IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Czy warto kupic Rtcw ?
shela
post 13:17, 26 08 2006
Post #21

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 687

QUOTE(RobinPL @ 9:13, 26 08 2006) [snapback]58811[/snapback]

Według mnie nie warto kupować, ja RtcW stargałem z neta i długo to nie trwało, więc się zastanów, czy chcesz płacić, czy mieć go za free. Ja na niego nie narzekam.
P.S.
Jeżeli nie wiesz gdzie szukać to spróbuj przez P2P(ja użyłem Bearshare)

mistrzu ... wiesz ze ten topic ma ponad 2 dlugie lata?

kolejna ofiara odkopujaca stare topiki ohmy.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
tranx-san
post 7:13, 28 08 2006
Post #22

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

swojego czasu chcialem zakupic rtcw aby miec ta gre w swojej kolekcji... pozatym to byl jakis taki okres czasu ze sporo osob latalo na ffa albo kolowalo jakies mixy... niestety w empiku nie bylo, szukalem gdzies po sieci, czesto trafialem na "brak zapasow", a samego keya na allegro kupowac nie chcialem, bo zalezalo mi na wersji boxowej...

sa gry ktore warto miec, chociazby po to by zarastaly kurzem na polce...

a niech sobie odkopuja stare topici moze cos ciekawego znajda..

ps. jak mozna sciagac gry tym zje.banym programem ktorym jest bearshare, gdzie nie mamy zadnej pewnosci, ze to co chcemy sciagnac to nie czasem jakis fejk naszpikowany wirami ? :C kiedys sciagalem za pomoca dc++ van helsinga, zaraz po sciagnieciu jednak okazalo sie ze to jest... "kleine schule madchen" niskiej klasy niemiecki pron.

+Quote Post
conish
post 12:08, 28 08 2006
Post #23

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Nie ma czegos takiego jak niskiej klasy niemiecki pron:)

+Quote Post
Swiety
post 12:53, 28 08 2006
Post #24

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Może zrobimy małego prona ??? biggrin.gif

+Quote Post
Thoro
post 17:29, 29 08 2006
Post #25

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

QUOTE(RobinPL @ 9:13, 26 08 2006) [snapback]58811[/snapback]

Według mnie nie warto kupować, ja RtcW stargałem z neta i długo to nie trwało, więc się zastanów, czy chcesz płacić, czy mieć go za free. Ja na niego nie narzekam.
P.S.
Jeżeli nie wiesz gdzie szukać to spróbuj przez P2P(ja użyłem Bearshare)

Wedlug mnie nie warto kupowac samochodu, ja Porsche stargalem z parkingu Tesco i dlugo to nie trwalo, wiec sie zastanow, czy chcesz placic, czy miec go za free. Ja na niego nie narzekam.
P.S.
Jezeli nie wiesz, gdzie szukac to sprobuj na parkingu przed biedronka.

Rozumiesz analogie ?

+Quote Post
Macho
post 23:27, 3 09 2006
Post #26

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3540

jezeli ktos chce pograc na singlu to moze RTCW kupic ale multi jest duzo mniej rozbudowane niz to w ET i chyba tez mniej osob gra w RTCW po sieci

+Quote Post
Swiety
post 11:32, 4 09 2006
Post #27

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Stary to właśnie multi w RTCW bił singla na głowę. Singla w RTCW można przejść w kilkanaście godzin (bez wysiłku) i był w sumie taki sobie, natomiast w multi mozna było grać do upadłego, to było coś nowego, coś fantastycznego i wtedy warto było dać prawie kosmiczne 200 zł za grę (ale to było parę lat temu)

Tylko że teraz w RTCW to za bardzo nie ma z kim grać, ale cena RTCW obecnie jest mniejsza więc imo nadal warto kupić RTCW, chociażby dla tych graczy którzy zaczynali od ET, żeby zobaczyć jak wyglądały protoplasta ET i porównać (będzie trochę cieżko porównać - jak mówiłem mało kto gra w RTCW - szczątkowa scena).

To że RTCW jest mniej rozbudowane to ma być wada ? To tak jakbym powiedział że BF jest lepsze od Wolfa bo można prowadzić pojazdy. Jak ktoś woli jakieś śmieszne kombinacje typu połączenie RPG ze strzelanką to wybiera ET i nabija XP na kampanii, jak ktoś woli strzelanie, pure skill, prawdziwą grę FPP to wybierze RTCW albo gra w ET na stopwatchu.

Zresztą tematów na temat RTCW vs ET było parę lat temu sporo i nie bedziemy ich wydobywać.

Jak dla mnie ET to RTCW z mniejszym fire-rate (dla mnie wada), zachwianym balansem między klasami (mimo że jest ich sporo ale liczy siętylko med), większymi mapami (co wcale nie znaczy lepszymi, wręcz przeciwnie), dodanymi paroma klasami i broniami (a i tak używa się kilku podstawowych tak jak w RTCW).

Więc nie uważam alby pseudo "rozbudowane" było w tym przypadku zaletą na korzyść ET.

+Quote Post
Macho
post 22:31, 4 09 2006
Post #28

Gefreiter
Ikona Grupy

Ok, ale zauważ, że ET to kontynuacja multi z RTCW. Niewiele osób gra jeszcze w RTCW po sieci. W ET gra duzo więcej osób, ciągle powstają nowe mapy, patche, mody itp. a RTCW sie nie rozwija. Single w RTCW bylo średnie to fakt, ale jak dla mnie kupowanie teraz RTCW tylko dla multi jest z deka bez sensu bo ET jest IMO lepsze od multi w RTCW. RTCW nie jest drogie wiec mozna kupic i zobaczyc jak to sie kiedyś grało.

Jak dla mnie ET to RTCW z mniejszym fire-rate (dla mnie wada), zachwianym balansem między klasami (mimo że jest ich sporo ale liczy siętylko med), większymi mapami (co wcale nie znaczy lepszymi, wręcz przeciwnie), dodanymi paroma klasami i broniami (a i tak używa się kilku podstawowych tak jak w RTCW).

Mniejszy fire-rate- dla jednych zaleta dla innych wada, mi to nie przeszkadza. Zachwiany balans wg mnie nie bo fakt med jest najważniejszy, ale konieczny jest tez eng i field ops, a pozostale klasy rowniez sa pomocne. Większe mapy - map do ET jest masa każdy cos dla siebie znajdzie, a na wielu serwerach sa mapy niestandardowe. Co do broni kazda jest uzyteczna tylko trzeba znalezc ludzi którzy potrafią ją obsługiwać (np do mortara).

Reasumując w tym co napisałeś jest dużo racji, ale wg mnie czas multi RTCW juz przeminal, co nie oznacza ze nie warto kupowac tej gry.

+Quote Post
tranx-san
post 23:28, 5 09 2006
Post #29

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

jak gdzies kiedys znajde przy okazji to sobie kupie rtcw.. chyba ze ktos chce sprzedac, ladna wersje boxowa, to kupie =]

w mojej kolekcji gier ktore posiadam i ktore grzecznie leza sobie na polce brakuje mi tylko wlasnie rtcw i quake'a (jedynki). Glownie sa to gry ze stajni idsoftware i blizzarda. mam nawet crapowatego doom'a 3 w ktorego gralem z 20 minut. Czemu kupilem? hmm moze jestem kolekcjonerem czy cos =o

wracajac do roznicy pomiedzy et a rtcw. gralem w wolfa pare razy, glownie ffa czy jakies mixy i przyznam sieze roznice byly widoczne ale nie przeszkadzaly mi. Mi najbardziej podobal sie wiekszy rate of fire... mniej spamu o jakies 1000x i pf ktorym mozna bylo wiele zdzialac...

+Quote Post
jarpen
post 15:10, 6 09 2006
Post #30

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

nom, pf w et jst zdeczka zj.eb.any przez co stracil znaczenie w cw i zachwialo bilans klas, a przelalowywanie pf to po prostu dzielo sztuki. ta dynamika, och! biggrin.gif
jak nie wiezycie to obejrzyjcie sobie frogpanzah 2 IMO najlepszy film z pfem w roli glownej z fragami na najlepszych owczesnych klanach.
do tego dchodzi snajperka w et, ktora trudno nazwac mianem snajperki.
z nowych broni typu mg42 tez sie czesto nie korzysta, a zostawili flamera [usuneli venoma, ktory byl o niebo lepszy od flama]. Co do map to mapy rtcw byly bardziej dynamiczne i bardziej dopracowane od tych z et, z reszta et jest niedokonczone. Sytuacje poprawia troche mozdziez, ale tez jest straszne zbugowany [nigdy w realu pocisk nie trafial w te same miejsce]. zakup rtcw uwazam za bardzo udany i polecam kupowac, bo na alegro jest nawet po 20 zl. zawsze mozna tez pospamowac na ircu o keya. co do sp to przechodze go do dzisiaj po raz nty znajac juz kazde pomieszczenie i kazdego wroga. fajnie jest wpisac kod na niewidzialnosc i poogladac co robia niemcy, bo skrpty sa zaje.biscie zrobione.
btw niedlugo rocznica premiery rtcw

+Quote Post
Macho
post 19:37, 6 09 2006
Post #31

Gefreiter
Ikona Grupy

Dobra nie będę się kłócił, w końcu o gustach sie nie dyskutuje jedni wolą RTCW inni ET. Ale jesli mam się czepiać to tak jeżeli któs umie się posługiwać dobrze mg42 czy miotaczem ognia to jest sporym wzmocnieniem dla teamu. Dobrze ustawiony koles z mg42 potrafi naprawde niezle kosic, a co do venoma to został usunięty bo ET miało być z założenia grą bardziej realistyczną. I tak na marginesie pf nie da sie przeładować bo to broń jednorazowego użytku.

+Quote Post
ymma
post 13:36, 7 09 2006
Post #32

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2258

No pf fajną zabawką jest i wbrew pozorom da się go upchnąć pod np łóżeczkiem, a wiem to od taty, któremu udala się ta sztuka. Chwilę po wojnie znalazł z kumplami takiego gdzieś na gruzowisku,, przytaszczyli po cichu do niego na chatę i ukryli pod łóżkiem, by wypróbować dnia następnego. Tato smacznie spał marząc o wypierdzieleniu w coś konkretnie i tak się rozmarzył, że stracił czujność gdy rano jego babcia zaczeła drobne porządki w jego pokoju. Zajrzała pod łóżeczko a w 5 minut później cała kamienica stała na dworzu czekając na saperów a ojciec na nie taki znów szybki w(słowo na p) i dłuuuugi szlaban na wszystko. I tak oto niestety dziś nie mogę wam wyjaśnić, czy pf w realu działał bardziej jak ten z RTCW czy może jednak jak ten z ET biggrin.gif Ot taka moja dygresja od tematu smile.gif

A kupić warto, bo kupowanie dobrych gier to powinien być obowiązek każdego szanującego się gracza! To jest poprostu sygnał dla twórców, że odwalili kawał dobrej roboty.

+Quote Post
falubaz
post 14:43, 7 09 2006
Post #33

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

No chyba w realu nawet grozniejszy niz w RtCW albo bardzo zblizony. W koncu rozwalal czolgi.

No i niezla historia biggrin.gif. Twoj ojciec byl pro wtedy biggrin.gif

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi