![]() ![]() |
18:42, 22 03 2004
|
|||
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
Hehe doklandnie, wiem cos o tym... |
||
|
|
|||
18:46, 22 03 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 51 Dołączył: 22-03-2004 Skąd: Gdańsk Nr użytkownika: 1562 |
Warto jednak zauważyć, że są serki, których adminów takie sytuacje bawią. W związku z tym miałem kiedyś "nieprzyjemność" zostać zamkniętym w respie Allies po zdobyciu czołgu, który z czasem zaczęło pilnować 6 soldatów - 4 z pfami i 2 z mg42, a admin nic nie zrobił...
|
|
|
|
19:17, 22 03 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 27 Dołączył: 20-03-2004 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 1543 |
LoooooooL a co to za różnica przyszkadza wam to że jakiś pożądny dobry gracz wjedzie miedzy was i ponabija sobie fragi na n00bach
mojim zdaniem to bzdura wjedzie jakis dobry gracz na server dla noobów gdzie gra admin n00b i zbanuje gracza za jak twierdzi spawnkilling LoooooooooL n00by r0x BTW jedyna rada na spawnkilling niedajcie sie n00by |
|
|
|
19:30, 22 03 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 51 Dołączył: 22-03-2004 Skąd: Gdańsk Nr użytkownika: 1562 |
Sorki, stary, jak wybiegając z korytarza unikniesz 2 pfów i serii z mg42, to wtedy zaakceptuję Twoją teorię. Nie trzeba być za!@#istym graczem żeby trafić z pfa gościa w korytarzu, ale jeśli dla Ciebie to jest szczyt skilla, to looz...
|
|
|
|
19:45, 22 03 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 27 Dołączył: 20-03-2004 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 1543 |
EeE slyszałeś o takim powiedzieniu MTW czyli Mnie To Wali jezeli mnie sciaga 2 pfów to imo albo sobie ide na inny server w polsce niema tak jak w rtcw 7 serverow w polsce w et jest około 50 niejestem zalerzny od jednego jezeli tobie cos niepasuje to sobie idz i tyle :C\
Powiem tyle n00by r0x |
|
|
|
19:49, 22 03 2004
|
|
|
Stary, nie mam zamiaru od samego początku wszczynać na forum kłótni, ale jak wchodzę na serek i widzę w opisie: "No spawnkilling", to uważam to za zobowiązujące. Jeśli dla Ciebie zwrócenie uwagi na hipokryzję jest równe byciu n00bem, to rzeczywiście masz rację:
n00by r0x Też tylko tyle powiem... |
|
|
|
20:05, 22 03 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 168 Dołączył: 8-11-2003 Skąd: Będzin koło Kat. Nr użytkownika: 696 |
OMG!
LoL jeśli dobrze zrozumiałem to miało miejsce na goldrushu po odbiciu czołgu. Zamkneli was w respie biedaczyska... |
||
|
|
|||
20:14, 22 03 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 112 Dołączył: 15-10-2003 Nr użytkownika: 489 |
powiadasz ze na klanowkach min przy respie sie nie stawia hy? i kampienie respa jest bez sensu :F czas najwyszy zagrac klanowke z normalnym klanem i ktos tam jeszcze pisal ze kampienie respa jest dobre na slabe klany ale powiedz mi po c@#! mam kampic respa jak klan jest warzywny skoro sa slabsi to nawet mi sie kampic respa niechc C: |
||
|
|
|||
4:41, 23 03 2004
|
|||||||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Zabanować tych którzy chcą banować za spawn-killing
No i co - czwarty raz dałeś się tak samo wy!#@ać w tym samym miejscu ? Czy może wyszedłeś inną drogą, przeczekałeś chwilę ? a może zmieniłeś miejsce spawna ? A może kolesiowi sprzedałeś bana ? Zamiast jakiś lamerskich disorient, to gdy allies skampili respa axis (to oznacza że allies są dużo lepsi - bo skampili respa) to lepiej chyba dać shuflle team ???
Bo na FFA narzekanie na spawn killing jeszcze ujdzie w tłoku a na klanówkach narzekanie na sapwn killing to już kompletne lamerstwo
Te najlepsze klany (Dsky Gs mth itp) wcale tak często nie używają pfa - bo pf w ET jak każde dziecko wie ssie i to bardzo. Poprostu kolesie są na tyle dobrzy z smg że wstawienia solda z pfem to dla nich strata jednego gracza Oczywiście są sytuacje gdzie pf świetnie się sprawdza - allies pf na goldrushu po rąbnięciu czołgu i przed wysadzeniem banku - do tego etapu mapy pf jest stworzony - axis pf na goldrushu - raczej tylko FFA - axis pf na oasis po wysadzeniu muru - tu jest cięzko zakampić respa bo "wycieczki" pod respa allies nie zawsze się udają i nie zawsze są sensowne (lepiej żeby oni przybiegli do nas niż my do nich), jednak dobry pf przy full-time hold nie bedzie miał problemu z osiągnięciem 4 levelu (przy starych ustawieniach). Jeśli jeszcze będzie miał backup medów (nie będzie ginął na 30 s przed respem a jak zginie to zaraz go ktoś podniesie) to jeszcze lepiej. No i nie zapominać że na sukces pfa pracuje cała drużyna bo pf w ET nie sprawdza się jako koleś wyskakujący w duelu 1 na 6 i zmiatający cały przeciwny team. Czyli dobre rozstawienie w obronie, crossfire i wtedy pf ma (słowo na p)nąć jak robią nam wjazd do bazy. - allies pf na oasis po wysadzeniu muru - pomyłka. Z reguły każdy dobry klan ubezpiecza respa i ma kogoś kto patrzy na respa. Czyli wejść na respa z pfem udaje się z reguły grając przeciwko lamerskim klanom. No i podstawowa zasada że jak mamy kampić respa to najpierw trzeba kogoś zabić. Bo po co kampić respa jak nikt z niego nie wychodzi ? Czyli albo udaje nam się z pfa ściągnąć kogoś na 30 s przed respem (Good blees Heron Dla przykładu kiedyś widziałem demko z pov Kmh|Mad (nie żebym do niego się dowalał to tylko przykład Jak już się kampi respa axis na oassis to z reguły nalotem. Ale tak czy siak rzycze powodzenia w kampieniu respa Dsky lub Gs - axis na railgun jeśli mamy flagę (tu też sobie można pokampić respa) - caen - nie ma znaczenia - caen to tak czy siak mapa remisowa - radar - pf nieprzydatny ani axis ani allies (tylko na FFA). No chyba że jakis warzywny klan wogóle nie próbuje zbudować commanda, zmienić respa tylko atakuje w 6 bramą (FFA) - battery pf allies - po przejęciu bunkra świetnie się kampi respa no ale który normalny klan gra battery ? Podsumowując: PF w clan wars to jest domena średnich klanów. Nie najlepszych nie najgorszych tylko średnich. Te najlepsze to szkoda im wstawić pfa zamiast kolesia z smg lub miotłą a skampienie respa tym dobrym klanom jest cholernie trudne (rzadko wychodzą z respa bo rzadko udaje się kogoś dobić a jak już wychodza to bez klapek na oczach) Te słabe to lepiej ich się jedzie z smg niż z pfa. A i jeszcze nie wspomniałem o EFEKCIE LEMINGÓW. Jak większość wie Lemmingi to takie urocze stworzenia które jeden za drugim umierają spadając np w przepasć Idą w zbitej grupie jeden za drugim, z klapkami na oczach, nawet nie popatrzą w miejsca gdzie potencjalnie może przebywać pf, nie orientują się wokół siebie. Tylko aby do przodu na chama - najlepiej wszyscy razem w zbitej grupie. PF zdejmuje taką grupe LEMMINGÓW, np 6 na raz (osobiście w ET tylko raz mi się udała taka sztuka na FFA) Czy pf był za!@#isty ???? Nie nie był. To poprostu tamic byli żałośni, bo to rzeczywiście trzeba być LEMMINGIEM żeby pozwolić w ET (gdzie w ET pf ssie) zdjąć 6 graczy. To nie tylko dotyczy pfa - dotyczy również artów - Ja nie wiem czy tak trudno jest zauważyć że ktoś rzucił arta ? poczekać chwilę (pod warunkiem że nie jest to art 4 lvlowego fopsa |
||||||
|
|
|||||||
7:54, 23 03 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 85 Dołączył: 24-02-2004 Nr użytkownika: 1333 |
Jestem w szoku bany za spawnkilling , przecież podejście wroga pod własnego respa to jest tylko dowód na to jak cienko gra nasza drużyna , że sobie na takie coś pozwoliła . Nie rozumiem jak można banować gości za to że słabiej od nich gramy ??? czasami na ffa zdarza sie taka sytuacja gdy np allies są prawie na 4 poziomie a szkopy dopiero co do gry weszli wtedy taka sytuacja może mieć miejsce że jedni jadą drugich na luzie , ale od tego jest shuffle żeby to zmienić . (są ludzie którzy wtedy za chiny niedadzą szufla bo im się podoba z takich big LOL)
|
|
|
|
8:12, 23 03 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
hmm dziwie sie imo dlaczemu moderatorzy jescze tego nie zamkneli ale to ich sparwa, dyskusja jest w miare na poziomie ale szkoda ze juz poraz 1000 poruszana na boardzie.
FFA - ludzie na spawnkilling narzekaja gdyz FFA jest aby sobie pograc a nie wychodzic i dostawac pf, flame czy innymi CW - hehe spawn killing to jest chyba jedyna nazwana DOBRA taktyka nie tylko ze slabym klanem, bo czasami i dory da sie zamknac, a pozniej juz ciezko jest wyjsc przez jakis czas, narzekanie na SP w CW jest poprostu nie do rozinięciem umyslowym i nie dorosnieciem do gry w klanie, albo wogole w ET osobiscie SP traktuje jako element ET i tak jak bym mial nazekac ze zabija mnie kiedy podkladam dynamit przy dziale, tak samo moglbym narzekac ze zabili mnie po wyjsciu w RESPA, imo zadnej roznicy nie ma a jesli gine kilka (nascie) razy pod rzad to albo znaczy ze ja mam nie przytomny mozg, albo kamperow jest kilku i na-(słowo na p)ja z dalsze odleglosci - /quit poza tym nie wiem czy dobrez kapuje ale gadacie tu (do adminow) o banach a nie wystarczyl by tylko (rozumiem ze macie zly dzien, zona was zdradza, dziewczyna sie puszcza, bezyna podrozala) Kick a nie odrazu BAN? |
|
|
|
10:44, 23 03 2004
|
|||||||
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 7-10-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 409 |
blacktyger: Nie zauwazylem, zeby do tej pory ktos rzucil haslo SP na FFA w kontekscie banowania, za i przeciw. Taka byla moja intencja, niestety malo jestem w stanie poradzic na to, ze niektorzy tworczo odbiegaja od tematu, ale przeciez to board - kazdy ma prawo sie wypowiedziec.
Wlasnie dlatego podrzucilem taki temat, zeby poznac zdanie innych o banowaniu na serverach, za cos co czesto trudno nazwac SP
Rowniez ja tak na to patrze, ale z punktu widzenia admina SP powoduje znierownowazenie gry i jesli spawnkiller jest jeden wtedy ban moze wydawac sie dobrym rozwiazaniem. SP psuje przyjemnosc z gry, bo nikt nie lubi czekac 30sec po wyjsciu z respa tylko po to zeby zginac na kolejne 30. Jak zauwazyl falubaz skrot FFA mozna tez rozwijac jako Fun For All, a gdy jeden team ginie odrazu po wyjsciu ze spawnu nie jest to juz raczej dla jego graczy taki FUN :> Do dyskusji doszedl tez inny watek, a mianowicie: przydatnosc pfa w grze ffa i cw. Nie chcialem zeby wymiana pogladow pobiegla w tym kierunku, bo stad bardzo blisko do tematu: metody kampienia respawnu przeciwnika. (tematow setki razy poruszanych na forum Swoja droga Swiety swietny post, jednak moim zdaniem o przydatnosci w grze pfa mozna napisac oddzielny poradnik (cos ala poradnik Froga - tak jak o grze medyka), ja zas wolalbym zeby w tym topicu nie odbiegac zabardzo od wyznaczonego tematu. |
||||||
|
|
|||||||
16:18, 23 03 2004
|
|
|
Stary, ja grałem na serku, gdzie w teamie były 4 pf-y a jednym w najlepsze bawił się admin. Tak jak mówiłem na szuflę nie było szans, a 4 gości z pf-ami, to nie wykoszę, bo to nie byli ludzie na tyle ciemni, by nie zauważyć, że te kulki jednak im z tyłu w banię lecą, a nie z przodu....
|
|
|
|
16:41, 23 03 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 132 Dołączył: 8-10-2003 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 411 |
ja powiem tak
jestem w 100% za spawn killingiem - nie zaleznie w jakie postaci czy z PF, czy z arty czy z noza - ale nie na FFA! - ffa jest zeby sie pobawic (jak ktos juz zauwazyl) skoro jeden team dostaje tak w (_|_) ze sa zamknieci w respie no to sorry:) ale trzeba jeszcze troche popracowac:) a na FFa powinno byc jak najmniej mozliwosci strzelanai z pf np charge time dlugi dla soldata, brak wyzszych leveli itd albo np liczbe strzalow mozliwych do oddania na runde:) |
|
|
|
17:19, 23 03 2004
|
|||
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
no ja właśnie w ten sposób lubie się bawić... wziąźć sobie pf'a, zaraz po moim respie uderzyć w stronę respa przeciwnika kasując po drodze 10 postaci z colta, przykampić w dziwnym miejscu, jeszcze przed respem przeciwnika rzucić dwa granaty, które zabiją kolejne 10 postaci, a resztę pojechać z pfa w plecy - to mi sprawia przyjemność, mam dobrą zabawę wziąźć lojta i porezać cały team nalotem albo artami zaraz po tym jak tylko zniknie im tarcza - tak właśnie lubie się bawić FFA - Free For All - dozwolone dla wszystkich z tego co piszą niektórzy mam rozumieć, że na FFA należy grać tak żeby całej reszcie sprawić jak najwięcej przyjemności , ta? mam się podkładać, nie uciekać, nie kitrać się, w połowie duela przestawać strzelać albo amjować glebe, ta? mam grać tak żeby wyrównać poziomem do reszty, tak żebyśmy wszyscy razem świetnie się bawili? nie rozumiem w ogóle takich tekstów - wiadomo, są sytuacje w których niewiadomo jakim skillem nie zadziałasz ale z drugiej strony serwerów jest 100x więcej niż takich sytuacji - tak więc /quit i ncmt ... i tak jak powiedział święty - chociaż ja powiem to mniej żartobliwiej - bany dla tych, którzy rozdają bany spawn killerom. |
||
|
|
|||
17:40, 23 03 2004
|
|||
|
No właśnie o to mi chodzi! To chyba jasne, że w moich poprzednich wypowiedziach nie mówiłem o klanówce, nie? |
||
|
|
|||
17:43, 23 03 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: ProPlay0r Postów: 16 Dołączył: 18-03-2004 Skąd: Kielce Nr użytkownika: 1524 |
To jest smieszne zeby dawac bana za spawnkilling. Jesli jedna strona da sie zamknac w respie to znaczy ze sa za slabi na przeciwnikow i lepiej niech ida poszukac innego servera gdzie bedize gral ktos na ich poziomie. Sam bez wyrzutow robie kampy na respa i nie psiocze jak ktos mnie zabija. Zdarzalo sie ze dostawalem kicka od "admina" za to ze zabijalem go z pf'a. coz jego server jego zasady. Jednak gdy strony sie odwroca i to admin zaczyna spawkillowac to wszytko jest w pozadku. Wprowadzanie zasad na ffa przypomina mi counter strike. Kazdy kto gral wie ze mozna dostac pern. bana za bycie po nie wlasciwej stonie mapy.... SIC!!! Chcecie tego samego w ET? prosze bardzo, ale zastanawia mnie jak sie bedzie odruzniac spawn kill od zwyklego strzalu z pf'a? bedziemy rysowac kreski na mapach i jak ktos zabije przeciwnika przed ta kreska to bedzie ban????
PS. jak adminowi nie odpowiada ze gra 10 pf'ow to niech da ograniczenie Ten post edytował maciesz 17:44, 23 03 2004 |
|
|
|
4:06, 24 03 2004
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Jak widzę taki opis serwera to oznacza dla mnie : "nie wchodź tu, warzywniak i lameriada z jeszcze bardziej warzywnym adminem, idź na inny serwer" Równie dobrze mogą napisać "zabrania się chodzić przodem, można chodzić tylko tyłem, kto będzie chodził przodem będzie miał bana". Serwerów do ET jest mnóstwo, nie ma z tym problemu - dlatego unikam serwerów gdzie admini to debile |
||
|
|
|||
14:12, 24 03 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 168 Dołączył: 8-11-2003 Skąd: Będzin koło Kat. Nr użytkownika: 696 |
tha albo jak to kumpel 599 powiedział niedługo będzie się zabraniać walić hs
|
|
|
|
14:23, 24 03 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 8 Dołączył: 25-11-2003 Nr użytkownika: 806 |
Heh... Ostatnio sobie pogrywalem na jakims zagranicznym serwerze klanowym, gdzie widoczny był w opisie 'no spawnkilling/no teamkilling'
Doszło do raila gram allies.... w Axis tak kolo 6 graczy z tego klanu , jeden admin. No jak 'no spawnkilling' no to nie ... Zamknelismy respa w miare szybko... ale zamiast walic arty kolo domku to walilem w te 2 przerwy w murze na przemian oopps za co ... raz dwa zminiam IP i wbijam sie ponownie... Łaskawie się pytam za co ten ban ? No to mi mowią za spawnkilling ... WTF ??? to jest spawnkilling ??? to kufa arty hektar od spawna leca a jak sie nie umie poczekac to nie moj problem ... Problemem bylo to za jechalem gosci z klanu na ich wlasnym serwerze i to bez wazeliny.. A ich chora ambicja tego przezyc nie mogla coby jakas lamka z Polski ich jechala .... Pogralem jeszcze troche z nimi i jeszcze jeden koles polecial za pseudo-spawnkilling jak tylko zaczal miec wiecej killsow i expa od szanownych klanowiczow... Na fuelu raczej kiepsko artami spawna zakampić... Z reguly jak jakis team zaczyna dostawac w tyłek to wyzywa wszystkich od spamkillerów.... Ehh.... m@!dor vel Bajka vel PerfidnyZiemniak |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |