![]() ![]() |
8:20, 14 01 2004
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
( ... Edit by moderator ... )
( ... Topic ten powstał w wyniku przeniesienia postów z topicu o tweakowaniu karty grafiki i topicu o skryptach znajdujących się na forum technicznym ... Chodzi przede wszystkim o używanie PowerStripa do zwiększania gammy, używanie skryptów do strafe-jumpów, skryptów typu anty-recoil w celu zmniejszenia odrzutu itp ... ) omg, skrypty do speed i strafe jumpów :S co to jest? ściągnijcie sobie wszyscy aimboty w tą samą myśl w którą używacie takich skryptów. sry panowie ale to maksymalnie noobstwo |
|
|
|
8:25, 14 01 2004
|
|||
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
no nie - nie pomyślałes nawet przez chwilę , że to w pewnym sensie cziterstwo?... nie po to ogranicza się za pomocą pb pewne cvary w cfg i zabrania używania zewnętrznych programów do ingerowania w grafę gry żeby rozjaśniać obraz za pomocą power stripa... ncmt |
||
|
|
|||
13:20, 14 01 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 60 Dołączył: 11-08-2003 Skąd: who knows Nr użytkownika: 86 |
Do cziterstwa daleko, reg cb z tego co pamietam nie zabrania stosowania ps i innych progamow do krecenia grafy. Mylisz pojecia, nikt nie mowi stosowaniu wh, aimbotow czy picmip 10. Istnieje przeciez rożnica miedzy podkreceniem hardware'u w celu uzyskania paru fps czy lepszej widocznosci. Nie ma sie co oszukiwac, o przegranej/wygranej decyduja rowniez możliwosci techniczne sprzetu. Mowiac krotko: duela/mecz wygra osoba ktora ma wiekszy skill, szybsze lacze, wiekszy monitor, szybka karte, dobra myche, wieksze doswiadczenie etc, etc... Jeszcze rok temu cb zezwalalo na dosc radykalne cfg (picmip 4 czy 5 nie pamietam). Co zrobisz jesli wiesz ze przegrywasz m.in z powodu slabego sprzetu ? Bedziesz staral zmniejszyc sie dystans pomiedzy Toba a facetem po drugiej strony drutu kupujac nowa karte, monitor, lacze. Co zrobi ktos kogo nie stac na nowa 17" ? Rozjasni se grafe z poziomu np powerstripa bo potencjometrem juz bardziej sie nie da :> dankan, nie pieprz glupot pls.., wiesz dlaczego polteam przegrywa ? bo chlopcy maja gorsze lacza i sprzet od teamow z zachodu. Dlugo nie bedzie ich stac na fx i 1mb. Podobno teraz stosowanie oddzielnego spawn timera (heron) jest niedozwolone |
||
|
|
|||
16:40, 14 01 2004
|
|
|
aha, a tak między nami: którego słowa nie zrozumiałeś?
słowem nie wspomniałem w mojej wypowiedzi o tym, że ktokolwiek - cokolwiek zabrania tweakowania kart graficznych - lol. jak byk napisałem, że zabrania się używania zewnętrznych programów o ingerowania w grafe, a bliżej wartości takich jak kontrast, nasycenie, luminescencja, skrajne temp obrazu. twoja wypowiedź jest za przeproszeniem ..." nie na temat" |
|
|
|
16:41, 14 01 2004
|
|||
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
Hmm ja myśle że jak najbardziej powinno to być zabronione IMO w znacznym stopniu rośnie przewaga teamu z heronem niż bez ... ale to raczej nie ejst zabronione ... poprostu od czita temu dlatego ponieważ pierwszego spawna musisz obliczyc samemu ... |
||
|
|
|||
20:48, 14 01 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
Dankan Repekt za włążoną prace z walką z czitami ale czy Ty czasem nie przeszadzasz ? to się chyba staje twoją obsesją ? ostatnio w prawie każdym twoim topicu jest coś o amibotach wallhackach czitach
BTW. Sorki za off topic .. a tak na temat to myśle iż najlepsze Speed jumpy streaf i te inne badziewia wychodzą kiedy się ich poprostu nauczymy ... zresztą co ta za przyjemnośc kliknąc i zrobiś streafa ... chyba większą jest włożony w to trud a później namacalne efekty pracy ... może tylko ja taki dziwak |
|
|
|
21:53, 14 01 2004
|
|||
|
skopiuj sobie moją wypowiedź gdzies na płyte cd, zapisz na kartce - utrwal ją w jakikolwiek sposób i przeczytaj za 2-3 lata jeżeli teraz masz < niż wypadałoby bo najwyraźniej nie potrafić wychwycić wyrazu mojej poprzedniej wypowiedzi. |
||
|
|
|||
23:26, 14 01 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 60 Dołączył: 11-08-2003 Skąd: who knows Nr użytkownika: 86 |
dankan, zrozumialem all, natomiast Ty nie umiesz czytac miedzy wierszami Sugerujesz ze rozjasnienie monitora z poziomu oddzielnego programu jest czitem czyli mozna je porownac z z grzebaniem w dll'ach, kodzie gry itd - lol roku a moze pojdzmy dalej...kober jest cziterem bo pare topicow wczesniej napisal jak sprytnie zbindowac mx'a. Nie robi tego z poziomu gry tylko ma oddzielne wpisy w rejestrze... cziter ? masz ciekawe podejscie do cziterstwa, gratuluje, eot |
||
|
|
|||
2:24, 15 01 2004
|
|
|
ok, dostosawanie się do poziomu 2 blind mode on
ty, jajo - poczytaj czytanki... bo najwyraźniej prostych słów nie kminisz pomimo wyraźnego nacisku na nie. c.h.u.j. wbijam w to czy masz wypalony monitor czy po prostu mi wkręcasz bo nie potrafisz cfg stweakować. poza tym nie sugeruje a jasno stwierdzam - nie potrafisz czytać ze zrozumieniem - rozjaśnianie grafy z poziomu zewnętrznych programów jest najzwyczajnym noobstwem. no i znowu - jajo, poczytaj czytanki - w którym miejscu powiedziałeś , że rasowanie fpsów jest czitem? smierdzisz gównem nubie, nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie to masz z bani klopa - zrób z tym porządek ...i nie wkręcaj mi stary o czytaniu między wierszami - omfg |
|
|
|
3:22, 15 01 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Jak zwykle topic schodzi na off-topic a Dankan jak zwykle wszędzie doszukuje się czitów
- Sam moge sobie podkręcić potencjometry w monitorze co jest lepsze niż nawet r_gamma 666, co więcej nie wykryje tego żadem PB i admin. - W prawie wszystkich sterownikach do różnych krat graficznych jest opcja zmiany gammy, nasycenia kolorów. To jest integralna część sterowników jaką zafundował nam producent danego chipa graficznego - Walka z tym jest bezsensowna. To samo robi Power Strip dlatego walka z nim też jest bezsensowna. Oczywiście ekipa od PB może zrobić tak żeby kopało za używanie PowerStripa, tylko to jest mniej wiecej tak samo sensowne jak np kopanie przez PB za używanie TS-a czy mIRca - Skoro producent gry dał konsole graczom to znaczy że mogą sobie dowolnie konfigurować grę do swoich potrzeb co jest jednym z elementów zwiększających popularność gry. Zaraz jakis lamer odpowie - no tak ale przecież w konsoli można sobie wpisać god (god mode on) czy noclip (przechodzenie przez ściany). Tak można, tylko że to są komendy typu cheat protected i nie można ich używać na serwerze dopóki ktoś nie załaduje mapy poleceniem dev_map nazwamapy czyli server ma ustawienie sv_cheats 1. Tylko to czy serwer działa w tym trybie czitów możemy zobaczyć np w eye a 99% serwerów chodzi bez tej opcji (w tym wszystkie non-warzywne serwery) Natomaist pewne komendy lub ich zakres powinien być automatycznie włączony do komend typu cheat-protected. Np niektóre ustawienia sieciowe które mogą powodować tzw sztuczny lag. Dlaczego tak nie jest i nie jest to poprawiane w kolejnych patchach ? Nie wiem. Za to mamy PB które pilnuje (a dokładnie lista cvarów PB która admin może sobie dowolnie konfigurować) aby gracze nie używali zbyt wysokich zakresów niektórych ustawień. Gdyby te ustawienia były integralną częścią gry to odpadłyby wszelkie problemy z PB jeśli chodzi o poprawność cvarów. Dlaczego tak nie jest ? a) Widocznie producent gry uznał że np wszelkie ustawienia z konsoli można sobie dowolnie zmieniać i nie uznaje to za czit. Natomiast zmieniają je różne ligi tworząc configi serwera zgodne z ich ustawieniami PB. Widocznie wiedzą lepiej od producenta gry co jest czitem a co nie Zaraz jakiś lamer wyskoczy porównując np ustawienie gammy czy picmipa do aimbota lub wallhacka - No comment. Zawsze pod względem ustawień gry była zdrowa scena Kwaka. Tam wszyscy zapier.dalają na fullbrightach, zmienionych modelach, kosmicznych pimpipach - Każdy o tym wie, prawie każdy to używa i nie ma żadnego problemu. Oczywiście znowu mówie że porównywanie picmipa do wallhacka czy aimbota to jest nonsens roku. Tam nie liczy się to kto ma większą gamme tylko to kto ma lepszego skilla - Cyzli najzdrowsze podejście w grach fps. Natomiast w grach typu WW2 (RTCW,ET) które są dość realistyczne w porównaniu z np kwakami masa lamerów, którzy nie mieli okazji grać w inne gry niż Wolf, CS czy jakieś Mohaa wykrzykuje jakto czitem jest granie z podkręconą gammą czy picmipem. No jak to ? przecież żołnierz na wojnie nie może se rozmyć tekstur. No ale k.urwa czy żołnierz na wojnie ma repsawny co 30 sekund i jak dosatnie 3 strzały w głowę do w 1 sekundzie podnosi go medyk i ma znowu full hp ? To jest tylko GRA, nie jakieś pieprzone Virtual-Reality ale gra. Co więcej o picmipach najwięcej wykrzykują jacyś lamerzy którzy w ten sposób próbują usprawiedliwiać sie ze swojego cieńkiego poziomu, który nie zmieniłby nawet najbardziej wy!@#any config. Prezentują w ten sposób swoją ułomność umysłową i lenistwo bo zrobić dobry config to dla człowieka z przeciętnym iq to kilkadziesiąt minut szukania w sieci i kilkadziesiąt minut tworzenia confa |
|
|
|
8:18, 15 01 2004
|
|
|
Hmm myśle iż chodzi Ci poprostu o to że za naszych czasów tego nie było ..
Jeśli nie o to Ci chodziło to w ogóle zwracam honor ... ale jeśli mnie więcej o to to nie zmienia faktu że wszędzie doszukujesz się czitu bądź coś porównujesz z czitem ... nawet w żartobliwej formie Imo jest to dość rażące bo za niedługo będą się bali otpalić Wolfa na swoim nicku czy czasem to nie czit Myśle ze nie powinniśmy kontynuować tej bezrzedmiotowej dyskusj na forum ... |
|
|
|
10:03, 15 01 2004
|
|
|
brawo
...swoją drogą - nie przesadzaj, powiem ci tak: czity czitami ale czit to czit. następny rebus dla ciebie, haha |
|
|
|
10:26, 15 01 2004
|
|
|
no i znowu dziwne rzeczy. widzę, że nie w każdym gronie można poruszać się swodobnie używając tych samych wieloznacznych określeń, które przechodzą bez większego bólu i pojękiwania ze strony słuchaczy. najwyraźniej należało by imho dopisać do słownika dwa nowe słowa: czity i "czit" bo to już druga dyskusja, w której zostałem opluty śliną słuchacza, który chciał mi podkreślić jaki to jestem dziwny i przewrażliwiony bo w kontekście kalibracji grafy na poziomie ster / sw / hw mówiłem o "czitach"...
panie i panowie , panie i panie z naciskiem na panie. są czity jak np. aimbot, wh ułatwiające różne rzeczy i są "czity", o których wiele postaci mówi (w tym przede wszystkim ja) kiedy jakiemuś początkującemu uda się kogoś pojechać w wyrafinowany sposób, kiedy wpadnie się na mine z dupy w miejscu w którym powinno jej nie być, kiedy dostanie się mortarem... conajmniej w milionie różnych kontekstów, z tą różnicą, że nikt tu nie ma na myśli czitów a znaczenie wynikające z kontekstu. btw. widzę, że udzielanie się na tym forum jest bardzo edukujące. pomimo tego nie da się ukryć , że ewolucja nie wszystkich puściła tym samym jednym torem ps. święty, haha - pisz krótsze posty bo czytać ich się nie da. |
|
|
|
11:32, 15 01 2004
|
|||
|
Hmmm po pierwsze z czym mam nie przesadzać ? - z ty żę dysksja jest bezprzedmiotowa czy że czit od czita czitem się różni ? po drugie co do "rebusu może i czit to czit ale jest czit i czit |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |