medic leczy tak jak ja smile.gif. Czyli wszytko widzi i wie gdzie nalezy pobiec. Bo czasami widzialem gosci z lepszych klanoow to mimo ze zabili mnie dobre 10 metroow za nimi to ci debile maja taka orientacje w terenie ze mnie nie widzieli.

+Quote Post
Valkir
post 18:22, 4 01 2004
Post #31

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 652

Jest też dużo medów, którzy grają sami dla siebie.Olewają innych,leczą się tylko sami-przez to mają więcej hp, a jak jeszcze mają dobrego skilla to stają się cięzkimi przeciwnikami...medycy bardzo łatwo zdobywają xp...aż za łatwo chyba wink.gif

+Quote Post
hjuby
post 18:10, 5 01 2004
Post #32

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 670

poczekaj niech obczaje sytuacje ty byłeś medem i on tak ?? więc jak wiedziałeś że masz mało hp i że biegnie ktoś za tobą kto to trzeba było sobie uzupełnić hp w biegu . A z tym dobijaniem msądze że grałeś z początkującym graczem niewiedzący narazie na czym ta gra polega ale dobijanie jest dużo lepsze ponieważ nie musisz dawać w hu..a apteczeka a potem czekac aż naładują ci się ponownie .Lecz jest też chyba jakiś przeiał hp w jaki możesz kogoś dobić imo jest to około40 hp .

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 5:20, 6 01 2004
Post #33

Goście

heh... bardzo nieobiektywnie . bo gram w 99% medem... ale takie akcje sie zdazaija i w$%$#a mnie to gdy biega oprcz mnie jeszcze kilku medow i widze ze lolki biegna na zywiol nie zostawiajac apteczek, ani nie leczac swoich.. q53a rzecie med jest od tego aby w I kolejnosci leczyć, a nie leciec na zywiol ( of korz sa wyjatki smile.gif ale jak biegnie i widzi ze ktos zdycha to podnosic panowie warzywniaki-medyki, bo jak nie to do panzera i nie robic zamieszania...

P.S. Najlepszy sposob na zdanie sobie sprawy (text dla medow) z posiadania nawet 60% hp to zagrac inna klasa... szybko zaczyna sie krzyczec "I need Medic" smile.gif

P.S.2 To co jeszcze zauwazylem to , to ze expowcy-medy wola uleczyc sie wlasnymi apteczkami niz podniesc lezace juz i "nabic" expa innemu medykowi SICK!!!

+Quote Post
SpajdaPL
post 5:42, 6 01 2004
Post #34

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 764

Witamm!!!

LoooL qrde, gram Fieldem, i jak wychodze z respa, mówię: ammo dla medów. I rzucam w górę. Taki zabieg pozwala mi w zdrowiu i szczęściu dożyć końca misji, gdyż mam służbę zdrowia na wysokim poziomie...

Lecz gdy po 3-4 razach kolega - doktor lata na żywioł, nie podnosi, i ma apteczki TYLKO dla siebie, to za karę nie otrzyma od wyjka Spajdera amunicji... I aż żal patrzeć jak kolega woła I need ammo, ja mu daje paczuszke, a koles się po prostu odwraca i biegnie dalej (żadnego danke, i apteczki, mimo, że mam 4 HP)... Takie jest życie, i wniosek jest jeden:

SŁUŻBA ZDROWIA W POLSCE JEST DO BANI. KORUPCJA (1 ammo = 1 apteka) i BRAK SERCA (mogę v21 sobie wciskać 100x i nic...)

Proponuje takim ludziom strzał w łeb.
Pozdrawiam sexowne pielęgniareczki tongue.gif

+Quote Post
mlody sk8er
post 0:40, 10 01 2004
Post #35

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 344

Jak już wcześniej Nemroth powiedzial za zabicie i podniesienie swojego nie dostaje sie XP.

Co do wypowiedzi na temat tego że medyk strzela do swoich teammate'ów i ich leczy to sam czasami to robie kiedy brakuje mi 1-2 xp do 3 poziomu meda.

ALE NIE MA NIC BARDZIEJ WQRZAJACEGO NIZ N00B WOŁAJACY O MEDA, KTORY LEZY NIEDALEKO CIEBIE, BIEGNIESZ ZEBY GO PODNIEŚĆ A ON NACISKA SWOJ UKOCHANY PRZYCISK CZYLI SPACJA.Można od tego dostac k#!@icy.

+Quote Post
Cienki Bolek
post 16:24, 12 01 2004
Post #36

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 410

Wszystko .. prawie zostalo powiedziane smile.gif
Jedyna uwaga odnosnie dobijania ???
Imo medyk nie powinien w leb walic, bo spada czapka smile.gif
Ja tam dobijam dobijam i jeszcze raz dobijam .. czasem skoncze zabijac wroga .. autoreload sie wlacza a drawgun 0 wciskam strzykawke .. i zabijam na smierc z thompsona smile.gifsmile.gif no moze nie na smierc ale ze 2 kulki poleca zanim strzykawka sie wlaczy smile.gif
Wiec chyba troszke popracuje nad tymi skryptami:) Zeby sie pokazywala strzykawka smile.gif
No i wylaczam juz autoreload.. ale za kazdym razem jak strzelam i slysze klik klik .. to go wlaczam smile.gif
pozdro Cienki Bolek

+Quote Post
Wisnia
post 0:58, 17 01 2004
Post #37

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 976

No co tu dużo mówić medami grają straszne nooby czasami

Tak, to jest wkurzające jak cię taki leczy apteczkami kiedy masz 1 hp tongue.gif

Ale też bywaja i śmieszne sytuacje - lezysz gdzieś wysoko i med noob próbuje tam za wszelką cenę wskoczyć i kłuje tą strzykaą powietrze laugh.gif LOL laugh.gif

A wałsnie skończyły się komus kiedyś strzykawy? mnie jeszcze nie.... sad.gif

+Quote Post
YaQ
post 4:43, 17 01 2004
Post #38

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1090

QUOTE (Wisnia @ 23:58, 16 01 2004)
A wałsnie skończyły się komus kiedyś strzykawy? mnie jeszcze nie.... sad.gif

Mnie igły kończą się dosyć często, ale to nie problem, gdyż jest to traktowane jako zwykłe ammo.

+Quote Post
Maczo
post 19:03, 17 01 2004
Post #39

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 795

QUOTE (Wisnia @ 23:58, 16 01 2004)
Tak, to jest wkurzające jak cię taki leczy apteczkami kiedy masz 1 hp tongue.gif

Tylko w niektórych sytuacjach.

Gdy medyk ma mało xp i jest w miarę spokojnie, to lepiej leczyć apteczkami, bo dojdzie więcej punktów doświadczenia i w konsekwencji tego wyższy poziom umiejętności medycznych.

Wkurzające jest wtedy, gdy gość ma 3 poziom medyka i leczy apteczkami. mad.gif

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi