IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Closed TopicStart new topic
> Klany ET, Po co zakładać klan na 3 dni ??
dNkN!
post 20:37, 25 03 2004
Post #21

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 200

Teraz po tych ładnych kilku miesiącach gry mam zrobiony w 90% przez siebie cfg i może nie wymiatam na serwach ffa ale na 10 kili 8 hsów to nie najgorzej...chyba...

mały offtopic...

stosunek kill/hs nie zawsze jest wyznacznikiem skilla, tzn to wszystko jest bardzo płynne. wszystko zależy od tego gdzie, z kim i jakim pingiem grasz. dla przykładu (czysto teoretycznie) powiem ci, że grając u cioci na imieninach często mam 2x więcej hs niż kill, grając np na 18net coś tam mam 2x mniej hs niż kill - jak mówiłem wszystko zależy od tego gdzie, z kim i jakim pingiem grasz.

w ramach tematu...

klany, które powstają, istnieją i padają po 7, 14, 31 dniach nie wnoszą nic, ani scenie, ani poszczególnym graczom. dlaczego? dlatego, że ludzie, którzy tam grają nie mają nawet okazji pozbyć się nawyków z ffa i nabrać skilla w teamplayu, ludzie, którzy w jednego takie klanu przechodzą do drugiego o podobnym pokroju ciągle biegają po mapach jak na ffa, nie potrafią się zachować w teamie - 4 medów widzi, że ich lojt padł to cała 4 w miejsca wyciąga strzykawy i biegnie to lojta, itd to po prostu za mało czasu, często takie klany przez cały czas swojego istnienia nie mają nawet ts'a, co objawia się tym, że gracz z takiego klanu pojawia się w innym klanie i nie potrafi się komunikować - na meczach nie mówi nic, albo wkręca za dużo sypiąc zbędnymi komentarzami i zagłuszając kanał. koleś, który grał w 3 klanach na przestrzeni 2 miesięcy jest totalnym noskillem, ma problemy ze sobą i ludzie go nie akceptują w innych klanach, albo jest mastahem i szuka proklanu.

tak więc synu - zanim zareagujesz na pierwsze lepsze ogłoszenie na ffa i wkręcisz się do byle klanu dla własnego dobra zorientuj się jaki jest cl owego klanu, jacy są ludzie i przede wszystkim zadaj sobie pytanie - czego ja oczekuje od tego klanu? czego ten klan oczekuje odemnie?
Go to the top of the page

+Quote Post
GolDup
post 20:48, 25 03 2004
Post #22

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 794

QUOTE (Pho3n!x @ 19:06, 25 03 2004)
BTW2: Ciekawy ilu z was by poznalo we mnie 14 latka na serwerze. TO NIE ZNACZY ŻE JESTEM WYMIATACZEM wink.gif

takiego mlokosa mozna poznac po jego sposobie mowienia imo... Zadaje duzo pytan i nie rozumie odpowiedzi tongue.gif Jak ktos go nawyzywa to odpowiada zazwyczas mowiac o matkach i ich zawodach... Tak z samej gry to raczej trudno rozpoznac mlodzienca tongue.gif ale niekiedy to sie czuje...

+Quote Post
sparrow88
post 21:51, 25 03 2004
Post #23

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

brawo goldup, mi sie nie chciało tego pisać
jeżeli zachowujesz sie normalnie, nie mówisz całkiem głupich rzeczy, to wtedy nikt cie nie pozna, alee jeżeli walisz taki tekst
Ciekawy ilu z was by poznalo we mnie 14 latka na serwerze. TO NIE ZNACZY ŻE JESTEM WYMIATACZEM

To od razu wszyscy poznają

sorry za off-topic
pozdro

+Quote Post
Prosper
post 9:52, 27 03 2004
Post #24

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 188

QUOTE (sparrow88 @ 21:26, 24 03 2004)
CL z najczęściej jest niewinny
Cl tak naprawde gów.n.o może zrobić. Mówi że tren fafnastego o fafnastej fafnaście
zjawią się 3 osoby, i co ma taki CL zrobić,
Nie wywali, bo klan jest nowy, a nowe klany z trudem znajdują nowych zawodników, a jeżeli znajdą, to właśnie takich, którzy uprawiają klasyczny tumiwisizm i koło sie zamyka

To kto jest winny?
Cl potrafi doprowadzic do upadku klanu. A jak jest wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu to potrafi doprowadzic do jego rozwoju i tego ze taki klan zaistnieje. Dobry Cl = sukces klanu. Bo sie nie podda i swoja konsekwensja i dobrym zarzadzaniem sprawi ze "lole" odpadna z takiego klanu a wartosciowi zawodnicy przyjda i beda chcieli grac dla takiego Cla. W Polsce kazdy z zalozenia jest przeciwny jakiejkolwiek wladzy i dyktaturze. A to wlasnie w klanach sie najlepiej sprawdza. Oczywiscie Cl potrafi sluchac i slyszec glos ludu wink.gif

+Quote Post
LoLeQ
post 15:37, 27 03 2004
Post #25

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1392

Coz,ja teraz nie widze wiekszego sensu zakladania klanu jesli nie ma sie gotowego skladu (tj. z kolegami) ,bo wiekszosc osob woli isc do starych klanow,ktore istnieja juz pare miesiecy zamiast do parodniowych .CL musi byc wytrwaly,to prawda ale teraz ciezko znalezc dobrego gracza ktory pojdzie do klanu ktory istnieje parenascie dni.

+Quote Post
Radas
post 14:53, 13 05 2004
Post #26

Schutze

Nr użytkownika: 1454

Ja również uważam, że dużo zależy od cl'a. On znajduje ludzi do klanu i to od niego zależyczy znajdzie sobie kogoś kto olewa sobie sprawe, czy kogoś kto traktuje to choć troche poważnie. Poza tym nie sądze, że cl z góry zakłada, że jego klan przetrwa "3 dni". Imo jeśli nikt nie będzie próbował to faktycznie scenie grozi zagłada.

+Quote Post
ChoX
post 16:37, 18 05 2004
Post #27

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 1439

Hahaha - opowiem wam jak byłem w takim klanie, który istniał mniej więcej tydzień.
Na początku gadałem z Cl'em żeby mnie przyjął. Zgodził się bo szukał ludzi do świeżo powstałego klanu.
Zagraliśmy chyba z 4 treningi i 2 mecze (friendly). Później CL przestał robić treningi i organizować meczyki.
Z nudów odeszłem najpierw ja a później powoli reszta - i tak się klan rozpadł jak już mówiłem mniej więcej po tygodniu. Powód - oczywiście zaniedbywanie CL'a swoich obowiązków jako CL dry.gif

PS: Klan się nazywał Polish Soldier (<<PS>>)

+Quote Post
Rafal_Pila
post 10:59, 20 05 2004
Post #28

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1319

Po pierwsze - przed podjęciem decyzji o samodzielnym założeniu klanu należałoby się bardzo poważnie zastanowić, czy ma się do tego wystarczająco dużo wolnego czasu, niesamowitej cierpliwości i chęci dążenie do wyznaczonego celu, a ponadto zdolności przywódczych i organizatorskich oraz umiejętności robienia czegoś z niczego. Czyli krótko - jest to bardzo ciężkie zadanie i moim zdaniem lepiej się tego nie podejmować.

Wg mnie znacznie sensowniejsze jest przyłączenie się do istniejącego już klanu, oczywiście bo dokładnym przyjrzeniu się, czy ten klan coś sobą reprezentuje. I nie chodzi tu wcale o skilla (choć ten też jest ważny smile.gif ), tylko o to, kto w nim gra i na ile poważnie ludzie traktują swoją przynależność do klanu.

Konieczne jest też zapomnienie o swoich wodzowskich zapędach i skupienie się na wykonywaniu dobrej roboty w takim klanie. Bardzo dużo można zdziałać jako war-arranger, bo bez niego klan nie będzie aktywny, a klan nie grający clan-wars to zupełnie bezsensowny twór.

Robiąc tak jest szansa, że pozostali z ekipy stwierdzą, że nadajesz się do czegoś więcej poza graniem i z biegiem czasu jest szansa, że przejmiesz rządy biggrin.gif w klanie. Piszę to opierając się co nieco na własnych doświadczeniach biggrin.gif

I jeszcze jedno - wiek graczy ma znaczenie. Już kilka razy graliśmy mecz w trakcie którego okazywało sie, że ktoś z przeciwników musi iść spać, bo rodzice mu tak każą biggrin.gif

+Quote Post
blinkkin
post 17:24, 20 05 2004
Post #29

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

QUOTE (dankan @ 20:37, 25 03 2004)
klany, które powstają, istnieją i padają po 7, 14, 31 dniach nie wnoszą nic, ani scenie, ani poszczególnym graczom. dlaczego? dlatego, że ludzie, którzy tam grają nie mają nawet okazji pozbyć się nawyków z ffa i nabrać skilla w teamplayu, ludzie, którzy w jednego takie klanu przechodzą do drugiego o podobnym pokroju ciągle biegają po mapach jak na ffa, nie potrafią się zachować w teamie - 4 medów widzi, że ich lojt padł to cała 4 w miejsca wyciąga strzykawy i biegnie to lojta, itd to po prostu za mało czasu, często takie klany przez cały czas swojego istnienia nie mają nawet ts'a, co objawia się tym, że gracz z takiego klanu pojawia się w innym klanie i nie potrafi się komunikować - na meczach nie mówi nic, albo wkręca za dużo sypiąc zbędnymi komentarzami i zagłuszając kanał.

ile czasu istnieje cc? teraz kwestia aktywnosci klanu. czy poza udzialem w open cupie bylo cos wiecej? i ostatnie pytanie po co tworzyc klan, ktory istnieje prawie rok (z tego co sie orientuje) i nie gra oficjalnych klanowek? te klany 7, 14 i 31 dniowe przynajmiej przydaly sie komus do spara...

+Quote Post
dNkN!
post 18:50, 20 05 2004
Post #30

już dawno mówiłem, że umywam ręcę od polskiej sceny, polskich klanów, wiesz - taki sobie niebyt. dlatego mecze rozegrane z polskimi klanami mogę na palcach policzyć, i nie znaczy to, że nie gramy w ogóle - świat na polsce się nie kończy... lepiej, na polsce się zaczyna. mamy za sobą "milion" trenów z "milionem" zachodnich klanów, czeka nas kolejny "milion" z kolejnym "milionem" - to raz.

mam(y) przed tagiem napisane "kocham rzemiosło", o co ci chodzi? ja, nie tylko ja, zapewne wielu ze starszych klanów powieci ci, że klan to nie tylko et, przeanalizuj - to dwa.

pokój posprzątałeś? wyszedłeś z psem? ugotowałeś kluski? dzięki za zainteresowanie ale od(słowo na p) się od nie swojego interesu, over and out - to trzy

+Quote Post
Swiety
post 20:22, 20 05 2004
Post #31

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Po co Blinkkin rozmawiasz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia.
Co prawda ja już w ET nie gram (nie licząc od czasu do czasu FFA) ale przez swój krótki czas grania w CC,
CC rozegrało sporo trenów z zachodnimi klanami. Dlaczego ? Dlatego że poprostu łatwiej znaleść chętnego do gry na zachodzie niż w Polsce (zwłaszcza że CC lubiło grać o dość późnych godzinach). Rozegrało też sporo trenów wewnątrz klanowych.
Imo nie ma znaczenia czy gra się klanówki oficjalnie czy nie oficjalnie, chodzi o to żeby grać.
CC nie gra w ladderze. Ladder ssie. Ladder nie jest faktycznym wyznacznikiem pozycji klanu. W ladderze to taka pieprzona kalkulacja - z tym zagram to zyskam punkty a z tym lepiej nie zagrać bo jest za silny.
Imo ladderem podniecają się głownie warzywa (Dlatego tak dużo polskich klanó gra w ladderze biggrin.gif )
Jest masa klanów (może nie w ET ale w innych grach) gdzie klany wogóle olewają ladder i skupiają się na cupach oraz ligach. CC grało w open cupie - chyba open cup jest ważniejszy niż ladder.

+Quote Post
Valkir
post 21:19, 20 05 2004
Post #32

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 652

Zgadzam sie ze Swietym. CB PL nic nie znaczy; kazdy wie, jaki klan powinien byc na ktorym miejscu, ja mam swoją prywatną listę... Miejsce w cb pl nie odzwierciedla mozliwosci klanu... gralem w raczej cienkich klanach, ale gdybym byl clem jakiegos mocnego klanu to tez bym postawil na cupy, nie na cb pl. Z drugiej strony ladder to swietny sposob do ogrania sie dla warzywnych klanow. Z warzywami zagra kazdy zeby miec punkty, a warzywa z kolei czegos sie naucza... blink.gif

+Quote Post
dNkN!
post 22:44, 20 05 2004
Post #33

blinkkin...

widze cc takie jak kazdy mniej zainsteresowany. czy mam sie kierowac ocena klanu po ilosci rozegranych trenow? nikt ich nie liczy, a wyniki czesto pozostaja tylko dla scislego grona.

jak dla mnie możesz się sugerować przemianą materii poszczególnych graczy ohmy.gif

dankan oburzasz sie na klany, ktore istnieja przez krotki okres i z zalem stwierdzasz, ze nic nie wnosza. chlopie zamiast sie oburzac zastanow sie nad soba. druga sprawa:

hy? przeczytaj uważnie to co napisałeś, po czym wróć do tego co pisałem ja.

i tutaj krotkie aczkolwiek sensowne pytanie po c@#! sie w-(słowo na p)sz w wypowiedz o polskich klanach, ktora zupelnie a calkowicie cie nie obchodzi. zarzekasz sie, ze to nic nie znaczy, a mimo to zawsze wtracisz komentarz.

krzykacze > all. wiecej mowienia niz robienia (tez taki sie powoli staje).

znowu ci się coś po.je.ba.ło, nie przeszkadzaj mi - marnujesz mój i swój czas, ch.uj wbijam w specjalistów/analityków twojego pokroju. ty naprawdę masz średnie pojęcie o wielu sprawach, które poruszasz, poruszyłeś na forum. nie będę toczył z tobą dyskusji, tym bardziej na forum, w topicu, który mnie/nas nie dotyczy. masz problem to napisz mi mejla, i wyślij kopie od unicef'u (może kiedyś zareaguje). identycznie jak ten, kolejne twoje postowy w ramach tego tematu będą usuwane.

scena wyrządziłą ci znaczne szkody, chciałbym ci pomóc i mam tu coś dla ciebie - będzie dobrze

trzym się ciepło, yo

+Quote Post
blinkkin
post 15:09, 21 05 2004
Post #34

Nr użytkownika: 547

wywalenie postu pozostawie bez komentarza. jak kiedys ktos mi powiedzial dankan to krzykacz 2-ligi, wiedze ze mial racje.

+Quote Post
FarSight
post 15:48, 21 05 2004
Post #35

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 92

blinkkin wez k#!@a zacznij grac w jakas inna gra i daj nam spokoj a nie (słowo na p)y wypisujesz na kazdy mozliwy temat .... ani my ci do niczego nie potrzebni ani ty nam ....

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi